Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Reaktory CO2

 

NápovědaFórum » CO2  

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Reaktory CO2
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2020 22:00 Muž Kikos [0] Re: Tomo
Jakou máš barvu? Mě to taky spolehlivě bublá , ale barva lítá jak hadr na holi, daří se mi jakž takž udržet světlunce zelenou. (PH 6,8-7,0 - KH kolem 8)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2020 19:17 R Muž vaclav [12117] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Tomo
Záleží jak tvrdou vodu máš. KH 10 a více se to nedoporučuje. Přečti si jak to ve vodě vlastně funguje. maniakva.sweb.cz/… :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2020 18:54 Muž Tomo [2] Re: vaclav
Bublinky síce jedou,ale som prekvapený z toho ,že odporúčanie na začiatok by bolo do 50l akva nejakých 5 bubliniek za min a ja som už na 30/min-aby bol dropchecker aspoň tmavo zelený-náplň v drope by mala byť spolahlivá-od denerle.Mám tvrdú vodu,ph nejakých7,7 ale žeby to malo až taký vplyv na potrebné množstvo CO2?Nejaké úniky CO2 mimo akva som nenašiel

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2020 21:39 Muž Tomo [2] Re: vaclav
Dikes za radu-bublinky už jedou potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2020 23:02 R Muž vaclav [12117] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Tomo
Nic neupravuj ten proud je dobře i s CO2. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2020 21:06 Muž Kikos [0] Re: Kikos
Fotka k příspěvku Tak konečně po velkém boji funkční REAKTOREK :-D.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2020 17:25 Muž Tomo [2] – atomizer
Mám v pláne vložiť pred rozstrekovaciu rampu vonkajší atomizer.Rád by som sa spýtal na skúsenosti ostatných ohladne natočenia vývodov rampy kvôli čo najlepšej distribúcii CO2 a zároveň čo najmenším stratám.Momentálne mám rampu v 50 l akva na kratšej stene ,nejakých 5 cm pod hladinou,dierky smerujú šikmo k hladine ,čo budem potom zrejme musieť upraviť
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2020 12:15 Muž Kikos [0] Re: vaclav
Aha tento tak pro vysvětlení, mám tam oddělovací přepážku na filtraci nej... bordýlku vata molitan atd.mezi dvěma plastovými mřížkami, jelikož to po napuštění plavalo tak jsem zatížil kamenem, už to kleslo, tak je kámen pryč :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2020 00:01 R Muž vaclav [12117] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Kikos
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2020 23:10 Muž Kikos [0] Re: vaclav
Ve filtru žádný šutr nemám jen 2 čerpadla jedno pro reaktor druhé hlavní na cirkulaci. Viz moje foto níže.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2020 23:06 R Muž vaclav [12117] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Kikos
Co to je za šutr v tom filtru nebo co to je? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2020 22:29 Muž Kikos [0] Re: vaclav
Mám založeno 3 týdny, ryby si ještě netroufám vpustit. Zkusím najít dřívko a uvidíme, kde je chyba. Ty to máš přímo v reaktoru jo to dřívko a bublání ?(ajo už vidím na profilu :-) )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2020 22:16 R Muž vaclav [12117] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Kikos
Lípa roste všude a stačí kousek větvičky aby se vešla trochu seříznutá do hadičky. Nevím jak tam chceš nacpat placaté dřívko. Časem půjdou bubliny hlavně středem ale to nevadí mám ho v reaktoru nejméně rok. :-)
Pokud se nic neděje už 3 dny nezbude ti než přidat na CO2. Non stop to ale nemáš tak dlouho. Chce to velkou opatrnost aby jsi si neotrávil rybky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2020 22:01 Muž Kikos [0] Re: vaclav
