Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Reaktory CO2

 

NápovědaFórum » CO2  

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Reaktory CO2
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2021 12:30 Muž Kikos [4] Re: vlka
No omydleno mám, ale nasávání vzduchu netuším jak poznat, kde by byl špatný spoj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2021 11:51 Muž vlka [2670] Re: Kikos
Pak ti nezbývá nic jiného, než překontrolovat všechny možné spoje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2021 11:04 Muž Kikos [4] Re: vaclav
Fotka k příspěvku HD No to se omlouvám, určitě nic netajím :-) Foto nedávám protože od srpna žádná změna a voda tedy takto pokud to pomůže vyřešit moji otázku :-)
NO3 - 15, NO2 - 0,0, GH - 9,0, KH - 7,0, PH - 6,6, CL - 0,0, Drop.Ch. - zelený
Vodivost - 285 PPM
Pro jistotu přiložím foto Reaktoru, zda není chyba někde tam i když 1/2 roku to běželo bez problému. Někde jsem četl, že to může nasávat vzduch z špatně utěsněného rozvodu, nebo vzduch ve špatně naplněné lahvi.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2021 23:47 R Muž vaclav [13300] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Kikos
To by problém být neměl ale jsi poměrně skoupý na informace, fotky jsou ze srpna a nějaké měření nebo něco o vodě zapsané nemáš. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2021 22:38 Muž Kikos [4] Re: vaclav
Ne bomba OK tlak v pohodě jen jsem začal používat RO :-( to by snad nemělo mít vliv nebo se pletu ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2021 20:55 R Muž vaclav [13300] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Kikos
Nedochází bomba a vodu máš stejnou? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2021 18:41 Muž Kikos [4] – Zavzdušňování rektoru po 1/2 roce
Pánové (dámy) :-) po 1/2 roce bezchybného provozu, se mi začal zavzdušňovat reaktor, nevíte, kdy by mohl být problém ? Odvzdušnění musím dělat po 1 dni. Na celou sestavu jsem nesáhnul, ani s tím nic nedělal.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2021 16:19 R Muž vaclav [13300] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: kralas
Ten drop checker máš plný vody tak ti měří špatně. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2021 15:03 Muž Brodys [241] Re: kralas
Chtěl jsi radu,ale žádnou nepřijmeš, tak nechápu o co ti jde. Hold si ušetřil a místo sypání popela na hlavu nesmyslně kopeš kolem sebe. Tady tě ovšem za hloupost po zádech nikdo plácat nebude coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2021 11:05 R Muž vaclav [13300] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: kralas
Po testu, KH 6, pH6,7 - 7,0. 3b/s.
Tak tomu ani sám snad nevěříš. Ty máš po 9 hodinách vypnutého co2 tak velký jeho obsah od 18 do 36 mg/l Už jen ten ohromný rozdíl v obsahu CO2 by tě měl varovat, že to měření je trochu špatně. Kapkový test je silně orientační, a hlavně u CO2 je každá desetina PH ohromný skok v jeho obsahu. Pokud se rozhodneš pro PH kontrolér tak upřímnou soustrast martýrium se sondami ti nepřeji, ale kdo chce kam pomozme mu tam. Nonstop jet nechceš a doporučuji snížit KH na 2-3 nebude se ti zavzdušňovat reaktor on nestíhá, protože máš moc vysoké KH a CO2 se hůře rozpouští. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2021 09:06 Muž kralas [12] Re: vaclav
Fotka k příspěvku HD vaclav napsal: Nehádej se, hrncové filtry klesají časem na 1/2 až 1/3 udávaného výkonu. I počítání bublin je celkem dost nepřesný údaj záleží, co máš za počítadlo a jakou náplň v něm. Ty CO2 na noc vypínáš i kdybych předpokládal že svítíš 12 hodin tak je skoro polovinu dne CO2 vypnuté a za tu dobu ti pH stoupne k původnímu a ty se ho pak snažíš zase vrátit spět na nějakou rozumnou hodnotu. Problematice CO2 nerozumíš navíc nic o své vodě nevíš, co ale víš přesně je to, že ten reaktor je špatně. :-)
Jak to je s tím výkonem filtrů nechápe zřejmě jen Brodys.
Svítím 14 hod. CO2 od 5-20hod(15hod)ph nestoupne k původnímu. Dokládám foto dnes ze 7hod ráno. Drop checker zelený(a to je jak víme opožděný údaj o nějaké hodiny) takže s tímto nesouhlas. Po testu, KH 6, pH6,7 - 7,0. 3b/s. Dle tabulky vše pořádku.
Počítadlo bublin JBL, náplň gel do počítadla.
Čemu je ještě tedy potřeba rozumět a vědět o své vodě krom těchto údajů ohledně CO2?
Nemyslím si že tomu nerozumím.
Teď názor na reaktor po týdenní zkušenosti: 1.každý den je potřeba odvzdušnit(to jsem věděl)
2.Dávkování 3b/s (před tím 2,sodovka ale možná zkreslovala, taky už vím)
3.Průtok max 1000L/h uváděný v tabulce profiplants u mé velikosti není pravdivý.
A z té tabulky jsem před koupí vycházel. Proč bych měl kupovat verzi X/XL jak tu píší někteří, která uvádí průtok 3000-3300L/h, když takový průtok zdaleka nemám? Ale čtu tady od Brodyse něco o slabém turbu a těžkém autě. Tak buď je ta tabulka pravdivá, nebo není. Pak je tedy potřeba, aby profiplants uvedli, že ty údaje o průtoku v tabulce nesedí, kupte si verzi X/Xl. Já ten přiškrcený průtok mám s bídou
800L/h. Pro Brodyse: ber že to tak je a nespekuluj, děkuji ;-) :-)
4.Reaktor si nechám. Hodnoty jsou v pohodě i přes tmavě zelený drop checker. Plánuji koupit pH kontroler. Někdo mi ho zde doporučoval, pak by mělo být po spekulacích.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 22:40 Muž Brodys [241] Re: Buldr
Tomu věřím, já ale naopak myslím, že kritik má naopak velký průtok na malý reaktor...... tudíž, že je lepší koupit větší reaktor klidně i na malé čerpadlo a ne spekulovat....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 22:36 R Muž vaclav [13300] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Buldr
Když jsem s CO2 začínal měl jsem v akváriu vlepený v rohu trojúhelník a každý den jsem do něj fouknul co2 ze sifonové lahve. Koukal jsem, jak se v něm plyn postupně rozpouští, později jsem to měl už udělané i na lahev. Takže žádné čerpadlo jsem nepotřeboval. Je to ale o tom jak měkkou nebo tvrdou používáme u té měkčí stačí slaboučké čerpadlo a malý reaktor u té tvrdší je to obráceně. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 22:24 Muž Buldr [97] Re: Brodys
Fotka k příspěvku V minulosti jsme měli na prodejně dvě 500 litrová akvária, reaktory XL, a honili jsme je samostatnými slabými čerpadly s výkonem 800 litrů, která jsou tak slabá, že při zapojení na reaktor dávala sotva 500 litrů. www.profiplants.cz/…

