Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Betta splendens - rozmnožování, odchov

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 23 Přejít na další stránku   1  
Betta splendens - rozmnožování, odchov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2010 16:46 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: Lucie
pokud Něco sbírali ze země, byli to jikry.
Samička jikry neklade, vypouští je a ty padají ke dnu. Samec, někdy i samička jikry sbírají a plyvou do hnízda. Jikry jsou malinketé - bílé nic. V hnízdě jsou sotva vidět. Pokud sameček samičku odhání od hnízda, tak jí co nejdříve odlovte. Sameček se teď bude o jikry starat (snad). Za asi 24-36 hodin, podle teploty vody, se začnou líhnout první bojovnice. Jsou to ještě "larvy" ne úplně ryby. Sem tam některá se dá vidět, jak se snaží dostat k hladině, do hnízda. Sem tam jim samec pomůže. Hodně často se stává, že jsou přichycené na stěně nádrže, listech rostlin, technice. Za asi 3-5 dní se rozplavou a začnou se shánět po něčem dobrém na zub.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.10.2010 16:39 Lucie
Dobry den, poprve jsme se pokousela odchovat bety a vse probihalo v poradku hnizdo postavene. Ze zecaku boj a ted i spolu dve hodiny ,,tancili'' a co jsem cetla behem toho by mela samice naklast vajicka. Jenze vajicka tam nejsou nebo se mi to alespon zda samice je pryc z hnizda a predtim dve hodiny spolu cosi sbirali ze zeme:o/ Je jasny rozdil mezi penou ze samce a vajicky? Dekuji a stale budu pozorovat prubeh

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2010 16:39 Muž janmacu [18] Re: Semtex
artemku na líhnuti zrvna nemeli,došla,tak sem vzal hotovou loupanou extra jemnou malou ,ale výživnou,aspon to výrobce píše coze ,prckové zatim litaj jak splašení,ale se mi zdá že počty klesli,anebo už tak dobře nevidím ne X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2010 15:25 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: janmacu
Díky Jane za chválu, jakou tu na nás pěješ potlesk
Snažíme se všem našim chovancům (nejen Bettam) poskytnout maximum, aby byli co nejvíc spokojený.
Jde nám o to, aby zákazníci dostali co nejvyšší kvalitu.
Potom není problém přivézt si ryby domů jako ty a dát je druhý den třít.
Naše ryby se snažíme krmit rozličnou stravou, tak aby se jim dostalo vše co potřebují.
Proto je možné vidět u nás ryby ve velikosti ryb nad kterou kde kdo žasne.
Třeba ty chovné samičky jsou tak velké, že by kdejakého petshopáka překousli vejpůl ano

Co ti prcci, už jsi je počítal, máš tu Artémku?
Už aby jsi ji dal líhnout.
Jsem zvědav jak ti porostou a ty barvy co vypadnou.

Doufám, že se bude dařit jako nám, už toho moc na prodej nemáme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.10.2010 07:48 Muž janmacu [18] Re: fxengine
Zkoušet, zkoušet, zkoušet, mě se to dřív nedařilo a to sem se snažil jim to co nejvíc ulehčit a lital okolo nich,bud vajíčka zblajzli,nebo si jich nevšimli,nebo nepostavili hnízdo atd,ted sem si dovez noví a ani sem o mladých nepřemýšlel a ono to samo.....,jen sem si všim,jak samec postavil velké hnízdo,ani nevím kdy samička vypustila vajíčka a už my tam lítaj 40 hodin mladí ani je nejde spočítat, zdravím Merkurka ,to vaše bojovničky tak za zařádili stydim a to sme si je brali od Vás teprv v sobotu odpoledne :) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2010 21:55 Žena Merkur [99] - LabyrintkyRe: fxengine
Obvyklem, snad pravidlem ve společšnském akvu odchovat malý Betty to asi nepůjde. Možná ho zkusit nechat nějaký ten den samotnýho v tom 10l akvu. Třeba po týdnu, i dříve, později tam dát samičku, on Vám možná začne dělat hnízdo, to by bylo nejideálnější, ale ten komínek tam dejte, dobře se dělá z petky od Kofoly. Tam samičku nechte tak dlouho, než tam bude slušný hnízdo. Oni by se měli na sebe nalákat tím, že jsou od sebe, ale vidí na sebe. Dle zvážení ji vypustíte k němu. Nesmíji však honit, aby se ho nebála. Ideálně, jak ji začne lákat pod hnízdo. Jak se vytřou, pokud se tak stane, tak až začne ji odhánět, tak ji vraťte do to 60l akva a on by měl sbírat jikry a dávat do hnízda. Tam zůstává, dokud nezačnou prcci plavat. Jinak je během doby co jsou spolu moc nepřekrmujte. A když se zadaří, nechte si líhnout Artemii. Protože máte 60l nádrž, můžete tam mít víc samiček.. ty 2, 3 klidně..

