Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Reaktory CO2

 

NápovědaFórum » CO2  

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Reaktory CO2
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.01.2024 19:53 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Lojza007
To se mě nikdy nestalo ale asi bych změnil značku dennerle je zbytečně drahá záležitost když máš reaktor z profilats tak si kup u nich i náplň. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2024 15:56 Muž Lojza007 [1199] Re: vaclav
U mě taky, ale pak mu trvá půl dne, možná i celý den, než zase chytí správnou barvu zpět. Prostě pomalu zelená. Je to klasika od Dennerle.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.01.2024 13:53 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Molda
Co je podle tebe dlouho, když ho z akvária vyndám do hodiny je modrý když ne měním kapalinu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.01.2024 07:40 Muž Molda [0] Re: Sha
Omlouvám se já to blbě napsala myslel jsem že to dlouho trvá než se zbarví. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2024 21:54 Muž Sha [500] Re: Molda
Zkuste si poslechnout výrobce reaktorů. Třeba se dozvíte i něco nového.
youtu.be/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.01.2024 20:21 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Molda
Nezlob se na mě ale to je hodně velký nesmysl. Naopak při používání atomizéru je akvárium plné bublin co2 a to pak drop kecá. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.01.2024 19:50 Muž Molda [0]
Já jen píšu pro budoucí akvaristy hlavně pro nováčky. Že když se používá na rozptyl CO2 s vnějším reaktorem, tak dropchekr se nezbarví. Je tu dost dlouhá diskuze. Že se nechce zazelenat dropchekr při použití reakturu.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2023 15:25 Muž Majkl [9] Re: vaclav
Tak pěna funguje dobře. Běžně se používá na zkoušku potrubí. Rozvod topení nebo plynu v baráku taky celej pod vodu nedáš. Každopádně problém byl v samotném redukčním ventilu. CO2 ucházelo okolo obou manometrů. Jediné co jsem nekontroloval protože by mě to u nového ventilu nenapadlo. no Ostatní spoje bez úniku. Únik ukazala i pěna. Ale je fakt že pokud to jde, tak naložit to do vany je lepší ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2023 00:14 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Majkl
Stejná zkušenost s pěnou jako kolega pomohlo jak popisuje celé to strčit pod vodu. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2023 22:02 Muž Lojza007 [1199] Re: Majkl
Někudy to ufouklo, pěna nic pořádně neukáže, jedině kýbl plnej vody a ponořit to. 40 bublin za minutu je u dvoulitrovky tak na 2-3 měsíce minimálně.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2023 20:54 Muž Majkl [9] Re: vaclav
Fotka k příspěvku Já reaktor mám. Ale nejsem s ním úplně spokojený. Za prvé je hlučný. Za druhé. Drop checker nemění barvu ať dám 20 bublinek za minutu a nebo 40. Tuhle problematiku tady na fóru ve spojení s reaktorem už někdo popisoval a napsal že po 14 dnech začal drop checker reagovat změnou barvy kapaliny aniž by cokoliv měnil. Já viděl změnu na kytkach s klasickým atomizérem hned po nasazení. Tam není zkrátka o čem. Vidím jak to bublá a jde to rovnou z atomizéru pod rampu. Tam proud unáší CO2 dále do akvária. Kytky produkovaly viditelně na listech kyslík a vše jelo pěkně. Po přidání reaktoru je tenhle efekt pryč. U tohoto vnitřního provedení jsem bohužel neměl počítadlo bublin. Tak nevím jaká byla spotřeba. Běželo to tímto způsobem dva dny a z toho každý den 6 hodin. 3 den jsem koupil vnější reaktor a instaloval jej do soustavy. 2l lahev CO2 zmizela za 14 dní a akvárium mi na drop checkeru ukazuje pořád stejnou barvu. Veškeré spoje od lahve až k reaktoru jsem opakovaně zkoušel pomocí pěny testovat na únik. Nikde nic neutíká. Je mi záhadou kde to CO2 je. :-O
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2023 18:13 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Majkl
Ta druhá varianta bude fungovat s poměrně velkými ztrátami CO2. Mám ve skleněném filtru pod vodou reaktor Je to vlastně jen přerušená trubka od čerpadla a jsou trochu přes sebe. CO2 je v hodní části pod proudem 2500 litrů za hodinu. Mám tam zpětnou vazbu kde, když je plynu moc tak se hadičkou vrátí k čerpadlu, které ho rozprskne a pár drobných bublin se dostane do odtoku z kterého vede hadice (150cm) do UV lampy pod akváriem a z ní (150cm) do akvária. dříve jsem tam měl rozstřikovací rampu 170cm dlouhou, ale tu jsem vyhodil. Po cestě se bubliny spojí a vyjdou z vývodu a moc se toho nerozpustí. Nejlepší varianta je pro mě prostě filtr vzhůru nohama, když už ho chceš nějak využít. Jen nevím, jestli by netekl. Jednoduší je ale reaktor (pokud chceš tenhle způsob použít) koupit anebo pokud jsi trochu zručný vyrobit. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2023 17:22 Muž Majkl [9] Re: vaclav
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Dneska jsem se podíval do hlavy filtru. Takže filtr má zpětné klapky které jdou vyndat. Palec nahoru Tetra Tec za jednoduchou rozebíratelnou konstrukci. Takže hadice by šly otočit. To by bylo ok. Byla by možnost vytisknout na 3D tisku klapky, které by byly v podobě jemného sítka. Tím by došlo k prvnímu rozbourání CO2. Co mi to přinese v praxi. Teoreticky.
