Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 151 - 250 l (větší akvárium)

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 29 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 151 - 250 l (větší akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2015 17:31 MrUnknown Re: romant
S častou výměnou vody počítám. Ještě jsem se dočetl, že kakadu se s otíkama moc nemusí (jenom v období tření). Má někdo zkušenosti?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2015 17:18 R Muž romant [27987] Re: MrUnknown
Všechno to máš postavený na rybách, který vyžadují pro svoje zdárný fungování kvalitní vodu, tedy rozhodně bez NO2 a nízký NO3(ne nulový, kvůli rostlinám), takže při zarybňování akvária rozhodně více než často měnit vodu, aby se nekonal žádnej skok N látek.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2015 17:05 Žena Turbínka [2558] Re: MrUnknown
Pozměnila bych ten nástup ryb, začala bych hejnovkama, potom holt ty otíky a cichlidy nakonec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.03.2015 17:01 MrUnknown
Zdravím, moje 160l akva se pomalu zajíždí a je na čase se rozhodnout, co do něj. Jako první bych pořídil 6 otíků. Co se týče hlavních ryb, viděl bych to na nějaké cichlidky - nejspíše kakadu (1 pár nebo samec + 3 samice) a k nim nějaké hejno, asi neonek, což by mohlo stačit. Co myslíte, bude to fungovat nebo máte nějaké jiné návrhy? Díky za rady ahoj

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.02.2015 16:27 Muž Zab01 [62] - Raci, krabi, krevetky – Re: ludvik
Měl jsem 3/4 hladiny pistie a salvinie a stejně nezájem, přikoupil jsem dalších 12 razbor a už je to lepší, každou chvíli sbíraj něco z hladiny, i když tam nic neni :-D ... ale každopádně díky za rady :) sekernatky možná zkusím, ale shánim ty mramorovaný a z pet centra se mi moc brát nechtějí a ještě po 80kč :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2015 21:54 Muž ludvik [1082] Re: Zab01
Pokud tam nic neroste, tak co by tam ty ryby měly dělat? Vždyť jenom žerou, se* a je* :-) A ty co loví z hladiny nebo z nadhladiny v akváriu prakticky nemáš jak živit. Možná fakt jenom ty sekernatky se tam poflakují. Ale je pravdou, že nemám až takový encyklopedický záběr ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2015 20:34 Muž Zab01 [62] - Raci, krabi, krevetkyRe: ludvik
Když já čichavce nechci, nemám s nimi dobré zkušenosti právě kvůli těm hnízdum a neustálému tření a už tam mám betty, samec je teda malinkej, ale za labyrintky dobrý :) spíš nějaké hejnečko tak kolem 4cm by se mi líbilo :) a co se tam fakt drží, jelikož mám akva 50cm vysoké, tak většina ryb se drží u kytek na prostředku a ty vejš moc růst nenechávám :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2015 19:17 Muž ludvik [1082] Re: Zab01
Vzhledem k tomu, že ti nevadí míchání biotopů, mrkni na Čichavce zakrslé. Jsou to hezké ryby, ne moc velké, dobře rozpoznáš pohlaví. A stavění hnízda (neprská jen bublinky, ale doslova ho staví ze všeho co najde), i následné tření je zajímavé pozorovat. Dolů sice chodí, ale to asi každá ryba. Většinou je v horní půlce. Jenom tam musí mít co žrát, protože pořád něco okusují (v mém případě řasy).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2015 19:14 Muž Barakainus [654] - RostlinyRe: prouzic
Pancernicky urcite. Otici ti ze dna nic zrat nebudou. A velke hejdno pancernicku je hezci. Sterbuv je ale dost velky druh. Kouknul bych radsi na nejake mensi (panda a tak). A dej jiich aspon 20.
Hejnovky co delaji hejno jsou H. bleheri a u me i H. rodwaii. Ty druhe ale musis mit z divokeho odchytu aby byly pekne. A klasika, cervena neonka. Plavat v hejnu moc nebudou, ale drzet se v nem jo. A vypadaji skvostne. Ja jich koupil do stejneho akva 100.
Male cichlidky s krevetkama muzou. Ja mam M. ramirezi s RCS a v pohode. Asi sem tam nejakou mladou zobnou, ale ty se mnozi vesele dal. Dej jen jeden par.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2015 19:10 Muž Barakainus [654] - RostlinyRe: Zab01
Sekernatky urcite. S tim lekannim to tak zhavy nebude. Tady je maji v obchode, nezkryte, lidi chodi okolo porad a stale je maji v akvariu a ne na zemi ;)
Ja ma taky Pseudomugil gertrudae a ty jsou vetsinu casu u hladiny.
Danio rerio ja taky vetsinou u hladiny.
V podstate vetsina ryb co ma tlamu otocenou nahoru jsou povetsinou hladinovky. Tak koukej po tom.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.02.2015 18:49 Muž Zab01 [62] - Raci, krabi, krevetky – Něco k hladině
Ahoj, nějaká rada na pěknou hejnovku co se drží vyloženě u hladiny? Přijde mi to tam nějaké prázdné, občas tam zabrouzdá skalár, razbory se drží víc na středu :) .. ideální představa tak 10cm pod hladinou nebo výš.. do 200 litrů, hejno tak 8-10, spíše menších, co drží pěkně hejno. Napadají mě dánia, ale zdá se mi, že to jsou takové neřízené střely. Sekernatky zase jsou prý lekavé nebo skáčou, to by se mi pěkně popálily o zářivky :) budu rád, za všechny rady, ideálně z vlastních zkušeností, atlas si umím prohlédnout taky a živorodky nechci :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2015 20:38 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: prouzic
Male cichlidky nejsou neco nejak dominantniho vzezrenim (mysleno velikosti, ze bys je dobre videl uz z dalky), chovanim ano, ale ne ze by Ti to udelalo to co vetsina lidi ceka od nejake dominanty. A takovou samici nad jikrami klidne temer neuvidis vic nez tyden. Jak to asi tak vypada, se podivej do me prezentace rybicky.net/nadrze/18477 , jestli to je to co cekas (akvarium je podobne velke), na hlavni fotce jsou cichlidky v plne parade. Agresivni byt umi, jak maji mlade, takova samice je jak rizena strela, vyleti na kteroukoli rybu, ktera se ji zda moc blizko (ale neublizi, jen je odhani). A trou se pravidelne, takze to neni ze jen obcas, je to kazdou chvili. Pak mas pekny kus akvaria vyklizeny a je tam jen samice s mladymi, pripadne dobry samec krouzi nekde okolo.