Jinak když to vše selže, zkusit si pořídit jiného samce, ale na to budete potřebovat aspoň 10l, aby někde byl, nebyl s nimi ve společenským. Nebo jinou samičku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2010 21:01 fxengine Re: Merkur
Dík za odpověď,
teplota vody cca 28. Nejdřív jsem ho měl samotného v 10 l vytíračce. Pak jsem k němu přidal samičku. Hnízdo nepostavil, ale vytřeli se a to dokonce dvakrát. Jen se ty jikry rozkutálely po celém dně a nic z toho nebylo. Ted jsem je přendal do velkého akva 60L. Jsou tam s nima paví očka a platy. Dal jsem mu na hladinu kelímek cca 8*4 cm aby měl oporu pro hnízdo, ale nabublal jen trochu bublin u kraje a přes noc z toho byla polovička. Prostě ať dě+lám co dělám hnízdo nestaví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2010 20:51 Žena Merkur [99] - LabyrintkyRe: fxengine
Dobrý večer!
Může se stát, že se Vám samec nebude chtít vytřít, to se opravdu někdy stane. Ale snad ještě, aspoň tedy mne, chybí další info. V jak velké vytíračce je máte. Teplota vody. Zda-li je hned pustíte k sobě nebo ho tam necháte nějakou dobu samotného a pak do komínku dáte samičku, kterou po určitém čase vypustíte k němu. Ideálně ji vypustit, když má nějaký schopný hnízdo. Někteří samci si ho doopravují v průběhu tření a pak i po vytření. Kdy je vypustíte, jsou spolu, jak se k ní chová. Máte je spolu puštěný jak dlouho? Někdy je dobré zkusit zase odlovit samičku, nechat ho tam samotného a jak zase postaví hnízdo, dát mu ji tam, první do komínku.. Jsou-li podobně velcí... Možností je jistě víc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2010 19:34 fxengine – Neaktivní Beťák
Zdravím,
mám párek bojovnic a beťák se pořád nemůže rozhoupat postavit hnízdo. Mám ho už přes měsíc. Vždycky jen nafouká trochu bublinek a přes noc mu to zase zmizí. Samička je připravená ke tření, jednou se dokonce vytřeli i bez hnízda. Nevíte někdo co s tím? Napadlo mě jestli třeba není moc starej a utahanej životem. Díky za rady

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2010 23:05 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: hf
On ten labyrint se netvoří podle stáří, ale spíš podle velikosti rybky...
To že se jim tvoří labyrint se pozná snadno a to tak, že rybky plavou od hladiny a pouští bublinky....
To že rybky rostou nestejnoměrně je normální. Ty největší rostou přibližně 1cm za měsíc. Ty nejmenší po odlovení těch větších porostou dál až do normální velikosti, ale bude jim to trvat třeba o půl roku dýl.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2010 19:23 Muž hf [54] Re: KAKTUS1010
No já mám studený odchov, takže teplota vody bude dost podobná teplotě vzduchu. Musí si zvykat... Každopádně zatím jen měním vodu, přendat je ještě nemůžu protože by je ve velkém akva pravděpodobně něco rychle sluplo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2010 19:15 KAKTUS1010 Re: hf
Od 4 týždne sa im začína tvorit labyrint a potrebuju mat rovnaku teplotu vzduchu a vody takže ak maš vačšie akva tak ich tam daj ale zníž im hladinu vody tak na 15-20 cm aby to mali bližsie k hladuine a daj im tam kricie sklo aby neprechladly
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2010 18:17 Muž hf [54] Re: KAKTUS1010
Aha? vidíš, díky, to sem netušil.