I když jsme je zaškrtili ještě na polovinu, tak průtok je naprosto dostatečný na rozpouštění CO2, je úplná hloupost, že reaktory potřebují vysoký průtok. Na prodejně můžu na reaktoru předvést, jeden zde je namontovaný na 600 litrovém akváriu.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.10.2021 22:03 Muž jab63 [674] - BorneoRe: kralas
Docela mě zajímalo kde je problém. Zatím mě při čtení příspěvků napadlo co se píše v popisu reaktoru: Při výběru reaktor alespoň o 25% naddimenzujeme. Je vždy lepší namontovat k systému CO2 3x výkonější reaktor, než o 10% poddimenzovaný!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.10.2021 21:30 R Muž vaclav [13300] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: kralas
Nehádej se, hrncové filtry klesají časem na 1/2 až 1/3 udávaného výkonu. I počítání bublin je celkem dost nepřesný údaj záleží, co máš za počítadlo a jakou náplň v něm. Ty CO2 na noc vypínáš i kdybych předpokládal že svítíš 12 hodin tak je skoro polovinu dne CO2 vypnuté a za tu dobu ti pH stoupne k původnímu a ty se ho pak snažíš zase vrátit spět na nějakou rozumnou hodnotu. Problematice CO2 nerozumíš navíc nic o své vodě nevíš, co ale víš přesně je to, že ten reaktor je špatně. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 21:05 Muž Brodys [241] Re: kralas
Hele mě to nebaví, nejen já se ti tu snažím poradit a ty si pořád jedeš svoje a nejsi schopný pochopit, že jsi koupil 1.0 v turbu pro 5ti členou rodinu s nadváhou a řešíš vysokou spotřebu. Tak si zasaď lípu a rozpouštěj si to přes to svoje dřevo smich Nazdar
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 21:01 Muž kralas [12] Re: Brodys
Vzal si to pěkně hopem. Jedno video má docela dost minut na to abys to stihl.
A nedočetl jsem se ten případný další tvůj argument, když už jsi mě tedy napadl že neříkám pravdu ;-)
Edit: A jaký má tedy reálný výkon? Víš nebo hádaš? To zřejmě víš ty. Píšeš 1500 :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 20:53 Muž Brodys [241] Re: kralas
Díky za tipy, zhlédnuto, teď si na řadě ty s doporučeními palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 20:51 Muž kralas [12] Re: Brodys
Doporučuji ti zhlédnout nějaká videa o kolik se snižuje papírový průtok na reálný s použitím médií. Na yt jich je plno. Je tam snížení o desítky procent. Já mám navíc předfiltr a teď i reaktor
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 20:48 Muž Brodys [241] Re: kralas
A jaký má tedy reálný výkon? Víš nebo hádaš? Víš,jestli výrobce reaktoru také nepíše o papírových výkonech a počítá, že 1000l bude reálně 500? Jak jsem psal níže,pouze se domníváš a bez jakýkoliv důkazů tady ostatní přesvědčuješ o něčem,co ani nemáš správně zapojené. Pokud chceš,aby ti to fungovalo,kup adekvátní reaktor nebo napoj stávající na méně výkonnější. Pokud ani to nepomůže, reklamuj ho. Díky za diskuzi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 20:44 Muž kralas [12] Re: Brodys
Mohl bys vědět, že 1500L je bez zátěže, tedy bez odporu, tedy bez médií, bez předfiltru, bez reaktoru... a navíc přiškrcený. Jaký jiný argument tě napadá?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 20:35 Muž Brodys [241] Re: kralas
Nedodržel, máš výkon 1500/,reaktor je do 1000 a co víc, třeba papírových. Takže to není o názoru,to je fakt ;-)
