Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Úhyn krevetek

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

Přejít na předchozí stránku 20 Přejít na další stránku   1  
Úhyn krevetek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.10.2009 10:02 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Bak
Nedavno jsem s hruzou zjistil ze po vikendu mam pH 9 (sinice svine+par dalsich veci). A tak jsem zacal jednat (vymena vody+raselina+CO2)... Zkratka behem dne jsem to uzemnil na cca 6,8... Apmularka, okruzaci, Neocaridiny dediculaty (prirodni) i Galaxky zmenu privitaly zvysenou aktvivitou.
Vsecky obyvatele akvaria to prezily v pohode, i tehotny krevetky. Jde o to, ze ta zmena probiha plynule a ne skokove.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2009 22:03 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: ApacheBa
Ta na mrtvolku moc nevypadá. X-) U nové generace ja ta úmrtnost v podstatě minimální až žádná.... Alespoň u mne.
Edit: Vlastně, teď když vím o aklimatizaci, nemám skoro žádný ztráty u nově přinesených kousků.
Vlastně nulové.... Yellow je plný počet, palmatek "Green" je plný počet, nová várka BT taky 100% živá a to stejný s White Pearl a C. babaulti Green...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2009 21:45 Muž ApacheBa [0] Re: Semtex
Fotka k příspěvku Jedna foto jednej mini, myslim krevetky. :)
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2009 19:36 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetkyRe: Semtex
Tak jak by to měl udělat chovatel který dostane krevetky z pH 8 a bude mít doma vodu pH 7 či naopak ?
Přivítám postřehy. Máte někdo zkušenosti s cestou pH 8 dolů na pH 7 s plným autobusem krevetek ? Zmiňované problémy by asi mohly nastat především při rozdílném pH, může se to stát i při hodně rozdílné tvrdosti?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2009 19:03 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: ApacheBa
Pravděpodobně je problém v tom, že si přinesete krevetky domů a tam mají úplně jiné parametry vody. Většina z vás co si krevetky donesete domů, tak je ani neaklimatizujete a rovnou je šopnete do jejich nového domova (hřbitova).
Zajímavé je, že většinou to odnesou nosnice.
V první řadě si tedy porovnejte parametry vody přinesené s krevetkami a vlastní.
Hlavně NOx, pH, dGH. Měď je samozřejmost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2009 18:37 dest Re: ApacheBa
Zmerit parametry vody v prvnirade. Nasledne zkusit najit reseni. Bud spatne krmeni nebo treba jen spatny odchov. :( Nekdy ani sebevetsi usili nepomuze a krevetky vymrou stejnetak jako rybky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.10.2009 17:29 Muž ApacheBa [0]
Tiez mam ten problem. Kupil som 12 ks krevetiek red cherry, dal ho do akvarka/sluzi ako odchovnicka pre gubky/ velkosti 25l netto. Menim vodu 1x za 5 dni cca 8 l. Pred napustenim krevetiek som akva odkalil, dolial cerstvu vodu, a krevetky boli v pohode. Po 1 dni som zaznamenal uhyn , zatial 3 krevety, vetsinou nosnice. A zvliekaju sa aj ostatne krevetky, ale vyzeraju byt k svetu. Niektore sa prechadzaju po akva, niektore visia na rastlinkach, V akva je cca 10 gubiek a molly velkosti cca 5 mm , a jedna krevetka atopysis, ta tu je uz asi 3 tyzden.
V com moze byt problem? Ja viem problem moze byt v hocicom. Ale aj tak, ma niekto nejaky postreh, ci skusenost?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2009 21:12 Muž Sid [6629] - RostlinyRe: Kubis
...Také bych rád vyvrátil absolutní nesmysl a spíše nebezpečnou radu ohledně toho, že měnit krevetkám vodu dvakrát týdně je moc. Naopak, je to ideální frekvence... Nedávno jsem tu někde zmiňoval, že krevetky jsou u mě "ve službě" - chovám je spolu se šnečky jen jako "udržbáře" kytek. A z krevetek jen ty nejobyčejnější - N.h. - takže můj koment neberte jako radu hlavně ti, kdož jste "krevetkáři tělem i duší" a ve vašich "sbírkách" jsou i "lepší kousky"...
A protože kytkám, o které mi jde především, svědčí řádná výměny vody, snažím se alespoň 1x týdně, (a vyjde-li čas, tak i 2x), vyměnit nějakýcjh 90% vody za čerstvou, odstátou a vytemperovanou vodovodní. Evidentně nejen rostlinám dělají tyto zásahy dobře... :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.09.2009 20:45 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: Kubis
V podstatě s tebou souhlasím....
Kdyby radějí oni "Rádci" napřed něco po tom přečetli, nemyslím na našich stránkách, ale zahraničních, kde jsou víc jak 20 leté zkušennosti.
Domácí stránky jsou plné nepravd, omylů, mýtů a polopravd. Už třeba jen to že drtivá většina místních používá název N. denticuláta Red Cherry, tohle dávno není pravda, už řadu let se uvádí, že je to mylné označení a správné je N. heteropoda var. Red Cherry. Už jsem i hodněkrát viděl označení Sherry smich
Ale tento příklad je jen malichernost pro timu co jsi tu psal předemnou.
K tomu umírání krevetek - nosnic.
Co tu uvádíš je jedna z možných příčin. Podobné zkušennosti má plno chovatelů, nejen místní ale i v zahraničí.
Co jsem vypozoroval, tak je že pokud se povede první odchov, tak úhyn nosnic prvně odchovaných krevetek je minimální až nulový.
Pravděpodobně to bude tím, že prvonosnice jsou na místní podmínky adaptovaný už od narození.
Ale jak jsem psal výš, možná těch důvodů bude víc.
Tak pokud se někomu zvás stane tahle nepříjemnost, nezoufejte a snažte se vydržet do doby než se dostaví úspěch.
Proto všem zájemcům doporučuji si kupovat krevetky ve větším množství, minimálně 10 kousků i víc.
Tak hodně zdaru lidi. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 11   29.09.2009 20:19 Kubis Re: Moucha