No reaktor už nezlobí, jak jsem psal přiškrtil jsem výtok z čerpadla a na výtok do filtru jsem dal kousek vaty, takže se to přibrzdilo(snad to nevadí) bohužel nevím jestli je chyba v reaktoru, nebo jinde DrpChecker pořád nic už třetí den (vím že jsi psal že to trvá i několik dní), radili mi abych přidal bublin, že na 400 l je to málo co dávám. Zkusím asi to dřívko, myslím dřívko od nanuku je lipový, že jo ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.09.2020 09:51 R Muž vaclav [12117] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Kikos
Tak já mám poloviční KH než ty takže mě to jde celkem lehce a když máš nefunkční reaktor tak to půjde ztuha. Přeměř si KH ono se časem rádo vrací na původní hodnoty. Zkontroluj si jestli ti něco neobsahuje vápenec a pokud ti nefunguje reaktor dej na vývod CO2 lipové dřívko a strč to k nasávání čerpadla do filtru může to být i bez dřívka ale bude to dělat trochu rámus. Za jednu noc ti to s PH moc nehne ona je to dost vody a tvá to i několik dní než se dostaneš tam kam chceš. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2020 08:42 Muž Kikos [0] Re: vaclav
Já si ten reaktor taky bastlil sám :) proto možná ty problémy hehe :-D jinak puštěno přes noc a přibrzdění na vtoku i výtoku pomohlo, jen DropChecker pořád není zelený, respektive barva je modrozelená :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2020 22:17 R Muž vaclav [12117] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Kikos
Tak já si reaktory a nakonec i filtry dělám sám a ty moje mě stojí pár korun. Mám tu výhodu že to mám všechno vedle akvária a to je o dost jednoduší než pod ním. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2020 22:09 Muž Kikos [0] Re: vaclav
Díky moc za rady a pokec, jinak velmi zajímavé video, pokusím se doladit. Shrnuto REAKTOR jako takový měl už cca. 5 verzí a stál tolik, že jsem mohl koupit všechny verze rozpouštění CO2 a furt bych ušetřil :-D :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2020 21:43 R Muž vaclav [12117] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Kikos
Budeš mít asi 400 litrů vody dost silný proud a když vypneš co2 na 12 hodin nebo i navíc tak to prostě nebude moc fungovat. :-)
www.profiplants.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2020 21:27 Muž Kikos [0] Re: vaclav
Tak jsem přiškrtil vývod z čerpadla do reaktoru a lehce přibrzdil výtok a zdá se, že to bude konečně OK, KH mám nyní 6°dh měl jsem vysoké, ale přes víkend jsem tam nacpal 150 litrů destilky, zkusím nechat puštěno přes noc snad bude ráno zeleném zdá se mi, že už modrá není tak tmavá, tak snad se to už mění :-).
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2020 19:36 R Muž vaclav [12117] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Kikos
Máme přibližně stejná akvária, nevím nic o tvé vodě já dávám 70-80 b/m (není sice bublina jako bublina zvláště jestli je v počítadle viskózní kapalina nebo voda) Předpokládám že víš jaké máš v akváriu KH protože od toho se všechno kolem CO2 odvíjí. Píšeš že máš set s nočním vypínáním tak pokud nemáš kontrolér tak to na noc nevypínej. Jedu už roky nonstop. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2020 17:08 Muž Kikos [0] Re: vaclav
Mám zatím jen na rychlo vyrobené čekám na origoš počítadlo, trošku jsem tomu CO2 vrknul cca 70-90/minutu abych dostal co nejvíc CO2 do akva, ale i po několika hodinách barva modrá a možná i proto se mi to zavzdušňuje.Zkusím to stáhnout co na to bude říkat reaktor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2020 16:22 R Muž vaclav [12117] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Kikos
Tak barva se ti změní v řádu několika hodin. Pořád mě vrtá hlavou proč máš v reaktoru tolik CO2, máš tam počítadlo bublin? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2020 15:47 Muž Kikos [0] Re: vaclav
Tak jsem to přiškrtil a je to o 80% lepší ale pořád to mírně klesá, je vidět pokud bych měl čerpadlo s nižším výkonem, tak by se to asi vyřešilo. Dotaz včera výměna vody v akva (ze 410 l cca 1/3), za jak dlouho by měl reagovat DropChecker na zelenou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2020 13:43 R Muž vaclav [12117] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Kikos