Pujde-li voda opačně, a připojím-li vstup CO2 na výstup z filtru. Voda narazí na první patro společně s CO2. CO2 v plynném stavu, bude mít tentedci stoupat nahoru, a technicky vzato vzhledem k chování plynu ve vodě jej voda nebude schopná protlačit dále pod první patro. Plyn tedy zůstane v prvním patře, voda se bude dále tlačit dolů do filtru až do 4. patra kde pak nátrubkem projde na výstup z filtru a zpět do akvária. Jakým způsobem se bude směšovat CO2 nahoře ? Udělá se plynná kapsa ? Bude se vzduch plnit CO2 a zavzdušňovat filtr ? Plyn nebude moci z filtru odejít, neboť voda jej dolů přes všechny čtyři patra neprotlačí. U tohoto to v tomto případě končí. To se v podstatě děje v reaktoru pokud je sycený velkým množstvím CO2.
Případ číslo 2. Vstup CO2 bude na vstupu do filtru. Vstupem projde CO2 do nástrubku který je propojený od vstupu filtru přes všechna 4 patra až dolů. Tam by voda měla v pohodě bublinku CO2 protlačit neboť je tam dostatečně velký tlak na malém prostoru. Jakmile CO2 opustí nástrubek, bude mít tendenci jako plyn stoupat nahoru. Bude muset projít přes soustavu 4 pater, ve kterých budou překážky. A teď je otázka. Nechat tam molitany ? Co molitan udělá s CO2 ? Plastové kuličky které původně sloužily k osídlení bakteriemi, by mohly dostatečně rozbít bublinky plynu a zpomalit jejich soupání natolik, aby se stačily s vodou promíchatan zároveň by neměly CO2 vstřebávat. Když to nestihnou v prvním patře, projdou do 2 patra. Tam nastane stejný proces, který se bude opakovat až do 4. patra. Pokud by se nějakým způsobem dostal plyn až sem, o čemž dost pochybuji, v tu chvíli projde do výstupu filtru. Přirozeně se bude tlačit nahoru, a zbytky plynu sebere voda do výstupu z filtru kde má ještě další více jak 1 metr hadice aby se promísil zbytek plynu s vodou a vrátil se zpět do akvária rozstřikovací rampou která je zhruba 4cm pod hladinou.
Teoreticky by druhý způsob měl být lepší.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   09.06.2023 19:16 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Shimi
Já bych otočil hadice, aby přítok byl s co2 nahoře a odtok ode dna pak by to fungovalo jako reaktor ale obráceně je to nanic. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2023 17:40 Muž Shimi [683] Re: vaclav
To sice ano, ale pořád je to 100x lepší než ji pustit na pár cm rovnou do rampy, tam na to rozpuštění má tak pikosekundu. Tady musí urazit někdy i několik metrů, to záleží na délce hadic a složitosti "vnitřností" filtru. Já bych se toho nebál a klidně bych to zkusil, vyhodit to může kdykoliv.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2023 16:47 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Shimi
Do prázdného filtru pustíš CO2 bublina se o koše moc nerozbije a odfrčí to do akvária, účinnost s ohromnými ztrátami. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2023 15:29 Muž Shimi [683] Re: vaclav
No to Vašku rozhodně stejné není, to je sakra rozdíl.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2023 14:52 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Majkl
To co popisuješ je stejné jako bys dal CO2 do rampy. Princip reaktoru je takový že to co se hned nerozpustí zůstane v reaktoru a proudem vody pak dochází k rozpouštění toho zbytku. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2023 12:53 Muž Jozef [311] Re: Majkl
Ale u atomizéru vychádzajú malinké bublinky (tu ten predpoklad nie je) a ani tých prekážok nebude toľko veľa s prázdnymi košíkmi...