Sice neznám řešení problému se samičkami, které vajíčka nedonosí a dokonce hynou, nicméně se musím vyjádřit ke zde zmíněným nesmyslům, jako že nádrž pro krevetky by měla být zařízena půl roku dopředu. Nesmysl, všechny své nádrže (54 nádrží) jsem nechával zaběhnout maximálně týden, možná dva a krevetky nemají nejmenší problém. Množí se velice dobře, úhyn jsem zaznamenal jen u starých kusů. Také bych rád vyvrátil absolutní nesmysl a spíše nebezpečnou radu ohledně toho, že měnit krevetkám vodu dvakrát týdně je moc. Naopak, je to ideální frekvence, já osobně měním vodu co dva dny (samozřejmě za odstátou, cca 20%) a krevetky prospívají daleko lépe, než když jsem kdysi vodu měníval jen jednou za cca 8-9 dní. Je nesmysl, že krevetky se musí po každé výměně znova adaptovat na nové podmínky, voda, předpokládám ze stejného zdroje a odstátá, má stejné vlastnosti jako voda v akváriu, tedy až na koncentraci dusíkatých látek, která je v nové vodě minimální, což je rozhodně ku prospěchu krevetek. Ještě bych se rád vyjádřil k tomu úhynu nosnic. Nepochybně je pro krevetky s vajíčky relativně velice energeticky náročné donosit vajíčka, neboť ty vyžadjí stálou péči, proto je docelá dost možné že to jen krevetky "neudýchaly" a to že jich odešlo více může být jen nešťastná shoda náhod. Usuzuji dle toho co mi vyplynulo z prvního příspěvku, tedy že ostatní krevetky nehynou a prospívají. Pokud by byly nějak špatné parametry vody či jinak nepříznivé podmínky, krevetky by vajíčka v prvé řadě ani nosit nezačaly.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2009 19:51 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: Bak
tak co já sem četl na planetinverts je že šneci by tam neměli být vůbec. dokonce by neměli mít ani přístup k sítku pytlíku či k tomu v čem máte ty vajíčka. ˇŠneci jsou prý schopní skrz dirky vysát vajíčka.....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2009 18:29 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetkyRe: Ivulik1
Error, zase jsem myslel moc dopředu. Říkám že tam už nějaká mláďata krevetek jsou a už je začínám přikrmovat, i když ve velikosti 0,5 cm by si mohla najít něco sama na kytkách :). Nicméně pořád nevím jestli se mi vylíhla mláďata nebo vejce zblajzli šnečci, proto si rád přečtu zkušenosti s tímto druhem líhnutí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2009 18:05 Ivulik1 Re: Bak
Jikry produkuji nejaky detrit? ne Asi myslis k poteru, aby sezrali zbytek krmeni a nekvasilo to tam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2009 17:50 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetkyRe: Kalupinka
Konečně artificial hatching, už to někdo dokonal až dokonce ? Teď mi jedna krevetka vzdala boj při narození většiny prcků, tak jsem udělal to samé, vypreparoval do porodničky s dobrým prouděním vody, vejce tam po 48 hodinách nejsou, malý krevetky občas zahlídnu. Nevím jestli jsem udělal dobře, zapomněl jsem v síťce pár okružáků, doufám že nejsou vejcožrouti, minimálně k jikrám jsem četl že se doporučuje dávat šneky na čištění od detritu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2009 16:13 radkaja Re: mlhov
Dvakrát týdně měnit vodu ,tak to je moc často,krevetky se neustále musí přizpůsobovat novému chemizmu vody a tím se vysilují.Měň vodu tak jednou za 14 dní a max. 1/4 objemu.Kvalitu vody zajistíš ne častým měněním ,ale tím,že dáš HODNĚ rychle rostoucích rostlin,např. Egeria densa.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2009 14:18 Muž vejvar [26] - Raci, krabi, krevetkyRe: Kalupinka
Nemam vyskousene, ale cetl sem:
- opatrne vypreparovat z mrtve krevety a dat do sitka na caj a povesit pred filtr (aby kolem nich proudila voda).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2009 12:52 mlhov Re: Moucha
Krevetka Neocaridina denticulata var. Red cherry, parametry bohuzel nemam, mam tam sušený list mandlovníku,olšové šišky,spirulina wafers od DAJANA,a mám tam 5 razborek mini a těm dávám tubiflex. svlékají se normálně, alespoň jsem už našel několik svlečených ulitek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2009 12:37 Žena Kalupinka [32] Re: mlhov
Takový problém je i u mě. Semtex říkal, že vajíčka se mají dát do sáčku a nechat v něm proudit voda. Tak jsem to alespoň pochopila. Teď pořád pozoruji,jestli náhodou není zase nějaká zdechlá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2009 12:19 GP Re: mlhov
A jinak nemaji problemy se svlekanim?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   29.09.2009 12:19 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: mlhov
1) Jaky druh krevetek mas?
2) Jake mas parametry vody?
3) Cim je krmis?
4) Jake tam mas kytky?
Krevetky vetsinou kladou vajicka kratce po svlekani...
Obecne se doporucuje mit aspon pul roku zabehnutou nadrz, nez do ni das krevetky.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2009 12:01 mlhov – umírají mi krevetky
Fotka k příspěvku Dobrý den, nedávno jsem založil 18L krevetkárium (nestihl jsem ještě udělat prezentaci) a krevetkám se v něm daří dobře. Ovšem jen do doby, než by měly rodit. Vždy se zaplní vajíčky, stále je převrací a pak zemřou i s vajíčky uvnitř. Nemám parametry vody ale nezdá se mi, že by nebyla čistá. Dvakrát týdně asi třetinu měním. Filtraci mám bublifuk. Děkuji za rady
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2009 21:23 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Andy
Pokud ma stejnou vodu jako ma prodavajici, tak proc ne... A poradne si vypln prezentaci pls.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2009 20:50 Muž Andy [0] Re: Semtex
Mno jako ten můj molitan je taky černej, byl původní u externího filtru atman. Žeby spojitost? Ale asi těžko no...

