Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Reaktory CO2

 

NápovědaFórum » CO2  

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Reaktory CO2
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2022 16:05 R Muž vaclav [13899] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: lubo2302
Jestliže chceš pěstovat rostliny tak na nějaký seachem denitrat zapomeň předci nebudeš brát kytkám živiny naopak je budeš muset přidávat. Jinak ale jestli platí tvoje fotka v prezentaci tak si hlavně pořiď velkou spoustu rostlin. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2022 10:32 Muž kus [194] - RostlinyRe: lubo2302
Podle mě je to jedno. Udělá to stejnou službu. Kdysi jsem ho měl udělaný právě z ty filtrační nádoby na čerpadlo a rozpouštělo to na 100 procent. Hadičku jsem dal místo toho odvzdušňovacího tlačítka. Výhoda je ta, že stačilo vypnout čerpadlo, vyšroubovat ten spodek, vyčistit a našroubovat zpátky a pustit čerpadlo. Hadičku jsem měl přefiknutou asi 20 cm od nádoby na spojku. Stačilo vytáhnout ze spojky, počkat až se filtr zavodní a spojit. Tenkrát ty filtry byly k dostání za necelý čtyři kila.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.09.2022 20:12 Muž lubo2302 [0] – aky reaktor
ktory reaktor bude lepsi bud od profiplantsu alebo urobeny s filtracnej nadoby na vodu ktoru by asi idealne zapojil na samostatny okruh . Len tu by chcel este urobit aj odbocku pre dalsiu filtracnu vlozku kde by znizil prietok aby tam mohol umiestnit seachem denitrat ktory potrebuje prietok cca 200l

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2022 12:21 Muž orinoko [1] Re: Buldr
Ahoj, mam CO2 reaktor XL asi 4 měsíce připojen k Oase Biomaster 600 (1250 l/hod) a v pohodě. Průtok je na výstupu nižší ale s tým jsem počítal. Mám jen 128 litrů nádrž tak to zatím stačí. Jinak bych koupil externí čerpadlo Oase OptiMax 2000, které jde pohodlně zapojit na hadice 16/22 a filtr bych nechal běžet zvlášť.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2022 13:49 Muž Kikos [4] Re: Brodys
Jojo to je odvzdušňovák od topení, nic jiného tam bohužel nevlezlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2022 13:44 Muž Brodys [363] Re: Kikos
Jee,to je odvzdušňovací ventil z kotle nebi topení.To leda vyšroubovat a dát do závitu něco lepšího, nějaký trn. Nebo vyzkoušet automatický odvzdušňovací ventil, ale tam je riziko, že v případě nečistot by začal ukapávat.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2022 13:36 Muž Kikos [4] Re: Brodys
Fotka k příspěvku Ten průměr je opravdu malý není jak to napojit - přikládám foto. Má to sotva 2mm.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2022 12:19 Muž Brodys [363] Re: Kikos
Ani silikonové hadičky? Dají se teplem roztáhnout a delahiz různé velikosti.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2022 12:08 Muž Kikos [4] Re: Lojza007
Mám samostatný okruh na CO2 viz. obrázek, jelikož když jsem to napojil na cestu čerpadla nešlo to protlačit kvůli síle hlavního čerpadla, tak jsem udělal vlastní okruh s vývodem u hlavního čerpadla, které to nasaje a přes rampu do hodí do akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2022 12:05 Muž Kikos [4] Re: vaclav
Jojo chápu , ale ten průměr ventilku je tak malý že na to nic nenasadím.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2022 11:40 R Muž vaclav [13899] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Kikos
Proč bys to měl srkat do akvária? Musíš zpátky k čerpadlu co ti honí vodu do reaktoru to je kousek. Měl jsi to strčit pod vodu do filtru jako to mám já. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2022 11:36 Muž Lojza007 [744] Re: Brodys
Fakticky by to měl být poslední člen před cestou do akvária. Samozřejmě to nejde otevřít naplno, ale zkusit přiškrtit tak, aby to buď trošičku teklo nebo jenom kapalo. To by mohlo stačit na odvzdušnění a zároveň by voda normálně tekla přes rozstřikovací rampu a neunikalo moc CO2.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2022 11:29 Muž Cudlx [4] Re: Lojza007
Kdyby to byl trvale otevřený tak by unikalo hlavně i Co2. Mám ten samí problém reaktor se mi zavzdušní skoro každý den. Myslím že to bude tím že mi filtr nasává bublinky kyslíku od rostlin a tím se zavzdušní jak filtr, tak i reaktor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2022 11:26 Muž jab63 [1031] - BorneoRe: Kikos
Mě se reaktor vůbec nezavzdušňuje. Když celý reaktor napustím CO2 tak se rozpustí za chvíli beze zbytku. Každodení zavzdušňování musí být způsobeno přisáváním filtrační soustavy. Jinak si to nedokážu vysvětlit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2022 10:58 Muž Kikos [4] Re: Brodys
No nejdříve jsem to musel odvzdušňovat cca. jednou za týden, teď to začalo tak, že musím jednou za den. Do akva to odvzdušnění nedotáhnu, je to daleko a hlavně ten průměr odvzdušnění je tak malý, že tak žádnou mini hadičku ani nedostanu. (viz.foto)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2022 10:19 Muž Brodys [363] Re: Lojza007
Fotka k příspěvku Já to tak vlastně mám, ale pootevřít znamená, že tudy vlastně proudí i trochu vody......
