Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Úhyn krevetek

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

Přejít na předchozí stránku 14 Přejít na další stránku   1  
Úhyn krevetek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2013 11:24 Muž KarlosS [1219] - labyrintky, halančíci, krevetky, rostlinyRe: predator3313
Já mám podobné zkušenosti. Do dvacítky, která fungovala asi 1,5 měsíce, byla již řádně zaběhlá a bez dusitanů, jsem přidal asi 10 šeryn a do měsíce bylo postupně po nich. Dělal jsem všechno možný a furt měřil, ale nedopátral se příčiny. Před nedávnem jsem dal 10 ks cherry do větší padesátky, která je již rok v provozu a množí se mi neskutečným tempem a prospívají. Takže zpětně to přikládám řádně nezaběhlé nádrži (i když dusitany a amoniak nebyly měřitelné), malé nádrži a hlavně jsem 1x týdně menil 1/3 vody a to je na krevety moc (nemaj rády změny). Teď měním 1/4 nebo 1/5 jednou až dvakrát týdně a přidávám minerály a vitamíny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2013 11:15 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlí – Trvalé umírání krevet
Zdravíčko,
nestalo se někomu z vás, že mu trvale umíraly krevetky pár kusů za týden?
Napřed jsem si myslel že umřely při svleku, nebo stářím ale po par mesících pozorovani jsem vyloučil všechny duvody co mě napadly, jedná se o Cherry. Nemá s tím někdo zkušenosti?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2013 17:11 Muž DrChila [243] Re: krejca10
Tak technicky vzato sis sám odpověděl ačkoliv o tom nevíš..... a začíná to tím že sis dovezl jinačí druh a ještě ryby... s fláknul to do stejného aqua takoví věci se normálně dějou když neznáš řádně dodavatele
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2013 12:22 Muž krejca10 [0] – Krevetky - Úhyn
Ahojte, potřeboval bych pomoct. Dnes se mi totiž stala nepříjemná věc. Včera odjíždím a všechno v pořádku. Dnes ráno se podívám do akva a leží tam 3 mrtvé krevetky (red cherry). Zbytek jen malátně stál na rostlinkách, některé se snažili plavat, ale po chvíli jako by jim došly síly a padaly ocasem dolů, tak jsem všechno osazenstvo rozmístil do vaniček a kýblů. pH je 6,8, UT je 5 a CT je taky 5. Zbytek testů nemám, takže nevím co se stalo... Krevetky už mám přes 2 měsíce a už měly i malé, v sobotu jsem si dovezl od dalšího druhu (rilli) 5 kousků a do včerejška taky naprosto v pořádku. Jediné, co mě napadá, je to, že z burzy jsem si dovezl párek čichavců zakrslých a 2 dny na to, jsem ráno objevil samce mrtvého, tak jestli ho krevetky okousaly dřív než jsem ho stačil vylovit, tak jestli byl nakažený, tak se mohly nakazit i krevetky. Mám je už pár hodin odlovené a některé (převážně ty malé) už začínají pomalu chodit a pohybovat se po vaničce, ale některé stále jen postávají. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   05.02.2013 22:33 Muž Dreamdiver [258] - MiniakváriaRe: ketie
Crystalky jsou poměrně náročné krevetky, jsou hodně citlivé na dusitany a dusičnany plus samozřejmě i na další odpadní látky jako je např amoniak. Pokud řekneš - testy jsou v normě, ale neznáš žádné hodnoty a ani nevíš jaké testy jste dělali, je těžké radit. Já zkusil crystalky do dva roky zavedeného akvária s pravidelnou péčí a skupinou prosperujících red cherryn, přesto mi crystalky postupně uhynuly, zřejmě "díky" poměrně vysoké a hlavně kolísající hladině dusičnanů ve vstupní vodovodní vodě. Kvůli náročnějšímu chovu jsem na crystalky rezignoval, mám red cherry, které se mi množí, neumírají a mají se čile k světu. Pokud nedokážu některým rybkám nebo krevetám zařídit vhodné podmínky, tak je prostě nemám. Nechci se dívat jak umírají.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2013 21:01 ketie Re: Burik
Zrovna mi zrovna dosly, tak nemuzu udelat dalsi. No a cim krom vody by to mohlo jeste byt?
Jinak jsme delali predevcirem kapkovej test na pH a vyslo 6,8.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2013 20:57 Muž Burik [727] - AquascapingRe: ketie
Tak udělej další, to je přece hned hotový. :-) Lepší jsou takzvané kapkové testy..jsou přesnější. Nelíp byste udělali nedávat takové náročnější krevety do pár týdnů nového akvária. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2013 20:54 ketie Re: Burik
Uz ten test papirovej fakt nemam. Jak teda zjistim presneji a lepe kvalitu vody a tak? Studujeme o tom uz dva mesice tisice veci, mysleli jsme ze je vse v pohode a najednou tohle... Chtela bych jim dat maximum a nevim co vic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2013 20:48 Muž Burik [727] - AquascapingRe: ketie
V jaké normě to bylo? Jestli jste to vyhodili, tak to byl předpokládám nějaký papírkový test.. Ty jsou hodně orientační(nepřesné).

