Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Hornbach

 

NápovědaFórum » Obchody » Kamenné 

Přejít na předchozí stránku 10 Přejít na další stránku   1  
Hornbach
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2013 22:03 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: Kyd
Je to moje osobní zkušenost. Mám to i ve své prezentaci. Můžeš si počíst i zde od 30.10. rybicky.net/forum/3132… a 30.10. jsem napsala i panu Zemanovi, který pořádá burzu.

Dostala jsem odpověď: "Vaši stížnost jsem ihned podstoupil k prošetření přímo u prodejce. Po
skončení šetření Vás budu opět kontaktovat.

Nerad bych, aby tento případ jakkoliv poškodil dobré jméno naší burzy

S přátelským pozdravem,

Karel Zeman

A zatím se nic neděje. Nejdřív jsem to řešit nechtěla, ale mám s tím starosti finanční a hlavně mi je líto těch ryb. A nejsem sama, kdo tam ty ryby kupoval. Jenže ty kupující samozřejmě neznám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2013 20:23 Muž Kyd [43] Re: Jája
Uveď konkrétní zdroj svých informací konkrétní odkaz.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2013 20:03 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: host
Právě, že jsem se teď docela tvrdě poučila. Samozřejmě, že jsem i s touto možností počítala, ale že bude bez skrupulí prodávat nemocné ryby, to mě jaksi nedošlo. Prodejce, který vlastní akvaristiku, neprodává jen své odchovy. To mi došlo taky, když jsem si ho na netu našla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2013 18:36 Muž Robo [45] Re: smidakkuba
Určitě máš namysli Hornbach ve Vítkovicích kde prodavači skutečně poradí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2013 18:18 Muž smidakkuba [111] - Cichlidy
Ostravský hornbach je třeba slušný...Koupil jsem u nich gibouše a vše bez problému...Ryba zdravá...V akváriích nebyly mrtvoly, všechny ryby pěkně čilé a zdravé a prodavač mě když jsem mu řekl o gibouše upozornil že ryba dorůstá vělkých rozměrů a rozhodně se nehodí do malých akvárek, což mě teda velmi mile překvapilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2013 18:10 Muž LiborSprysl [9015] – Re: host
host napsal: "Také bych tam rybu nekoupila, i kdyby mně za to platili. Bohužel jsem si tentokrát pěkně naběhla i na burze"



A odkud myslíte, že pochází ryby některých(!) prodejců (česky překupníků) na burze?




smich :-P palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2013 14:08 host Re: Jája
"Také bych tam rybu nekoupila, i kdyby mně za to platili. Bohužel jsem si tentokrát pěkně naběhla i na burze"

A odkud myslíte, že pochází ryby některých(!) prodejců (česky překupníků) na burze? :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2013 13:33 Muž LiborSprysl [9015] Re: finnnp
finnnp napsal: Ryby z Akvaristických velkoprodejen chcípají z jediného důvodů.Velmi,ale velmi nekvalitní velkochovy a jejich transport.Třeba udržet při životě Gupku z Izraele je takřka nesmysl.

No je to opět velmi individuální, při dobrém výběru to ale není velký problém. Izrael je docela dobrý zdroj. Jen ryby nesmí být moc dlouho v obchodě... ;-) Kupodivu jejich samci a samice dokonce patří k sobě. Což o asijských říct nelze...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   11.11.2013 13:31 Muž LiborSprysl [9015] Re: Jája
Jája napsala: S těmi pražskými akvaristikami naprostý souhlas a bylo to fajn. Všechny je pamatuju a bylo skutečně co vybírat. A hlavně ryby následně doma nechcípaly jako na běžícím pásu jako je tomu nyní.

