Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 32 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.02.2015 16:52 ondrejD – Re: Michael281
Nechej si uřezat sklo v nejbližším sklenářství, nebo si uřízni sám doma kus nějakého starého skla co najdeš. Cenu ti neřeknu, nevím.
Pletivo je celkem "originální" nápad, ale nedoporučuju - jednak by muselo být "muší" - králičí má moc velká oka, bude se ti i tak hodně vypařovat voda, padat ti na hladinu prach .. - ale hlavně - jak to bude vypadat? Sklo je sklo (v nouzi i plexi, nebo polykarbonát.. - ale sklo je sklo, plexi se taky prohýbá).
z hlediska množství ryb jde o to jaké druhy máš v plánu ..
PS: nechci rýpat, ale příště prosím víko, pohlaví ... díky .)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2015 16:26 Muž Michael281 [6] - TetryRe: ondrejD
Nestačilo by to halančíkům překryt králíkářským pletivem (aby nevyskočili) ??
myslel jsem si, že by se bojovnice nachladily... Kolik Kč to výko stojí a kde se dá sehnat?
A kolik ryb jakého pohlavý?
Dík
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2015 14:12 ondrejD – Re: Michael281
zakrytovat akvárku určitě jak bojovnicím (zejména riziko nachlazení), tak i halančíkům (zejména kvůli riziku výskoku).
jinak základní informace o halančících, chovu i množení, najdeš i zde v atlase.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   14.02.2015 14:08 ondrejD Re: Amatértom
halančíkům se tam bude líbit, krevetkám by se tam taky líbilo, ale určitě ne dohromady s gardnerákama(tedy: gardnerákům by to nevadilo .. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.02.2015 13:48 Muž Michael281 [6] - Tetry – 30 l
Zdravím, mohl bych se zeptat zda by v 30 l akva mohli být 1 samec a 2 samice bojovnice pestré a jestli by potřebovali víko :/ ??
Nebo bych tam mohl dát halančíky a ještě něco?? Ale o halančících nemám nic zjištěno, na napsali by jste mi odkazy na stránky o jejich chovu :-)?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2015 18:55 Muž Amatértom [514] - Cichlidy – mini
Ahoj našel sem doma akvárium 40x30x30 a chtěl bych z něj udělat nějaké to pěkné mini. Je to akvárium dostatečně velké pro trio Halančíků Gartnerových ?(dle zdejšího atlasu ano). Případné krevetky v tomto akva by však s výše zmiňovanými halančíky příliš nevycházeli což ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2015 17:15 Žena Atika [134] Re: ivaha
Je fakt, že já mám podobnou zkušenost jako Magrathea - 15 skvrnoocasek a ne že by se vyloženě schovávaly, ale raději se drží vzadu v kytkách. Přikoupila jsem jim trpaslíky, ti se promenují pořád před předním sklem, ale skvrnoocasky se přidají jen občas a jen na chvíli. Zase je fakt, že ty od tebe u Turbí opravdu vcelku odvážně plavou dost vepředu a je jich taky 15. Prostě je máš nějaký víc domestikovaný - že ty se ve volných chvílích věnuješ socializaci rybek ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2015 17:14 Žena Magrathea [11] - MiniakváriaRe: ivaha
Díky za radu. Takže bude spíš lepší přikoupit ještě tak 5 Skvrnoocasek, ať mají ještě větší hejno?
(nebudu zapírat, že jsem je koupila v Hornbachu a tam je cena 7 kaček za kus více než příznivá ;-) )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   09.02.2015 16:55 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: Magrathea
Já tedy tu plachost B. uropthalmoides potvrdit nemůžu. Ve dvoustovce s dalšíma rybama jsem měla pár poděděných kousků a moc vidět nebyly. Dokoupila jsem další, v samostatným malým akvárku neustále nalepený na skle a čekaly na jídlo. Ovšem byly tam v dostatečným počtu 30 ks, což možná bude ten zásadní faktor. Ačkoliv těch Tvých 15 taky není málo, ale i tak je to asi dost znát.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.02.2015 16:06 Žena Magrathea [11] - Miniakvária
Ahoj všem, mám akvárko 25 litrů (foto z minulého týdne v profilu). V akvárku je nyní cca 20 krevetek Red cherry (pouze ale hrubý odhad), potom 15 Razborek skvrnoocasých a jedna poslední Razbora trpasličí (které se ale jinak nadmíru daří, je krásně vybarvená a čilá).
Bohužel u Razborek skvrnoocasých platí přesně to, co je napsáno v atlasu: V jednodruhové nádrži je plachá, dobré je ji chovat společně s jiným malým druhem ryb.
Hned jak se přiblížím k akvárku, tak se Razborky skvrnoocasé plavou uklidit do Anubiasu (jejich oblíbená schovka) a musím chvilku před akvárkem nehnutě vyčkávat, než se zase objeví. Naopak Razbora trpasličí si plave v pohodě dál po akvárku a ani to s ní nehne.
Uvažovala jsem tedy, že bych jako řešení přikoupila cca 5 Trpaslíků (taky aby tam ta jedna chudinka nezůstávala sama) a doufala, že se Skvrnoocasky trošku otrkají.
Je to ještě do tohoto objemu vhodné (už by to přeci bylo přes 20 ryb)? Nebo zkusit nějaké jiné řešení?
Díky předem za radu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2015 20:01 Žena reina [17] Re: Sid
Sid napsal: ...Je to docela "legrace" - člověk by bral Seru jako teoreticky "bernou minci" - i když mě trochu zarazilo, když v doporučených rostlinách pro Jižní Ameriku byla Lilaeopsis novae zealandiae - cosi mi říká, že Nový Zéland asi nebude v JA :)...
Jestli to nebude tím, že pod názvem Lileaipsis novae-zelandiae se u nás prodává Lileaopsis brasiliensis... :) ;-)

