Hornbach
0 20.09.2007 14:06 langosh – to hellboy
Pak určitě navštivte Akvaristický podzim (jeseň
) 2007 v Blave....
www.akva.sk/…=
Roman
0 20.09.2007 13:53 langosh BTW pokud jsou skutečně submerzně pěstované, tak jejich vyšší cena by byla pochopitelná...
Roman
0 20.09.2007 13:44 HELLBOY – to langosh
jasne jasne....ale ja si mylsim,ze rybky kupene v akvaristike su lepsie a zdravsie,lebo sa o ne podla mna ovela viac staraju,ako v nejakom obchodnom dome....
Ono by to vedlo k tomu, co tady uz bylo, vasnive diskuzi o radach prodavacu a otazkach kupujicich. On leckdy radi prodavac dobre, ale zakaznik se spatne pta (jde se ptat zcela neinformovany). Mnohokrat jsem musel zasahnout, kdyz jsem slysel odpovedi a otazky na prodavace. Odpoved slusna, ale otazka mirila nekam jinam, nebo byla myslena jinak, a prodavac to zrovna nevytusil a nevycitil (v ruznych obchodech, nejen akva).
Takze jestli prijde zakaznik, zepta se, jak vycistit spinavy pisek, a prodavac poradi vyperte ho v savu, neni na to z praktickeho hlediska spatne nic, jen zakaznik zapomnel dodat, ze pisk je v akvarku, kde plavou ryby, ze ho chce vyprat a ryby hned dat zpatky ...
(Nevim, jestli je to tenhle pripad, a jestli to tak probihalo, neberte to prosim osobne, jen jste byli po ruce).
Takze zakaznik se musi ptat presne, vysvetlit vsechny okolnosti a potreby, byt informovany - pokud to nedela, muze jen nadavat sam sobe. Pokud je i presto odpoved prodavace spatna, bohuzel muze take jen nadavat na nej, a tak trochu sam sobe, ze zcela duveruje vsemu.
0 20.09.2007 13:40 langosh – to hellboy
Ono nejde pouze o cenu - v Hornbachu bývá často velmi slušný výběr rybek a to i takových, které se běžně v akvaristikách neseženou. Jsou ale samozřejmě i jiné možnosti....
Roman
0 20.09.2007 13:37 langosh – to bulmas
Ano, dá se to poznat podle vzhledu listu - třeba u echinodorů jsou to často tak markantní rozdíly, že byste nevěřila, že jde o jednu a tu samou rostlinu. Více si přečtěte zde
planta.aquariana.cz/… ...
Roman
0 20.09.2007 12:34 langosh – to georged
Mají je zřejmě všechny pobočky Hornbachu...
Roman
athy najdi si to uz je to tu ve foru nekolikrat rozebirany
sub - pod submerzni / pod vodou
0 20.09.2007 12:28 athaya submerszne listy su spodne? a co to potom znamena ked ma kitka navrchu sub. listy? a ako to zistit?
Jelikož pracuji kousíček od Hornbachu, chodím tam často vyhlížet nějaké rostlinky do druhé nádrže. Čas od času tam mívali levné hygrophily, které se náramně hodí jako pěkné a kvalitní krmení pro Ampulárie v dobách mé delší nepřítomnosti doma. I včera jsem nakráčel do Hornbachu a co nevidím: Srdéčko doslova zaplesalo! Nádrže přecpané nádhernými kytkami, které se u nás (běžně z nabídky A-Daho či Rataje) hned tak nevidí. Stovky krásných rostlinek značky Dennerle. Máte-li dost peněz, klidně vyzkoušejte. Peníze jsou však tou klíčovou podmínkou. Hornbach přesedlal z Aqua-Daho a Rataje na několikanásobně dražší Dennerle. Malý E. Amazonicus v běžném košíčku, který se dá koupit za 55 korun mají za 139, tedy za cenu konkurenční obrovské mateční rostliny. Všem, kteří nemají na trhu takový přehled tedy radím: Nákupu rostlinek v Hornbachu se, pokud nechcete prodělat, vyhněte
0 20.09.2007 09:06 Petr – skvělé poradenství z Hornbachu!!!
Má žena a 13-ti letý syn mi chtěli udělat radost a v mé nepřítomnosti chtěli z 300l akvária odstranit sinice. Po "skvělé radě" tlustého prodavače z Hornbachu, jak ošetřit a vyčistit štěrk při propírání dosáhli skvostně čistého písku. Po napuštění akvária vrátili rybičky, čímž je během 5 min. kompletně všechny okamžitě vytrávili. Asi si chtějí prodavači z Hornbachu zajistit větší odbyt svých rybiček!!! Heslo dne: chcete-li se zbavit svých rybích miláčků, zajděte se poradit do Hornbachu!!!