BTW: Jak poznám že už mají vyvinutý labyrint? Rád bych je přendal do většího akva až budou plně dýchat, akorát nevím kdy to nastane. Přecejen je nesleduju dlouhodobě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2010 18:08 KAKTUS1010 Re: hf
Treba pravidelne menit vodu a vačšie separovat lebo tie vačšie vypušteju do vody hormony ktore brania tým malým rast...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2010 18:00 Muž hf [54]
Zdar,

Mě se taky v nestřežené chvilce vytřeli a mám asi měsíční potěr (cca 12 ks). Je ale normální, že část potěru je už třeba přes 1cm velká a nějaké rybky jsou pořád pidi, odhadem 3-4mm? Všechny jsou ve stejném 10l akvárku s filtrací, tzn. stejné podmínky, stejné krmení...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   28.09.2010 21:29 KAKTUS1010 Re: jbh
No ked samcovi odoberieš hniezdo može dostat tzv. depresiu nemisu istý čas jest... Ale neni dobre ho nechavat v 30 litroch s dvoma samicami bud ho mu ošklbu plutvy alebo ho možu utlačat... ale samozrejme to može byt aj naopak... nie nadarmo dostali svoje meno...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2010 19:27 Muž jajaapaja [174] Re: jbh
Proč sis teda nepořídil jenom jednoho samce když si je nechtěl rozmnožovat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.09.2010 17:14 jbh Re: KAKTUS1010
Ok, rikas ze to samice neprezijou kdyz bude mit mladata. Zabavil jsem samce zradlem v opacnem rohu akva a odsal jsem hnizdo injekcni strikackou. Tak jsem zvedavy, rikam si, ze si bud nevzpomene nebo si bude vybijet vztek... Pak to samice nepreziji tak jako tak, ale doufam ze ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2010 17:00 KAKTUS1010 Re: jbh
V takom malom akvariu samice dlho nepožiju ked ma male...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2010 16:54 jbh Re: Deathbull
A nebude samec agresivní na ostatní ryby pokud bude spolu s nimi a s hnízdem ve stejné nádrži? Nerad bych, aby se navzájem pozabíjeli. Zatím to tak sice nevypadá, ale v nejedné příručce právě tím odůvodňují nutnost odlovit z vytíračky od samce s hnízdem samici / samice.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2010 16:47 Muž Deathbull [1928] - CichlidyRe: jbh
Pokud nemáš zájem o potomky, nech to přírodě. Ona se postará :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2010 16:43 jbh – Vytřely se mi bojovnice. Co s tím?
Zdravím, mám takový problém. Mám 30 litrů akvárium a v něm 3 bojovnice - samice a jednoho samečka. Ryby jsem koupil před měsícem s tím, že by rozdělení sil mělo být ideální - tři samice se prý nezabijou (vytvoří hierarchii) a agrese samce se mezi ně rozloží. To vypadá, že platí, problém je ovšem s tím, že jsem jim zřejmě vytvořil lepší podmínky, než jsem chtěl a dnes jsem mohl pozorovat, jak si samec postavil hnízdo a s dominantní samicí se vytřel. Podotýkám, že to nebylo ve vytíračce, ani vytíračku nemám a nemám na ni prostor. V akváriu sou všechny ryby pohromadě s čerstvě nakladenými vajíčky, sameček hlídá hnízdo. Je to problém když se mi to stalo v normálním akváriu a ne ve vytírací nádrži? Myslím, že nemám dost zkušeností, času ani fyzických možností potěr odchovat, protože podle toho co jsem četl musí mít speciální podmínky jako zvláštní nádrž, jemné vzduchovaní, drobnou živou potravu a co já vím, prostě pravděpodobnost že je odchovám ve "společenském akváriu" se stejně limitně blíží nule. Proto mě napadlo, že bych vajíčka i s hnízdem odsál a vyhodil, bohužel však nedokážu odhadnout, jak moc je to dobrý nebo špatný nápad. Nebude sameček, který přišel o hnízdo agresivní na ostatní samice? A pokud bych mohl hnízdo prostě zlikvidovat, nebude je to stimulovat k tomu aby se vytřely znova? Nechci aby se zbytečně vyčerpávaly marným rozmnožováním, na druhou stranu se jich zase nechci zbavovat všech a ani je nemám komu dát :-(. Opravdu mi to nepřidalo na náladě, doteď vypadalo jejich soužití bez problémů.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2010 11:25 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: RadioactiWe
