Přihlásit se RYBICKY.NET »

Pancéřníček - rozmnožování, odchov

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Pancéřníček - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JoKaRe: Albert
Na artémii se ptej v patřičném vlákně, jinak tě redaktor olepí...

Ne, bez artemky ti zdechnou hlady...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Albert – Pancéřníček
A opravdu jim nejde dát něco jinýho než Artémie ???
Po 10-14 dench můžu dávat vločkovou stravů ??? pro potěr ???
A kolik mám dít soli do 1 litru .... a jak dlouho je tam mám nechat ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Albert
Artemkou můžeš krmit stále, ale podstatný je to období po strávení žloutkovýho váčku(tak za 2 dny), začneš několikrát denně dávat artemku a poletí Ti před očima a jakmile poodskočí, že budou schopni přijímat i větší potravu, tak 10-14 dní tak začneš krmit i něco jinýho masitýho.
Artémku nemůžeš líhnout v té samé nádrži, ta se líhne v silně slané vodě...

Přečti to vlákno...!

Krm 3x denně (nejlépe, jinak minimálně 2x) rozumné množství, tak aby ji tak do hodiny pochytali, musíš vyzkoušet, podle počtu...
A co takhle kdybych jim tam foukal ten vzduch a pak to jenom přelil do sítka a pak k potěru ... a jak dlouho se maj krmit těma Artemiama a jak často ???
rybicky.net/forum/3833

Zrovna poslední příspěvek, od Vikimaky to má zmáklý. Takhle nějak...
A jak dlouho jim mám dávat ty artémie ??? ?
Jsem tedy zvědav když tak vyfotim - a ta Artémka ve vodě obživne nebo se se sní stane , co to vlastně je ? :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Urtman
Jj, je to vo hodinách, tak hlavně aby měl tazatel nalíhnutou artémku, ale mělo by mu to vyjít, má den, max dva k dobru. X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JoKaRe: romant
Jo jo, jsou tam...
Očekával bych je dnes v noci, nebo nejpozději zítra...
Tak tady už i já, skeptik, cosi k vyklubání vidím. ;-)
Fotka k příspěvku Tak tady mám trochu lepší fotku

Tak je to diskusní fórum a tak předpokládejme že zde lidi mají rozdílný názory. ;-) Jinak právě ta vyšší teplota a doba 5 dní mě vede k tomu, že tam těch oplodněnejch moc není, ale nepředbíhejme, uvidíme, následující hodiny ukáží. :-)
Udělej lepší fotku, jinak ti nepovíme 100pro...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vikimaki
Tmavší vajíčko znamená, že už tam jsou. Výdrž a nachystej si pomalu artemku.
Vyzkoušejte
Nachytaná už se kupuje :-D a každý tu tvrdí něco jinýho někomu připadej oplodněný někomu zas né ...
Pátý den se lihnou, ale27 mi přijde zbytečně moc. Lihnu. Je při 24 stupních a v poho.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JoKaRe: romant
Já tam vidím sem tam tmavší vajíčko (může to být ale i stín). Asi nebudou všechny, vypadá to na první výtěr nějakých mlaďasů, ale věřím, že něco z toho bude...
5 den? čekal bych je každým okamžikem... Nejpozději zítra...
Absence filtru způsobí, že se podstatně víc nadřeš... V tom případě měň vodu denně...
Artémka nachystaná??
Tak nechci Ti kazit nadšení a radost, ale když se dívám na tu fotku jiker, tak bych řekl, že to nejsou jikry oplodněný, ale můžu se mýlit, co na to ostatní znalci, chovatelé?
Takže se nemůže stát, že kvůli těm 27C se nevilíhnou a je to už 5. den a nic
Vyšší teplota urychluje vývoj.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Albert – Pancéřnířek
Okolo 26-27

Kolik tam mas teplotu. Vyplatilo se mi 24
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Albert – Pancéřníček rozmnožování
Fotka k příspěvku Trochu jsem to změnil- nemam tam filt jenom kamínek a za jak dlouho se narodí když je to už 5. den ? a kolik má bít maximální teplota vody ??? děkuju

Reagovat na tento příspěvek 0  - vikimaki Re: Albert
Souhlasím s Urtmanem. Plně
Mohlo by, nevidím nic špatně. Měl bys tam mít zajetý filtr, topítko (není nezbytnost, pokud v místnosti topíš, ale je to lepší). Obden měň třetinu vody a co hlavně, nachystej si artémku. Až se vykulí, máš dva, max tři dny, než dostanou hlad. Ten den, co se vykulí jí dej líhnout... Doporučuji mít připraven také nobil fluid (nebo jiné tekuté krmivo pro potěr), kdyby se náhodou vykulili menší a artémka byla na ně moc velká...
Bez té živé artémky se ale fakt nehneš, ta je nezbytnost...
Ať to vyjde... palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Albert – Jikry Pancéřníčka Skvrnitého
Fotka k příspěvku Mám už 5.den jikry - uzpůsobil jsem podmínky pro jejich vývoj prosím poradte, vylíhne se z toho něco ( viz. ) foto