Krevetky nechovam, prave proto, ze mam slabost pro cichlidky. Kdyz jen reknes chovateli krevetek, ze bys je k necemu takovemu chtel, nejspis se mu zjezi vlasy hruzou, nebo nekdo s nadhledem se Te zepta, jestli nechces nejake levnejsi krmivo. Radost bys ale cichlidkam bezesporu udelal, jen chudinky nechapou, ze kdyz si to sezerou vsechno hned, uz nic dalsiho nebude. :)

S rakem Ti neporadim a pancernicci taky nejsou to moje. A co jsem mel hejna, zadne mi pohromade moc nedrzelo, takze tady uz musi nekdo jiny.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2015 20:11 prouzic Re: Designer
děkuji za radu. určitě bych chtěl spíše společenské, než jednodruhové akvárium. moje představa je
-dominantní větší druh ryb, který nebude agresivní, z čehož mi nejlépe vycházejí cichlidky
- na dno bych určitě chtěl raka a mexický zakrslý by neměl ubližovat rybám, ani rostlinám + "čističe", z kterých se mně osobně líbí právě pancéřníček sterbův, v diskuzích se ovšem doporučuje "otík"
- co se hejna týče, já bych nejraději nasadil krevetky, ale obávám se, že by je cichlidky povečeřeli. můžete mi doporučit výrazně hejnovité druhy vhodné k ostaním rybám?

děkuji
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   14.02.2015 19:26 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: prouzic
Gavunci budou chtit vyssi pH, pancernicek nizsi, jen jsi zacal, uz to stavis na hranu. Sepis si vsechno co opravdu chces a vzniklou tabulku prober, jak se se vsim trefujes (velikost akvaria, pocty kusu, teplota, pH, tvrdost vody, jakou vodu mas a co bys musel, jake planujes rostliny...)