No koukl jsem neslušně na věk a nemohu nic než dodat..."bodejť bychom to nepamatovali, když jsme skoro stejně staří"...(teda máte malinký náskok...malinký ;-) )
Udělalo mi velkou radost, když jsem ještě před dvěma roky pana Peřinku vídal ve výkupu a on mi hlásil, že ty odchovy do trhu vozí z mých rodičů...Kruh se uzavřel...Mně bylo sedm, když jsem z něj tahal první moudra... :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2013 10:49 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: finnnp
Také bych tam rybu nekoupila, i kdyby mně za to platili. Bohužel jsem si tentokrát pěkně naběhla i na burze. A zatím to stálo život skoro polovinu mých původních ryb, do teď zdravých, a jestli něco přežije z těch z burzy, tak vyvěsím prapory ( z 15 jich ještě plave 7). A píšu zatím, protože to může ještě pokračovat. Takže nejen v akvaristikách je potřeba si dávat pořádně pozor.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2013 10:38 finnnp Re: Jája
Ryby z Akvaristických velkoprodejen chcípají z jediného důvodů.Velmi,ale velmi nekvalitní velkochovy a jejich transport.Třeba udržet při životě Gupku z Izraele je takřka nesmysl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2013 10:22 R Žena Jája [1426] - ŽivorodkyRe: LiborSprysl
S těmi pražskými akvaristikami naprostý souhlas a bylo to fajn. Všechny je pamatuju a bylo skutečně co vybírat. A hlavně ryby následně doma nechcípaly jako na běžícím pásu jako je tomu nyní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2013 09:53 Muž Davik59 [0]
Ostatní Hornbachy neznam, ale tento je teda neco. Nikdy bych si tam nic nekoupil, at jde o ryby nebo o rostlinky. Jedine co tam nekdy koupim, jsou leciva a mozna nejaky kamen :) Na tom nemuzou nic pokazit.. snad :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   11.11.2013 08:23 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Davik59
Bohužel, není Hornbach jako Hornbach. Ten brněnský je největší humus, co jsem kdy viděl - nemocné ryby, mezi nimi mrtvoly přímo v prodejních nádržích, chování podavačů, jak jsi to popsal, hnus. Takto to tam funguje už 12 let, je vidět naprostý nezájem vedení o jakékoliv zlepšení. Zřejmě jim vůbec nejde o dobré jméno, ale jen o co největší kšeft. Naštěstí ani Hornbachy nejsou všechny stejné, někde mají v sekci akvaristika i slušné lidi, které zajímá, co prodávají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2013 06:53 Muž DrChila [243] Re: Davik59
Všude ve všech obchodech platí to samé.. Když trefíš na vola seš v tahu. Ale kde dneska takovýho vola nepotkáš že? Je spousta obchodů s neprofesionálním chování. Aby se udrželi natrhu berou si zboží o kterém vědi kulové a neumějí k němu nic poradit.

A co se týče romanta: Třeba ktadytomu dotazu nedojde. Třeba budou šetřit napustěj vodu studenou z kohoutku fláknou tam rybu. A bude dotaz ve vlákně náhlé úmrtí ryb :-D :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2013 01:50 Muž Davik59 [0]
Neda me a musim vam sem neco napsat.Dnes jsme se s pritelkyni prochazeli opet po hornbachu v Brne a tak jsme zavitali i do sekce akvaristiky. koukame na rybky najednou prisla rodinka se tremi malymi detmi. Ty se hned rozplivali nad ribickama a ze co si koupi. Tak jsme si rikali, ze rodice chcou detem udelat radost a nejaky jim poridi. Najednou sel jejich tata za prodavackou (slecna kdyz moc tak 25) ze by potreboval poradit s vyberem rybicek a vseho, co je k AQ potreba. vim ze poslouchat cizi rozhovory je neslusne, ale zajimalo nas co poradi. Zeptala se do jak velkeho AQ by to melo byt. Pan tedy odpovedel ze koupili 8 litrove akvarko. Uz u tohoto jsme se pozastavili, protoze si vybirali u rybek neco jako skalarky atd. Slecna na to nic nerekla, sla s nima do sekce sterku. vybrala jim sterk o hrubosti asi 1cm.. ano, 1cm... ne 1mm. pote, ze by chteli nejakou malou skalku. tak vybrali neco z kusu plastu. Dal ze by chteli nejakou rostlinku....umelou. u tohoto jsem meli hodne co delat aby jsme jim neco nerekli.. Vzali si dve krasne vysoke plastove ani nevim co a sli vybirat rybky. na to jsme byli hodne zvedavi. Porad vybirali az zkoncili u bojovnicky. Libila se jim tak si ji koupili. Vsichni s usmevem na tvari, zvlaste mlada prodavacka,ze udelala nekomu radost odchazeli a my jen koukali, ceho jsme byli svedkem. Ted si rikam.. chudak bojovnice. a mam dotaz. Kdo si troufne napsat, co bude probihat az prijedou domu? Skusim hadat, pokud se budu plest, opravte me. Nasypou kameny, nejak do nich zapasuji ropne produkty, naliji cerstvou vodu z kohoutku a daji do tohoto AQ bojovnicku z kelimku. A vsichni se budou kochat, jak jim doma krasne plave :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 25   10.11.2013 06:18 Muž LiborSprysl [9015] Re: malyLibor
malyLibor napsal: Jestli myslíš akvaristikou na každém rohu jeden Zverimex v okrese, tak potom ano, byla na každém rohu. A jestli tím výběrem myslíš 10 druhů ve dvaceti akváriích, pak ano, sortiment byl velký.