Tak ti to někde přisává vzduch při vypnutém CO2 se tam nesmí nic dostat mimo vody. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2020 10:48 Muž Kikos [0] Re: vaclav
Myslím že ne, zkusil jsem to vypnout a taky stejný efekt, dokonce jsem zkoušel míň a víc a nic, jinak DROP-Checker zatím stále modrý :-( Zkusím koupit ventil a přiškrtit průtok, dám vědět jaký to mělo efekt.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.09.2020 09:57 R Muž vaclav [12117] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Kikos
Nedáváš tam toho CO2 moc? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2020 23:40 Muž Kikos [0] Re: vaclav
No já právě taky hlavní čerpadlo mi jede svůj okruh a čerpací hlava nasává z filtru po cestě se míchá s CO2 a vrací se k hlavnímu čerpadlu , takže co se nerozpustí po cestě to se rozpustí ve vrtuli hlavního čerpadla, ale jak říkám cca.20 minut a už jde hladina v reaktoru dolů a viditelně ten vzduch vytlačuje vodu, vůbec nevím co s tím, myslím, že by pomohlo slabší čerpadýlko ta hlava valí fakt dost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2020 23:06 R Muž vaclav [12117] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Kikos
Tak podle mě čím silnější čerpadlo tím více se CO2 rozpouští ne obráceně. Já mám udělanou zpátečku kde přebytečné CO2 se vrátí k čerpadlu a to ho rozmlátí na menší bublinky které se lépe rozpustí a částečně se odplaví i do akvária. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2020 22:59 Muž Kikos [0] Re: jarovo
Jojo zavzdušněno, odvzdušním a OK ...ale mám tam čerpací hlavu 2.000 litrů výkon asi je to moc budu muset koupit něco slabšího :-( mírně jsem stáhl výkon a je to o trochu lepší bohužel víc už to nejde stáhnout.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2020 21:37 Muž jarovo [1411] Re: Kikos
Určite je to zavzdušnenie ? Skús ubrať CO2 - ja si myslím že v tom prúde vody čo tam máš sa to nestíha rozpúšťať - je to len nápad, možno sa mýlim hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.09.2020 21:30 Muž Kikos [0]
Pánové a možná i dámy, prosím o radu po 20 minutách chodu se mi to zavzdušní klesne hladina v nádobě - odvzdušním a po chvilce opět to samé - nemá někdo zkušenost a radu díky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.09.2020 23:38 R Muž vaclav [12117] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Kikos
Nic tam nedávej, tohle už mám za sebou, bude se na tom usazovat bordel a to i v tom proudu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2020 21:20 Muž Kikos [0] Re: Miras
Měl jsem v tom ty plastové kuličky s molitanem uvnitř, ale hrozně to třískalo, tak šli ven, CO2 tam teprve budu připojovat.Zkusím tu keramiku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2020 12:47 Muž Miras [111] Re: Kikos
Tak bubliny můžou bejt pokud je to ještě zavzdušněné, počkal bych den/dva. Pokud máš dostatečný průtok, tak mají někteří v nádobě keramické kroužky, které pomůžou rozbít bublinky CO2.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2020 21:48 Muž Kikos [0]
Fotka k příspěvku HD Tak konečně hotovo drží a asi maká jak má, dělá se mi v tom sice dost bublin asi velký průtok, ale snad to bude OK.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2020 23:23 Muž Somecheck [2] - Amerika – Fluval Fx6 a co 2
Existuje nejaký reaktor na priemer hadíc 25/29? Alebo len vlastná výroba? Respektíve ako to najlepšie vyriešiť pri filtri Fluval Fx6? Má také umelo hmotné vrúbkované hadice, takže problematické...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.09.2020 09:10 Muž Kikos [0] Re: Miras
Já ten Reaktor nemám na hlavním přívodu do akva, jelikož to citelně snižovalo průtok, tak jsem volil cestu takového ochozu do T-čka, ale jak jsem psal nefakčí to tak chci udělat pro CO2 rektor vlastní okruh a navést k hlavnímu čerpadlu - pár kluků to tady asi taky tak má, tak snad se ozvou zda to jede bez problémů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.09.2020 22:47 Muž Miras [111]
