Pancéřníček - rozmnožování, odchov
Pancéřníčci se ti zas za 3-7 dní vytřou, u chápeš?
Počítejme ze za 3-7 dní znovu ;)
Já myslím že to jen obal, nemusíš se bát

kolik jich más?
Starší reakce
Občas se "přefouknou", tak je to nadnáší, ale nemělo by to mít nějakého trvání. Jj, videou by nebylo marný.
Udělej video ;) tak poznáme nejlépe
U té hladiny šmejdí sami, nebo je to k ní vynáší?
Jsou hlasní, a naučili se zrát z hladiny, pozoruji to i u me, ale možná se pletu :/
0
[134] 21.05.13 19:18 Atika Zdravím, mám v odchovničce (15 l, pár malých hnědovek, jávský mech a na hladině plovoučky) 15 dvouměsíčních dorostenců panceřníčka skvrnitého. Už mají tak 1,5 - 2 cm. Krmím 2 x denně, denně měním 50% vody a odkaluji zbytky ze dna. Je tam bublifuk a vzduchování.Teď pár dní pozoruji, že dva z nich zůstávají u hladiny, prostě se tam povalují pod plovoučkami, jeden byl na boku, vypadal skoro jako mrtvý. Když tam sáhnu tak normálně odplavou ke dnu, ale přijde mi, že je to stejně trochu nadnáší, nevydrží tam dlouho a za chvíli se zase vracejí k hladině.Nemáte s tím někdo nějakou zkušenost? Jsou nemocní nebo se tak můžou chovat i zdravé rybky? Když jim dám baštu tak jdou ke dnu a baští.
Starší reakce
Starší reakce
i tak by to šlo

ahoj! no, bohuzel, ostatni ryby jikry sezraly, nezbylo nic dneska rano.
cilene, nevim, nemam porodnicku, jen jeste jedno male akvarko kde mam ted tehotne krevetky a mimina endlerek.
pokud se o ne dobře postaráš tak jo, tyhle bych nechal ale na přirodě, za týden bych se pokusil o cílený odchov

Pokud je ostatní ryby nesežerou tak ano.
ahoj, vytreli se mi pancernicci zeleni. pancernicek mel jikry prilepene na svych ploutvich. pak je nalepil na sklo. ostatni ryby je sezraly krome dvou ktere zbyly. myslite, ze se vylihnou? jsou tak prilepene na skle, ze je ryby nemuzou sezrat.
mam tam 2 kropenaty, jeden to hlida.. stopro to je jejich.. je to horni rantl
Vajíčko a jikra není rozdíl

"Jikra" je specifické označení rybího vajíčka. Každá jikra je vajíčko (ale ne každé vajíčko je jikra

)
To jsem si neuvědomil, počítal jsem s panceřničkem rodu corydoras ;) takže se omlouvám
Já bych řekla, že to jsou jikry panceřníčka. Panceřníček kropenatý klade jikry pod listy širokolistých rostlin (v tomto případě si zvolil "rantl"). Ta pěna okolo bude pěnové hnízdo. Navíc Filip psal že panceřníček vyšiloval (když se přiblížil)= hlídá jikry.

Toto na panceřnǐcka nevidím :/
Do sitky nad čaj, jo a vajíčko a jikry jsou rozdíl ;) a není to na vrchním rantlu?

ani jsem nevedel, ze mam par... myslel sem ze mi tam pění nejakej bordel, ale kdyz sem se priblizil a nasel tam vajicka a pancernik by me umlatil, tak to vypada, ze se mi to asi nejak pomilovalo.. to jaro, strasna vec ..
esli neco prezije, bude to zazrak, protoze nemam ani vzduchovani, ani jine akvarium, kam odlovit :(
pokud jsou nahnědlé a ne bílé, tak ano.

Starší reakce
Ještě je jedna možnost, pokud se ti vytřou ve společenském akva, tak posbírat jikry, umístit je do sítka nad vzduchování, trochu je tam vykrmit (alespon 2 týdny)a potom vypustit do akva.

(výdaje jen za sítko a artemii)
Panceřníčci jsou hejnové ryby, takže když jich ještě několik přikoupíš, určitě jim prospěješ. Doporučují se 2 samečci na jednu samičku. Pokud je budeš mít ve společenském akváriu, tak ti ostatní ryby sežerou jikry. Šance že nějací panceřníčci přežijí a odrostu tu je. Ale moc jich nebude. Samička se zaplní jikrama když ji dobře krmíš (nejlepší jsou asi živé patentky). Když se zaplní jikrama, bříško je kulaté.
Pokud by si je přeci jen chtěla odchovat, je vhodné pořídit si malou nádrž s filtrem (stačí bublifuk) a topítkem a tam jikry přemístit - do sítka nad vzduchování, nebo k vývodu filtru. Potěr se ze začátku krmí artémií (to je možné ale jen v odchovně) 2x denně. Dále je duležité 1x denně, nebo alespoň ob den odkalovat dno a měnit 1/3 vody.
Co se týká výdajů, tak pokud je budeš mít ve společenském akva, tak výdaje žádné navíc nebudou, když tak za tablety pro ryby dna.
Kdyby si chtěla zařídit odchovnu, budeš potřebovat malé akva, vzduchovací motorek, bublifuk, topítko a krmení (artemii).

vše co potřebujes vědet je v atlasu, stejne jako pancernicek skvrnitý, na jednu samicku 2-3 samci, pokud ti jde o odchov tak je nutné aby se oddělili jinak jim jikry sežerou ostatní rybky, samičky nejsou březí ale májí jikry=jsou zaplněné, není to vůbec nákladné, ale záleži co má a co ne, popřípade co se musí dokoupit, do 1000kč by se to mělo vlést

Ahoj všichni,prosím,potřebovala bych poradit.Mám dvě samičky pancéřníčků zlatopásých a jsou v ´říji´ (mají kulatá bříška atd)poraďte prosím:
1)kolik samečků mám přikoupit?
2)nemám moc času,jde nějak umožnit rozmnožování,ale tak abych nemusela přenášet rybky tam a sem,sem a tam?
3)jak poznám že jsou samičky březí?
4)není to nákladné?(nechci žádný chov)
Aha, ale z těch nic nebude že ?

Mám taky jednu netritinu, byla na nich myslel jsem že je jí..tak jsem jí dal bokem

to vypadá na vajíčka netriny (z těch nic nebude)
dej je do čajového sítka nad vzduchování, nebo k vývodu filtru. Seškrábnout je můžeš tou žiletkou.
Jikry jsou vzadu za filtrem, ryby si toho nevšímají..
Aha a co s nimi mám udělat ?Dát do krabičky, dát tam vzduchovací kamínek a i svítit ?
A čím je mám odlovit ? Žiletkou ?
Jestli je máš ve společném akva.v prezentaci,tak s tím moc nepočítej,a jestli nějaký přežije,tak to bude spíše náhoda.
Pandy mají tak 1 - 1,2 cm (odhadem), ale to mají už pár dnů po vykulení (mají dlouhý ocásek). Ale v těch 5 týdnech už vzhledově i tvarem těla vypadají jako jejich rodiče.
Já jsem u svých panceřníčků (panda) pozorovala že "se chodí nadechnout" až v 5-ti týdnech. V odchovně mi ale jelo pořád naplno vzduchování. Pokud mají pořád dostatek místa v cedníku, tak je tam klidně ještě nech. Pandy už mám od 5. týdne ve velkém akva (sloupec vody asi 30cm) a v pohodě si vyplavou k hladině.

Přidat reakci
1 ...... 34 35
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 35191x