Hezký večer. Může být tato řasa - nevím jak se jmenuje - výsledkem zkoušení nového silnějšího osvětlení?
Neví někdo, co je to za řasu na listech ludwigie? Dělá se i na kamenech a jiných kytkach. S upřímně to vidím poprvé v životě. 

Mohl by mi prosím někdo poradit, jestli to na kořenech těchle plovoucích rostlin je řasa a jak se jí nejlíp zbavit? Svítím 7-14 a 16-18, díky té pauze ve svícení se mi úspěšně daří válčit s ruduchou (která se tedy objevuje jen mírně na echinodorus), ale s tímto fakt nevím co dělat. Hnojím jednou týdně hnojivem Aquaflor, rostlinky krásně prospívají, ryby taky. Díky za odpověď. A jen podotknu že jsem s tím ty rostlinky už dostala z obchodu Rataj.
Můžete mi prosím poradit co je to za řasu jak se ji zbavit a proč vznika? Moc dekuji za rady jen dodam ze akva je cca dva měsíce nově založené
Na ludwigii repens mám také maličké biele chĺpky pripomínajúce vorticellu. Je to na škodu? Neviete čo je príčinou? Je to len na ludwigii a pár listoch hemianthus glomeratus 
Prosím poradíte mi co je to přesně za řasu? Díval jsem se na obrázky řas, ale nejsem si zcela jist. Přijde mi to jako vlaknita řasa, ale nevím. Tvoří takové někdy až chumly. Na fotkách je vidět už po odstranění, protože před tím vlala nahoru až 10cm. Trošku slizká, při odstranění se dá trošku namotavat. Není ale úplně pevná a většinou se pretrhne. Někde jsou zas vidět takové tenké vlasy jen. Spíš se drží jen na utricularii a na mechach.Zpět na obsah sekce Řasy • Zobrazeno 122105x