Krevetky mam od nějákého pána z Kladna, má přezdívku macekmacek nebo mourekmourek teď si nejsem jistej, každopádně sem kupoval i pět krevetek pro přítelkyni a co sem postřehl, tak jí krevetky přežívají a to mi běhal mráz po zádech když řikala, že je jenom přelila. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2009 15:09 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: jose
Byl to takový černý ani jemný ani hrubý. Ale jen ten jeden kus, ostatním se to nestalo, jen se jim po 3 měsících začal rozpadat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2009 14:59 jose Re: Semtex
A aký molitan to presne je? Dík
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2009 13:42 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: Andy
To jak píšeš: "po pár hodinách se většinou obrátily na záda nebo bok, kmitaly nožičkama a kmitání postupně ustávalo, až ustalo uplně. "
tak se mi stalo něco podobného. V mém případě ještě před timto stavem měli takové nekoordinované plavání či chůzi.
Příčinou byla otrava neznámo čím. Pokud jsem krevetku dal včes z5 do původní nádržky, tak se vzpamatovali.
Zjistil jsem, že otrava pocházela z nového molitanu co jsem dal do filtru. Když jsem mě to napadlo, tak pro pár daleko vzácnějších krevetek než je Red Cherry bylo pozdě.
Byla to záhada, protože ostatní vlastníci těchto molitanů problém neměla. Teda prvních pár měsíců. Teď se jim molitany rozpadají a všichni je vyhodili. A to byli určeny pro akvaristiku.

