Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Reaktory CO2

 

NápovědaFórum » CO2  

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Reaktory CO2
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2019 11:09 Muž Miras [111] Re: vaclav
No tak ono na Tvé litráži to taky je trošku o něčem jiném :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.03.2019 09:41 R Muž vaclav [9709] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Miras
Tak rampu jsem měl spoustu let ale vyndal jsem jí a do protilehlého rohu dal proudové čerpadlo, rostlinám to prospívá. Chce to ale mít vyřešené řasy hlavně ty vláknité a ruduchu protože to pak nemusí dopadnout dobře. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2019 08:49 Muž Mlsoun [3] Re: Miras
ahah, to jsem vůbec netušil že jde o tak rychlý proces. Každopádně to má jednu velkou výhodu ten externí reaktor - neudělá tu bublinovou mlhu. Jinak roztřikovací rampu, jsem nakonec sundal a nechal jen trubku jako vývod a to proto, že to dělá i dole v koberci ševelení rostlin a to je žádoucí jev. Když se rostliny hejbou, je to pro ně lepší. Moc vám děkuji za vysvětlení záhady :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.03.2019 22:36 Muž Miras [111] Re: Mlsoun
Jak píše kolega, některé jsou už rozpuštěné "cestou" z Reaktoru. Jinak i rampa asi lépe rozežene CO2 po akva, než když to jde z jednoho místa.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   17.03.2019 22:10 Muž Smetany [403] Re: Mlsoun
Ono u toho externího se většina CO2 rozpustí než máš vůbec šanci ty bublinky vidět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.03.2019 21:57 Muž Mlsoun [3] – Reaktor vs Difuzor
ahoj pánové. Víte co nechápu ? Když užívám na rozpuštění Co2 z bomby difuzor "Dupla CO2 Fajfku", tak je akvo plné maličkých bublinek, ale na Zelenou barvu v dropcheckeru se nemůžu dostat - je modrý. Když místo difuzoru začnu používat externí atomizér "JBL ProFlora Direct" kterej dělá o poznání větší bublinky takže logicky dochází k horšímu rozpuštění co2 tak i přesto se dostanu v dropcheckeru s přehledem na Zelenou barvu. Nechápu :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2019 11:39 Muž Miras [111] Re: RST
Odvzdušnil jsem povolením převlečné matky jak psal kolega @jarda62. Zatím teda velká spokojenost. Naprosté ticho, žádné bublinky z rampy a musel jsem ubrat "bublání" :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2019 09:46 Muž RST [15] Re: Miras
Reaktor odvzdušňuji přes přívodní hadičku CO2. Ta je připojena přímo do reaktoru přes rychlo-spojku. Je na místo odvzdušňovacího šroubku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2019 19:23 Muž Miras [111] Re: RST
Já jsem právě zvažoval jestli tam také něco dávat, ale kvůli rozpouštění CO2. Zatím to ale nechám a uvidím během pár dní, teď mám všude bublinky vzduchu, takže toho moc nepoznám :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2019 18:33 Muž RST [15] Re: Miras
Využívám takový reaktor kromě rozpouštění CO2 jako další stupeň filtrace a průtok je také v pohodě. Mám v něm nasypaný zeolit a jede to parádně :-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2019 17:19 Muž Miras [111] Re: vaclav
No to je možné, nicméně průtok mám větší než předtím a ještě na filtru trochu přivřenej, takže to bude snad OK, zatím to tak vypadá :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2019 15:05 R Muž vaclav [9709] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Miras
V každém koleně se ztrácí tlak a tady dá se říci máš hned 4. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.02.2019 14:41 Muž Miras [111]
Fotka k příspěvku Tak já už funguju, zatím to vypadá, že je to to, co jsem chtěl :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2019 14:06 Muž Planorbella [216] Re: Luky13
Lepím taky nejlevnějším vteřinovým ze sámošky a ani krevetkám to nic neudělá, jak zaschne tak je to vpohodě ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   22.02.2019 13:45 R Muž vaclav [9709] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Luky13