Edit: Prostě bych to udělal pořádně, než polemizoval nad tím, jaký výkon má filtr o papírových 1500l. Zvlášť, když bych byl jediný, kterému to nefunguje a především před tím, než to někde zveřejním. tone
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 20:30 Muž kralas [12] Re: Brodys
Možná jsem jediný, ale to co píši je můj názor po zkušenosti s tímto reaktorem. Nic víc.
Dodržel jsem vše, co Profiplants píše v návodu.
koukám, že velikost 5 je na maximálně 1000l/hod, tvůj filtr má 1500, i když jen tabulkových, proč to brotit a riskovat a nevzal si rovnou výkonnější?A kolik dle tvého názoru dává takový přiškrcený filtr reálně s předfiltrem, s médiemi(mimochodem horní koš 30ppi molitan), a reaktor? Docela by mě to zajímalo :-)
Tvůj názor ti neberu, máš na něj právo stejně jako já na svůj ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 20:29 Muž Lojza007 [153] Re: kralas
I proto chci vyměnit za Profiplants. Ale fakticky z 2kg bomby živím ještě 60L akvárko a bomba vydrží cca měsíc. Takže spotřeba je cca 100Kč/měsíc, to není žádná láce, větší otrava je ta demontáž, montáž, znovunaladění.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.10.2021 20:24 Muž Lojza007 [153] Re: Brodys
Vzhledem k jednoduchosti konstrukce ani nejde očekávat, že by se jednalo o nějakou výrobní vadu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   09.10.2021 20:21 Muž kralas [12] Re: Lojza007
4b/s na 250L a tmavě zelený drop checker, mi přijde dost neekonomický.
To snížení dávky bych moc, nebo spíše vůbec neočekával.
Bral bych hodně s rezervou všechna ta videa od prodejců, je třeba mít na mysli, že je živí to co prodávají JJ, svatá pravda. A proto ber s rezervou mimo jiné i nové video od Profiplants, reaktory. Tedy já už to tak po dnešku beru
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 20:16 Muž Brodys [241] Re: kralas
Já reaktor mám a měl jsem i jiné vychytávky, atomizér, fajfku a reaktor je jednoznačně nejlepší v rozpustnosti a to tady nepíšu sám.Ty jediný s ním máš problém a nejsi ochotný připustit, že se chyba stala jinde, jak jsem se ti snažil naznačit.......
Edit koukám, že velikost 5 je na maximálně 1000l/hod, tvůj filtr má 1500, i když jen tabulkových, proč to brotit a riskovat a nevzal si rovnou výkonnější? To se pak není čemu divit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 20:11 Muž kralas [12] Re: Joe
Bez toho KH testu to asi nemá smysl řešit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 19:59 Muž Lojza007 [153] Re: kralas
To ti fakt musí měřit blbě, mám hodně nízkou tvrdost vody a dávám minimálně 4b/s a to je 250L akvárium a jedu nonstop. Jedná se o vnitřní atomizér (surpanshop.cz/…), kamínek nebo dřívko by tolik CO2 asi nestíhalo. Dropchecker je tmavě zelený a ani se nesnažím o světlejší barvu. Rostlinám se daří, rybám se daří, řas minimum, co víc si přát? Bral bych hodně s rezervou všechna ta videa od prodejců, je třeba mít na mysli, že je živí to co prodávají.
Chci ho vyměnit za reaktor od Profiplants, očekávám snížení dávky CO2 a hlavně by nemělo být slyšet "pištění" toho vnitřního atomizéru.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 19:40 Muž Joe [2] Re: kralas
To je sice pravda, ale to plivnutie ti negativne neovplyvni meranie dropcheckra co bol v mojom predchadzajucom prisepvku prvy predpoklad.