Side, nemám na mysli jen kytky, ale i počet a druh doporučených ryb do akva šířky 60 cm - viz kousek níže.
(2 Cichlidky, 4 tetry, 4 pancéřníčc, 5 otíků)
Jinak kytky - zbytek - je Amerika - Echinodory (včetně jedné vyšlechtěné formy), Sagittaria, Cabomba, a pak ještě jeden "pěkný" Lilaeopsis - mauritania, ale dobře, i tady v popisu níže je uvedeno jako místo rozšíření i Amerika.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2015 12:29 Žena reina [17] Re: vaaclav
Aha, tak to jsem netušila. Ale jak vidíš - seznam rybiček do akva ne úplně vhodný, a těch rostlinek s podivnými názvy a dle místního atlasu i země původu tam je víc. Takže tiché varování - nebrat biotopy od Sery úplně doslovně.
(jejich biotopy Střední Amerika a Asie jsem moc nezkoumala; ve Stř.Am měli mečovky, které moc nemusím, a Asii pak nemusím vůbec - teda, takový čtverzubec trpasličí není marný... ono je vůbec hafo krásných ryb!)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2015 12:19 R Muž vaclav [14809] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: reina
Většina akvarijních rostlin jsou už kultivary a z původní rostlinou toho nemají moc společného. Lilaeopsis novae zealandiae tak pod tímhle názvem se většinou prodává Lilaeopsis brasiliensis a to už v JA asi bude. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2015 11:55 R Muž romant [28001] Re: reina
Otíky, jak bylo napsáno do pořádně jetýho akva a k nim třeba partu 20 kousků rybicky.net/atlasryb/tetra_ohniva
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2015 11:53 Muž Legioix [574] – Re: reina
reina napsala:
(jo, Terčovci se mi líbí extrémně, ale - to bych musela některé rozměry akvárka vynásobit 2-3x)

