Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)
0 31.08.2010 11:57 mOOOm – akva 30l
Ahoj. Chtěl jsem se zeptat, jestli můžu v mém akváriu (cca 30l) chovat tyto ryby: 3x Danio Pruhované, 2x Mečovka Vídeňská, 2x Tetra Krvavá, 2x Krunýřovec sp.(obyčejný). Předem dík za odpověď
Starší reakce
no oplati....tie rozmery su dost divne, na pozorovanie ryb sa az tak nehodia...kup nove akvarko, alebo tam daj len slimaky a krevetky...popripade bojovnica nepotrebuje moc vysoky stlpec vody, ale dat tam len jeden parik ryb je skoro ako nic, nemala by si sa na co pozerat
0 24.08.2010 12:28 kety To se mi asi vyplařtí kopit nové akvarko že.
kety napsala: Zdravim.Máam rozměry akvárka: vyška-16,5cm ,šířka-44cm a šířka vedlejší strany 29,5cm cca. Nevim jaky počet rybyček tam dát.Mohli byste mi poradit? diky
Rybyčku ani jednu.
0 24.08.2010 12:23 kety Zdravim.Mám rozměry akvárka: vyška-16,5cm ,šířka-44cm a šířka vedlejší strany 29,5cm cca. Nevim jaky počet rybyček tam dát.Mohli byste mi poradit? diky
0 24.08.2010 10:01 Ivca – Re: Moucha
Akvárko má rozměry 50x25x32 cm, voda má 24-29°C, ph 6. Jinak díky.
jakou mas vodu, jake jsou rozmery akvarka... rasborky, c pygmaeus, dania, v podstate vsecky rybky vhodne do miniakvarek + par dalsich projdi si atlas ryb,
rybicky.net/atlasryb/hledat/ 0 24.08.2010 09:25 Ivca – jaké rybky do 40l akvária?
Dobrý den, prosím o Vaše názory, jaké navrhujete složení rybek do 40-ti litrového akvária, a v jakém počtu? Mockrát všem děkuji za reakce.
Starší reakce
Starší reakce
tahle nádrž je na hejno neonek tak na hraně a s bojovnicí někdy bývají problémy. Nebylo by lepší dát tam jen samce betty s pár samičkami? a nechat to pěkně zarůst
0 08.06.2010 15:31 wenca – betta
ahoj prosim vas muzu dat bojovnici pestrou a tetry neonove k sobe?Prosim odepiste.A este neco kolik tak rybek muzu dat do 43l akvaria?Prosim odepiste na email mailto:orna.v@email.cz Predem dekuji
Starší reakce
teter víc a záleži v jak velké bude to akvárium
0 14.05.2010 22:03 Honzza9 Dotaz: muzu mit tyto rybky v 1nom akva?? (mečovky 4 3:1, Kominici 4 3:1, tetra krvava 4 (nove tkze jeste newim co to je...xD)
Starší reakce
0 26.04.2010 21:43 defisa – Re: karelpavel
elimonovat samce se budu snažit...
Není to tak hrozný,když se jim daří jinak dobře,zabaví se předváděním jeden před druhým.Pokud máš kvalitní krmivo budou zbarvení normálně.
jaké velikosti ty rybky jsou ? myslím si že uhonit ju nemůžou - je to samice a ta se nedá
- asi bych eliminoval samce
0 23.04.2010 21:17 defisa Mam problém!!! Místo údajně tří párů mám pět samců a jednu samičku chudinku!!! Vím že mam dokoupit samičku ale nemůžou jí do té doby lidově řečeno "uhonit"???
0 23.04.2010 21:11 misa A za jak dlouho začnou blednout bez samiček?
Starší reakce
Neonky jsou moc fajn, mám cca rok asi dvacet ve velkým a pět v malým
Tetry jsou trošku dravější a rychlejší - asi by pro ně bylo málo místa.
ja osobne by som volil asi modru bettu s dvoma modrymi samičkami
Starší reakce
mohli by byt tieto ryby spolu asi v 45l???
kakadu len samec nezral by neonky alebo krevety?
Starší reakce
Tohle téma se tu už probíralo,proč množit něco,co nechci ani zkrmit ani odchovat?Hejnové rybky bez opačného pohlaví trpí rozhodně méně než v přerybněné nádrži.Třeba by vám někdo přes inzerci vymněnil samičky za samečka,nebo něco jiného do akva.