Ano, pokud je to ve vytíračce, tak jen jedna samička. Mluvím o tření ne o chovu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2010 23:32 Muž RadioactiWe [192] - LabyrintkyRe: Semtex
Vždy sa to tu tak odporúča, vraj aby samček neuštval jednu samičku. Je to ale asi (určite) myslené v normálnom akvárku a je pravda že do odchovničky bez úkrytov to asi zrovna šťastná konfigurácia nieje hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2010 23:14 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: lubo3695
Co se asi stalo, jen tvoje blbost. Copak se dávají 2 samičky k samci u bojovnic? Buď rád, že jsi o něj nepřišel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2010 22:49 lubo3695 – bojovnice
Mam betu ktora stavala hniezdo. Mal som pori nej 2 samički. Kuknem dnes rano a hniezdo je zburane a samček ma odhriznute z plutvi. Čo sa mohlo stať?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2010 08:51 kaasha Re: lubo3695
Nebudou. Vždyť bojovnice pestrá patří ke stavitelům pěnových hnízd, kdežto bojovnice prostá je tlamovec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2010 22:41 lubo3695 – bojovnice
Budu sa pariť ke samwec je z druhu bojovnica pestra (betta splendes) asamice su z druhu Bojovnice prostá (Betta simplex)?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2010 11:45 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: fxengine
To s tím hnízdem se my stalo před měsícem. Normálně se vytřeli, bez hnízda a teď je tam tak 50 prcků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2010 10:02 fxengine Re: Semtex
Díky za odpověď,
ted je mám právě v malém akvárku a dost se honí. Dokonce se i vytřeli, ale samec nepostavil hnízdo (což je zvláštní, tak je ted mám odděleně (samici v pet flašce aby na ní viděl) a čekám až udělá hnízdo. Do té doby má utrum. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.09.2010 23:27 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: fxengine
Většinou je samec hlídá a opatruje, ale stane se že se někdy i do nich pustí. A pokud je chceš množit, tak ti na to stačí malé 12l akvárko... Ve velkém společném se někdy vytřou, ale málo kdy z toho něco je....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2010 22:38 fxengine – žere svůj potěr?
Chci se zeptat, zda bety žerou svůj vlastní potěr. Samozřejmě bych je měl ve velkém akvariu se spoustou rostlin. Díky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2010 23:45 nila Re: TCh
Fotka k příspěvku Moc děkuji za reakce.
1 - už šanci měl, sehnala jsem celophan samici s modrým leskem-zakousl ji (samozřejmě mou vinou, neuhlídala jsem je),
2 - neznám aktivnější a agresivnější rybu - žere z ruky a za jinými samci skáče. Prvnímu samci ukousl ploutev. na samici hrubě doráží a hnízdo nabublal slušné.
3 - asi vyberu jeho a zkusím kombinaci DT+VT. hnízdo nabublal husté a v několika vrstvách.
4 - mám ho pár dnů, dělá malinkaté bublinky, před samicí se předvádí, moc dobře žere, ale také mi dělají starosti ty ploutvičky. Mimo to, VT nejsou zrovna mé oblíbené, ale nechtěla jsem ho nechat v té malé skleničce a akvaristice.