10x
Jinak já bych to viděl takto: 6x rybicky.net/atlasryb/pancernicek_panda + 10ks rybicky.net/atlasryb/tetra_cervenousta
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2015 11:45 Žena reina [17] – Re: romant, Legiois
No taky jsem na to koukala. Je to docela "legrace" - člověk by bral Seru jako teoreticky "bernou minci" - i když mě trochu zarazilo, když v doporučených rostlinách pro Jižní Ameriku byla Lilaeopsis novae zealandiae - cosi mi říká, že Nový Zéland asi nebude v JA :)
Zjišťuju, že "písanému něverím" - a jdu se raději poradit sem :)
(jinak do akva budu pořizovat jak nové světla, tak i novou filtraci)
co teda s těma rybama a počtama, chci-li zůstat nějak trošku v Jižní Americe?
(jo, Terčovci se mi líbí extrémně, ale - to bych musela některé rozměry akvárka vynásobit 2-3x)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2015 11:39 Muž Legioix [574] Re: reina
Já bych z toho vynechal i tu cichlidku kakadu. Přeci jen samec doroste 10cm a nějakých 45l čistého objemu je strašně málo. To co je zde uvedeno v atlasu je podle mě blbost. Otíci navíc potřebují dobře zaběhlé akvárium, takže bych tu osádku řešil až tak za měsíc až dva po předělání nádrže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2015 11:31 R Muž romant [28001] Re: reina
Tetry černý ani šterbáky ne, na ně je to malý.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.02.2015 11:26 Žena reina [17] – předělávka akva
Ahoj,
budu komplet předělávat akva - v začátečnickém "nadšení" vše špatně, pořídila jsem gupky, které se mi množí jak... gupky a je jich tam moc, navíc dělají hafo nepořádku...
Mám set 54 litrů (čistého objemu tedy něco míň), a porovnávala jsem informace z brožurky od Sery a místním atlasem. V Seře doporučují, při Jihoamerickém akváriu délky 60 cm (= to co mám já) 2x Cichlidku kakadu (dle atlasu min. 50 litrů), 4x Tetru černou (dle atlasu chovat min. 8 kusů), 4x Pancéřník štěrbův (dle atlasu 6 a více kusů min.) a 5 otíků...
Ty Cichlidky se mi líbí moc, jak kakadu tak ramirezky, a tentokrát v akva nechci mít žádné mega bordelníky, ale - nebude to takto přerybněné?
Díky za rady!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.02.2015 04:35 Muž j0hny [86] Re: cezarmilan
Urcite lepsie ako doteraz v 10L :-)
Ale suhlasim. Do 40L este tak ohnivky, inak minirazborky a podobne.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.02.2015 21:12 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: zeldaWR
Tetry nie sú vhodné do 41L. Skús to bez rybiek a buď ráčiky CPO, alebo čisto len pre krevetky. Ak by si chcel predsa rybky, tak pozri druh boraras, corydoras pigmaeus, nanus, hostatus.
No lepšie by bolo prečítať z toho vlákna aspoň 4 strany ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.02.2015 13:49 zeldaWR
Zdravím všechny,
poraďte jaké ryby dát do akvária, pořád se nemůžu rozhodnout.
Mám 41 l akvárium, zatím jsou tam 4 tetry z menšího akvária které zůstalo pro krevetky. Po řádném zaběhnutí (cca za dva týdny) plánuju sem přemístit i raky.

A teď otázka, co za ryby k nim ještě můžu dát?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2015 13:40 Muž Legioix [574] Re: tera
Já ti to shrnu, tak aby to bylo na pochopení co nejjednoduší.

AKVÁRIUM 50L JE PRO ANCISTRUSY, NEONKY I BLACK MOLLY MALÉ!!!! VYHOVUJE VELIKOSTÍ POUZE TĚM PAVÍM OČKŮM

BTW: Píšeš sem už docela dlouho, tak bys to už mohla vědět: rybicky.net/forum.php…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2015 12:30 tera
ja to newm presne ale myslim kolem 15 akvarko je nove zalozeny je v chodu 4 mesice :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2015 12:20 Muž j0hny [86] Re: tara
Tomu chapem.
A zaroven tvrdim, ze tam mas toho dost !
Zivorodky vseobecne niesu velmi cistotne, takze sa priprav na castejsie odkalovanie a vymenu vody... Inak by mohli nastat vdaka kvalite vody problemy.
Kolko tam mas rastlin, jak dlho akvarko bezi a jakou technikou zabezpecujes filtraciu vody ?

EDIT: ja mam 150, a momentalne je prazdne, ale to je tema do chatu, ne sem :-) inak dik
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2015 12:12 tara
mam tam jen neonky pavi ocka a anciky :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2015 12:11 tera Re: j0hny
promin je nejake nedoruzumneni ja nechci nic vracet ja tam nemam blackmolly ani mecovky :-D :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2015 12:08 Muž j0hny [86] Re: tera
Uf, esteze tak :)
Tak zatial mas "plno" Neprekrmuj, skus sem hodit foto, alebo zaloz prezentacku.