Ještě sem dám odkaz o nemocech krevetek:
www.crustakrankheiten.de
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2009 12:51 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: panev
Krevetka, kdyz se svlekne tak se pak nejakou dobu schovava, nez ji poradne ztvrdne krunyr, v te dobe ani neprijima potravu.
Vetsina mrtvol je nejdrive u dna, teprve az vlivem rozkladu se nahromadi plyny a mrtfolka se vyda ku hladine.... teda pokud tam nemash sneky nebo krevetky... ty kazdou mrtvolu spolehlive "uklidi".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2009 12:44 panev
Smím se zeptat na méně vhodný dotaz? Plavou vám mrtvé krevetky nebo neplavou? hmm
Občas mám o ně strach, když jsem někde déle zalezlé, tak abych věděla kam koukat hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2009 11:17 Žena darka [520] Re: Andy
Snad se Ti tu vyjádří i zkušenější, ale podle mě je akva pro krevetky ještě málo zajeté, chce to ještě chvíli nechat a zkusit to později. Ono ani cherryny nejsou tak úplně nenáročné na chov ;-) , jinak souhlas s Mouchou, pomalá aklimatizace pomocí přikapávání vody z akva je velmi důležitá. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2009 10:25 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetkyRe: Andy
Odkud jsi mel ty krevetky? U krevetek se doporucuje postupny prikapavani a pomalejsi zvykani na nove prostredi, protoze na vyraznejsi zmenu prostredi casto reaguji svlekanim a kdyz na to nejsou pripraveny tak umrou, mladsi krevetky jsou vic tolerantni ke zmenam.

Nejlepsi je brat od nekoho, kdo ma stejnej zdroj vody a pomoci vzduchovaci hadicky jim prikapavat vodu z akvarka az se objem aspon zdvojnasobi. Ale cherryny jsou cekem nenarocny, a pokud ty skvrny byly spise do rezava tak to mohla bejt plisen. Pridej dubove listi.

Jinak dost lidi ma anubiasy i cryptocoryny s krevetkama a v pohode. dokonce tu na to tema diskutovalo... Staci hledat.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2009 08:32 Muž Andy [0] – vymírání krevetek
Nechci kuli svému dotazu zakládat nové téma, takže doufám nevadí, že sem se přifařil sem.
Po cca měsíci mi postupně vymíraly krevetky red cherry(15ks).

Do akvárka jsem je přemísťoval vpodstatě jako rybičky(tedy asi na 3x jsem jim dolil vodu z akvárka a pak je přesunul do akvárka samotného).

Po asi prvních dvou dnech se celkem pěkně vybarvily, takže sem doufal, že bude vše v pořádku, ale nebylo. Po asi 1. jsem měl "potvrzenou" smrt 3 krevetek - tedy ty které sem mrtvé viděl, s úhynem při přesunu sem celkem počítal, takže ani to mi zvláštní nepřišlo. Ale postupně začlo mrtvých krevetek přibejvat co týden jedna nebo dvě zemřely. Všechny co jsem viděl umíraly se stejnými příznaky - krevetky postupně začínály na průhledných místech bělat a po pár hodinách se většinou obrátily na záda nebo bok, kmitaly nožičkama a kmitání postupně ustávalo, až ustalo uplně.

