Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)
0 05.01.2011 12:12 Eiris – Re: katterinecka
Já se právě obávám toho, že dodat tam něco podobného této rybce, tak se mi budou "prát" O dno, kde jich bude hodně, ale horní a střední sloupec bude skoro prázdný. Proto nevím, jestli by tam další druh, nebo počet "odpadožroutů" prospědl. Aby netrpěly na prostor i stravu a nad nima nebylo mrtvo...
co to má znamenat "dostatečně osázená rybami" ? Ryb může být klidně míň, nemusí se to přehánět, je to spíš výhoda když jich není moc.
Pokud je opravdu dobře osázené rostlinami tak bych přidala otíky "krunýřovce jednopruhé", kytky nežerou narozdíl od normálního ancíka. Na ty parmičky by to bylo malé, hlavně až by vyrostly
Co třeba dánio? Velice čilá rybička, pořád se honí sem a tam a je radost na ně koukat.
0 05.01.2011 11:51 Eiris – Doplnění ryb do aqua
Mám zřízeno 54(50)l akvárium, ale nevím jestli je dostatečně osázené rybami. (Viz. akvárium na mém profilu, 54) Aktuální osazení tvoří:
1) 1x samec bojovnice (cca.6cm)
2) 5x pancéřníček zelený, 1x samice,3x samec, 1x nejisté (cca. 3,3,4,4a 6cm)
3) 2x paví očko, 1x samec a 1x samice (cca. 3 a 4 cm)
Stav vody je přibližně 48 litrů, ostatní zabírá technika (2 filtry) topnétěleso a dekorace. Voda je provzdušňována 24/7 a filtrována dvěma filtry. V oblasti filtrů mírné proudění, ale jinak spíše tišina. Hlavně z důvodu velkého počtu rostlin, tvořící hráz k filrům. (I když koukám, že betta ač by měla být v tišině, vcelku ráda dovádí v proudu a chytá bublinky nebo proplavává v produ sem a tam - Asi náhrada za tu plastovou mističku v níž byla ve zverimexu)...
Otázkou zůstává, zda nechat tento stav, jenž se mi svými cca. 33 cm zdá malý, nebo něco přidat? Myslím, že mám ještě reservu pro horní a střední část nádrže. Může mi někdo poradit co chovat? Co přidat? (Dno mám z středního štěrku, rostliny všechny živé, několik úkrytů na dně, nic umělého)...
Osobně bych si ráda přidala 2-3 parmičky černopruhé, ale nevím, jak by se snesly s bettou a zda nebude ta nádrž jim malá. Menší počet jak 3 zase nechci, kůli doporučení, že se nemá takto chovat. Máte někdo k tomu nějakou radu či doporučení? Jinak pokud by jste doporučili jinou rybu, tak jako jedinou, kterou vím že nechci, je tetra neonová, nebo nějaký její blízký odnož. S tou mám velice špatné zkušenosti, takže tu bych zamítla. Jinak jsem ráda za každou radu...
Starší reakce
Po prvé sa mi zdá že máš dosť prerybnené. Po druhé mrenky sú húfové ryby, 3ks je málo a to by mohla byť príčina ich agresívneho(?) správania.
0 31.12.2010 12:30 bary – rybicky
Mam 60l akvarium ve kterem mam 12 neonek, 3 parmicky nadherné a 3 parmicky duhové, 1 cistice a jednoho samce bojovnice pestré. Na internetu jsem se docetl ze parmicky jsou mírumilovné, ale nejak se mi to nezdá. Mohou spolu tyto druhy byt?
Ahoj, ak chceš odchovávať malé krevetky, tak by som ti odporučil nejaké galaxky, uroptahlmidae, brigittae a pod., nie galaxky, tie žerú malé krevetky, možno aj nejaké endlerky ale tie som nechoval, to len tipujem...
Húfik, dákych 20 ks a máš hned živé akvárko, možno na dno zopár otíkov
To budou ty, co máš na fotkách v prezentaci, že? To bys mohla doplnit zdejší atlas- chybí tam jejich fotky a ty máš moc pěkné!