Fotka k příspěvku Udělal jsem úplně stejnej reaktor a žádné rapidní snížení průtoku nepozoruji, snad v řádu jednotek %.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2020 21:41 Muž Kikos [0] Re: Jarry
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak jsi měl Jarry pravdu, po dlouhém testování nefakčí, pokusím se o jinou volbu - nasávat vodu extra čerpadlem z filtru,přes rektor zpátky do filtru k čerpadlu hlavnímu, (to T-čko zruším a navedu zpět do filtru) prosím o názor, zda to někomu takto funguje - díky.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2020 07:58 Muž Jarry [1149] Re: Kikos
Na zpětné klapky v žádném případě nespoléhat, až to pustíš, tak opravdu kontroluj průtok tím reaktorem, podle mě to takhle nebude fungovat (ale můžu se plést :-)). Měl jsem kdysi spojený výstup 2 externích filtrů do jedné trubky a po čase jsem zjistil, že ten s o malinko slabším čerpadlem jen vrčí, ale měl skoro nulový průtok. U tebe je ten rozdíl ještě větší, jestli je tam zpětná klapka, tak jí čerpadlo u reaktoru vůbec neotevře, bez klapky ti podle mě poteče voda reaktorem opačným směrem - jen můj odhad:-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2020 07:45 R Muž vaclav [12117] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Kikos
Trubky zarostou bakteriemi a nemusí ti pak zpětné klapky fungovat, zvlášť když se nebudou tak často používat. Jak se říká všechno je na You-Tube těchto systémů je tam spousta. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2020 01:44 Muž Kikos [0] Re: vaclav
Fotka k příspěvku HD Já teda zatím řeším na sucho, ale chci to vyladit, takže napojeno takto a zbývá propojit jen s čerpadlem nakonec asi půjdu do 600 - 1000 l/h snad to bude makat. Zpětnou klapku na reaktoru asi zatím vyřeším je spojkou ze zpětným stop ventilem což by mělo stačit.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2020 21:45 R Muž vaclav [12117] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: danielt
Tak trochu to v čerpadle chrastí, někomu to může vadit. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.07.2020 19:18 Muž danielt [3] Re: Kikos
Fotka k příspěvku HD Tiež mám Jebao 5000 a vyriešil som to pomocou klasického nerezového difúzera (made in China). Bublinky CO2 vchádzajú do vstupu čerpadla. Lopatky bublinky ešte viac "rozomelú" a čerpadlo ich tlačí do výstupu na rozstrekovaciu rampu. Prevádzkujem to takto skoro 5 mesiacov a zatiaľ neboli žiadne problémy. ;-)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   03.07.2020 16:54 R Muž vaclav [12117] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Kikos
Nevím jestli ti budou zpětné klapky časem fungovat na to bych se moc nespoléhal. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.07.2020 15:26 Muž Kikos [0] Re: vaclav
Z čerpadla hlavního mám zpětnou klapku na tom reaktoru to musím ještě vymyslet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.07.2020 12:59 R Muž vaclav [12117] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Kikos
Máš to nějak zabezpečené aby ti voda netekla zpátky do filtru když ti vypnou proud? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.07.2020 08:46 Muž Jarry [1149] Re: Kikos
Ani to nemusí být propojené, já tu vodu posílám hadicí zpátky do filtru. Když to propojíš, tak se může stát (a pravděpodobně stane), že ti tam to čerpadlo u reaktoru vodu vůbec neprotlačí, nebo jen minimálně, poslat to zpět do filtru bude podle mě lepší. A úplné šustítko bych tam nedával, nějaký průtok reaktorem to chce, ale vyzkoušej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.07.2020 21:42 Muž Kikos [0] Re: _ucx_
Mosaz je na pitnou vodu a je i ve filtru takže každej v tomhle provedení to tam má.
Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 14

Zpět na obsah sekce CO2 Přidat příspěvek • Zobrazeno 19805x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - http://rybicky.net/forum/12531-reaktory-co2