Mam pocit, ze operujes s axiomou ze dropchecker je vzdy spravne a presne meranie a k tomu priradujes nasledne vysledky z oboch davkovani. Tu vidim problem. Skor by som sa orientoval podla toho, ako kleslo pH pri rovnakom davkovani ak sa teda bavime o efektivnosti.

Priznam sa, ze doteraz sa neviem tiez vysporiadat s dropcheckrom (staci pozriet thread, nizsie som to riesil bez uspokojiveho vysledku). Tak meriam pH a kH aby som sa dopracoval k nejakym vysledkom.

Ked som este nemal ryby,robil som kadejake psie kusy aby som drop dostal do zlta, nikdy sa mi nepodarila ani ta "ziariva zelena". Skusal som na atomizeri aj 20+b/s 24/7 bez uspechu. Zato pH som zrazil na 6.1 A ze to bola riadna sodovka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 19:13 Muž kralas [12] Re: Joe
Reaktor bude fungovat za předpokladu, že nebude plivat bubliny z výtoku. Jedna(větší) co ale plivne, je jako stovka malých z dřívka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.10.2021 18:59 Muž Joe [2] Re: kralas
logicky to sedi, za niekolkych predpokladov
- dropchcecker v hmle mikrobublin ukazuje zle/znacne nepresnejsie (viem si to vnutorne vysvetlit a stotoznit sa s tym)
- reaktor rozpusti viac co2 ako napriklad lipove drievko lebo menej unikne vybublanim cez hladinu (tiez s tym viem vnutorne suhlasit)

ak by aspon toto platilo, tak sice cez lipove drievko ukaze dropchcecker svetlozelenu, ale nepresne a pH klesne menej ako pri rovnakom davkovani z reaktora. Potom napriklad 2b/s reaktorove viac okyslia vodu ako 2b/s atomizerove.
Z toho chapem, ze na znizenie pH o 1 potrebujem menej b/s pri reaktore

Pani a damy ak to chapem zle, opravte ma pls.

U mna davam 4b/s z reaktora (b/s sledujem na reaktore) a teraz som zo zvedavosti nakopol naspat externy atomizer a ten davam 1b/s z druhej flase.
obe davkujem non stop
zrazam pH zo 7.2 na 6.4-5 (ale davam aj RO vodu) cize tu mi je tillman asi na...nic
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 18:34 Muž kralas [12] Re: Joe
Jj, máš pravdu a taky jsem to psal níže. Nesedí pak tedy tvrzení, že se dávkuje s reaktorem méně. Naopak jsem dávkování zvýšil. Data bohužel nemám, ale taky by mě zajímala opravdová hodnota CO2 s dřívkem. Zda to opravdu tak klame jak se tu tvrdí.
Kolik bublin/s dávkuješ ty?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 18:14 Muž Joe [2] Re: kralas
imho si to zle zobral.
2b/s cez lipove drievko sice bledo zeleny drop, ale cast plynneho co2 sa ti asi dostala do roztoku a nameralo s prepacenim blbost.