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2022 10:11 Muž Lojza007 [744] Re: Brodys
Nemohlo by fungovat řešení na principu od Profiplants? Tu odvzdušňovací hadičku zavést do akvária a malinko pootevřít, že by to tudy tlačilo trošku vody a plynule odvzdušňovalo. Profiplants to tam mají, že se to otevře, odvzdušní a zavře, to pootevření je moje teorie a samozřejmě nemusí fungovat.
Nebo tam dát elektronický ventil jako u CO2 a jednou za den otevřít, odvzdušnit a zavřít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2022 10:03 Muž Brodys [363] Re: Kikos
Mám za to, že je to vlastnost reaktorů, že prostě sbírají vzduch a jednou za čas je třeba ho upustit. Dělá mi to totiž taky. Kdyby na to byl nějaký fígl, určitě bych ho vyzkoušel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2022 10:00 Muž Kikos [4] Re: vaclav
Mě se vzduch usazuje v horní části reaktoru, zkoušel jsem kdysi i přímo napojit na čerpadlo ale neprotlačí se to přes sílu toku hlavního čerpadla. Jinak myslíš že ten přívod CO2 do kolena před reaktor je zapojeno v pořádku ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2022 23:22 R Muž vaclav [13899] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Kikos
Čistota CO2 je hlavně o obsahu vody v něm a v tom asi bude ten zakopaný pes. Udělej si bajpás zpátky k čerpadlu a budeš mít pokoj, to přebytečný vzduch anebo i CO2 rozprskne na mini bublinky a část jich přes reaktor vyletí do akvária. Nevýhoda je že to trochu chrastí. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2022 22:25 Muž Kikos [4] – Zavzdušňování reaktoru.
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosím zkušené akvameny o radu, myslíte že takto napojené CO2 do rektoru může způsobovat zavzdušňování. Jinak celý rozvod odzkoušen je těsný a nikde to nenasává vzduch.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2021 10:03 Muž Brodys [363] Re: Buldr
Of
Mám to podobně jako ty, ale hadice při čištění jdou stejně pryč, nechtěl bych ten bordel z nich v akváriu.
A ohledně zanášení, Eheim hlásí snížení průtoku, kvůli nečistotám a kritická místa jsou právě kohouty, vstupy do filtrů a další zúžená místa. Takže samotné hadice by zvládly bez údržby mnohem delší dobu, ovšem zase by údržba byl očistec. Takže za mě to nepřehánět s kohouty a jinými vyfikundacemi X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2021 23:48 R Muž vaclav [13899] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Buldr
Já ti jen říkám vlastní zkušenost, jak to dopadne, s CO2 za ty roky jsem už vyzkoušel leccos. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   01.12.2021 22:52 R Muž vaclav [13899] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Buldr
Tak teď ti rapidně sníží proud siporak který se ještě bude ucpávat a nabalovat na sebe další bordel. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2021 20:34 R Muž vaclav [13899] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Lojza007
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2021 20:31 R Muž vaclav [13899] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Buldr
Pro změnu reaktor podobné konstrukce jako Profiplants, ale naládovaný válečky Proč to tam máš vždyť ti to musí brzdit vodu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2021 17:13 Muž Lojza007 [744] Re: Buldr
Ono tam to CO2 očividně bylo, jinak by to za ty dva týdny bylo hodně vidět, ale problém mohl být v menší rozpustnosti (tvrdší voda) nebo než se to uštěrchalo, tak tam toho mohlo jít míň. Nevypadalo to zavzdušněně, ale ten reaktor není celý průhledný, tak někde bublina mohla být.