Mám takovou otázku mimo. Všude se uvádí, že jako oporu pro stavbu hnízda jde použít polystyrenový kelímek - můžu se zeptat, kde se shání kelímek z polystyrenu??? znám jen kelímky z papíru nebo z plastu. a z polystyrenu zas jen desky na zabalení elektra. díky za radu
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2010 21:38 TCh Re: nila
Ta první samice se barevně hodí ke všem samcům. Genotypem je to barevná forma zvaná „Kambodža“. Všichni samci nesou její znaky, jasně patrné je to na 2. a 3. fotografii. Je definovaná i soutěžními standardy. Pěkná kresba, jasně definovaná, lze z toho udělat čistý kmen, co se barvy týče a do dalšího chovu pro různá křížení taky zajímavá. Takových holek mám doma asi ještě 40 – 60.
Ploutvemi se nejvíce hodí k tomu VT nebo DT. Kučeravost ploutvý nemusí být vždy dědičná. Mohou na to mít vliv i podmínky v chovu. Hlavně kvalita vody a celková čistota prostředí.

CT nemá prodloužené paprsky, ale redukované oploutvení mezi nimi, respektive ploutevní lem nebo jak to nazvat. Ušlechtilé samice mohou mít delší ploutve než je obvyklé, ale jako takové nejsou prodloužené o délku paprsků…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2010 21:03 george* Re: Lucie
Ryba když je v dobrém zdrav. stavu je sytě vybarvena a čile plave a nejevé žádné známky onemocnění ;-) Ta uštípnutá ploutev při odchovu nevadí, časem doroste
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2010 20:58 Lucie
Můžu se zeptat prosím? Zjistila jsem až teď, že můj sameček má půlku jedné ploutve dolní uštípnutou jelikož je to můj první beťák nebylo mi divné že jí nemá. Mám ho doma už 14 dní a zdá se mi že mu to nevadí, žije, jí dobře staví hnízdo atd. ale bojím se jestli mu to nebude vadit při odchovu? a jak poznám že je moje rybka vystresovaná a jak že se má dobře? Děkuji :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2010 20:39 KAKTUS1010 Re: nila
Tie prúžky maju lebo su v strese... A hodnotia sa podla určitých štandardov ako píše george*..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2010 20:32 george* Re: nila
Kučeravost je dědičná, ten tvůj jí má jak na břišních tak ocasní. Samice se taky rozlišují dle standardu. Ta samice je normální VT multicolor. CT musí mít ty paprsky delší. Ta druhá samice je VT kambodža. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2010 20:01 nila Re: george*
Fotka k příspěvku Mimochodem, jak rozlišujete ty samice? V akvaristikách snad existují jen a jen VT. Vždyt ty ocasy mají všechny stejné - častokrát ještě oškubané od jiných samic. Jak třeba rozeznám samici CT? Má mít delší paprsky? Je to pravidlem, nebo i VT mohou mít prodloužené paprsky? V podstatě jsem samici CT či DT viděla jen na obrázku na netu, v reálu nikdy.

GEORGE : tu kučeravost ploutví myslíš kde? na prsních, nebo na břišní? o té prsní vím, ale mám ho jen pár dnů a připadalo mi, že je to jen poškození z akvaristiky, a že se to časem spraví. Takže asi nespraví? Tohle se dědí i na potomky?