Nekupuj ryby, aby Ti v akvariu neco plavalo, ale proto, ze to bez te ryby uz nemuzes vydrzet, jak moc ji chces. Pak to neni takove to "nebo treba". Nejaka dania nebo tetry, snad po necem konktretnim touzis, a pokud ne, proc to vubec chovat? ;-)

Do tak velkeho akvaria si dokazu predstavit rybicky.net/atlasryb/kancik_cervenohrdly a ani uz by tam nemuselo nic dalsiho byt a zajimave to bude. Sice bych si pro ne dokazal predstavit vetsi nadrz, ale Tva by take stacila. Narocne ryby to nejsou a krasne rozhodne jsou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2015 18:20 prouzic – Složení rybek v akva
zdravím, chystám se zakládat 100x50x45 a potřeboval bych poradit se složením společenského akva.
představa je
10x pancernicek sterbuv (nebo lepsi otici?)
4x PCO
pár cichlidka kakadu + pár cichlidka boreliho (nebo lepší třeba 6 gavůnků?)
cca 25 nejakých hejnovitých ryb (danio, tetry,...?)

nějaké doporučení změny počtů či vhodnějších kombinací ryb? raději bych ryby méně náročné, ale zajímavé :)
díky moc za rady

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2014 23:09 Muž grunda [1781] - Cichlidy
bude to on, nebo nějaký jeho příbuzný, každopádně cokoliv co se mu vejde do tlamy z akva zmizí ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2014 23:06 Muž Regrep [0] Re: Regrep
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ještě foto...
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2014 23:02 Muž Regrep [0] Re: Vip
No to snad nee... coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2014 22:34 Vip Re: Regrep
není to náhodou pakeříčkovec ... rybicky.net/atlasryb/pakerickovec_dvoupasy