Je mozne ze niekto ti este poradi nejake rybky vratit do zverimexu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2015 12:06 tera
a jeste mecovky jsemse chtela zeptat ale ty tam nemam
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2015 12:03 tera Re: j0hny
mam tam 10 pavich ocek 15 neonek 2 ancitrusi nic vic ale chtela jsem si koupit blackmolly ale nez jsem je koupila tak jsem se chtala tady nekoho zeptat :-) :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2015 11:57 Muž j0hny [86] Re: tera
No... Problem je, ze uz tam mas toho moc. To je osadka tak do 120L akvarka.
A tazko radit ak nemas prezentaciu...
Takze tam mas 10 molynezii, 15 neoniek, 2 anciky a oko ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2015 11:52 tera
15 neonek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2015 11:48 tera Re: j0hny
no ja to nemuzu moc spocitat ale myslim 10 zivorodek ,2 ancitrusky, 10 neonek + jeste malinkyho prcka - pavi ocko :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2015 11:42 tera
chci se jeste zeptat mecovky to je neco podobneho jako bllackmolly to by se mi tam taky nehodili ze ne ?? :stydim stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2015 11:41 Muž j0hny [86] Re: tera
Edit: a kolko tam teraz coho vlastne mas ? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2015 11:40 tera Re: j0hny
dekuji za odpoved :-) jsem totiz zacatecnik :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2015 11:36 Muž j0hny [86] Re: tera
Obavam sa ze Legioix ma pravdu. Asi len tie pavie ocka...
Neonky su kludne ale hejnovite, tj aspon 10, potrebuju viac priestoru, inak budu stat zasite niekde v tmavom rohu.
Molly su zase prasata :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2015 11:34 tera Re: Legioix
myslis ze se nebudou na vzajem zrat ? Jsem se ptala ve zverimexu jestli muzou byt zivorodky a neonky u sebe a oni ze jo ze muzou tak newm :( ja jsem si totiz chtelakoupit blackmollu a nevedela kohose zeptat tak jsem sla na rybicky . net :-D dekuji za odpoved hodne mi to pomohlo :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2015 11:30 tera – velikost
no akva mam 5o l :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2015 10:28 Muž Legioix [574] Re: tera
No a jak je akvárium velké? Pokud je menší než cca 80l, tak je vhodné jen pro ty Paví očka a i kdyby bylo větší, tak se neonky k živorodkám moc nehodí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.02.2015 10:05 tera – hodi se k sobe?
čaute lidi , chci se zeptat jestli muzu dat k sobe blackmolly a paví očka a ještě neonky k sobě ? :-) :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2015 12:42 jamajcan Re: KubaS
Je to běžný způsob transportu.A i na daleko větší vzdálenosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2015 12:40 Muž KubaS [0]
Děkuji :)...a je to bezpečné nechat si poslat ryby???Myslím pro ty ryby ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2015 12:38 jamajcan Re: KubaS
www.oarfish.cz
Zasílá po celé ČR.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2015 12:27 Muž KubaS [0]
Právě že líbí :-) Bral bych jakoukoliv z Razborka bornejská, Razborka kalimantanská, Razbora Hengelova, Tetra ohnivá do vodního sloupce a Pancéřníček malý, Pancéřníček drobný, Pancéřníček trpasličí, Pancéřníček třískvrnný na dno:-) Jenže ani jeden druh nemůžu sehnat.
Nepočítám-li cestu 250 km do Brna :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2015 11:16 Muž j0hny [86] Re: KubaS
v 40 litroch by to slo, aj ked to su "hejnovite" rybky, tak v 6ks skupinke by si zvykli. Ale ty tam mas sotva 30L cisteho objemu :)
A ine minirazborky sa ti nepacia ? Alebo kardinalky?
A co tetra ohniva ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.01.2015 09:01 Muž KubaS [0]
Ahoj...vím že o vhodných rybkách do malého akvária tu bylo řečeno už mnoho. Bohužel malé Razborky, které jsem chtěl jsem nesehnal. Chtěl jsem se tedy zeptat zda by šli ve 40L akvárium chovat Parmičky z Oděsy, případně pancéříčci(např. Panda či Skvrnitý). Případně v jakých počtech. A nebo jestli byste mi nemohli doporučit nějaké menší nenáročné rybky, které jsou ale k sehnání. Děkuji :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2014 19:28 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: romant
To by bolo snáď na hrane. Horšie je, že u nás ich nevidieť a je veľmi ľahko si ich pomýliť s neónkou "pravou". Doprajme však aj týmto viac priestoru na plávanie :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2014 19:04 R Muž romant [28001] Re: cezarmilan
I neonky by šly a řekl bych, podle tazatelových dotazech v jiných vláknech, že přesně po nich tzv. jde. rybicky.net/atlasryb/neonka_modra
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   22.10.2014 18:59 Muž cezarmilan [591] - RostlinyRe: Sharf
Skús pogoogliť, microrazbora galaxy, boraras brigitae a z iného "súdka" corydoras nanus, corydoras hostatus, snáď i corydoras panda. Ak by si tam doplnil krevetky, hmmm bolo by na čo pozerať ;-)
Neónky prosím, do toho nie :-(

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [32] ...... 95 96

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 103509x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11330-ryby-do-maleho-akvaria-2150-l?od=1551