Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
2. Didiplis diandra(?)
Nebo Rotala walichii?
1. Hemigraphis - nevhodná do akva.

A ještě druhou prosím o identifikaci.

Ahoj, prosím o radu, copak je to za rostlinku? Blbec jsem se zapomněla zeptat
Ta vzadu uprostřed.
Starší reakce
Tak jsem zase o něco chytřejší

Díky za infomace

Abych vám ulehčil, C. lucens a C. x willisii jsou jeden druh. C. lucens se liší květem a trochu listy (to, ale hodně subjektivní). Některé listy jsou C. lucens podobné, ale vidím tam i hodně úzké listy, které C. x willisii takhle nevytváří.
Díky za reakci.

Vzhledem mi více připomíná tu c.lucens, když tu mou porovnám s fotkami zde v atlase, ale asi bude reálnější ta c.x willisii, když vezmu vpotaz zde uváděnou "dostupnost" a Vaše vědomosti

Spíš si myslím, že to bude C. x willisii.
Díky, to bude ona.

Přidávám se, mám stejnou a koupil jsem jí jako Cryptocoryne lucens...tak je to snad pravda

Dobrý den všem vodomilům, prosím o radu, jaká to je cryptocoryna. Díky.

Zdravím všechny, koupil jsem před časem tuto rostlinku, ale někam jsem asi zahrabošil cedulku k ní. Poznáte jí někdo, prosím? Pěstuje se např. na kořeni nebo na kameni. Díky.
Starší reakce
0 03.09.2011 21:14
honzales [8] - Živorodky ahoj nevite co to je za rostlinu fotka 3/20 v tehle galerii na
www.aquapage.cz/…
rad bych vedel jeji nazev
Starší reakce
No uvidím jak poroste Je to jednoletka tak asi stejně odejde ale třeba pokud neni zima tak si bude myslet že je léto a na umírání se vyprdne.Mám tři akvárka tak snad se v některém z nich chytne.
A jak jsem koukal v atlasu rostlin, tak je to vcelku rarita a ohrožený druh.
tak jsem to našel, je to řečanka přímořská

Dobrý den chtěl bych se zeptat co to roste za vodní rostlinu v pískovně Baraba u mělníka,Byl jsem se tam koupat a bylo to velice nepříjemné, Nejdříve jsem si myslel že mě něco kouše tak sem se začal ve vodě plácat , pak jsem ale zjistil že je to rostlina s ostny.Nevíte jak se ten druh jmenuje? Má pokroucené tuhé listy (vzdáleně taky připomíná vodní mor ale není tak hustá) je pokryta ostny)jak listy tak stonek .Je celkem pěkná a tak jsem si jí vzal ale nevím co je to zač, mám jí zatím v kyblíku než zjistím co to je.
Starší reakce
Paráda.Ale pokud půjde tak dobře jak tobě jak to mám zmixovat s Pistiama se kterýma počítám jako z plovoucíma-ty se mi taky množí jak z praku.

Přesně tak, roste pěkně. Sice se jí ze začátku moc nechce, ale jak se chytne tak to stojí za to. Tohle jsem vytáhl z akvárka po ani ne pul roce. A to jsem sázel jednu 20cm rostlinku.
Je fajn že máš velkou nádrž. Docela naroste a slušně odnožuje.

Nevíte prosímvás co je to za rostlinku?
Mno tak jak rikam, roztrhat a zasadit na vetsi plochu?

občas jí chce trochu zkrotit

Rasu jsem ted odstranil. Mam ji protrhat a rosztrhat a znovu zasadit? roste si jak chce v tom akvariu

Máš ji pěkně zařasenou a určitě bych jí protrhal.

Tak přesně takovou jí mám vždycky já... no, a potom chcípne.
Je těžké ti něco radit. Hnědá až načervenalá barva signalizuje že má všeho dostatek. Pokud ji chceš zelenou, musíš prostě ubrat. To bych ale nedělal.

PMDD vubec nedavam a ted momentalne svitim 30W T8 + 20W T5 ...

Uber světlo a PMDD

Co s tim mam udelat? ja ji chci mit zelenou :(
Dostatek světla CO2 a hnojiva

Vazne je to blyxa? a proc je nahnedla?

Ahoj akvaristi, copak je tohle za rostlinku? kdosi mi ji kdysi daroval a me se moc libi

Starší reakce
Díky. Tak dlouho jsem ji sháněl až si mně našla sama

.
Mohla a asi nejspíš i je.
Martin Honzejk

Prosím Vás o identifikaci této rostlinky, přinesl jsem si ji v pytlíku s rybama.
Mohla by to být Micranthemum callitrichoides 'Cuba' ?
Starší reakce
Kryptocoryna je správně.

Muze mi nekdo poradit, co je za rostliny v tomto akvarium? Jde mi hlavne o ten Echinodorus na pravo a tu Cryptocoryne vzadu, co vypada jako C. crispatula balansae. Ale ta myslim, takhle velka neni. Listy jsou aspon 50-70cm dlouhe, ci vic. To akvarium je 70cm vysoke, a ty listy Echinodoru jsou mozna i 1m dlouhe. Nikdy nelezou nad hladinu! Kvete jak vztekly, ale fotku kvetu nemam.
Vypadá to na Ceratopteris cornuta

Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [140] ...... 182 183
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224819x