Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)
60 x 45 x 40 cm. Zabere ti místa méně, než televize, jen potřebuješ trochu pevnější stolek, než na tu telku. A přesto to je zhruba čistá stolitrovka, ve které můžeš chovat většinu běžných rybiček. Pokud nežiješ na ubytovně, skleněný kvádřík těchto rozměrů se prostě někam vejde, když se chce
Ale to vůbec nemusí bejt jednodruhový akvo.
Klidně si tam naper co chceš, nebudeš ani první ani poslední, kdo se zeptá, dostane relevantní informaci co a jak má udělat a potom si to zprasí po svým. Tak směle do toho, vlákna o nemocech a úhynech ryb už čekají na tvoje následný dotazy a jistě budou podpořený nejedním rozzuřeným smajlíkem. Jo, že jsem přísnej, to je možný.
Edit: Kdo tu ironii nepochopil, tomu ať je země lehká.
sem se krapet rozohnila ,že ?
... Dej si poradit, zkus to a uvidiš že budeš spokojenej..
Hodně akvo osazej a bude to ok
No doobre dobre, neukamenuj ma hned
radsej dva krat vyskusam ako to tam raz napcham, nie?? nie kazdy a miesto na 200l akva (a mozes mi verit, ze keby ho mam tak sa bavime o nom
) tak ma trochu mrzelo ze to vyda len na jednodruhovu nadrz... ale uz som sa s tym zmieril, casom este kupim niake 20l nanocube a zaobstaram betu...
Je to na čichavce malé.
Protože 2cm rybka a 5cm rybka, maji uplně jiné nároky na prostor..
Bud se prostě smiřiš s tim , že budeš mit jeden druh rybky, sice malé velikosti, ale hejníčko o 10ks, nebo sis měl pořidit větši akvarium..
Nechapu, že si lidi pořizuji mala akvaria a pak se tu dohaduji, že to přeci nejak musi jit vymyslet aby tam mohli nacpat 6 druhu ryb...
Nejde to. Objem 20l je mini akvarium a do mini patri mini .
Což jsou Razborky druhu boraras a krevetky...
A prostě jiny druh v takovem objemu bude živořit..
Když dáš 2metroveho chlapa do mini auta, tak se tam asi citit dobře nebude, bylo by mu lip v Jeepu, Že ?
Tak asi tak
Podívej se na videa jednodruhové nádrže,a uvidíš,že jsou moc pěkné
Hmm to vazne na jednu 5cm rybku je to male?? Nie je nic coby to hejno zpestrilo??
mhh mh rozumiem, nebudem spekulovat, uz som sa rozhodol pre tie razborky bornejske, ale aj tak mi to neda, je mozne tam este umiestnit niaku rybu, co si vystaci sama, popr. par?? napr. Čichavec zakrslý alebo nieco podobne, co by tam vynikalo??
Aha, takže je sežere, jo? Myslel jsem, že je nechá napokoji.
Je, ale budeš mít trošku drahý krmení toho beťáka.
Ke své 2stovce si zakládám ještě 20l nanocube. Je možné tam dát 1 samce bojovnice a k tomu krevetky?
Já vím, ale otázka zněla: Co z vymenovaneho si bude najlepsie vychadzat??
Legioix napsal: Dania perlové s krevetkama. Nic víc!
Na danio perlové je to malé akvárko.
Hejno těch razbor a na dno krevetky, to beru. Nedoporučuji kombinovat v takto malým objemu více hejnových druhů. Tvoje snaha o co největší barevnost bude mít přesně opačný efekt, ryb jak máku, ale neuvidíš nic, bude to všechno roztřelený po akváriu.
těch 25 kousků bylo myšleno razbor rodu boraras
Zrejme som sa zle vyjadril, mal som na mysli jednak co najviac rybiek ale zaroven aj viac farebnych druhov.. ( ked spominas aj cca 25 tetier ohnivych,nemoze byt 10 tetier a 10 danio perlove??) ci to naozaj neni mozne s tym objemom?? alebo napr. k 20ks razbore bornejskej + krevetkam dat aspon tu zivorodku alebo bojovnicu??
Co z vymenovaneho si bude najlepsie vychadzat??
Dania perlové s krevetkama. Nic víc!
Vybíral bych hejno z razbor rodu Boraras, to jsou vhodný ryby do tvého akvária, budeš si moci dovolit i třeba 25 kousků, byť se jedná o 20 litrů čistýho. Z teter by se dalo uvažovat o tetrách ohnivých, ale buď a nebo. Jako další možnost je ten beťák a to sólo.