... a je po neonkách ;-) ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.12.2014 22:21 Muž Regrep [0] Re: Regrep
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Doplněny
3 x mřenka nádherná
10 x neonka
A jedna u které zase nevím název... hmm
Kvalitu fotek omluvte... Je to foceno mobilem...
A tu co nevím název nebyla v klidu, takže nakonec jen u sítě a za silikonem...
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.12.2014 08:58 Muž Bradek [1] - cichlidy,krunýřovci,pancéřníci
Souhlasim s cezarmilan. Mřenky jsou hejnovky, kdybys měl aspoň dvě poznal bys rozdíl. Mám dvě cca.10cm a nehnou se od sebe. Do 180l malý hejnovky, tetry super. kdybys nevěděl co sní vemu si jí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.12.2014 20:18 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Regrep
Podľa čoho vieš, že to má 240L? Ak si vychádzal z výpočtu vonkajších strán, tak musíš odrátať pozadie, koreň, kamene, štrk a kúsok z hladiny. Určite voda nieje až po vrch. Možno ti vyjde čistý objem 180L. No a tu už by som nepridával nič. Ak prijmeš, tak poradím. Daj preč tie mrenky nádherné (botia macracantha) a tú mrenku, ktorá je sama. Mrenky sú hejnové rybky, takže samota ju stresuje. Botie dorastajú do dĺžky cca 30cm a viac a neskôr ti budú stresovať ostatnú osádku a vedia robiť riadný prievan vo vode.
www.youtube.com/…
Po tejto zmene je možné potom niečo pridať ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2014 18:26 R Muž romant [27987] Re: Regrep
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2014 18:25 Muž Regrep [0] Re: romant
Mřenky byli dvě, ale jedna už umřela...
Takhle sama je už cca půl roku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2014 18:23 Muž Regrep [0] Re: romant
Ty jsem teď vytrhal...
Jednou za měsíc až dva to takhle vyškubu...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2014 18:18 R Muž romant [27987] Re: Regrep
Rostliny a hodně. ;-)
Edit: Ta mřenka, je-li jedna, je to špatně, chce to partu a vidím tam i nějaký parmičky, to je záměna za těch 6 teter a nebo jsou navíc? Nedokážu posoudit co je to za dno, ale by to nebylo ostrý, to by tam dlouho ta mřenka nebyla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2014 18:16 Muž Regrep [0] – Poradíte něco na oživení akvária ???
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahoj,
Nevím, jestli mám ještě něco přidávat do akvária nebo ne.
Přikládám foto akvária 240L
Mám tam -
10 x Neonka
8 x Black molla
8 x Ancistrus
6 x Parmička nádherná
1 x Mřenka
Díky za komentáře a rady.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2014 16:09 R Muž romant [27987] Re: orlynka
Ano, když nemají dostatečný přísun zelenýho krmení, tak si rády smlsnou na mladejch listech jakýchkoliv rostlin, umí ubrousit i mladý listy anubiasů velmi dokonale. Podíval bych se třeba na gavůnky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.12.2014 14:49 Žena orlynka [13] - Labyrintky – Konžské tetry
Ahojky, zvažuju o pořízení těchto rybek, akorát mě trošku děsí, že pojídají i rostliny, jak je to s těma rybama? Opravdu okusují a požírají rostliny? Snažím se teď vypěstovat trávu na dně, ovšem, pokud by ji vytrhávala, tak se vzdám této možnosti hmm
Jedná se o 220l akvárko, které obývají 2 samice bojovnice a 1 samec. Dále 10 měděných teter ( v případě pořízení konžských by šly pryč) a cca 10 modrých neonek, které mi zbyly, požrali je bojovnice :-O Tudíž proto uvažuju o nějákém větším druhu teter, které by bojovnice nepozřeli. A jako poslední ryby dva modří čichavci.
Nebo nějáký jiný typ na hejnové větší rybky? Kolik kusů do 200l při této osádce?
Ještě jsem uvažovala o Vrčivce, ale jednalo by se pouze o samce a dvě samice v budoucnu. Děkuji za veškeré rady ;-)
Zapoměla jsem dodat, že na dně mám Ancistruse, kterému by popřípadě přibyla samice.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2014 14:10 R Muž romant [27987] Re: NěMa
Tak pokud to "Odpovídá tomuto období", tak bych nejdříve zamakal na kvalitě vody, aby ryby nevykazovaly známky "okusu" a teprve potom event. přidával další ryby a měl na paměti, že oka jsou slušný bordeláři a budou k zhoršené kvalitě vody svým dílem taktéž přispívat a třeba právě cichlidkám to nemusí moc vyhovovat, jsou to rybky čistotu vyžadující, nicméně to nezavrhuji, když se nebude flákat údržba, mohlo by to jít.
Edit: Samozřejmě, že ten gibouš tu kvalitu prostředí spíše kazí a i z prostorových nároků, bych toho řešil taktéž.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2014 13:47 Muž NěMa [1] - ČtverzubciRe: romant
Čtverzubec trpasličí vubec ten navic tento je hrozny straspitel...je mozné uze ta voda....to by odpovidalo k tomuto obdobi.....co ty pavi oka mam je tam dat? Půjdou cichlidky po nich?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2014 10:53 R Muž romant [27987] Re: NěMa
Spíš ten čtverzubec.
Edit: Taky je zde možnost že to není okus, ale mají to na svědomí nicotnější podmníky. Prostě potrahný a jako by okousaný ploutve můžou vypadat když je tzv. zasmrádlá voda, tedy nedostatečně měněna a vyšší koncentrace dusíků udělají svoje.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.11.2014 10:51 Muž NěMa [1] - ČtverzubciRe: romant
jjj pěkná ryba...myslíte že ten gibouš může okusovat ploutve ostatním?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2014 21:26 R Muž romant [27987] Re: NěMa
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2014 21:18 Muž NěMa [1] - ČtverzubciRe: romant
Ano....právě mám podezření že dává zabrat ostatním ploutvím všech spolubydlících...jedná se převážně o okrasné akvárium....rostliny, ryby...neonky jsou krásně vybarvený, cichlidky prosperují....nicméně jsem přemýšlel o osádce...nevím co ideálně zvolit...krunýřovce budu muset asi vytáhnout...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2014 19:03 Muž Aquasky [35]
není to krunýřovec síťovaný? mohl by mít velkou cenu takhle velikej, ale v nějaké 1000l nádrži s velkýma americkýma cichlidama by se mu určitě dařilo :-D je ale krásnej o tom žádná :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2014 18:00 R Muž romant [27987] Re: NěMa
To jde o to pracovní akvo, kde je i gibouš?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.11.2014 10:31 Muž NěMa [1] - Čtverzubci
Rád bych se s někým poradil....je velky myš maš davat k malym cichlidkam, neonkam, tertam paví očka?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2014 17:46 Muž sux [117] - AmerikaRe: KubaD
to se mi nezdá, že by je vraždil, ale třeba je to masovej vrah. Já nemám žádnou takovou zkusenost. Že sežere zdechliny, to ano. Takže vyhoď tu příšernou tapetu, přidej mu tam nějaký kořen, stonovky, v kterým mu tetry utečou a můžeš si je tam nalejt palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2014 13:13 KubaD Re: sux
no cichlidy se mi prave vubec nelibi:-(, mam rad tetry a parmicky. prave jsem uvazoval nad hejnem p.ctyrpruhych (10-15ks) nebo potom hejno teter cervenoustych (15-20ks)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2014 13:04 Muž sux [117] - AmerikaRe: KubaD
ten už neporoste jestli mu je 8let. Já bych dal nějaký cichlidy a udělal ameriku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2014 12:34 KubaD Re: jamajcan
tak to by mohlo byt tohle...no nastesti 30cm. jsou tam ale i pulmetrove kousky a to jak nechcu:-). kupoval jsem to kamosce pred 8mi lety jako malou rybku, no nakonec to skoncilo u me.
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_brazilsky
a co bych k nemu mel hodit za rybky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2014 12:07 jamajcan Re: Koli,KubaD
Krunýřovec sp.,to na 100% není.Je to nějaký velký krunýřovec,hledal bych snad mezi Pterygoplichthys.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2014 12:01 KubaD Re: Koli
diky. ja jsem si to myslel taky, ale zarazi me ta velikost, ma urcite vice, jak 15cm a ma +- 8 let a cile se ma k svetu. bojim se, at za par let nema treba pul metra. nekde jsem to videl v akvarku a jako takoveho macka doma nechcu:)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2014 11:31 Muž Koli [1] Re: KubaD
Podle fotky to vypadá na toto: rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_obycejny, ale je mnoho druhů, takže těžko říct ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.11.2014 10:35 KubaD – krunýřovec a co k němu
Fotka k příspěvku Ahojte, prosím vás, potřebuji poradit, mám trošku živějšího krunýřovce (cca 18cm), nevím přesně jaký druh, přikládám foto, kdyby někdo věděl, budu vděčný.
kdysi jsem měl mimo toho krunýřovce v nádrži neonky a pancéřníčky, při krmení byly pancéřníčci zalehlí a usmrcení a pravděpodobně později sežraní, trvalo to cca 3 týdny)...také mi postupně mizely neonky. nevím, zda to způsobil ten krunýřovec, ale každopadně mrtvoly jsem nenašel, možná tak 2 z 15ti ks.
přemýšlím teďka, jaké k němu koupit ryby, protože už dělší dobu je tam tato ryba sama a mi se to moc nelíbí, mám strach tam k ní cokoliv dát:-/. on je nervózní hlavně při krmení, pak je v klidu.
napadly mě k němu parmičky čtyřpruhé, hejno třeba 20ti ks. budu vděčný za jakýkoliv tip. každopádně pancéřníčky už tam dát nemůžu:/
díky
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2014 10:47 Muž vikimaki [32] – dominantní ryby
Ahoj všem. Mohli by jste mi někdo poradit, jaké ryby (páreček) přidat do mé nádrže, abych docílil hejnování neonek. Mám tam cca 50 ks obecných a jsou všude. V hejnu plavou jen když čistím apod. Potřeboval bych nějaké větší ryby, kterých by se "báli" a drželi se více v hejnu . Akvárium není seshora přikryté a přikrývat jej nechci.
Poradíte něco prosím? Děkuji ahoj