Nebo to nějak nesedlo té Dennerle náplni v dropcheckerech a než jsem stihl koupit na zkoušku jinou náplň, tak se to vzpamatovalo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2021 16:34 Muž Lojza007 [744] Re: Buldr
V tuto chvíli žádný lepší vysvětlení opravdu nemám, hlavní je, že to funguje, ale docela by mě zajímal důvod. Jenže ten asi nepůjde zjistit bez detailního rozboru vody před a po. Problém mohl být klidně v dočasné změně kvality vody, ve Vyškově je několik zdrojů vody a místo povrchové nám mohli na chvíli pustit tvrdou z vrtu nebo to namíchat a zrovna jsem při té příležitosti třeba měnil vodu v akváriích, obvykle měním v rozmezí asi hodiny nebo dvou.
Je trochu škoda, že nejde pouštět míň bublinek, ale zas je to bez hadičky do akvária a ten vnitřní atomizér navíc hnusně pištěl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2021 12:10 Muž Lojza007 [744] Re: jab63
Tak zajímavý vývoj situace, aniž bych cokoliv změnil, oba dropcheckery zezelenaly. Sice pořád musím pouštět hodně bublinek, ale ukazují normální stav. Skoro to vypadá, že cca dva týdny trvalo, než se ta voda nasytila líp rozpuštěným CO2 a pak to teprve začlo reagovat. Líp si to nedovedu vysvětlit...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2021 13:09 Muž jab63 [1031] - BorneoRe: Lojza007
To zkoušení s přemístěním dropcheckeru do různých částí akvária může být hodně poučné. Taky to vyzkouším. Bude to chtít ale vždy pár hodin než se případné změny projeví.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2021 12:30 Muž Lojza007 [744] Re: jab63
Vždycky jsem měl vnitřní difusor nebo atomizér u zadní stěny uprostřed, aby to rampa roznášela co nejvíc a dropchecker přímo u přední stěny tak uprostřed vodního sloupce u boční stěny.
Teď jsem ho dal téměř k hladině a právě zkouším střed akvária (blíž k rozstřikovací rampě), jestli se to nějak změní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2021 11:04 Muž 4Sima [1580] Re: Brodys
Musel bys ji pravidelně měnit každé dva až tři měsíce, Dennerle to má snad i v návodu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2021 10:52 Muž jab63 [1031] - BorneoRe: Lojza007
Bubliny z vnitřního atomizeru ti mohly jít do dropu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2021 10:26 Muž Lojza007 [744] Re: Brodys
Mně připadá zvláštní, že dokud jsem bublal přímo do akvárka, tak to Dennerle fungovalo perfektně. Jakmile šla barva příliš do světla, bylo to poznat na rybách i šnecích.
Každopádně zkusit jinou náplň je dobrý postřeh, to určitě udělám a třeba se to změní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2021 10:17 Muž Brodys [363] Re: Lojza007
Mám podobnou zkušenost,drop s Dennerle. Asi 3 měsíce zelená a od jisté chvíle modrá max tmavě zelená. pH,ale nízké,tak to raději neřeším......
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2021 09:57 Muž Lojza007 [744] Re: 4Sima
Polohu už jsem změnil asi 3x, ale bohužel jinou náplň nemám, to teď nemůžu vyzkoušet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2021 09:40 Muž 4Sima [1580] Re: Lojza007
Tyto problémy s dropcheckery se tu objevují často. Možná by stálo za pokus dát do akvária dva dropcheckery s odlišnými naplněmi. A pak zkusit porovnávat, měnit místo zavěšení dropcheckeru...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2021 08:52 Muž Lojza007 [744] Re: jab63
Jenže já jsem v něm tu kapalinu vyměnil a je to kapalina od Dennerle, jak píše Buldr, má velký zpoždění, ale doteď to fungovalo spolehlivě.