Chapes dobre
No, na vecsie akvarium nemam miesto, mozno casom, takze zatial treba ubrat z narokov... Co z vymenovaneho si bude najlepsie vychadzat?? popripade niaka alternativa... chcem pokial mozno co najviac rybiek... Diki za tie odkazy
Jestli chápu dobře,že chceš všechny tebou vyjmenované rybky,tak to je malé.Jedině koupit větší akvárium.
1 08.01.2016 17:38 Jacob – rybky do 26l AQ
Já jich tam na začátek dala 20 a teď je jich tam odhadem kolem 100+-. Mám tam cca 20 těch malých razborek (dohromady) a na dně několik malých panceřníčků (panda + pygmejové) - ti krevetkám taky neubližuji.
Taky se mi skvrnoocasky schovávaly vzadu v roští. Přikoupila jsem hejno maculatek
rybicky.net/atlasryb/razborka_trpaslici a ty plavou všechny u předního skla, jsou zvědavé, vůbec se neschovávají, ale skvrnoocasky se k nim nepřidaly - zůstaly v roští.
1 05.01.2016 20:48 Rezzi1 Tak a ten zbytek ta hmota k filtru co s tím?
Už jsem ti odpověděl.
1 05.01.2016 20:44 Rezzi1 No dobře tak by šli jedny neonky a jedny ty druhý?
A který si myslíž že z tich neonek jsou nejlepší?
Jenom jeden druh, dej si říct.
1 05.01.2016 20:38 Rezzi1 Dopře ten článek už mám přečtený, ta hmota na filtr k tomu je potřeba ještě nějaký filtr to samí mi je k nicemu, že jo. No dobře ale i kdybych chtěl opravdu dva druhy nějaký z neonek tak který? jsem sem to dal z důvodu protože jsem myslel že zbytek mám promyšlený ale zjistil jsem že ne.
1 05.01.2016 19:59 Rezzi1 – Začínám s akvaristikou
Ahoj,
jsem velký nadšenec akvarijních rybiček a tak jsem se rozhod že to taky zkusím. Našel jsem si akvárko s objemem 54 l jak jsem se dočetl, že je nejlepší pro začátečníky.(
www.raj-akvaristiky.cz/…)
Chtěl bych do něj především ryby z čeledi tetrovití, přesněji bych chtěl několik Neonek a několik teter královských. Myslíte že by si spolu nevadili? A nemohl bych k ním přidat ještě nějaký další druh teter? A k technice a věcem okolo co bych ještě potřeboval? A jaké kytky a krmení?
Snad mi na to odpovíte.
Mockrát vám děkuji za odpověď.
(za pravopisné chyby se omlouvám)
Zkus krevetky a uvidiš...
S přidanim ryb si nejsem jista.
Když přidaš jiný borarasky, tak až se ti smíchaji s vykřičnikama ,aby se Ti neschovavali taky.
Nebo to tak byt nemusi, ale vzhledem k počtu rybek co už v akvu mas, by nové hejno muselo byt aspoñ 20ks i vic...
Ja to mam namichany trpaslice a bornejky.
A do roští lezou jen spát....nejsou vubec plaché.
V tvem připadě, jestli to nemuže byt tim, že mají okolo sebe přeci jen moc volneho prostoru...
1 03.01.2016 14:48 R afc1886 [15243] Chtěl bych se zeptat,mám v akva
rybicky.net/nadrze/23995 40ks Razbora skvrnoocasá.Z počátku plavaly po celé nadrži,ale v poslední době,jak píše atlas jsou zalezlé v rostlinkách.Myslíte,že bych mohl jště přidat pár malých rybek jiného druhu?Nebo myslíte,že s přidáním krevetek se trochu rázbory osmělí?Díky
Starší reakce
myslím, že u někoho, kdo ví, co dělá, by mohlo fungovat bez větších problémů
Nicméně pro zlepšení stability prostředí bych doporučoval přidat nějaký filtr (ideálně čerpací hlavu s akvacitem) i za cenu toho, že ještě o něco zmenší už tak malý prostor..
Dá se to zvládnout .....
A to co jsem napsal bylo taky trochu kvůli tomu, že s tou jedinou reakcí od romanta si to mohl nějaký začátečník vysvětlit jako že je to úplně správně a pro každého (lidi mají strašně rádi jednoduché odpovědi) .... s nynějšími pár příspěvky snad pochopí že to není pro každého
Je to strašně jednoduchý. Musíš to zkusit.
Jenže drobné čistotné rybky se tak snadno nerozmnožují. Tak mě zajimá, jestli se to dá udržet , když tam dam par dospelcu živorodek a poter budu odlovovat Proužatum.
A kdo nezačínal s okama v láhvi od okurek není akvarista.
