Jaká je to rostlina?
Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Ahoj, dík za typ, taky jsem na ní v atlasu koukal, vim že měla na štítku nějakej takovej dlouhej název, takže by to být ona měla

Poznáte co je to zač? Typuju nějaká cryptokorina, mám ji přez rok prirust na listech h má ale nevyrpste víc jak cca 10cm prostě prcek
Starší reakce
Dekuju, zda se ze hygrophila corymbosa minima

Je to ještě emerzní zelí ale asi to bude nějaká hygrophila.

Poznate co je to za rostlinku? Proste jsem doma zjistila ze se mi ztratila cedulka

Stačí zapomenutý, někde přichycený útržek listu a vyraší. Filtr je na to ideální.

Pravda je ,že jsem Difformisku měl,ale to je tak tři měsíce zpátky,ne-li déle.

Podle mě je to Hygrophila difformis.
Starší reakce
Vše by mělo být zapsáno v seznamu kromě Okřehku

Mýliti se je lidské, pokud tam nemáš něco mimo seznam rostlin.

Ne,je za tou chobotncí,ale HFka je starší,a není vidět.

Takže v tom filtru se usadila chobotnice

Díky za objasnění Václave

Tak asi jsem slepý ale na tvé hlavní fotce vpravo je jen chobotnice a žádnou kryptošku za ní nevidím.

Co Václave,za tím Pogostemonem je Cryptocoryne retrospiralis?

Tak má to zubaté listy tak se podívej na svojí hlavní fotku na rostlinu vpravo.

Mokřanka mnohosemenná to nebude.
Starší reakce
Starší reakce

Opět jdu pro radu - akvárium jsem už koupila s těmito rostlinami - v horším osvětlení je zelená, pod světlem tmavě červená (až do hněda). Otázka co to je a jak to prosím udržovat?? Dá se to ustříhnout "v půlce" nebo to bude vypadat příšerně? Nebo to nechat vykukovat nad vodu? Natahuje se mi to do středu akvária za světlem a výsledek žádná krása.. Děkuji

Dnes bude velká údržba a příští týden asi část obměním..
Starší reakce
č.1 Cryptocoryne pontederifolia
Ty Anubiasy dle listů řekl bych Anubias barteri 'Coffeefolia'

1, bude nějaká Cryptocorina, dodávám

Dobrý den,
nemáte prosím tip, jaká konkretní rostlina toto může být?
Předem děkuji.
Starší reakce
0 16.06.2020 23:51 Jan Bísek – kosokvět?

Zdravím, na setkání akvaristů jsme s Ellou dostali jeden stonek této kytky, označené šipkou. Moc rychle rostla a byla úplně všude, tak jsme jí nakonec zrušili, ale teď bych jí moc potřeboval do práce. Neměl by jí někdo? Nebo aspoň jméno, kdyby bylo. Koupím, vyměním. Děkuji. H
Starší reakce
Pogostemon stellatus

0 03.06.2020 17:44 Marcelon 
Mohli by stě mi říct prosím co to je za rostlinu rád bych si o ní našel více informací děkuji

Najednou mi tahle rostlina vyrostla v akváriu, je děsně drobná. Ale říkám si, jestli to není nějaký pozůstatek Egerie Densa?
ano, ano, je to asi ono...asi jsem si ji donesla s nějakou kytkou...
a ano, se sinicí zápasím...
děkuji
už jsem se bála, že je to nějaká další řasa

Starší reakce
Radku, ta délka stonku listu se odvíjí od podmínek ve kterých ji akvarista pěstuje

Pokud se jí dařit nebude, stonky se krátí, listy se menší a často odumírají. Mají i jinou, divnou barvu. Ty, co jsou na fotkách byly pěstovány v ideálních podmínkách

Už jen ten povrch listů a spodní barva (lehce růžová) je známkou kvalitního pěstění týhle nenáročný, ale krásný kryptošky. Ta světlá zelená se krásně bude vyjímat v blízkosti nějakého tmavého kořenu

Stejně jako 'green gecko'

Na první fotce jde vidět jak ležela v misce, tak jde poznat co je emerzní a submerzní.
Podle emerzní části to taky tipuji na tu kryptokorynu, ale trochu mě od toho odrazovala ta délka stonku u submerzní části.
Je to ona

Taky si myslím, že je to C. pontederiifolia.
Bude to kryptokorýna, ale přesný druh si netroufám.
Mám stejnou
rybicky.net/fotogalerie.php… a myslel jsem, že je to cordata. Ale dnes si tak jistý nejsem.
Já bych se nejvíce klonil asi k nějaké Kryptokoryně. Ty listy na fotkách jsou tedy emerzní nebo submerzní?
Děkuji

už mi tady bylo doporučeno. Již jsem objednala cca 20 rostlinek od Rataje tak uvidíme jestli to bude stačit, nebo bude třeba ještě víc
Přesadit je můžeš vždycky ale hlavně přidej další rostliny.

Děkuji, podle toho co jsem načetla bývají Echinodory větší, měla bych ten přední přesadit tedy více dozadu ?
První a poslední je Echinodorus a prostřední to bude Ludwigia.

Nevíte si rady s určením správného názvu Vaší vodní rostliny? Pokud máte její fotografii, zde je to správné místo pro položení Vašeho dotazu.
Přidat reakci
1 ...... [10] ...... 182 183
Zpět na obsah sekce Akvarijní rostliny • Zobrazeno 225286x