Taky bych se primlouval za nejakeho mirnejsiho dravce, treba klidne tu betu. Zivot bez zenskejch neni zivot
2 14.02.2010 12:27 Bexi mno betta by samcům trhala ploutve
0 14.02.2010 12:11 Bexi co takhle ještě jedno akvárko,kde budeš mít zbylé samice? a měla by jsi s nima bettu,která by žrala potěr
Jde, ale budou stárnout a barva se začne pomylu vytrácet... bylo by třeba obnovovat chov...
0 14.02.2010 12:08 Pablo2 – Paví očka - možno chovat pouze samce ?
Mám 5 samců a 2 samice pavích oček, samice mají často mláďata ale já v 40 l akvariu nemohu mít tolik rybek. Prodávat potěr nechci ani nemám komu darovat, chci zkusit darovat někom obě samice a ponechat si jen samce. Nevadí to samcům, že budou nyní bez samic ? Asi hloupá otázka ale jsem úplný začátečník.
Jinak ty dvě dospělé a velmi aktivní samice a 2 nediospělé samice mohu někomu věnovat. Jsem z Prahy.
Za rady předem díky !!
Starší reakce
to bol iba príklad, nemám samozrejme nič ani proti skalárom ani neonkam
chcel som tým povedať, že aj veľké akvárium ak je prerybnené a-alebo nevhodne založené, može byť na tom s čistotou vody horšie ako 20 litrové akvárium...
Nechápu, co máš proti skalárkám a neonkám. Nebo možná chápu - do 35 litrů je nedáš!
0 30.01.2010 12:18 havex77 – havex
Tak Ancistrusi určitě Ne!
Když tak Otíky, ale krunýřovce ne.
0 30.01.2010 11:46 havex77 měl jsem je tak 4 roky a vypadaly vpořádku. V současných 300 l. vypadají trochu spokojeněji, ale těch 35 zvládají taky - v pohodě.
Do 35l bych nedával žádné tetry, je to pro ně malé
taky si přispěju do mlýna... Několik možností - 35 l. jsme měl dřív. Podle chuti studovat akvaristiku doporučuji:
1) malá chuť a) 8 teter černých, 2 ancistrusy.
b) 6 teter černých, 10 krevetek (asi red cherry - dle peněženky a osobních preferencí)
2) střed c) několik druhý různých krevetek - je to nádhera
d) Betta splendens - jednoho samce a dvě samičky - založit chov
e) Jednoho samce betty a několik (6) tetrovitých ryb
3) VELKÁ chuť f) chovat halančíky. Některým druhům stačí 12 litrů, jsou nádherní. Jsou ale náročnější, dražší, a nevydrží dlouho. Lze ale odchovat vlastní... chci to sám zkusit
Držím palce v dalším studiu - volte f)
aj v 15 litroch ju môžem mať viac rovnú (tú rovnováhu ;) ) ak tam dám dostatok rastliniek a minimum živočíchov, ako trebárs v 200ke...ktorá má dno pol centimetra hrubý štrk, v ňom "pichnuté" tri štyri "rastlinky pre rybičky" a veľa veľa rybičiek (od skalára až po neónky jak sa patrí
) aby bolo na čo pozerať...nechceme nudu )
Tiež si myslím, že s tou bio-rovnováhou vs. objemom to može byť relatívne...
Já bych doporučil aspoň 100 l akvárko, které je zejména pro začátečníka mnohem vhodnější, než malá nádržka, kde se bude velmi těžko udržovat bio rovnováha. Na malém akváru se člověk naučí o něj starat, zabere méně času a když člověk začíná, tak se neví jestli u toho zůstane a takové 30 l akvárium se lehko někam odklidí. Krom toho méně se řešej finance, člověk může vyzkoušet opravdu všechno atd. Krom toho s tím navozením biologické rovnováhy se to přehání.
35 litrů je už dost velké pro spoustu minirybiček, je jich opravdu hodně.
Chce to číst, číst, hledat, zajímat se.
Další je možnost spomínaných krevetek, nebo kombinaci minirybiček a krevetek.
Jak píše Darsilius pár Razborek hengelových nebo endlerky, bettu nebo tam dej krevetky
V téhle litráži si moc vymýšlet nemůžeš
0 29.01.2010 20:16 PetrF Nejlepe razborky, nemo nějaké malé živorodky... max tak 5-6...
0 29.01.2010 19:59 havex77 Co byste mi teda doporucily?
Je to hejnová ryba a naprosto nevhodná do takhle malého akvária
Malé hejno 6-8ks alespoň do 70l
Přidat reakci
1 ...... [75] ...... 95 96
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 103509x