No, né trošku vážněji, méně zkušenému akvaristovi(ce) bych to taky nedoporučil.
Do 22L bych gupky nedal ..... né že by to nešlo, ale jsou to prasátka a pokud chci aby to akvárium bylo i trochu hezké tak to není dobrá volba. Píšu to z vlastní zkušenosti. Kdysi jsem je v podobném objemu měl a dalo to práci udržet trochu kvalitu vody, ale vzhledově když se na to rozpomenu, to byla katastrofa. Navíc to akva máš bez techniky, tam opravdu nějaké drobné čistotné rybky nebo pár těch krevetek.
U tebe bych strach neměl.
Ahojky Romane.
22l bez techniky. Dno jil a na něm křemičity pisek. Kryptokoryny, mechy a plovoučky.
Je možný tam dat ryby( mimo borarasek), nebo jen krevetky?.
Ja myslela ,že bych nasadila gupky, hlavně kvuli potěru jako přikrm pro Proužata....
1 28.12.2015 09:10 vecnyamater – dobry den
Já toho ancíka nechci problém je co s ním s tou drtí nevím.pomohlo by třeba kdybych dokoupil jemný písek a smýsil to.filtr sem si právě teď zakoupil,filtr mám ještě fluval u3 ale mám takoví pocit že tam pak už zbude jenom ta drť...ale ďekuji za rady
Podívej, ono to klidně může na krásně zůstat jak to je, ty si stejně tu bojovnici koupíš, to je mě jasný, no a co se stane? Třeba nic.
Ovšem může se taky stát, že to bude fungovat nějakej čas, ty polevíš v údržbě(vždyť to přeci funguje) a najednou cvak, bod zlomu se dostavil. Tedy bod zlomu v tom, že přestane stíhat filtrace, ancák povyroste a on toho snad ještě více vykálí než zpucuje, dno je trošku rizikový v tom, že je to drť a ta se docela špatně efektivně odkaluje, zahnívání dna je zde klidně možné a když to spojíme s tím filtříkem, máme tady kalamitku jak vyšitou a dotazy ve vláknech o nemocech ryb se začnou množit.
Takže cílem mého spisování zde bylo, aby jsi se skutečně zamyslel nad tím dnem a filtrem a řešil to jako prioritu.
1 27.12.2015 22:37 vecnyamater – dobrá
Tak že řeknňemeže bych měl dva pancéřníčky 10 razborek a bojovnici šlo by to tedy?k tomu ancíkovy myslíte že by ho mohly vzít ve zverimexu?
S tou samičkou máš pravdu, mi se taky víc líbí, ale já mám takový divný vkus.
Na ancitruse dáš inzerát a někomu ho věnuješ. Pak koupíš místo něj vhodnější rybu. Buď ty Otíky, ale ti jsou dost choulostiví, já bych ti je nedoporučoval nebo jiné vhodné řasožravé ryby (případně nic). Z jiných ryb mě napadají jen ryby rodů Rineloricaria, Dasyloricaria a podobné. Moc se nehýbou, tak nepotřebují moc velké akvárium.
rybicky.net/atlasryb/lorikarie_kopinata 0 27.12.2015 21:54 vecnyamater – děkuji za odpověd
Razborky zvýším tedy tak na deset...
Samičku bety chci kvůly strachu aby samec třeba neokusoval ploutve (jestly by to vůbec ďelal)ale také kvůly tomu že jsem si ve zverimexu vyhlídl docela pěkné kousky(zatím co samci byly v těch nechutnejch 5litrovkach),a ještě k tomu ancíkovi nevím jak viměnit?
0 27.12.2015 21:24 NHKG [3900] - Hadohlavci Jo, 1 ryba navíc k té osádce by neměla být problém. A proč samička? Všichni chtějí samečky, jsou barevnější s dlouhými ploutvemi.
Ale jak píše Romant, pořeš filtr, dno a Ancitruse pryč, je to pro něj malé a navíc může ti sežrat všechny rostliny.
EDIT: Romante, že tě baví to věčné přesouvání...
Osobně bych to řešil jinak a to posílením těch razbor na dvojnásobek, ancáka bych vyměnil třeba za partičku 6-8 kousků nějakého druhu pancéřníčků, ale jako první bych se zaměřil na ty event. problémový věci, jakými jsou dno a filtr.
Edit: Ty pancířníčky skvrnitý který tam už máš je možno posilovat.
0 27.12.2015 21:20 vecnyamater – betta
Dobrý den chci se zeptat mohu mít samičí Betty v 50l akváriu společně s razborkamy klínoskvrnýmý ancistrusem a dvěma pancéřníčky skvrnitýmy?
Přidat reakci
1 ...... [26] ...... 95 96
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 103509x