Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)
0 10.07.2007 22:01 Štěpán "Oni mají místa dost. O to se neboj."
Dost místa ve 20 litrech?! Děláš si SRANDU, ŽE?
0 10.07.2007 22:00 Štěpán "Ale to s těma litrama je vážně trošku přehnané."
Ale ale. Ono hodně záleží na tom, s jakým úsilím to akvárium urdžuješ při životě. Cituju sám sebe:
"Raději se moc nedívej do akvárií prezentovaných tady, protože většina z nich je přerybněných a rybičky dělí od smrti jen pravidelné výměny vody! Stačí zhoršení podmínek, vyšší teplota v létě, jednou nevyměněná voda, trochu překrmit atd. a nastává katastrofa! Většina akvárií tady se potácí na hraně života a smrti a je ŠTĚSTÍ, že fungují!"
0 10.07.2007 21:59 English Isamik: Oni mají místa dost. O to se neboj.
Nik: Ne, rozmnožit se za tu chvilku co se u mě v aquáriu ohřívají nestihli
Množí se? (když pomineme živorodky - ty se množí snad i v kyselině sírové). Dle mého jsou ryby šťastné tehdy, když se množí. Ale to je jen můj subjektivní názor.
0 10.07.2007 21:54 English – 3l na Neonku? Ah...
Ale to s těma litrama je vážně trošku přehnané. Já mám 11 ryb (pokud dobře počítám a neošidili mě v obchodě
)a taknějak stejné velikosti- dejme tomu teda 3*11= 33 litrů. Já mám akvárko 20 litrové- teď. to znamená že mám o 4 rybky víc. Ale oni si i přesto žijou blaze a přežívají v míru, jí, nejsou nemocné, plavou pod proudem filtru a schovávaj se v jeskyňce...
0 10.07.2007 21:51 Štěpán Bylo by vhodný tady být zaregistrovaná aby ti zájemce mohl poslat zprávu (je tady taková pošta), nebo uvést email atd...
Chytrý Horáci? Ne, já nejsem chytrý ... Kdybych byl, neztrácel bych tu čas přiblblými a nekonečnými diskusemi na téma kolik ryb do kolika litrů.
Víš co? Pro mě za mě, kup si ještě tak 20 ks těch parmiček a žij blaze ...
0 10.07.2007 21:48 Ina Tak jo, daruji pancéřníčka pandu (ale pokud se mi přihlásí někdo mimo Brno, tak nevím, jak se dají transportovat ryby....)
to je chytrej anonym
neřešit a nezatěžovat se tim
0 10.07.2007 21:38 Štěpán "Počítat 3l na neonku je blbost. Klidně si tam pár ryb můžeš ještě dát."
Kdo jsi a co tě opravňuje k takovýmhle výrokům?
0 10.07.2007 21:28 Jirka 8 neonek a 2 sumci to mi tedy neprijde jako přerybněné.Počítat 3l na neonku je blbost.Klidně si tam pár ryb můžeš ještě dát.
a právě aby byly štastný,tak MUSÍ
to Ina: ne nezpůsobi přerybněni,ale tyhle rybky MUSI žit v hejnu
co na tom nechápeš?
0 10.07.2007 21:16 Ina Jasně chytrý Horáci (nebo Horákyně?), ale to mám snad toho pancéřníčka ťafnout? Nikoho s akvárkem neznám, komu bych ho mohla věnovat (v mém věku se tomu věnují už spíš velcí fandové-chlapi) a v akvaristice mi ho nevezmou (párkrát jsem tam dávala svou úrodu mladých a pak mi to kvůli karanténě zatrhli, což docela chápu). Tak snad ta jedna rybka navíc nezpůsobí přerybnění, nebo jo ?
To jsem přesně věděl ... místo toho, abys toho jednoho pancéřníčka dala pryč, raději budeš přikupovat a přerybňovat ... Mimochodem, čemu jsi nerozuměla ve větě "Pancierničkov by malo byť minimálne 6..." ?
0 10.07.2007 08:17 Ina Díky moc, tak přikoupím ještě pancéřníčka.
0 09.07.2007 21:00 Ina – ryby v 45l akváriu
Mám v 45l akvárku 8 neonek, 1 ancistruse a 1 pandu. Myslíte, žë to je akorát anebo bych mohla pořídit ještě parmičky zelené? Těch je ale prý potřeba aspoň pět a to by bylo asi už moc ???? Děkuji za odpověď.