Ono to s tou rozlohou opravdových akvaristik bylo trochu jinak. Za prvé Zverimex měl, pokud mne paměť neklame, prodejen podstatně méně, než aby to dalo na počet okresů. Akvaristické prodejny obhospodařovaly především "komunální firmy", v Praze třeba Sady,lesy, zahradnictví. A co se týká toho zásobování, bylo to za socíku úměrně stejné jako dnes. Shazovat svou neznalostí jména pánů Chvojků, Peřinků, Jarochů a dalších, pokud zůstanu v Praze, to je zcela zbytečné. Kdo chtěl, měl akvaristický obchod plný! V případě Spálenky, když to vezmu popořadě, tak to bylo vždy více než padesát druhů ryb, legendární Pavlák někdy ještě o trochu více, a to včetně novinek. Pokud byl akvarista skutečným akvaristou, a ne stěžovatelem, vyrazil do Prahy, tak si určitě mohl vybrat i v dalších prodejnách. Pamětníkům připomenu třeba ještě Lidickou a Politické vězně...Takže se nepleťte kolego...od roku 1970 se české akvaristice začalo velmi výrazně dařit.
Pravda, často to bylo za cenu pašování rybek v nádobkách ostřikovačů ze sousední NDR, ale zase bych takový skeptik opravdu nebyl.... ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   10.11.2013 00:15 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: dudak
Jestli myslíš akvaristikou na každém rohu jeden Zverimex v okrese, tak potom ano, byla na každém rohu. A jestli tím výběrem myslíš 10 druhů ve dvaceti akváriích, pak ano, sortiment byl velký.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   09.11.2013 22:49 Muž dudak [1885] Re: malyLibor
zase ale byla akvaristika na každém rohu a prodávaly se v ní hlavně ryby a ne granule pro psy. A počet prodávaných druhů v každé akvaristice byl opravdu velký, i když sortiment byl samozřejmě omezen tím co se u nás množilo. Ale to sme od Hornbach trochu sklouzli OT
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2013 18:16 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: finnnp
No, já bych o tom nepolemizoval. Spousta druhů ryb, které se dnes běžně chovají v akváriích, nebyla před revolucí dostupná... a spousta jich nebyla ještě ani objevena či popsána...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   09.11.2013 17:58 finnnp Re: malyLibor
V technice a vybavení je to jasné.Dnes jsou věci o kterých se dříve akvaristům ani neználo.V rybičkách bych o tom polemizoval.Je to zrovna věc kvůli které se dostávám do střetů z ostatními akvaristy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   09.11.2013 17:15 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: finnnp
Některé jsou dokonce i levnější, ale výběr je naprosto nesrovnatelný... nejen u ryb a rostlin, ale především v technice a vybavení akvárií.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   09.11.2013 10:27 finnnp Re: Ivoš
Je pravda,že rybky jsou skoro stejně drahé jak za Jakeše.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2013 10:23 finnnp Re: jmalyska
Asi se někdo řídí heslem:Z halíře lítají talíře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 16   08.11.2013 23:40 Muž Ivoš [1061] - Cichlidy
Co se týče cen ryb v tuzemsku, tak nad tím mi rozum opravdu zústává stát protože jsou to ceny jak za sociku. Neonka za 10, pravá neonka za 20, tetra císařská za 20, atd. atd. Klobouk dolu před všemi chovateli, kteří se živí prodejem ryb z vlastní produkce potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2013 22:57 Muž Ciffik [761] - RostlinyRe: jmalyska
sorry pro mě je 20Kč na rybce už celkem dost, obzvláště když jich bereš třebas 50+
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 30   08.11.2013 22:50 Muž jmalyska [167] – Ceny
Udivuje mě, že tady všichni řeší, zda jsou ryby za 9kč nebo za 11kč, a v prezentacích máte filtry a vybavení za tisíce kč... ne ne ne