Asi s tým len poexperimentovať, bez zaručeného výsledku :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2023 12:23 Muž Majkl [9] Re: vaclav
Filtr obráceně ? něco mi nedochází ? CO2 by se směšovalo cestou odspodu nahoru jako je tomu u atomizéru, ze kterého stoupají bublinky vzhůru k hladině, ale díky velkému množství překážek uvnitř jednotlivých pater, by mělo CO2 dostatek času se smísit s vodou a odejít nahoře z filtru do hadice směřující do akvária.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2023 11:59 Muž Jozef [311] Re: vaclav
Ak by sa dal zariadiť obrátený pasívny prietok (po odstránení klapiek ak tam sú, vybral by som aj vrtuľku), nemohlo by to fungovať? V tom prípade by som nevidel nejaký zásadný rozdiel od princípu profiplants reaktoru?
Edit: Potom by som ale videl problém s odvzdušnením. Musel by sa dorobiť nejaký systém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2023 10:05 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Majkl
Vzhledem k tomu že voda ve filtru jde nejprve ke dnu a pak stoupá nahoru a jde do akvária tak bys ho musel mít vzhůru nohama. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2023 09:51 Muž Majkl [9]
Rád bych se zeptal místních specialistů, co si myslí o mém nápadu, udělat reaktor CO2 z druhého vnějšího filtru. Proč ? Protože mě doma zbyl a není pro něj využití. Momentálně využívám jako hlavní filtraci Tetra Tec EX 1000 Plus. U rodičů mě zůstal starý Tetra Tec 800. Udělal jsem si z něj odsávačku na řasy, ale jinak se mi doma válí. Napadlo mě nechat ve druhém filtru ( osmistovce ) pouze plastové nádoby určené ke vložení filtračních médií a keramiky pro bakterie, a nechat přes něho proudit vodu do které by bylo přes T-kus přidáváno CO2 z láhve. Plnil by funkci reaktoru. Ale pasivního ( bez poháněné vrtulky jako je to u Sera Flore 500. Nyní využívám tento reaktor Sera 500 a jsem z něj poněkud zklamaný. Dělá hluk, což mě štve. Druhý filtr by nebyl zapojený do zásuvky a voda by pro něj protékala pasivně. Pak by byla ještě možnost jej zapojit, a vrtulka by pomáhala směšovat CO2 s vodou. Zároveň podporovala výkon prvního filtru pokud by druhý filtr omezoval výkon.
Co myslíte ?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2023 09:02 Muž doda [134] Re: vaclav
Ať hledám jak chci tak žádný problém nevidím . 14 dní testuji a vše OK. Jen při odvzdušnění reaktoru stoupá voda do hadičky kterou CO2 zase ihned vrátí zpět a rozpouštění běží dál. Protože zatím nemůžu sehnat nic lepšího než je www.rostlinna-akvaria.cz/… tak tam mám jehlový ventil nasazený na petku.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2022 22:19 Muž Lojza007 [1199] Re: doda
Tohle bych doporučil okopírovat z reaktorů z Profiplants, tam to funguje dobře včetně odvzdušnění. Stačí si pustit video a bude jasno, jak to správně udělat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2022 20:50 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: doda
Podle mě to máš špatně, odvzdušňovací ventil nemůže být v části vedení CO2 ale na reaktoru kde odvede hromadící se CO2 a další plyny. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2022 14:46 Muž doda [134] – odvzdušnění reaktoru
Fotka k příspěvku Zdravím , řeším problém se zavzdušněným reaktorem. Připojil sem nový www.rostlinna-akvaria.cz/… ale ten nejde po čištění kompletně odvzdušnit a proto zbytek vzduchu projde filtrem a zůstane v reaktoru. Proto sem mezi zpětný ventil www.rostlinna-akvaria.cz/… a doma dělaný reaktor ( www.water-shop.cz/… CO2 je připojeno místo odvzd. ventilu ) napojil www.rostlinna-akvaria.cz/… . Na odbočku sem dal www.rostlinna-akvaria.cz/… . Krásně to fungovalo 3 dny a potom začal ten výstupní ventil propouštět (podle prodejce není stavěný na CO2) . Nemá někdo nápad čím ten špatný kus nahradit?