Starší reakce
Ja bych chtel zlatou rybku taky. Kazdy vecer bych si ji chytil (do fajfky), pral si sve 3 prani, a pak bych ji zas pustil. Ale bohuzel na ni mam male akva :(.
Uz jsi rad dostala dost, ze zacatku i serioznich, ne?
0 07.06.2007 16:54 athaya no tak ku rybku (najl. podobnu zlatej rybke) by ste mi poradili?
Kapr? (hlasuju pro beťáka)
0 06.06.2007 19:57 oldkiwinka ancistrus?
0 06.06.2007 19:54 ►MICUS◄ – Co třeba
Bettu?
0 06.06.2007 18:13 athaya teda alebo dve, ale nie hejno
0 06.06.2007 18:00 athaya – Akú rybky by ste mi poradili?
aku rybu by ste mi poradili do mojho aqva?
-chcela by som len jednu
-malu az stredne velku
Pacia sa mi zavojnatky- su nadherne, ale tie asi opapkavaju rastlinky, nie?
Starší reakce
Mečovky do tak malého ne, jsou to "plavci" a proto potřebují více prostoru. Ještě tak možná platy.
Závojnatky taky ne, leda že by tam byly samy.
Nejdřív ať si koupí toho krunýřovce a paví očka (nejlépe tak 2 samce a 4 samice). Za nějaký ten měsíc pokud se jim bude dařit tak tu bojovnici, pokud to bude mít zarostlé tak i párek. A pokud jí to nebude stačit, tak třeba zmíněné parmičky duhové v páru.
0 04.04.2007 13:32 Potkan – možnost
těch oček klidně 3páry,nebo mečovky,nebo blackmolly.
jaj a skoro som zabudol, hlavne zive rastlinky
0 04.04.2007 11:35 Xantis – návrh
já mám 32l akva a mám tam 8neonek,3pancéřníčky,2závojnatky,1měchýřévku-šneka a je to v pohodě
a co tak nejake tie tetry?
no ja by som tam dal asi osadenie taketo:
1 prisavnik
2 panciernickovia
10 neoniek
tot vsjo, viac uz nie. alebo 10 inych tetier ak sa neonky nelubia.
0 03.04.2007 21:20 Kate – betty
Ale nebude ten sameček trápit samičku v tak malém prostoru? O živorodkách jsem jí to už říkala, jí ale napadly jenom Ramirézky a ty se mi nezdaj k bettkám nejlepčí...
Teď mě ještě napadla jedna věc ohledně bojovnic: vím, že se (zvlášť samci) často chovaj v malejch sklenicích a prý jim to při dobrých ostatních podmínkách vyhovuje. Mně se to teda moc nelíbí, ale jde hlavně o ryby. Prý se takhle chované ryby často množí líp, než ve velkých akvárkách. Je to teda něco jako s vodníma želvama, který prostě nemaj nervovou soustavu na to, aby pochopily, že "hezké" nádrže (např, v Indonéské džungli) se blíží jejich domovině víc, než betonové bazény, ve kterých se bezproblémů množí?
0 03.04.2007 20:43 Kate – Rybky v 35 l - jaké, kolik
Tento dotaz se tu už určitě probíral hooodněkrát, ale stejně ho napíšu:
Kamarádka bude zakládat akvárium velké 35 l (vím, že je to málo, já bych takhle malé nekupovala, ale ona je ráda alespoň za tohle). Chce tam určitě 1 bojovnici, 1 ancistra a paví očka. Kolik oček? Je lepší jich mít víc, nebo by mohla mít ještě jiný druh nenáročných a "barevných" ryb? Jde jí o to, aby se rybky v takhle malém prostoru cítily co nejlépe.
Teď určitě spousta akvaristů napíše, že by bylo nejlépe tohle akva vyhodit, pak by se rybky cítily nejlíp
Prosím šetřete mě
Starší reakce
0 07.03.2007 18:58 Dussy zajed si na vylet do migy nebo do vivaria a tam to budou mit...
0 07.03.2007 18:46 zoo – sklorex
sklorex u nas nejni
0 07.03.2007 18:41 Dussy h. pestry mivaji ve sklorexu a sem tam jinej druh kterej neznam, jinak konkretne ti h.pestri tak do akva minimálne 50cm dlouhyho
0 07.03.2007 18:22 zoo – halancici
to dussy:
me se libi ty oranzovomodry u gagala, ale i jiny. ale rika, ze se spatne shani a je pravda, ze v bezny akvarisitce jsem je jeste nevidela, nebo jsem si nevsimla?
Přidat reakci
1 ...... [93] 95 96
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 103509x