Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)
Na rady ohledně osádky si netroufám, ale k darování rybek bych zkusila inzerci na facebooku v okolí města. Každý okres má inzerci na fb a někdo se určitě ozve a kousek si dojede.
Víc kytek, vyndat z košíčků a proprat pod vodou, víc si radit netroufám. Hodně štěstí.

Když nebudu připomínat co již zaznělo, tak zmíním jednu velmi neblahou skutečnost a tou je nevhodně zvolené dno, které je tvořeno nějakou drtí, což je z kategorie "hřbitovní zásyp", tedy z pohledu dlouhodobého funkgování akvária zcela nevhodné. Doporučuji se orientovat na klasiku v podobě křemičitýho písku, štěrku, jako ideál mám odzkoušenou frakci 2-4mm.
Když já je klidně daruji a přivezu autem, ale nevím, kde je nabízet :(. Nechci čekat, než mi tam něco pomře. Vodu jsem měnila obden, budu teď tedy každý den. dnes jsem přikoupila rostliny a mech - ten tam zatím leží, než ho navážu při výměně vody na klacek a ještě zkusím další rostliny přikoupit.
Krunýřovec je nejspíš otík (Otocinclus).
Máš tam malé ryby a kombinace je celkem ok. Ale je jich moc druhů a každý druh v příliš malém počtu a šly tam moc brzy. Začni měnit vodu (20-30% každý den), nemusí být odstátá. Šneci tam šli moc brzy. Neritiny žerou jen řasy, takže ze začátku budou hlady. Ty by jsi s někým mohla vyměnit za nějaké akvarijní rostliny, protože rostlin tam máš málo. Do začátku to chce nějaké plevele, jako jsou třeba plovoucí rostliny (Pistia, růžkatec, ...).
Filtr neznám. Snad poradí ostatní, jestli to není jen "honič vody".

Všechny zdravím a prosím - nebijte mě.
Byla jsem příliš zbrklá a koupila si akvárium neznalá a nedočkavá. Mám 30L akvárium Aquael Shrimp Smart akvarijní set.
Zasadila jsem tam tři rostliny a za pár dní nakoupila ryby dle doporučení prodavač, který mi radil druh i počet kusů do tohoto akvária, vypadalo to, že tomu rozumí a říkal, že má stejně velké akvárko doma. Rybky jsem koupila, ale bohužel začínám zjišťovat, že jich je zřejmě moc a nevhodná kombinace. Ráda bych dala věci do pořádku a ryby, které se do toho akvária nehodí, někomu darovala, aby bylo vše v pořádku. V akváriu mám
- 1 krunýřovec
- 2 pancéřníči malí
- 3 rasbora hengeli
- 5 tetra ohnivá
- 5 Rasbora uropthalmoid
- 2 šneci
Podle toho, co jsem teď načetla by podle mě bylo dobré darovat krunýřovce a rasboru hengeli, ale možná jsem zase vedle. Prosím, pomozte mi vše napravit
Také by mě zajímalo, kde vůbec nejlépe darovat ryby, Rasboru hengeli mám na inzerci, ale nikdo se mi neozývá.
Budu ráda za reakce třeba i do zprávy. Děkuji předem
Starší reakce
Dobře, děkuju, udělám to tak.
No tak si pořiď neonky časem a ne teď.
Viem, ale tam kde ho chcem dať nemám možnosť dať o moc dlhšie...
Časom chcem úplne iné akvárko - min. 100cm široké a toto ostane len na rastliny alebo na krevetky...
To nemusí být špatný filtr. Osobně bych stáhl průtok na minumum, vyhodil všechny "zbytečné" náplně jako aktivní uhlí a různé blbosti a až po okraj (klidně nad rámec obsahu původních náplní) nabil pěnovými médii