Je mi jasné, že se ti crystalky líbí, ale nebylo by lepší jim nejdřív zajistit vyhovující podmínky ,než je nechat všechny zemřít, jen pro to, že se vám líbí? ;-)

jaké jsou teda ty parametry, vody?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2013 20:40 ketie Re: Burik
Ahoj, no ten test jsme delali rano a uz jsme to vyhodili. Ale vse bylo podle tech ukazatelu naprosto v norme. Ja jsem sice zacatecnik ale pritel ma aqa uz dlouho a prave jsme chteli zmenu a libili se nam krevetky. No a zrovna tyhle se nam moc libili...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2013 20:35 Muž Burik [727] - AquascapingRe: ketie
a jaké hodnoty jsi testy naměřila?Jsi začátečník a koupila sis crystalky?To není dobrá volba
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2013 20:28 ketie – uhyn krevetek
Ahoj, chtela bych se zeptat proc mi umiraj krevetky. Zalozila jsem nove aqa, nechala ho zhruma 3 tydny fungovat a pak do nej koupila krystalky. Pomalu jsem je tam dala a 3 tydny se jim moc libilo a nejednou mi pred 10 dny jeden prcek umrel. Byl tam i krunyr, tak jsem si rikala ze to svlekani asi nevzladl. No a dnes opet jedna mrtvolka. Premyslim ze to vzdy bylo 2-4 dny po vymene 1/3 vody do ktere kapeme trochu aqua safe, Nemuze to byt tim? Jinak je to spolecne aqa a neprijde mi ze by na sebe nejak utocila. Vse probiha v klidu, udelali jsme dneska i test vody a vse bylo v poradku, vcetne stale teploty 24 stupnu..... Uz mi zbyla je jedna posledni krevetka, tak mam o ni strach. sad

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2013 15:45 R Muž romant [27982] Re: atiw
Při sycení CO2 jde především o tu alkalitu a právě když je nižší, pod 4, tak je voda náchylnější k tomu rychlejšímu poklesu Ph.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.01.2013 15:06 Muž atiw [-4] - krevetky red crystal, taiwany blue bolt, blue panda, black tigerRe: Tonik
To nízké PH a kyselost vody bych tipoval na to, že dodávám CO2.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2013 23:44 Muž Toník [396] Re: atiw
Máte-li nízkou alkalitu, pH se po úpravě "zhoupne".
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 23   22.01.2013 22:50 Žena Danila [4489] - SumciRe: atiw
Všechno fungovalo do doby, než jste se to rozhodl řešit smich