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   23.07.2014 14:50 Žena Turbínka [2558] Re: Kaira
Já osobně bych volila jen pár čichavců a neonek klidně ještě 20.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.07.2014 12:40 Žena Kaira [919] - Labyrintky – Ryby do 250l
Zdravím všechny, budu zakládat akvárium 250l (klasický rozměr 100x50x50). Půjde do něho veškeré osazenstvo stávající 180tky, budou tam tedy 2 ancíci, 10 pancéřníčků, 9 neonek, 4 parmičky duhové, 3 paví oka + betta (samice) a 2 tetry měděné na dožití. Plánuju pořízení skupiny čichavců mramorovaných a prosím o názory: bude lepší složení 1 samec + 2-3 samice, nebo 2 samci + 4 samice? A druhý dotaz: chci zvětšit hejno neonek, kolik bude vhodný počet?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.07.2014 14:48 Pietrs7 – jak doplnit 200l akvárko
mám prosbu o radu, mám zaběhlé 200l akvárium a chtěl bych trochu rozšířit rybí osádku, tak se chci zeptat, co by jste doporučili. Momentálně tam je samec betty (v plánu jsou i samice), cca 25 neonek a 8 razbor klín. a 2 raci mexický+samozřejmě ancíci 5ks. Děkuju předem za tipy.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [29] ...... 61

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 67395x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11648-ryby-do-vetsiho-akvaria-151-250-l?od=1401