Testy vody mi vycházely vpořádku gH - 8 , kH - 4, pH 7, NO2 0, NO3 25,Cu 0. Vodu měním 2x týdně po 3litrech(mam čistý objem cca 19l vody). Tady na foru jsem četl ohledně jedovatosti kryptokoryn a anubiasů pro krevetky, ale většina ohlasů byla, že s tím problém není. Mám konkrétně kryptokorynu tropica a anubias nana. Ze začátku se mi rostlinky celkem trápily a odumíraly jim listy, ale teď už jsou ok. Momentálně akvárko obývají už jen Microrasborky a ty se mi množí, ale je mi jasné, že to co vadí krevetkám nemusí vadit rybičkám.

Předem dík za odpověď

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 22:13 Žena kikuška [24] - Raci, krabi, krevetkyRe: gošice
Díky za odpověď. Dneska jsem našla svlečku - nejdřív jsem si myslela, že je to uhynulá krevetka, ale pak jsem si přepočítala krevetky a byly všechny a jedna cherrynka zalezlá pod listem. Svlečku jsem nechala,ale pak jsem zrovna přemýšlela co bych dělala s krevetči mršinou, protože moje krevetky prošly dost velkým šokem (náhlá evakuace a stěhování)a tak by klidně k úhynu mohlo dojít.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.06.2009 21:56 Žena gošice [217] - Raci, krabi, krevetkyRe: kikuška
Krevetku určitě vyndej, když to neuděláš, do rána ji nenajdeš. A i tady hrozí přenos jakékoli choroby.
Svlečka je něco jiného, pokud jí krevetky neslupmou dřív, sama se ve vodě rozloží. Na víc je to pro krevetky vítaná změna v jídelníčku plná vápníku, který potřebují pro stavbu krunýře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.06.2009 21:53 Žena kikuška [24] - Raci, krabi, krevetky
Taky by mne zajímalo, zda, pokud uhyne krevetka, ji mám vylovit? Knížka o krevetkách o tomto mlčí, osobně bych ji vyndala, protože si myslím, že každá mršina kazí vodu, ale třeba svlečku bych taky vytáhla, kdybych si nepřečetla, že tam má zůstat.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2009 13:58 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: indigo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2009 13:53 Muž indigo [0] Re: petulevrtule
nove zjisteni - proti cernemu pozadi jsou obcas viditelni mali , asi 0,5 mm bile prusvitni neznami tvorove. Pohybuji se skokove, maji tvar trojtecky, jako by velmi zmensena hlava mickeho mause. mate s tim nekdo zkusenotsti ? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2009 13:13 petulevrtule Re: indigo
Aha, samice s vajíčky, jak dlouho tam krevetky máš??? Těmi šneky to určitě není, ty tam v klidu můžeš nechat, je spousty chovatelů okružáků co s nimi mají krevetky, včetně mě a nikdy jim nic neudělaly - jen je žerou, když jsou mrtvé a leží na dně...Jsou to vysavači...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2009 13:13 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetkyRe: indigo
Ještě jedna zkušenost, čím víc prošlechtěná samička co má víc a víc pigmentu, tak se to na ně hodí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2009 13:11 Muž indigo [0] Re: Bak
hmmm, zvlastni - mrtve jsou opravdu vetsinou samice, o to hur, ze tehotne... hodnoty dusik.latek jsou dle rataj testu nemeritelne. zadna hnojiva, nove rostliny - pouze mechove koule, a v akva mely skoro mesic na adaptaci.samozrejme jsem hned vymenil tretinu vody a pinzetou vyluxoval co nejvetsi mnozstvi krvelacnych sneku. kazdopadne diky moc za diskuzi
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2009 13:02 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetkyRe: petulevrtule
Mám ještě jednu zkušenost, bezprostředně po provedení svlečku se mi na samičky vrhne hromada samečků a nezřízeně si užívají. Mám podobnou zkušenost s umíráním jenom samiček, ne samečků. Proto si myslím jestli také tady nebude nějaký problém.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2009 12:52 petulevrtule Re: indigo
Přesně jak píše entilio, změřila bych parametry vody - nepíšeš tu, jak akvárium udržuješ a jaké máš parametry vody (NO2, NO3 - což minimální hodnoty těchto látek jsou ve vodě třeba, jinak krevetky přeně takhle umírají) - mluvím z vlastní zkušenosti :)
Dále také, jestli ti do akvária nepřibyly nějaké nové rostlinky, jestli něčím hnojíš atd...Protože i jedno z toho může být varianta, proč umírají...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2009 12:51 Petig Re: indigo
Okružák živou krevetku nesežere. typoval bych to na porušenou rovnovahu a akva. Jak píše entlio, otrava dusíkatymi látkami je dost možná. Změřil bych hodnoty a určitě bych vyměnil část vody.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2009 12:46 Muž entlio [8] Re: indigo
Taky myslím, že v okružácích to není. Vypadá to na otravu dusikatými latkami. Aspoň u mě to mělo kdysi podobný průběh. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2009 12:42 Muž Johan [4945] - RostlinyRe: indigo
Jak by mohl dohonit krevetu ;-) . Ne, v okružácích chyba není. Ti jen mrtvou krevetu sežerou. Stejně tak, jako kdyby tam byla chcíplá ryba, taky si na ní rádi pochutnaj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.05.2009 12:38 Muž indigo [0] – Zabiji okruzaci krevetky ??
Zacaly mi systematicky umirat krevetky (neocar.denticulata) v zabehlem krevetariu(6 mesicu). Vzdy jedna kreveta zcervena a rano je brichem nahoru a na sobe ma chuchvalec okruzaku. Symbioza okruzaci x neocaridiny doposud fungovala. Co se stalo, zachutnalo snekum kreveti maso? (pridal jsme do vody i vapenec, at nekradou vapnik krunyrum krevet)..nevim si rady, populace neocaridin promptne ubyva, zato okruzaku pribyva... rozzureny