Brutální zásahy do chemické rovnováhy se mohou vymstít, nedá se vyloučit, že nefungoval test, v každém případě pár výměn vody a příště nespravovat, co není rozbité...
Držím palce. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   22.01.2013 21:35 jamajcan Re: atiw
Nevím,jaké Ph máte vodovodní vodu,ale pokud jste z Ostravy,tak předpokládám,že zhruba okolo 7.Proto místo dodávání chem.přípravků,bych problém určitě řešil výměnou části vody,za odstátou vodovoní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2013 21:13 Muž atiw [-4] - krevetky red crystal, taiwany blue bolt, blue panda, black tigerRe: Toník
Asi ano, nic jiného mne nenapadá. I když Sakury jsou dost odolné.
Edit: Tak jsem teď znova změřil vodu Akvinem od Rataje, zase je v odměrce voda žlutá, to znamená nízké PH. Po včerejším přidání jedlé sody a Dajana Basic se PH nezvedlo. Tak jsem dnes ještě přidal Dajana Basic. Krevetky tam již nejsou, rybky to snad přežijí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   22.01.2013 18:35 Muž Toník [396] Re: atiw
Na vině je náhlá změna pH.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.01.2013 16:52 Muž atiw [-4] - krevetky red crystal, taiwany blue bolt, blue panda, black tiger – úhyn všech krevetek
Při kontrole jakosti vody, konkrétně PH testem Akvin od Rataje jsem zjistil, že mám ve zkušební nádobce po přidání 3 kapek aktivátoru žlutou vodu, což znamená, že je voda kyselá, pod 6 PH. Rybkám, krevetkám, dokonce ani rostlinkám to nevadilo. Proto jsem se rozhodl vodu upravit,zvýšit hodnotu PH, a to přisypáním trocha jedlé sody a přidáním přípravku od Dajany PH Basic. Druhý den jsem však našel všechny krevetky mrtvé, uvádím, že šlo o Sakury. Rybky - Živorodky trpasličí byly v pohodě. Kde se stala chyba? Je soda krevetkám jedovatá, nebo je to tou Dajanou Basic, že ji krevetky nesnáší?
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   02.01.2013 15:29 Muž snehulda007 [850] Re: TF
Pokud ten úhyn není hromadný a jedná se o dospělé jedince tak to může být stářím.Krevetka žije tak rok,rok a půl takže pokud jsi kupoval dospělý tak by to mohlo být tím. Jinak skus vypozorovat,jestli k tomu úhynu nedochází třeba po nějakym zásahu do akv. Ale pokud se ti krevetky množí a čas od času najdeš jednu uhynulou tak bych to viděl na úhyn věkem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.01.2013 15:01 TF – proč?
Ahoj, od letních prázdnin mám krevetkárko (nano cube 30 l) s asi 8 Neocaridina zhangjiajiensis var. White a 15 Neocaridina heteropoda var. Red (Cherry). Problém je v tom, že čas od času najdu nějakou red cherry mrtvou (zatím se to stalo asi sedmkrát) a netuším proč . Myslíte, že jde o přirozený úhyn, nebo je něco špatně?
Díky TF
Edit: Teplota kolem 24°C