2b/s u reaktoru je ekvialent 2b/s vyssie, len drop ukazuje (alebo by mal) presnejsie, kedze je znacne mensia pravdepodobnost, ze ti bublina s reaktora "trafi" drop - na rozdiel od sodovky kde sa ti tam vznasa milion mikrobublin

tym chcem povedat, ze u sodovky je drop znacne menej spolahlivejsie meradlo.

Ak mas zaznamy - skus porovnat aspon pH ako padlo pri rovnakom davkovani z reaktora a co si mal pri lipovom drievku. Bez kH sa ale dalej asi nepohneme.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.10.2021 18:08 R Muž vaclav [13300] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: kralas
Proč v tak velkém akváriu vypínáš CO2 nechápu to musí jít nonstop. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 17:57 Muž kralas [12] Re: vaclav
Tak něco jiného je sodovka v akváriu a reaktor, tam se CO2 bublinky můžou dostat až do čidla a zkreslovat tak zbarvení Jasný, je to řečeno i ve videu a má to svou logiku. Zřejmě jsem klamě myslel jako nemálo jiných co mají sodovku, že dávkují dostatečně, ale opak je pravdou.
To ale neřeší to, že mám teď při dvou bublinách tmavě zelený drop checker. Podle toho bych měl naopak zvýšit dávkování. To pak ale nesedí s tím co říká Pan Mithofer, že se dávkuje méně i když logicky by to tak mělo být. Realita je ale jiná.
Příští týden koupím ten KH test a dám vědět ;-)
A to vrácení kdyžtak využiju palec
Edit: Ještě jsem zkusil zvyšit dávkování na 3 bublinky. Ve 20 hod se vypíná CO2. Zítra by se to mělo trochu projevit, tak kdyžtak písnu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   09.10.2021 17:19 R Muž vaclav [13300] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: kralas
Tak něco jiného je sodovka v akváriu a reaktor, tam se CO2 bublinky můžou dostat až do čidla a zkreslovat tak zbarvení. Doporučuji ti koupit si nějaký test na KH abys věděl na čem jsi. Hledal bych chybu nejdříve u sebe, a ne v reaktoru. Jinak je možnost do 14 dnů rektor vrátit. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 17:08 Muž kralas [12] Re: Brodys
Doporučuji video od Profiplants reaktory. To co říká Pan Mithofer má sice logiku, ale dle mého, realně v provozu a údaje co píší v tabuce u jednotlivých reaktorů nejsou pravdivé.
1. Můj filtr(navíc s předfiltrema a nyní i reaktorem) na plný výkon s médii nemá výkon více jak 1000L/h a výtok ztrhává jednu bublinu za druhou(viz mé video), nemyslím si že je to vzduch. I při přiškrcení létají ven bublinky. Méně ale létají
2. Pan Mithofer z Profiplants říká ve videu, že díky rozpustnosti se dávkuje méně. Už takhle při dvou bublinách mám drop checker tmavě zelený. Podotýkám,že s lipovým dřívkem světle zelený. A to je jsem si doposud myslel o dost ztrátovější oproti reaktoru.

Myslím, že tam ztrátovost je a to o dost vyžší než 0,1 % jak uvádí v profiplants. Rozpustnost prý 99,9. Já dodržel vše co je v návodu.
Dám tomu ještě pár dnů a pokud nedojde ke zlepsení,
za rozumnou cenu rád přenechám
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 16:25 Muž Brodys [241] Re: kralas
Nechci tady házet vidle, ale také si nemyslím, že tvůj problém s CO2 zapříčinil reaktor, chybu bych hledal jinde.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 15:53 Muž kralas [12] Re: Buldr
"Záleží kam DP umístíš a uvědom si, že reaguje až s několika hodinovým zpožděním"
Ve videu je vidět kde mám drop checker, Naproti. Je jasně modrý
CO2 běží od 5 hod ráno, video natočené ve 14:30
Psal jsem níže kolik dávkuji. 2 bublinky za vteřinu
Edit: Ještě jsem vyměnil kapalinu v dropcheckeru. Nyní je tmavě zelená. Tak alespoň nejaký posun palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 15:48 Muž Buldr [97] Re: kralas
Fotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HDFotka k příspěvku HD Z toho nepoznám ani orientační hodnoty °dKH, natož kolik dávkuješ mg/l CO2 viz Tillmanovy tabulky.