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: vikimaki
No, krásná práce. X-) V tom odkazu, jak jsem Ti dával, je i návod, jak na "výrobu" artémky. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vikimaki Re: romant
Artemka už je na cestě , robka byla shopingovat, tak jsem využil gsm sítě a už to má pro mě v autě . Jenom jestli to dokážu vyrobit. Zrovna hledám návod, a uvažuji jak to udělat tak nějak esteticky, protože až moja zjistí , co to vlastně koupila, tak bude těžké ji přesvědčit, aby to stálo pod akvárkem v předsíni tone
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Urtman
Jasná zpráva, ta fotka od tazatele hovoří jasně pro "artemku tam per rovnou". X-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 3  - JoKaRe: romant
Tekuté jsem radil jenom proto, že ti moji, co jim dělám stále reklamu (zatím pravděpodobně dvoupásý), byli po rozplavání příliš prťaví, aby si pochutnali na artémce. V takovém případě musí nastoupit něco "menšího", já používal toto, samozřejmě dočasně, ty dva, max tři dny...
Jinak bez artémky se žádný kvalitní odchov neobejde...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: vikimaki
Sežeň si spíš tu artemku, jak správně radí kolega, teď máš ty 2-3 dny čas, potom už bude pozdě, jenom na tekutým je dlouho neudržíš.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vikimaki Re: Urtman
Díky moc, zítra hned koupím nobilfluid a snad něco přežije. Mám radost jak malý kluk hop
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JoKaRe: vikimaki
Jo, to je přesně ono, ale bacha, nezmizí to úplně, spíš propadne a zůstane bříško... Pomůckou je, že když ho stráví, tak se takzvaně rozplavou (2-3 den od vykulení), to znamená, že se přestanou držet na jednom místě, začnou šmejdit po celém dně a hledat něco dobrého...
Zapomněl jsem zmínit jednu věc, s tou artémkou je dobré začít co nejdříve s ohledem na velikost potěru. Ty dva dny na tekutém, co jsem psal, platí pouze tehdy, když je potěr moc malý, aby artémku přijal... Doufám, že jsem to napsal srozumitelně, prostě když už jsou dost velcí na artémku, láduj artémkou...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vikimaki Re: Urtman
Díky za cenné rady. Takže to co mají za hlavičkou viz fotka rybicky.net/fotogalerie.php… je ten žloutek či co ? coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JoKaRe: vikimaki
Začni je krmit, až po strávení žloutku... Pancéřníčky rozkrmuji Nobil fluidem (tekuté krmivo, které obsahuje mimojiné i artemii), na tvůj počet bych dával 3x denně 5 kapek, první dva dny a pak by měla nastoupit živá artemie. Krmím 3x denně menší dávky... A ještě dělám vychytávku, abych je lépe naučil živou artémku přijímat, tak jim jí dám a zakápnu troškou toho fluidu. Ono to totiž strašně smrdí a oni to cítí, stačí kápnout a lítaj jak zběsilý... Také se mi osvědčilo, při podávání artémky, dát na noc tabletku pro obyvatele dna, ta se krásně rozmočí v prach...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vikimaki – právě se vylíhli
Ahoj všem. Právě se mi vylíhlo asi 10 pancéřníčků skvrnitých. Jsem z toho uchvácen :-). Pancéřníčci seš mi pořád třou ve společenské nádrži a jikry lepí po skle. Ty které se mi podaří, přemísťuji do malého akva do síťky. Jen jsem to zkusil dle návodů tady popsaných a nečekal jsem , že z toho něco bude. Teď bych potřeboval poradit čím je nejlépe krmit.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Kryštof Re: dudak
samci kolem první roku a samice 1rok až 1.5 X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dudak – pohlavní dospělost
Nevíte někdo kdy pancéřníčci pohlavně dospívají? našel jsem dost rozporuplné údaje od 6 měsíců do dvou let.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - JoKaRe: pjaja
Pokud nejsou ti ostatní nějací predátoři, ale jiní pancéřníčci, tak od 1 cm rybky bych se toho nebál...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pjaja
ještě mám otázku po jaké době jste mladé pustily do akvária mezi ostatní?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Annabell Re: pjaja
Takova shoda ze? :-D každého pancernika ovlivnilo něco jineho
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pjaja Re: Annabell
mě se začli třít po přestěhování do většího akva, voda stejná, teplota vody taky. Ale je fakt že jsem začla krmit nítěnkama.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Annabell Re: MichoCZ
Teplotní sok....trely se po kazde výměně vody
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MichoCZ Re: Annabell
A víš co byl impuls ke tření? Teplotní šok nebo nitěnky nebo něco jiného? Já mám pancíků dost, ale ke tření se nemá ani jeden.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Annabell Re: Urtman
Kdyz se vytreli pancernici mne sotva se rozplavaly mimca hned byly další jikry:-D

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 34 35

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 35191x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/2568?od=475