Tak lepidlo v tak malém množství ničemu nevadí, lepím lepidlem na novodur a rostliny i gelovým vteřinovým a ničemu jsem nikdy neublížil. Tavnou pistoli také používám ale to moc nedrží. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2019 13:37 Muž Luky13 [26]
Ahoj, jen se zeptám čím to lepíte? Aby to nebylo pro ryby závadný. Jde použít třeba tavná pistole?
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2019 12:17 Muž Miras [111] Re: jarda62
Tak bych to chtěl udělat, jinak už jsem taky doma našel tu vodovodní trubku a jak říkáš, je na to dělaná :-) Tak to zbastlím a uvidím. Díky Pánové.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2019 12:12 Muž jarda62 [248] Re: vaclav
Místo odvzdušňovacího šroubku jsem měl přívod CO2, odvzdušňoval jsem povolením převlečené matice. Dole na trubce mezera aspoň 2cm a trubku jsem tam měl vodovodní pvc studenou, vlezla se přesně do otvoru. Prostě takovou co nebude brzdit průtok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2019 11:45 R Muž vaclav [9709] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Miras
Asi bych tam dal mezeru několik cm aby se ti příliš nebrzdila voda. Něco na odvzdušnění se vždycky hodí dostává se tam třeba i vzduch a ten se špatně rozpouští oproti CO2. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.02.2019 11:31 Muž Miras [111]
Tak mám nádobu doma, koukám na tu trubu co má být uprostřed z čeho jí udělám a jak dlouhá má být, řekněme kratší o cenťák od spoda? A jestli mám z nějakého důvodu zachovat ten odvzdušňovací šroubek a nebo místo něj půjde hadička?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2019 20:53 Muž Zip [253] Re: vaclav
A já jsem si říkal na co tam ta hadička je, dobrý palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2019 19:46 R Muž vaclav [9709] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: smik
Ty moje reaktory mají hadičku k sání čerpadla a když je tam něco nerozpuštěného tak to vletí do čerpadla a to to rozmydlí. Tůhle jsem to měřil je to jednou za 10 minut. Zajímavé je že přes noc to nedělá. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2019 19:40 Muž smik [49] Re: Miras
klasickej difuzor
abczoo.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2019 19:15 Muž Miras [111] Re: smik
Co je keramická kapsle?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2019 18:42 Muž smik [49] Re: vaclav
Musím vyzkoušet. Sám jsem s reaktorem pořád laboroval. Cpal tam do něj kde co a za nějakej čas odpojil, protože mi brzdil výkon filtru a usazoval se tam i nějakej ten bordýlek. Jenže ty bublinky z keramické kapsle mi jdou na nervy. O víkendu připojím reaktor bez ničeho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.02.2019 18:10 Muž jarda62 [248] Re: Miras
Proud v reaktoru to rozbíjí dostatečně. Kámen, difuzor = starosti navíc. :-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2019 17:43 Muž Miras [111]
Chlapi díky, já právě přemýšlím, že když tam nic nebude, tak o co se budou bublinky "rozbíjet"? Dáváte na hadičku od CO2 vzduchovací kamen? No asi test a zkušenost ukáže :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.02.2019 16:16 R Muž vaclav [9709] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Miras
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Taky jsem ve svých samodomo reaktorech ze začátku něco měl ale usazoval se na tom jen bordel a to i v silném proudu takže teď je tam čisto. :-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2019 16:02 Muž jarda62 [248] Re: Miras
Nikdy jsem do reaktoru nic nedal, nebylo potřeba. ;-) a myslím, že by bylo potřeba obsah čistit, prázdný je bezúdržbový.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.02.2019 01:41 Muž Miras [111] Re: jarda62
Tak dík, objednáno. Dáváte třeba biomolitan do nádoby, viděl jsem různá videa. Někde to je, někde není...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2019 20:27 Muž jarda62 [248] Re: Miras
Ten s tou mosaznou vložkou se taky dá. Myslím že do 500ti se vlezeš, doporučuji ventily před a za. Snadnější manipulace. :-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2019 19:02 Muž Miras [111] Re: jarda62
No já myslel ten co jsem psal, že je za 200,-. To co píšeš ty už je za 440,- a co ten: 10" Korpus filtru průhledný 3/4" trojdílný mosazná vložka za 284,-?

