Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Tak mě tuhle rostlinku prodali pod označením echinodorus sp. a tvrdili že je to bleherák...Takže jsem zvědavej co to vlastně je
tak podle obrázků v atlase to ozelot nebude. řapík té rostliny je asi 30cm dlouhý, a list asi 6cm. tak už nevím. zatím to v profilu popisovat nebudu
děkuji. skvrn to má hodně. tahle rostlinka je menší. mám i jednu velkou, 3Ocm vysoká, a má to lisky ve tvaru kávovníku-řekla bych, ale špatně se to fotí.
Podle těch skvrn na listu bych spíš řekl malý echinodorus ocelot.
Tuto rostlinu mám také je to anubias var. augustifolia, teda aspoň myslím, protože sám to nevím s úplnou jistotou, ale anubias to je určitě.

Co je prosím za rostlinu?
Nejspíš nějaký druh echinodoru.

Co je prosím za rostlinu?
Starší reakce
Starší reakce
Pod tímto názvem se schovává spoustu si podobných rostlin. Ne každá se povede

Děkuji. Dříve jsem asi míval trošku jinou rychleji rostoucí odrůdu, měl více listů a byly krásně zelené.
Já bych řekl že je název správně.

0 22.12.2011 21:44
Deathbull [1928] - Cichlidy A já poctivě vypsal.

OT -ja som to skopiroval

Takže aj quadrico
nsta
ntus!

tak ze aj quadriconstantus?
par riadkov nizsie sme akurat riesil s Vaclavom -ze emerz angustifolius a latifolius je na nerozoznanie...

Zdravím, tento echináč jsem koupil jako echinodorus uruguayensis, ale nevím... Omlouvám se za fotku z telefonu.
Přesně takhle vypadal můj Helanthium (Echinodorus..) quadriconstantus emerz když mi přišel z Daha..teď je z toho taková tráva že jsem to časem vyházel.
Vyfoť i tu druhou rostlinu.

Všechny fotky jsou naprd

, ale přidám ještě jednu.
Prohodil ste je špatně. Určení bylo asi správné. Toto je Echinodorus latifolius.

Můžu se zeptat prosím co je toto za rostlinu?
Přišel mi balík a byli tam zcela nějak přeházené štítky a na žádný štítek mi nezapadá. Měla v sobě štítek "Echinodorus latifolius" ale ten to není, tento štítek, jsem přiřadil jiné rostlině, která na latifolius vypadá víc. Ta druhá ale u sebe měla štítek "Sagittaria platiphylla" čož by tedy pro prohození štítků mělo zbýt na tuto rostlinku ale co jsem koukal do atlasu tak to vzhledově vůbec nesedí.
Poradíte mi?

je to hygrophila difformis
0 19.12.2011 16:20 akbul – a ještě tadle rostlinka

co to je za druh
0 19.12.2011 16:18 akbul
0 19.12.2011 16:16 akbul – Echinodorus

Potřeboval bych poradit co je to za druh Echinodorusu
Diky Johane

Ok...jsou skoro stejný

Díky za názor, ale ta to nebude. Tu mám a vypadá jinak. S největší pravděpodobností je to opravdu Sagittaria platyphylla.
já bych to viděl na Vallisnerii gigantea
Sagittaria platyphylla (šípatka širokolistá)- Graminea.
Mám ji a její listy jsou jak navoskované

, tvrdé a vypadají shodně, jako ty na tvé fotce.
Tak nevím, co to je.

Subulata to není, tu mám a má křehčí listy....
To co vidíš na hlavní fotce jako oddenky je ve skutečnosti Sagittaria subulata. U platyphylly se nedělají tak blízko mateční rostliny.

Když kouknu na hlavní fotku, tak ty nižší oddenky vypadají opravdu stejně. Možná to bude ona.

Také mi to připomíná Sagittaria subulata.
Starší reakce
Dnes se ale tahle rostlina jmenuje opět jinak. Helanthium bolivianum 'Angustifolius'

toto uz su "sub"...
ved to ze mi neslo do hlavy...ze za mesiac to na tej spodnej fotke bolo na hladine a listy dlhe zo pol metra
to na tej vrchnej ma len cca 15cm a na hladinu sa moc netaha...-tak to asi bude ten latifolius
I když to byla emerzní rostlina, tak po měsíci by už mělo být pár submezních listů.

asi mesiac stara...
ale bude to asi tak ako pisete...
ked pozeram v AD foto latifolius - angustifolius tak v emers forme je to na nerozoznanie
tak ze asi to bolo zamenene -aj ked faktura a stitok "sedi"

Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [137] ...... 182
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 224483x