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2022 16:05 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: lubo2302
Jestliže chceš pěstovat rostliny tak na nějaký seachem denitrat zapomeň předci nebudeš brát kytkám živiny naopak je budeš muset přidávat. Jinak ale jestli platí tvoje fotka v prezentaci tak si hlavně pořiď velkou spoustu rostlin. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.09.2022 10:32 Muž kus [200] - RostlinyRe: lubo2302
Podle mě je to jedno. Udělá to stejnou službu. Kdysi jsem ho měl udělaný právě z ty filtrační nádoby na čerpadlo a rozpouštělo to na 100 procent. Hadičku jsem dal místo toho odvzdušňovacího tlačítka. Výhoda je ta, že stačilo vypnout čerpadlo, vyšroubovat ten spodek, vyčistit a našroubovat zpátky a pustit čerpadlo. Hadičku jsem měl přefiknutou asi 20 cm od nádoby na spojku. Stačilo vytáhnout ze spojky, počkat až se filtr zavodní a spojit. Tenkrát ty filtry byly k dostání za necelý čtyři kila.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.09.2022 20:12 Muž lubo2302 [0] – aky reaktor
ktory reaktor bude lepsi bud od profiplantsu alebo urobeny s filtracnej nadoby na vodu ktoru by asi idealne zapojil na samostatny okruh . Len tu by chcel este urobit aj odbocku pre dalsiu filtracnu vlozku kde by znizil prietok aby tam mohol umiestnit seachem denitrat ktory potrebuje prietok cca 200l
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2022 12:21 Muž orinoko [1] Re: Buldr
Ahoj, mam CO2 reaktor XL asi 4 měsíce připojen k Oase Biomaster 600 (1250 l/hod) a v pohodě. Průtok je na výstupu nižší ale s tým jsem počítal. Mám jen 128 litrů nádrž tak to zatím stačí. Jinak bych koupil externí čerpadlo Oase OptiMax 2000, které jde pohodlně zapojit na hadice 16/22 a filtr bych nechal běžet zvlášť.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2022 13:49 Muž Kikos [5] Re: Brodys
Jojo to je odvzdušňovák od topení, nic jiného tam bohužel nevlezlo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2022 13:44 Brodys Re: Kikos
Jee,to je odvzdušňovací ventil z kotle nebi topení.To leda vyšroubovat a dát do závitu něco lepšího, nějaký trn. Nebo vyzkoušet automatický odvzdušňovací ventil, ale tam je riziko, že v případě nečistot by začal ukapávat.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2022 13:36 Muž Kikos [5] Re: Brodys
Fotka k příspěvku Ten průměr je opravdu malý není jak to napojit - přikládám foto. Má to sotva 2mm.