Přišla jsem na to, že mám oproti chovatelům značně pokroucený vkus nejen na samce (světlé), tak i na samice. Vždy, když se na splendenspower hodnotily samice, tak dle mého ta nejhnusnější, nevýrazná samice měla obdiv všech chovatelů. :-O nechápu. Podle čeho se to hodnotí? Taky mě zajímá, proč je v akvaristikách tolik proužkovaných samic? Nemyslím teď svislé proužky. ukázka viz. obr. Tyhle proužky se snad na potomky nedědí, nebo ano? Proužkovaného samce jsem teda zatím nikdy neviděla. Když se tam dívám na ten obrázek, jedná se v tomto případě o CT samici?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2010 19:01 george* Re: nila
Být tebou tak to zkřížím s nějakým tím DT samcem. U toho VT pozoruji kučeravost ploutví. A CTxVT pak nevipadá moc dobře alespoň mi se nelíbí :-D z VTxDT by mohly vypadnout jak pěkné VT tak DT ano já mám teď potěr DTxPK
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2010 16:57 KAKTUS1010 Re: nila
No v hodila by sa farbou asi k všetkým kedže u každeho vidím červenu... daj ich tak ako sa to tebe pači kedže samička vyzera byt VT daj ju so samčekom VT... Mohla by si aj s ostatnými ale to by boli rozne plutvy u mladých ani tak ani tak.... najlepšie VT x VT ale to samozrejme zaleží na tebe...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.09.2010 16:13 nila – výběr samce pro samičku
Fotka k příspěvku splendenspower stále nefunguje, obrátím se tedy na Vás. Mám 4 kluky a jelikož chci zkusit odchov, zajela jsem si 200km pro samičku, která šla nádherně do páru s jedním z nich. Nejdřív odděleni, pak jsem je dala k sobě a sledovala. 2dny kolem sebe plavali, občas se pohonili, samec stavěl hnízdo, ale byl klid. Pak jsem je nechala půlden bez dozoru a samičku našla mrtvou. Obrečela jsem ji, protože těžko najdu podobnou, zatlačila slzu a pořídila další. Jelikož mám slabost pro světlé rybky, sháněla jsem světlou - nicméně našla jsem v Brně jen jedinou, s červenými ploutvemi. Jenže teď mám dilema, protože nevím, ke kterému by se hodila nejvíc a zda by z toho tření vyrostlo něco zajímavého. Proto se obracím na odborníky zde. 2 samci jsou DT, jeden je Crown, jeden VT.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2010 22:13 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: čichavec27
U sklenáře, nebo si to slep sám, ale je to docela piplačka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2010 22:12 čichavec27 Re: RadioactiWe
A nevíš kde by se to dalo objednat?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2010 21:26 Muž RadioactiWe [192] - LabyrintkyRe: čichavec27
Pochybujem že by sa to dalo kúpiť, teda aspoň u nás. Možno na objednávku..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.08.2010 20:52 čichavec27 – Odchovny pro Betty
Dobrý večer,nevíte někdo kde bych si mohl zakoupit takové ty odchovny pro betty?
Mám na mysli ty propojené malinkaté akvárka nebo něco podobného:)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2010 20:12 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: Semtex
bavily jsme se o potěru, ten kyslík přece potřebuje
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2010 18:21 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: katterinecka
Bojovnicím je jedno kolik kyslíku je ve vodě.....
.... a ten rozklad neprobíhá tak divoce aby to mělo nějaký výrazný vliv na kyslík.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2010 12:56 Misa Re: katterinecka
Vzduchovani mam ale potrebuju zmenit tvrdou vodu na stredne tvrdou nebo mekou... Nejspis si koupim ve zverimexu neco na ot zmekceni a test nu... ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.08.2010 12:31 Žena katterinecka [2146] - RostlinyRe: misa
Ale počítej s tím že když tam dáš rozkládat to listí tak bude z vody ještě víc ubírat kyslík. Opravdu bych koupila vzduchovací motorek (levnej může stát třeba 150) k tomu hadičku a kámen za pár korun. Může se ti pak hodit kdykoli

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [23] ...... 34

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 22957x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/1646-betta-splendens-rozmnozovani-odchov?od=1101