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.10.2012 22:23 zuzua Re: romant
Akvo ma 20 litru....byly tam malí šneci co se donesli s rostlinkama a jedna modra neonka (ktera nemela kde byt z jineho zruseneho akvarka). Jinak vse bylo nove až na kaminky ktere byly ale vyplachle. Jinak jsem do vody přidala takove ty "hodne" bakterie z lahvicky. Vodu jsem vymenila den pred nasazenim krevetek a pak uz jsem to nestihla.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2012 11:41 R Muž romant [27982] Re: zuzua
Jak je to akvárko velký? Po dobu zabíhání tam byli nějaký živočichové, třeba šneci? Všechno bylo nový, nebo třeba naočkovanej filtr z funkčního akvária? Tu vodu jsi měnila i po přidání krevetek?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2012 11:36 zuzua Re: DREDRA
Vodu jsem neměřila, nevim co a jak, tohle jsem nikdy nedelala. Akvo bylo 14dni zaběhle, voda krásně čista, každych 5dní vyměněno 1/4 vody. A teplota je 24-25°C. Nechapu, neumim si to nijak vysvětlit. Ted už leží na buku posledni dvě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2012 09:25 DREDRA Re: zuzua
co teplota?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2012 08:58 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlíRe: zuzua
no mrkni na tu vodu...ale pokud bylo akva zaběhle tak to by musela byt hodně špatna aby to takle decimovalo cherrynky... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.10.2012 05:01 Žena kahua [223] - MiniakváriaRe: zuzua
Měřila jsi hodnoty vody?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2012 21:03 zuzua 5 krevet ve 2 dnech
Ahoj,
do noveho, ale již zaběhleho akvaria jsem koupila nove krevetky a oni si začali lehat na bok a zada a do dvou dnu mi 5krevetek uhynulo.....čim to může být?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.10.2012 20:50 zuzua Re: predator3313
Tak to opravdu nechapu :(. Z Osmi už mi chcíplo pět krevetek (přineseny v neděli). Akvarko bylo zaběhle, boda je krasně čista, akvarko ma spoustu rostlin. Nechapu. A ted mi další leži na boku a hybe rychle noičkama :(.....co muže byt špatně? Uplně mě to demotivuje
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2012 12:12 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlíRe: predator3313
:-) no tak aspon jedna to zmakla.. kolik jich tam máš celkem? palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2012 09:43 zuzua Re: predator3313
S jednou špatně, asi to svlekani nazvladla, leží, nevýba se a je napul bíla. :(...ostatni vipadaji v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2012 09:11 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlíRe: zuzua
:-) tak co jak to s nima vypada?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2012 23:18 zuzua Re: predator3313
tohle si myslim bylo v poradku, ostatni jsou v pohodě, rejdi po nadrži a vesele "uklizeji"
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2012 21:49 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlíRe: zuzua
jak jsi je do toho akvarka davala, udělala jsi to jak máš? postupně je nechat aklimatizovat a tak? protože když měly rychlou změnu vody mužou se snažit svliknout i když na to ještě nejsou připravene...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2012 21:38 zuzua Re: predator3313
No nevim, zatim je tak pořad a ted se k ni jeste pridala jedna....sem z toho nervozni.....ale taky sem četla že to muže byt to svlekani
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2012 20:35 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlíRe: zuzua
Jako mi se to ještě nestalo, ale mam pocit že jsem to někde tady četl...jak to dopadlo ale nvm... snad se ji to podaří no, jinak asi moc dobře nedopadne :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2012 20:33 zuzua Re: predator3313
Jo tak to jsem hned klidnějši...snad jo :) dekuju
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2012 20:29 Muž predator3313 [831] - Hlavně bezobratlíRe: zuzua
:) si myslím že má problém se vysléct.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2012 20:22 zuzua – krevetka na zádech
Ahoj včera jsem si přivezla krevetky red cherry a jedna mi ted leži na zadech a pořad hybe nožičkami ale nic jineho. Zkusila jsem ji otočit ale za chvili zase ležela na zadech a chybe končetinami. Nenapada vas co to je? Myslítě že chcipne?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.07.2012 16:11 S Muž invalida [3881] Re: MP
Ty nejsou náročný...nic jinýho mě+ nenapadá...vyměna vody ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.07.2012 10:07 Muž MP [3] Re: invalida
Teplota 26-28°C dle počasí a No3 nevím, protože nemám to,čím se to měří. Red cherry, původně byly 4 (1samička, 3 samečci), teď zbyla 1 samička a 1 sameček.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2012 21:36 S Muž invalida [3881] Re: MP
Teplota? No3? A druh krevetek?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.07.2012 19:51 Muž MP [3] – Již druhá ...
Dobrý den, dnes jsem našel již druhou krevetku mrtvou. Nevíte, čím to může být způsobeno? Vodu vyměňuji 1 za týden, jenom teď jsem byl na dovolené, takže jsem vyměnil až po více jak 2 týdnech. Zbylé 2 krevetky pořád živě rejdí, žerou řasy a uhnilé listy a našel jsem i 2 svlečky. Děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.06.2012 23:09 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: invalida
No, já myslím, že ani když jseš doma tak se nestane tím, cos tam napsal tou divnou řečí smich Já byl včera moc rád, že mi technik na klimatizaci tak rychle přijel, že dnes se mohu v klidu rekreovat a vím, že se mi rybky přes víkend neuvaří, ale přesto jsem z něj neměl radost, když začal vrtat do zdi... Já tedy mám barák z poctivejch pálenejch cihel, ale stejně nebylo příjemné, když úlomky byly až v posteli. Blbě se na tom spalo smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2012 08:47 S Muž invalida [3881] Re: Žabka
Když se práší a nejseš doma tak se stavbyvedoucí asi nestane tvým a good friend of mine :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.06.2012 08:34 Žena Žabka [387] Re: malyLibor
Jj, to je jasné, raid a podobne to je hnus, ale myslela som, že keby poriadne zakryla akvárko, tak to predsa len pomôže na to prášenie...O raid-e a podobných ani neuvažujem, že by to pomohlo...Pevná častica sa predsa len chytá omnoho lepšie ako plynná :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   27.06.2012 23:37 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Žabka
Určitě to aspoň trochu pomůže, třeba proti tomu prachu z tvárnic... ale vše to nezachrání - například RAID a podobná svinstva ti proniknou i pod krycí sklo a krevetky to mají spočítané, čichavci a hlavně pancíci a krunýřovci taky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2012 21:42 Žena Žabka [387] Re: invalida
Smrk, myslela som, že to aspoň trochu pomôže :(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.06.2012 15:10 S Muž invalida [3881] Re: Žabka
Mě lehli i při krycím skle...

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [14] ...... 21 22

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 23667x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/12038?od=651