Otočit to chci na zkoušku proto, že mi dropchecker reagoval i při desíti bublinkách za minutu, proto jsem koupil druhý reaktor do 120L a při té příležitosti otočil ty hadice. A od té chvíle temno.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.11.2021 00:13 Muž jab63 [1031] - BorneoRe: Lojza007
Otočení průtoku je nelogické ale chápu, že to chceš zkusit. Raději bych laboroval s tím dropem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2021 23:18 Muž Lojza007 [744] Re: jab63
Je to zvláštní, ale bez CO2 jsem měl pH 7.2 a podle VAKVY má být dokonce vyšší. Ale já teď měřím dlouhodobě 6.8. Navíc už to tak jede týden a kdyby se do akvárií nedostávalo CO2 vůbec, už by to mělo být poznat.
Kdyby to nebyla tak mokrá operace, tak už jsem ty hadice na zkoušku otočil...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2021 22:18 Muž jab63 [1031] - BorneoRe: Lojza007
pH se snížilo ale DropCh nereaguje?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2021 21:47 Muž Lojza007 [744] – Reaktor Profiplants
Mám takový zajímavý problém, vyměnil jsem vnitřní difusor za reaktor od Profiplants. No a od té chvíle je dropchecker skoro modrý. Pro představu v menším 120L je to minimálně 2b/s. Zkusil jsem pootočit rozstřikovací rampu, aby tolik nečeřila, nepomohlo. Voda je celkem měkká. Vyměnil jsem i náplň dropcheckeru a furt nic. Na druhou stranu by mělo být nižší pH, běžně je 7.2, teď měřím 6.8.
Co je asi nejzvláštnější, při první instalaci jsem otočil hadice a dropchecker reagoval normálně, ale podle pana Mithofera pak jdou bublinky CO2 do akvária.
No a takto divně se chovají oba reaktory.
Nemáte někdo podobný zkušenosti? Případně co ještě zkusit, aby dropchecker zezelenal? Pořád mám obavy, že to nefunguje správně a do akvárií se dostává málo CO2. Naštěstí 120L teď obývá jenom pár šneků, tak se s tím dá celkem dobře experimentovat a otrava nehrozí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.11.2021 16:49 Muž jarovo [1695] Re: Brodys
Fotka k příspěvku Tu máš manometer so stupnicou v baroch, stačí to len porovnať.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.11.2021 16:04 Muž Lojza007 [744] Re: Brodys
V článcích je to tady někde popsáno, cca 20cfh je asi 3bar. Případně se dá ten budík vyměnit za nějaký, který bude ukazovat bary, v nabídce ho má třeba Rataj nebo se dá sehnat u plynařů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2021 15:36 Muž Brodys [363] Re: vaclav
Máš pravdu, špatně jsem kouknul, myslel jsem, že 0-10 bar patří k černé stupnici. V tom případě lze tlak jen odhadnout, když to měří průtok.Pustil bych to teda co nejmíň tak, aby to bublalo ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.11.2021 12:46 R Muž vaclav [13899] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Brodys
Na těchto redukčních ventilech nejsou na stupnicích bary červená je průtok v l/min a černá cfh je cubic foot per hour, česky krychlová stopa za hodinu. Převod 1 CF = 28 litrů, takže 1 CFH = 28 litrů/h = 0,47 litrů/min. Takže celá stunice je 0-10 bar. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.11.2021 09:30 Muž Brodys [363] Re: ploutev
To je takový redukčák na sváření, tebe zajímá černá stupnice,bary. Tam stačí ten 1, maximálně 2 bary. 2 se dávají při atomizéru. Snad to tam nějak nastavíš :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2021 00:22 Muž ploutev [0] Re: vaclav
Fotka k příspěvku Tady je stupnice.Kolik na té ?černé nebo červené?stupnici by jsi teda nastavil podle tebe a tvých zkušeností. Viz foto
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2021 23:52 R Muž vaclav [13899] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: ploutev
Tlak bude na minimum jen podle počítala bublin. Čím menší tím se reguluje lépe. Tady jde co2 rovnou z hadičky do vody, jestli se nepletu. Takže jen pár těch malých čárek bude stačit. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.11.2021 23:24 Muž ploutev [0] – Ista reaktor
Ahoj,koupil jsem si tenhle externí reaktor www.rostlinna-akvaria.cz/… .A nevím jaký výstupní tlak na co2 bombě mám nastavit.Původně jsem měl nerozebíratelný atomizér a podle rady v Brně ve
S :-) klorexu jsem měl na ten atomizér nastaven na ca.25 (černá stupnice).
Nový reaktor prý neklade takový odpor tak kolik nastavit 15 (černá stupnice)?dík :-)

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 17 18

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 23533x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12531-reaktory-co2