Nejde jen o to, že je to jen 50 litrů (necelých, hrubého objemu), ale i o ten krychloidní tvar - ryby co rády plavou (jako y neonky) tam budou nešťastné, lepší by byla i při stejném objemu delší nádrž.
0 19.02.2018 11:15
iggi [1] Díky, viem 50 litrov nie je veľa, ale tak časom bude väčšie...
Objednám to akvárko a uvidím čo to je zač tá filtrácia a svetlo...
www.aquael.com.pl/…
Kým tam pôjdu rybky tak premyslím aké... tetry ohnivé su super, ale krevetky som ešte nikdy nemal
Tetry ohnivé + nejaké shrimpsy by som tam dal, na neónky moc malé

5mm je luxus. Neonky a panceřníčky určitě ne. Jak název napovídá, je to na krevetky. Nebo na ty nejmenší rybičky typu razborek bornejských apod.
Zdravím obecenstvo,
chcem si založiť akvárko. Pozerám sa po tomto -
www.aquael.com.pl/…
Je 5mm sklo adekvátne?
Čo odporúčate doňho? Nejaké pancierničky a neoónky?
Dík
určitě 3 pancéřníčky, ty 2, co tam máš jsou málo
Ahoj, uvažoval jsem o přidání ještě jedno druhu ryb do akvária, až nové rostliny více vyrostou a provedu úpravu filtru, jak mi hodní kolegové poradili ve vláknu o filtrech.
Vhledem k malému akváriu moc možností není, co si o tom myslíte? Děkuji.
a) 6x kardinálka vietnamská, ale tu asi neseženu, v obchodech v okolí je nemají
b) 6x tetra ohnivá
c) přidám jen 1-3 pancéřníčky drobné, případně nějakého zajímavě zbarveného samečka gupky
c) jako bod c) plus několik okružáků pro Helenu, jednoho clithona, protože je zajímavý a dvě neritiny zebry (neritiny sp. tiger, které mám, jsou stále mimo vodu, takže bych je někomu daroval nebo vrátil do obchodu)
0 17.02.2018 17:37 Lukáš – Děkuji
Děkuji za rady ale radši teda koupím menší akvárium jen pro tu Bettu. Četl jsem že jí stačí 15-20l akvárium je to pravda?
Na dania perlova je to taky male - rikam to proto, ze jsem je v presne takto velikem akvariu mel, dokonce se i mnozily, ale na chovani bylo videt, ze jim to nestaci - sotva nabraly rychlost, musely brzdit, a obcas skoncily i mimo akvarium.
Jsou krásné ale mě bohužel uhranula ta betta. Opravdu není nic co by se k ní hodilo? Bojím se že by to akvárko pouze s 1 bettou působilo prázdné.
Na Neonky do tohoto AQ zapomeň(tedy kromě modrých),ale ty bych zase nedával s Bettou dohromady.
Za mě buď jen betta a nic dalšího.Nebo výběr ryb viz níže jak zmiňoval afc1886.Já bych si tam dovedl představit i
rybicky.net/atlasryb/danio_perlove
0 17.02.2018 16:43 Lukáš – Betta
Akvárium si chci pořídit o rozměrech 60x30x30. A nejraději bych tam měl 1 samečka a 2 samičky. Ale když píšete že by pro ně bylo malé tak bych se spokojil jen se samcem. Četl jsem že se snese s neonkami a pancéřníčky. Mohli by jste prosím poradit kolik kusů by bylo tak akorát aby se tam všem dařilo? Nerad bych je "utlačoval" proto se radši nejdřív hloupě ptám.
Dávat samce betty se samicemi do společného akva je vždycky riskantní, většinou to dlouhodobě nedělá dobrotu. Nedoporučuji ani do hodně zarostleho akva, 54 litru neni nic moc
Jaké Betty myslíš.Pokud 1 samec a 2 samice tak asi ano,ale akvárko musí být pořádně zarostlé.I tak si myslím,že je to na hraně.Jsou to teritoriální ryby.
0 17.02.2018 15:53 Lukáš – 54l akvarium a 3betty
Ahoj chtěl bych se zeptat jestli bych mohl mít 3 betty v 54l akváriu nebo by pro ně bylo malé? Popřípadě jaké rybky a v jakém množství bych mohl pořídit k 1 bette? Děkuji za odpověď

Starší reakce
Moc děkuji, ještě nějaký čas počkám, jak se bude akvárium vyvíjet a možná časem přidám ty 2° a Bettu zkusím