0 28.12.2010 20:14 Daveedek Dobrý den, chystám se pořizovat nové akvárium o čistém objemu cca 50 l... Základním cílem by měl být odchov různých druhů krevet, ale bavilo by mě mít i nějaké rybičky, které nebudou terorizovat malé krevetky a přitom bude výzva je odchovat (tzn že to je možné ale nikoli jednoduché jako např gupky) dekuji za rady
0 27.12.2010 20:49 Simi Ty gavúnky mám už půl roku, zatím nevyskočil žádný ale to bude asi tím že mám kryt
ale nějakou snahu o útěk sem nezaznamenala
Každopádně musím říct že pokud chceš hejno tak gavúnky ne, ti neudělají hejno ani když se hrabu v akvárku, každý plave kde se mu zachce. Ale rybky to jsou krásné, samečci se často pošťuchují a ukazují na sebe ploutvičky
Už se mi i sami rozmnožili, mám 2 asi dvoucentimetrové a 2 minipotěr odlovený bokem. Mladé požírají jen pokud jim vplavou až pod nos a nejsou větší než 4mm, pak už se jim nevlezou do tlamky. Mám s nima i red cherry a ty se mi furt množí jak blbé. Ty krevetky sežerou jen pokud jim tam hodím nějakou mladou přímo mezi ně, pokud chodí po zemi tak si jich nevšímají. Sem chtěla aby mi ty krevety zredukovali a ono nic
Ahoj, díki za radu, takže to skúsim asi s tými axelrodiami, zohnať ich zoženiem
A časom sem hádam aj hodím prezentáciu, inak koľko by si mi ich poradil? 10-12, možno aj viac?? Viem že s takýmito krpcami nádrž tak ľahko neprerybním, predsa len rybka čo má 1,5 - 2 cm neprodukuje skoro žiadny odpad, aspoň čo som si všimol...Inak, neskáču z akvária, nikde som to nenašiel, akvárium nebude zakryté, vlastne nemám zakryté žiadne a zatiaľ mi rybky nikdy nevyskočily, jedine čo mi ušlo zopár krevetiek a tie aj na to doplatily. Rozmýšlal som aj nad Pseudomugil gertrudae, ale počul som že rady vyskakujú z akvária, takže tie asi nie, jedine že by mi niekto napísal že ich má a nevyskočila mu ani jedna
0 27.12.2010 18:43 vacik Co tak Tetry ohnivé? Povedzme do cca 33l akva?
Mrkni se tady v sekci nádrže na podobný akvárka a třeba najdeš inspiraci.
0 27.12.2010 11:50 JagerMaister skús razborky alebo krevetky : red cherry tie niesú náročné
choď do atlasu a hľadaj
rastlinky si vyber podľa vlastnej fantázie a podľa podmienok aké im poskytneš (co2,osvetlenie)
nech sa darí
0 27.12.2010 11:42 ReddyM – Jaké rybičky do akvárka 25l?
Caues vsichni, k Vanocum jsem od pribuznych dostal tento akvarijni set
www.akva-exo.cz/…
+ topítko stejne znacky a presne do toho akvarka
Jsem zacatecnik, akvarium jsem mel jednou v zivote a potreboval bych poradit, jake rybicky do neho koupit? Aby se v mem akvarku citili dobre a nechci zadne s tezkym chovem, nejake takove normalni, snadne
Kdyztak prosim poradte i s rostlinami a kaminky :P
Diky moc za odpovedi..
0 26.12.2010 23:18 vlacek [402] Urgy napsal: Zdravím, chcem sa spýtať, budem zakladať nové akvárko, rozmery 65x25x30, to robí asi 48 litrov. Bude dosť zarastené, časť pokryjú aj nejaké kobercové rastliny a časť machy. Hodím tam krevetky, zo dvoch otíkov, 9 galaxiek a ešte by som tam chcel nejaký húfik minirybiek, čo by ste mi poradili? Ide o to že galaxky mám v 20ke, je síce dosť zarastená ale ony sú strašne lakavé, okrem kŕmenia ich vôbec nevidím, pozerám do akvária a rybky nikde tak by som chcel do väčšieho ku nim niečo prihodiť aby som tam aj videl niečo plávať...
Rozmýšlal som nad Axelrodia riesei alebo Microrasbora brigittae, aj ked tie sú asi tiež dosť plaché.Proste nejaké minirybky, ale nie také plaché ako galaxky, poprípade kardinálky vietnamské? Co by ste poradili?
Odpovim jen na kombinaci galaxky axelrodie - u mne zpusobily axelrodie vetsi rozplavani galaxek a v mekke vode je na co se divat (axelrodie jsou krasne cervene a nejsou lekave). Nicmene jak pises, hodne se s nimi zmensi sance, ze preziji male krevetky a galaxky. I kdyz v zarostlych 48litrech uz by neco prezit mohlo. Axelrodie jsou jeste kratsi nez galaxky a myslim, ze by jsi mel problem je sehnat. Kombinace maculatus galaxy by mohla fungovat, ale nemam vyzkouseno, mam je ve dvou ruznych akvarkach.
uraphthalmoides mám v druhom akva, sú tiež dosť plaché, ale nie až tak ako galaxky, o maculatus niekde dakdo písal že sú zo všetkých borarasiek najmenej plaché. Mne hlavou vŕtajú tie axeôlrodie riesei, lenže to už nebudú malé krevetky a ani galaxky, aj ked tie si svoje mladé tiež vždy vyžerú
Tie brigittae sa mi páčia asi najviac, sú krásne farebné ale bojím sa že sa budú skrývať
popr. uvítam ešte aj iné druhy, formosky nechcem, možno párik dario dario? šlo by to dokopy?
Endlerky nechcem...
mám v akva boraras urophthalmoides a boraras maculatus a plaché nejsou.
A co třeba pár/několik Endlerek ? Ty by nemusely být tak plaché...