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2022 12:19 Brodys Re: Kikos
Ani silikonové hadičky? Dají se teplem roztáhnout a delahiz různé velikosti.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2022 12:08 Muž Kikos [5] Re: Lojza007
Mám samostatný okruh na CO2 viz. obrázek, jelikož když jsem to napojil na cestu čerpadla nešlo to protlačit kvůli síle hlavního čerpadla, tak jsem udělal vlastní okruh s vývodem u hlavního čerpadla, které to nasaje a přes rampu do hodí do akva.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2022 12:05 Muž Kikos [5] Re: vaclav
Jojo chápu , ale ten průměr ventilku je tak malý že na to nic nenasadím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2022 11:40 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Kikos
Proč bys to měl srkat do akvária? Musíš zpátky k čerpadlu co ti honí vodu do reaktoru to je kousek. Měl jsi to strčit pod vodu do filtru jako to mám já. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2022 11:36 Muž Lojza007 [1199] Re: Brodys
Fakticky by to měl být poslední člen před cestou do akvária. Samozřejmě to nejde otevřít naplno, ale zkusit přiškrtit tak, aby to buď trošičku teklo nebo jenom kapalo. To by mohlo stačit na odvzdušnění a zároveň by voda normálně tekla přes rozstřikovací rampu a neunikalo moc CO2.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2022 11:29 Muž Cudlx [4] Re: Lojza007
Kdyby to byl trvale otevřený tak by unikalo hlavně i Co2. Mám ten samí problém reaktor se mi zavzdušní skoro každý den. Myslím že to bude tím že mi filtr nasává bublinky kyslíku od rostlin a tím se zavzdušní jak filtr, tak i reaktor.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2022 11:26 Muž jab63 [1462] - BorneoRe: Kikos
Mě se reaktor vůbec nezavzdušňuje. Když celý reaktor napustím CO2 tak se rozpustí za chvíli beze zbytku. Každodení zavzdušňování musí být způsobeno přisáváním filtrační soustavy. Jinak si to nedokážu vysvětlit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2022 10:58 Muž Kikos [5] Re: Brodys
No nejdříve jsem to musel odvzdušňovat cca. jednou za týden, teď to začalo tak, že musím jednou za den. Do akva to odvzdušnění nedotáhnu, je to daleko a hlavně ten průměr odvzdušnění je tak malý, že tak žádnou mini hadičku ani nedostanu. (viz.foto)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2022 10:19 Brodys Re: Lojza007
Fotka k příspěvku Já to tak vlastně mám, ale pootevřít znamená, že tudy vlastně proudí i trochu vody......
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2022 10:11 Muž Lojza007 [1199] Re: Brodys
Nemohlo by fungovat řešení na principu od Profiplants? Tu odvzdušňovací hadičku zavést do akvária a malinko pootevřít, že by to tudy tlačilo trošku vody a plynule odvzdušňovalo. Profiplants to tam mají, že se to otevře, odvzdušní a zavře, to pootevření je moje teorie a samozřejmě nemusí fungovat.
Nebo tam dát elektronický ventil jako u CO2 a jednou za den otevřít, odvzdušnit a zavřít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2022 10:03 Brodys Re: Kikos
Mám za to, že je to vlastnost reaktorů, že prostě sbírají vzduch a jednou za čas je třeba ho upustit. Dělá mi to totiž taky. Kdyby na to byl nějaký fígl, určitě bych ho vyzkoušel.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2022 10:00 Muž Kikos [5] Re: vaclav
Mě se vzduch usazuje v horní části reaktoru, zkoušel jsem kdysi i přímo napojit na čerpadlo ale neprotlačí se to přes sílu toku hlavního čerpadla. Jinak myslíš že ten přívod CO2 do kolena před reaktor je zapojeno v pořádku ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2022 23:22 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Kikos
Čistota CO2 je hlavně o obsahu vody v něm a v tom asi bude ten zakopaný pes. Udělej si bajpás zpátky k čerpadlu a budeš mít pokoj, to přebytečný vzduch anebo i CO2 rozprskne na mini bublinky a část jich přes reaktor vyletí do akvária. Nevýhoda je že to trochu chrastí. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.01.2022 22:25 Muž Kikos [5] – Zavzdušňování reaktoru.
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Prosím zkušené akvameny o radu, myslíte že takto napojené CO2 do rektoru může způsobovat zavzdušňování. Jinak celý rozvod odzkoušen je těsný a nikde to nenasává vzduch.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.12.2021 10:03 Brodys Re: Buldr
Of
Mám to podobně jako ty, ale hadice při čištění jdou stejně pryč, nechtěl bych ten bordel z nich v akváriu.
A ohledně zanášení, Eheim hlásí snížení průtoku, kvůli nečistotám a kritická místa jsou právě kohouty, vstupy do filtrů a další zúžená místa. Takže samotné hadice by zvládly bez údržby mnohem delší dobu, ovšem zase by údržba byl očistec. Takže za mě to nepřehánět s kohouty a jinými vyfikundacemi X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.12.2021 23:48 R Muž vaclav [14598] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Buldr
Já ti jen říkám vlastní zkušenost, jak to dopadne, s CO2 za ty roky jsem už vyzkoušel leccos. :-)

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 18

Zpět na obsah sekce CO2 • Zobrazeno 24367x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12531