Tak teplota by byla pro neonky í pancernicky na hraně, ale ještě v normálu. 24°C je pro bettu málo. Rostlinám 26° nevadí, mám ve všech svých akvech 26 - 27 st a rostliny, jak se zdá, vesměs prosperují.
Teplotu mám teď 24° a je to asi tak akorát.
Nevadilo by neonkam modrým a pancernickum malým teplota 26°?
A trochu se bojím, že by to vadilo i některým mým rostlinám
Tak nevím, myslíte že by v tom byl problém?
To já bych tam toho beťáka klidně přidala, ale podmínkou je zarostlé akvárium

. Jo, a máš teplotu vody? Betta potrebuje minimalne 26 st. Krycí sklo (resp. kryt tam mas koukam).
Dobře, děkuji.
Před 3 dny jsem zrovna přidala dost rostlin, tak počkám a uvidím, jak to poroste nebo neporoste

Nejdřív si dej dokupy ty kytky, pak můžeš uvažovat o dalších rybách

Bettu bych tam už necpal.
Dobrý den, mám akvárium 54l (mám tady prezentaci).
Je tam 20 neonek modrých a 8 pancernicku malých. Myslíte, že bych mohla ještě časem přidat nějaké rybky? Láká mě hlavně Betta (1 samec) nebo přidat neonky modré a pancernicky malé.
Nebo jich je tam už tak akorát?
Nerada bych taky, aby se rybky bály Betty.
Děkuji
Oni vám je možná žerou úplně stejně, ale Red Cherry se množí rychleji než Blue Dream. A v tom bude asi ten problém.

Až jich bude dost, tak se samy množit přestanou. Akorát přiměřené množství ryb podle přírody poněkud přesahuje přiměřené množství podle akvaristy.
Zdravím. Mě se taky endlerky líbí a nechal bych je v tom větším akvárku(45x30x25)bez krevetek samotné. Mají ale jednu neřest, totiž pořád se množí a množí.....
Mně ani ne

Mám podobnou zkušenost s rasborkami trpasličími a bornejskými. Prostě ty prcky žerou.
Nechal bych jen endlerky, ale rád bych viděl jak to akvárium vypadá.

0 09.02.2018 15:25 Karel123 – Endlerky s razborkami
Zdravím,. Jelikož se mi v nano akváriu nechtěli množit krevetky (asi díky endlerkám), přesto,že jikry nosili přendal jsem endlerky do jiného akvária. Kupodivu už po čtrnácti dnech vidím pod lupou malé krevetky. S endlerek jsem si nechal jen tři samečky a pár mladých. Ptám se,hodili by se k nim razborky trpasličí nebo skvrnoocasé? Myslím tím aby se nestresovali. Akvárko má cca. 40l.
Starší reakce
To by šlo. Sú to tiež pekné rybky. Koľko ich tam môžem dať? Ďakujem
rybicky.net/forum/11330-ryby-do-maleho-akvaria-21-50-l…
Tetra ohnivá nebo neonka modrá (i když té by svedčila o něco delší nádrž) a k tomu např. pancéřníček malý.
Edit: těch ohnivek či neonek bych si v tomto objemu dovedl představit tak 25 - 30. Záleží na tom, jak to akvárko vypadá a jak probíhá údržba.
Aha. Aké hejnové ryby tam ešte okrem borarasiek môžem dať?
To bych řekl, že je na espeiky malé. Do miníčka bych se držel borarasek.
Koľko razbor espeho môžem dať do zarasteného akvária 50x30x30? Ideálne čo najviac

Galaxkám bylo malé i "61", pořádně to rozjely až ve "200". Ve "26" mám krevetky a Razborky bornejské, kalimantanské a jednu skvrnoocasou. Soužití v pohodě...
Ty galaxky jsou torpéda. Pro ty bych doporučoval trochu delší nádrž. Ale pro krevetky to bude ideální. Nemusíš jich kupovat moc, ony se ti rychle namnoží.
Přidat reakci
1 ...... 96
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 103910x