0 25.12.2010 18:00 Urgy [3] Zdravím, chcem sa spýtať, budem zakladať nové akvárko, rozmery 65x25x30, to robí asi 48 litrov. Bude dosť zarastené, časť pokryjú aj nejaké kobercové rastliny a časť machy. Hodím tam krevetky, zo dvoch otíkov, 9 galaxiek a ešte by som tam chcel nejaký húfik minirybiek, čo by ste mi poradili? Ide o to že galaxky mám v 20ke, je síce dosť zarastená ale ony sú strašne lakavé, okrem kŕmenia ich vôbec nevidím, pozerám do akvária a rybky nikde tak by som chcel do väčšieho ku nim niečo prihodiť aby som tam aj videl niečo plávať...
Rozmýšlal som nad Axelrodia riesei alebo Microrasbora brigittae, aj ked tie sú asi tiež dosť plaché.Proste nejaké minirybky, ale nie také plaché ako galaxky, poprípade kardinálky vietnamské? Co by ste poradili?
to neni zas tak problem
spise de o to jeslti porostou kytky
Aspon to sklo vycist, dost ti to tlmi to svetlo
a led diodove pasky su este stale draha zalezitost, jedine ze si dost technicky zrucny a dokazes si led osvetlenie poskladat sam.
Pridávam foto te zarivky jak mam je to cca 2 cm od skla
doufam ze fotka postaci
jinak chtel bych se zeptat jake mate zkusenosti s leddiodovymy pasky??
Nevidim dovod preco by nemohli byt spolu. Inac si mu poradil dobre ze to je male akva ... ja uz by som do tak maleho akva rybky nedaval (no mozno je v atlase 5-6 rybiek ktorym staci CISTY objem 12L), minimalne 20L.
0 23.12.2010 16:13 Radimek – RE
Zdarvim muj kamarad ma 12 L akva a vni ma Razboru Espeho a Razboru Hengelovou chci se zeptat je to dobra kombinace ja sem mu rekl ze by to mel mit ve vetsim akva a vetsi hejlo ale muzou byt tyto 2 spolu?
poslu fotku sice takovy opicacky xDD ale ujde to
ne to neva, i když je lepsi když se světlo trochu výš, tak osvítí větší prostor
dobre neco s epokusim splasit
ale vidim to tak ze hned tak to nebude :( jinak zarivku mam na skle z venku to neva ne??
nezávisí to na tom jak to připadá tobě ale jak rostlinám, určitě by bylo lepší tam světlo přidat, protože pak budeš mít větší výběr rostlin a bude se jim víc dařit, tahle máš horší výběr
asi 13 W to je malo myslis?? me pripada ze svetlo je tam celkem dobre ale ja se v tomnevyznam budu rad kdyz mi poradite ...
záleží na tom osvětlení, zjisti kolik má wattů, taky záleží jak se stará a kvalitní, jestli je to ta zářivka se kterou se to prodává tak bude docela nanic.
Na tohle akvárko by bylo dobrých aspoň 2x15W
osvetleni tam mam zarivku neivm kolik W ale dava se pod kuchyne jestli vis co myslim ??
jinak porad jake kytky by se tma hodily nevim prave vubec co tam dat
ok diky kdyztak nekdo jeste napiste
spíš bych se do budoucna zaměřila jen na jeden druh hejnových ryb. 4 ryby jednoho druhu nejsou hejno!
Místo ryb bych zapřemýšlela o rostlinkách, trochu jim přisvítla a pořidila jich víc
Ahojte potřeboval bych poradit mam akva asi 45 litru cisteho objemu mam tam par anciku 4 krvavé tetry 4 tetry černé 4 snad tetry cervenohlave chtel bych tam jeste neco bokud to neni uz ted moc?? treba mecovky diky za rady pokud je mozno nebo ne
Starší reakce
černé komáří larvy (prodávají se mražené) klidně i něco živého, ale chytat to v zimě asi problém
0 27.11.2010 23:16 mcgury – mcgury
viete mi niekdo poradit vhodne krmivo pre bojovnicu pestru alebo aj postup pvyrobi domaceho krmiva ak viete
Starší reakce
Presne, nebo "Tak kdo byl dneska nejhodnejsi?"
Me halani susene ani nenapadlo zrat. ANi vytecne peletky. Asi byli zvykli na jine.
jako že bych přišla k akvárku a řekla, tak kdo má dnes největší hlad?
No, neni to sranda, musím to nějak vymyslet. Možná vyměnit endlerky za halančíky?
Jo, ty hjerssenovy jsem měla v práci, hezký a sušený dlabaly
Ja mel sest tech axelrodii a byly v pohode. Ale takovy halancik pestry hjeressenuv je take krasna rybka. Mel jsem parecek, ale az moc se zajimali o male racky, takze museli pryc. Tusim ale musi dostavat stale zivou nebo mrazsenou stravu, na vlockach je neutahnes. Axelrodky mi zraly vsechno. Se znecistenim vody je nemuzes s endlerkama porovnavat, to jako vy tam skoro nebyly. Nicmene odkalovat 2xtydne je docela otrocina. Tak co dat vzdy jednu rybu z vetsiho na nejakou hodku do maleho, je to mene drasticke?
Přidat reakci
1 ...... [72] ...... 95 96
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 103509x