Proč zrovna šetřit na tom, co jde nejvíce vidět?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   08.11.2013 18:32 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Ciffik
Uprimne, u ryb a poctu ktere kupuji, navic jednou za dlouho a jen pro svou radost, je pro mne cena v rozsahu korun az desetikorun za kus nezajimava. Kdyz vim ze neco co chci ohledne ryb, rostlin atp., muzu mit hned, vypada to dobre, a je to rozdil slusnejsiho obeda, nevaham ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2013 18:10 Muž Ciffik [761] - RostlinyRe: Designer
u nás v Ově na burze je mají za 9,- ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2013 16:43 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Designer
Mimo jine jsem na Cernaku videl v akvariu rybicky.net/atlasryb/razbora_hengelova , vypadaly pekne. Cena sice 29Kc/ks, ovsem kdybych treba 10 kousku chtel do mensiho akvarka, tri stovky zase uz nevypadaji jako tak moc penez ;-) .
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.11.2013 16:43 Muž Ivoš [1061] - CichlidyRe: Designer
Pokud to byl takovej menší mladej hubenej kluk, tak ten fakt dobrej, především v kytkách se vyzná a neznaží se vnutit nějaký nesmysly. Pak tam bývá chlápek tak kolem 45 let a to je rapl, který si myslí, že akvaristice rozumí ale když ho člověk chvilku poslouchá, tak si může jen v duchu říkat: "To víš, že jo..."
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2013 16:39 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: Ivoš
Vcera jsem byl na Cernaku a prodavac mne naopak prijemne prekvapil, tim co rikal i co delal. Mel dobre vycistene nadrze na rostliny a omlouval se, ze se sice pripravil, ze mely zrovna prijit, ale neprisly a ze kdyz se stavim dnes, ze uz urcite budou.

Takze kdo chce v Praze rostliny, dnes na Cernaku budou cerstve a i vyber hned po dodani byva slusny. Ceny sice nejsou nejnizsi, ale kdyz clovek neco chce, a je to slusne, rad to zaplati.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   08.11.2013 16:29 Muž Ivoš [1061] - Cichlidy – Kolo štěstí???
Známá se mi pochlubila, že v pražském Hornbachu na Řepích nedávno koupila 2 páry nějakých plat. Když jsem je byl v jejím akváriu omrknout, tak tam opravdu měla 4 nové rybky ale nebyly to platy nýbrž velifery (živorodky velkoploutvé - rybicky.net/atlasryb/zivorodka_velkoploutva… nebyly to 2 páry ale 3 kluci a jedna holka.
Nevím, jestli v akva koutku zrovna zaskakoval prodavač z elektra, nábytkového kování či stavebnin či tam měli nějakou tombolu nebo kolo štěstí ale tohle je už fakt diletantismus na druhou tone