Proč si nepořídíš digitální PH řízení se sondou a zásuvkou ovládající elektromagnetický ventil? Zase tolik peněz to nestojí, aby se to u většího a technikou našlapaného akvária nevyplatilo. Spoléhat se na dropchecker nedoporučuji. Dáš-li do jednoho akvária vedle sebe 3 s indikační kapalinou jiného výrobce, každý bude ukazovat něco jiného. Záleží kam DP umístíš a uvědom si, že reaguje až s několika hodinovým zpožděním. Hodí se i ruční měření, pro ověření a také proto, že je přenosné a můžeš ho použít na více místech.

P.S.: Shodou okolností ten samý DP vlastním a kapalina ukazovala stále stejné hodnoty, než jsem jí vyměnil za indikační kapalinu jiného výrobce. Vlastní konstrukce je past na rybičky, chce to jemné sítko, jinak tam dříve či později skončí nějaká neonka. I když skleněné vypadají lépe, jsou to pasti na ryby.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 15:45 Muž kralas [12] Re: vaclav
Naposledy přes Eheim skim. Dříve lipové dřívko. Fungovalo to dobře.Nechtěl jsem mít ale dále sodovku v akva. Pak jsem shlédl video Pana Midhofera a dal na něj (bohužel)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 15:40 R Muž vaclav [13300] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: kralas
Čím jsi to rozpouštěl před tím? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 15:36 Muž kralas [12] Re: Buldr
Fotka k příspěvku HD PH 6,7-7,0
Nepřijde mi že to je vzduch, ale CO2
Jak si tedy vysvětluješ modrý drop checker?
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 15:25 Muž Joe [2] Re: kralas
nenapadlo ma natocit to aj z pohladu ako mas ty robil som len z top video. Na veci to ale nemeni nic, na vystupe nemam bubliny.

Vyhodil som z kolena rampu, aby bolo jasne kadial prudi voda.
klasika napustenie reaktora - rozbehnutie cerpadla a otvorenie kohutu. Pre istotu som vypol filtraciu.

vimeo.com/…

edit: napadlo ma este teoria, ale ta bude asi mimo.
Kedze mam cerpadlo na vystupe z reaktora, pripadne unikajuce bublinky "rozomelie" a zakedy sa to dostane az na vystup do nadrze, uz su rozpustene.

edit2: co som si ale vsimol pri poslednom pokuse:
ihlovy ventil som znacne otvoril a vybublal som si vodu z buble countera. Ked som ju naspat dolieval pri spustenom reaktore/cerpadle, fungovalo to ako vyveva a nasalo mi vzduch do reaktora.Mozno ze tam bude nejaka mikro netesnost co mi prisava vzduch.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 15:19 Muž Buldr [97] Re: kralas
To bys měl, protože na základě orientační/laboratorní hodnoty °dKH a PH dávkuješ CO2 (Tillmanovy tabulky).

Na videu vidím hlavně důsledky napouštění a zachycené vzduchové bubliny siporaxem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 14:50 Muž kralas [12] Re: vaclav
Neměřil jsem(nikdy). Vycházím z předchozí informace drop checkeru, růstu a prospívání rostlin.Pokud jsem měl před tím světle zelený drop checker, tak hodnota KH zřejmě bude v pořádku. V tom chyba nebude
Za chvíli dám video
Edit: youtu.be/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 14:41 Muž kralas [12] Re: Joe
Neviděl jsem tvou výpust. Také jsem natočil tento pokus. Mám na hladině bublinky. Teď jsem výtok trochu přiškrtil, ale stejně po chvilce nějaká vylítne. Přijde mi, že kecaj s tím průtokem do 1000L/h u vel 5. Bude to daleko méně. Můj názor. Až se nahraje na yt tak ukážu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.10.2021 14:17 R Muž vaclav [13300] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: kralas
Víš, jaké KH tvoje voda má? Bez takové informace nemá cenu s CO2 začínat. :-)

+ Přidat reakci

Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 16 17

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 22091x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - http://rybicky.net/forum/12531-reaktory-co2