Nitěnky byly vždy problém,ale když víš kde je koupit,a jak se k nim chovat,není to takové zlo....... čtu jasně znějící informaci, ve smyslu, že o tom něco víte.
-Nitěnky -kaskádovitá sestava misek , nejlépe fotografické se zobákem, vrstva cca 2cm nití na ploše dna, lépe se udržují, oproti udávaným 3cm, tam musí být větší průtok vody, pokud jsou z krámu nechat je jeden den čistit, z lokality čerstvě nachytané, podle znečištění , nejméně však dva dny,stálý průtok vody ,teplota a nemají být na přímém světle.Doufám že jsem na nic nezapoměl.
-Dnes se krmí nití ojediněle,především je zde riziko infekce,pracnost a zcela jiný přístup ve vztahu ke kvalitě vody, atd.
-rozhodně to není krmivo pro začátečníky,krmit se musí střídmě,častější výměna vody,odkalování a čištění fitru, prostě to vyžaduje zcela jiný přístup ve vztahu k údrzbě a krmení ryb.
- já jako kluk, v dobách dávno minulých, jsem krmil nití a měl jen vzducovací motorek Rena a kulatý molitanový filtr, který po rozebrání, jste vzteky skládal dohromady deset minut, jak se to všelijak kroutilo,lokality s nití nebyla tak znečištěna, jako jsou, v některých případech, dnes atd.
-Dříve ,,Betta,, a dnešní ,,Betta,, je veliký rozdíl,který se nedá z hlediska genetického šlechtění srovnávat,tomu odpovídá i krmné složení směsí ,vyráběné právě tomuto typu ,,Bett,, tzv. na míru k potřebám vývoje a chovu.
-nedoporučuji používání nití jako krmiva pro Betty,bez znalostí problematiky krmení a dalších důsledků z toho vyplývajících,již částečně uvedených.