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   26.10.2013 18:48 Muž Srpenec [43] Re: DREDRA
Použiješ to přímo v oddělení, kde ti garanci dají po podpisu manažera a na pokladnu doneseš papíry přímo z oddělení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2013 18:30 amrtin Re: DREDRA
A kde jinde? :-D Sice v oddělení akva je obsluha,ale jinde většinou ne ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2013 18:28 DREDRA Re: Srpenec
Ahoj... a ten vytisknutej papír použiješ až na pokladně?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   26.10.2013 17:00 Muž Srpenec [43] Re: malyLibor
Ano Hornbach má tzv. garanci ceny. Stačí mít vytisknutou stránku s produktem a cenou + je podmínkou, aby měli na stránkách IČ a DIČ (nejlépe taky vytisknout). Pokud mají jen IČ, tak ti slevu nedají. Používám to pravidelně. Cena z eshopu - 10%.

Zajdeš a řekneš, že chceš garanci ceny na tento výrobek. Vždy byli ochotní a ještě ti řeknou, že to také používají.

Proč platit víc, když můžu platit míň potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   26.10.2013 16:13 Muž Jiri_99 [425] Re: Aforte
:-D :-D
Ty jsi se asi trocha bouchnul do hlavy, ne??
Možná si stojím na vedení, ale nějak mi nedochází, proč se ptáš pořád dokola na to stejné.. Navíc už ti tady někdo dal konkrétní číslo přímo na aqua prodej Hronbachu v Olomouci. Vem telefon a zavolej tam, ne?! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2013 13:42 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: Aforte
Mají je všude a číslo máš...jo a přestaň spammovat, bo se zlou se potážeš.)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   26.10.2013 13:32 Muž Aforte [533] - Rostliny
Mají v Hornbachu "V OLOMOUCI" kořeny finger wood/finger wurzel? Vím, že je v hornbachu mají, ale zajímá mě jen ten v Olomouci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   23.10.2013 22:47 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: Pepenka
u nás ho mají v drogerii, asi i v zahradnictví
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2013 18:53 Žena Pepenka [126] - Raci, krabi, krevetky
Prodává se v Hornbachu zeolit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   23.10.2013 17:59 Žena petulinakk [2016] Re: Aforte
Burik má pravdu, je to jedno a to samé, pokud jsi někde viděl "wood" členitější než "wurzel", tak to prostě bylo lepší dodávkou, malinko odlišný vzhled může být prostě jinou lokalitou sběru, a cena se snad liší po celé ČR, od té doby co neexistuje centrálně nařízená MOC - a to i v rámci jednoho obchodního řetězce (ověřeno).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2013 17:33 Muž Aforte [533] - Rostliny
Tak mi tedy řekni proč i ceny jsou odlišné. Hele, nebudeme to tu řešit a spamovat hornbach fórum, i když se to toho vůbec netýka. Kdyžtak napiš OZ.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 14   23.10.2013 17:32 Muž Burik [727] - AquascapingRe: Aforte
víš vůbec co to slovo wurzel znamená?Je to německy kořen.Je to jedno a to samé,nějakej blb to někde neumí přeložit a pak mate zákazníky:-)

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2013 17:22 Muž Aforte [533] - Rostliny
Není tomu tak. Finger wood a finger wurzel jsou odlišné kořeny. Finger wood je z jiného dřeva(vzhledově skoro stejného) a je více členitější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   23.10.2013 17:19 Muž Burik [727] - AquascapingRe: Aforte
prosím tě,je to normálně Finger wood,mají to pojmenovaný všude jinak,ale je to jedno a to samé dřevo ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2013 17:13 Muž Aforte [533] - Rostliny
Tak to jsou finger wurzely, že? Zkusím se tam podívat, děkuji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   23.10.2013 17:06 Muž Burik [727] - AquascapingRe: Aforte
proč se ptáš?Několikrát jsem ti říkal,že je v Hronbachu mají.Mají 3 velikosti od 168Kč za nejmenší až po asi 240 za velký kus.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2013 16:51 Muž Kyd [43] Re: Aforte
Cinkni tam tady ti přeposílám číslo na odd. zoo 588 480 955

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [10] ...... 24

Zpět na obsah sekce Obchody • Zobrazeno 43121x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/3620?od=451