Starší reakce
0 09.09.2007 15:06 KORY Starší reakce
0 01.09.2007 23:47 ARKMAN V Tropiku na začátku přívozu mají nejen nemocné rybičky
Taky potkani co jsem tam koupil byli vždycky tak nemocní, že sem je musel léčit antibiotiky, aby mi nezdechli na brutální zánět prudušek. Příjemná obsluha je houby platná, když jsou zvířata v žalostném stavu.
PS: Nevíte někdo kde se dá v Ostravě sehnat rybka Otocinclus affinis?
Starší reakce
0 02.08.2007 09:08 GAGAL [455] - Halančíci 0 01.08.2007 23:35 suchy Ostraváci,jestli chcete zdravé ryby,tak asi nejlepší je akvaristika v Marijánkách..p.Sova..to už tady někdo psal..ale vůbec nejlepší je..zajeďte si za učiliště bývalé Nové huti,kde v bývalých ubytovnách je několik velkochovatelů rybiček,kteří určitě nějaké rádi prodají...mají i menší ceny,než v obchodě..Já mám z 90% ryby od nich a úplně bez problémů...Zkuste tam zajet a uvidíte,jaký jsme národ velkochovatelů rybiček..
www.mapy.cz/… 0 31.07.2007 12:15 Radka – .
Trochu mimo téma.Ostraváci ,nevíte kde by se daly sehnat kvalitní platy?Raději bych chovatele, z obchodu jsem je měla vždycky nemocné.
0 30.07.2007 22:35 petr – hornbach
gagal jj tam sem taky byl maj tam pěkne akvarko to velke
0 30.07.2007 22:16 petr – hornbach
sharon byla jsi i v přivoze,?
0 30.07.2007 20:51 petr – hornbach
sharon:: v jakem tropiku ste byla
0 30.07.2007 16:31 Hony taky mam par rybek z Hornbachu a zijou
3 30.07.2007 08:42 sharon [126] Proč pořád ty Hornbachy tak řešíte? Jako by v malých akvaristikách nebyly občas ryby nemocné nebo v ubohém stavu, nebo jako by nikomu ryby z malé akvaristiky nevychcípaly. A šneci jsou na rostlinkách taky všude. Já mám z Ostravského bachu zhruba třetinu ryb a dokonce i krevety a nikdy jsem si žádnou nemoc do akva odtamaď nezatáhla a většina ryb i krevety v pohodě přežily. Většině mych známých zkušenějších chovatelů také.
Až naposledy se mi nedařilo přimět k přežití malé pardalise z bachu, vždycky během týdne uhynuli, jsem to tak dlouho řešila s Hornbackými prodavači, až jsem přišli na to, kde je problém a už jsem to i někde jinde četla na fóru. V Hornbachu mají v akváriích dost vysokou teplotu, pravděpodobně kvůli krupici, protože vzhledem k tomu, že mají i drahé sumce, nemohou použít léčiva, a pro některé citlivější ryby může být prudký teplotní skok problém. Pardalise jsem dala do 31°C, teplotu snižovala na normálních 26 měsíc a kluk žije a roste
3 29.07.2007 08:31 rabla Sice velký výběr rostlin, ale není vyjímkou, že tam plave taky nějaká ta "mrtvola" a navíc si domů odnesete pár "pěkných" šnečků, kteří se vám přemnoží a pak se jich už nezbavíte.Všechno vlastní zkušenosti.
Zdravím, v HOrnbachu, alespoň v Ostravě, si nikdy rybky nekupujte, mají tam sice většinou moc pěkné druhy a kousky, ale už v nádržích plavou občas mrtvolky a i z mé skušenosti mi rybky zakoupené zde uhynuly a krevetky taky, přes noc. A to se stalo již mnohem více lidem, než jen mně. Tak dávejte pozor
ale na druhou stranu, mají tam většinou velký výběr rostlin a od jednoho druhů hodně kousku, to je zase fajn
tak se mějte
Starší reakce
rybicky vozej v utery a v patek, ted jsem tam (Cerny Most) volala
jsem zacatecnik teoretik a v hornbachu si hodlam vse poridit, tak snad nesplacu nad vejdelkem
Přidat reakci
1 ...... ...... [24] 25
Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 43199x