Jako udělat bych si ho udělal, pokud budou náklady řekněme kolem 500,-, pokud by to mělo bejt víc, tak už bych asi radši koupil na Profiplants jak píšeš.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2019 15:54 Muž jarda62 [248] Re: Miras
10" Korpus filtru průhledný BC typ 3/4" dvoudílný

Nebo mrkni na Profiplants a vyber si aspoň o řadu vyšší reaktor, nebo pokud jsou možnosti, dá se udělat i doma.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2019 11:38 Muž Miras [111] Re: jarda62
To je paráda, prosím tě kterej to je: 10" Korpus filtru průhledný 3/8" (1 oring)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   20.02.2019 10:10 Muž jarda62 [248] Re: Miras
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku www.mangala.cz/…

A takhle vypadá výsledek
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2019 21:52 Muž Tučňák [92] - Chce to větší nádrž.Re: teakmon55
Wow, něco podobného mi dělá difuzor pod ústím filtrace (jdou z toho taky jemné bublinky). Přes atomizér (čištěný) mi ale neproráží ani CO2 z bomby, tak se taky dívám po reaktoru. Hledám ale něco, u čeho mám jistotu ticha a rozpouštění, což jsem zatím nenašel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.02.2019 21:09 Muž Miras [111] – Reaktor CO2 Home Made
Ahoj,
Přemýšlím udělat reaktor. Když ale koukám na ty ceny (kolem 500,- jenom za nádobu), tak si říkám, že můžu spíš koupit hotovej. Máte někdo nějakej odkaz na nádobu za rozumnej peníz?

Dík,
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2019 21:41 R Muž vaclav [9709] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: teakmon55
Kup si nebo udělej reaktor ten rozpouští všechno a žádné bubliny lítající po akváriu. :-)
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2019 21:15 Muž teakmon55 [5]
Fotka k příspěvku Zdravím,mám JBL automizér www.profiplants.cz/…
Niesú tie bublinky dosť velké?To nevyzerá ako mikro opar.Za 7 mesiacov som minul 5L CO2 na 180L akvárko.
Sú tieto lepšie?
www.profiplants.cz/…
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2019 10:07 Muž Skrblík [9] Re: hunti
podívej se na reaktor co2 do mého profilu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2019 00:14 Muž DeRosa [7] - CichlidyRe: hunti
Bezpečnější reaktor asi nenajdeš.Na ty prachy nehledě.V tomhle by se ti šetřit nemuselo vyplatit.Velikost bys měl zvolit 6
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2019 22:05 Muž hunti [4] Re: antiA
No reálný průtok jsem neměřil, ani nevím jak to měřit. Mám filtr Sunsun 703, který by měl mít 1300-1600 l/h. Docela se mi zamlouvá ta jejich verze X, i když teda stojí raketu :-D www.profiplants.cz/…
Reklama
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2019 21:55 Muž antiA [308] Re: hunti
Jaký reálný průtok más? Nemyslim papirovy ale opravdu reálný. Já dokonce reklamoval velikost 7 protože on profiplants má ty hodnoty vycucane z prstu. Reálně jsem do něj poustel cca 1500 litru a při takovém prutoku se ty bublinky strhavaly a šly do akvária. Takže naprd. Nehledě na to že sedmička má hadicovy trn 16/22 který by ani průtok 3000 litrů nezvladl. Asi tak nějak ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2019 21:54 R Muž vaclav [9709] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: hunti
Spíš bych se díval na průtok než na litry, ne každý to honí 10 x za hodinu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2019 21:31 Muž hunti [4]
Ještě k tomu Profiplants. Nějak jsem nepochopil tu tabulku. Když mám akva 144l, a filtr s průtokem 1300-1600 l/h kterou velikost zvolit? Průtokem by odpovídal typ 6, ale ten je zase pro akva 600l.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2019 19:54 Muž Karlos55 [0] Re: hunti
Profiplants dobrá zkušenost,rozpouští výborně bez sodovky v akváriu .. :-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2019 19:32 Muž antiA [308] Re: hunti
bud vaclavuv tip nebo z toho profiplants..... ale ber minimalne o jednu velikost vetsi.. nejlape dve....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2019 19:10 R Muž vaclav [9709] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: hunti
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2019 19:02 Muž hunti [4] – Nejlepší rozpouštění Co2 bez mlhy
Zdravím,

Co nejlepšího koupit na rozpouštění Co2 bez mlhy? Můžete někdo doporučit?

Našel jsem tento www.profiplants.cz/… má někdo osobní zkušenost? Bude v pohodě? Nebo se dá sehnat něco lepšího?

Jde mi o to, aby to rozpouštělo Co2 alespoň tak dobře jako atomizer a hlavně bez mlhy. Teď mám vnější aromizer a už se a tu mlhu prostě nemůžu dívat :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.12.2018 14:50 Muž Marcelko [-4] - RostlinyRe: bobikcz
Handricku nepotrebujem, kedze nepreteka. Iba sici. Mam ho uz asi 4 mesiace a robi to od zaciatku smich
Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 12

Zpět na obsah sekce CO2 Přidat příspěvek • Zobrazeno 17610x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - http://rybicky.net/forum/12531-reaktory-co2