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.05.2009 00:39 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetkyRe: darka
U mně doma se krystalky roztančily až když dostaly dubové listí a šišky z olše. To pak byly opravdu barevné a přijde mi že se i víc pohybují, prostě mají chuť k životu. Voda 3,2 mmol total hard.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.05.2009 20:43 Žena darka [520] Re: agent007
Asi jsi je dnes koupil od p. Hrivňáka na burze? Kupovala jsem od něho několikrát a vždy vše o.k. Ale aklimatizuji je opravdu pomalým přikapáváním vody z akva do kýblu, kam je po přinesení přeliju. Až je nové vody tak 2x více než původní, pak je fajfkou přelovím. Ne síťkou, ublížiš jim. Máme stejný zdroj vody, je měkká, dokud jsem si nedala do akva vápencový kámen crystalkám se taky nedařilo ;-) Hodně zdaru!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.05.2009 20:28 Muž agent007 [47]
Fotka k příspěvku Mám 10 krevetek 5 red crystal a 5 black crystal v 30 litrech a bez problémů. Minulý týdem jsem přikoupil dalších 3+2 a všechny umřely, dnes jsem koupil 5+3 a opět všechny umřely. tone
Zjednodušeně řečeno smutek, zklamání a 500,- v pr....
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.05.2009 07:56 petulevrtule Re: pavliina
Co jsme mluvila s několik chovateli krevetek, nedá se nikdy 100 % zjistit, proč vymírají. Stačí jen jednou špatná voda (někde ve městě se může opravovat potrubí, vy o tom ani nevíte, nemají povinnost vám to hlásit a tak si hezky do akvárka nalijete vodu, byť s miniaturním obsahem kovů a všechny krevetky vám to zabije...) ATd. možností je nepřeberně, jsou to choulostivá zvířátka :-( A i já s nimi bojuji...Doufám, že to bude boj úspěšný...

edit: koukám, že se dole už někdo o tomhle problému zmínil... :) Takže sorry za off... spim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.05.2009 19:56 Muž Horác [3942] Re: darka
Naprostý souhlas. Nepodceňovat krevetky! Krevetky jsou v produkci detritu když ne výkonnější, tak určitě stejně zdatné, jako živorodky. A je to o to horší, že jejich malinkatá hovínka zapadávají do písku, takže dlouho (pokud vůbec) nejsou vidět. A pak při pořádném odkalení člověk zírá, kde se to v tom dně vzalo ...

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... ...... [20] 21 22

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 23667x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12038?od=951