Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)
50 a více litrů...Není to zas na hraně? Bude jim stačit mých 54l?
Plachá je až až, to je pravda. Jak se jim něco nelíbí, tak zalezou a už nejsou vidět. Ty žanérky by taky nebyly od věci, jak tu už zaznělo.
Tak ok, razbora hengelova...nepotřebuje moc místa k plavání? Prý je dost plachá, ale u mě by se díky množství echinodoru třeba cítila dobře. A nevadí, že je z Asie, když mám celé akvarko orientované spíše k Amazonii?
A kterou z těch dvou? A mohl bych k nim později přikoupit ještě krevetky?
Razbory se hejnují lepší než tetry. Aspoň u mě to tak je. Pokud se nechceš hned pouštět do množení, tak jsou hengelky ideální. Klínoskvrná by byla už na hraně, ale ještě by se dala v takovém 15ks. Hengelek by se sneslo i 20.
Obecně platí hejnovky nemíchat a v tom objemu co máš, to bude platit vdojnásob. Takže hejno jedno, ale náležitě početné, v tom je ten fígl zaplněného akvária.
A k nim třeba razborku kalimantanskou?
U těch je ale v atlase uváděno 80l...
Tak tohle je jak dělaný pro tetru černou.Ty toho moc nenaplavou a maj rády houští,do kterýho rády zajíždějí.To ovšem nevylučuje ty žanérky
O tom jsem už také uvažoval...je toto akvárium vůbec vhodné pro neonky modré, které taky potřebují místo pro plavání? A jestli ne, tak jaká ryba nepotřebuje moc místa na plavání a je naopak radši, když je akvo zarostlý?
To je to,co řikám od začátku,neonky jsou hejnový plavci
Na to aby se hejnovaly obě dvě dohromady by to akvo muselo vypadat trochu jinak, není tam moc prostoru pro to hejnování a budou mít snahu se v těch echináčích schovávat. Potřebují místo na plavání.
Pokud to vyskoušíš, tak určitě napiš, jak to teda je
Věřim, že se spolu budou houfovat...
To sice můžeš,ale stejně bych je radši dal pryč...
Tak můžu být první, kdo to vyzkouší
To mě taky
,ale pochybuji že by to kdo kdy zkusil,jelikož jsou to rybky každá pro jinou velikost akva.Ale mohu ti navrhnout tetry červený(žanérky),to jsou rozkošný,hejnový,mírumilovný a nenáročný rybky(a houfujou se s t.krvavou)
Třeba někdo napíše, kdo to má vyskoušený, docela by mě to zajímalo.
Tak vyzkoušený to nemám,ale myslim si že ne,neonka červená jde do hejna s tetrou neonovou-tohle vyzkoušený mám.
Myslíte, že neonka modrá s červenou nepujdou dohromady do hejna?
Míchání hejna nebude dobré. Tři neonky spíš někde udej. Buď někdo kdo už neonky má v okolí a vzal by je. V akvaristice moc brát nechtějí pár kusů. Jedno pěkného hejno je lepší než několik malých roztříštěných.
Dobrý den,
myslíte si, že bych mohl ve svém akváriu nechat stávající 3 neonky červené a přidat k nim cca 10 neonek modrých? Nebyla by to nějaká zásadní chyba? Nemám se pokusit ty neonky červené vrátit?
Starší reakce
Já mít alespoň takhle malej prostor,už tam stojí akva s...no přece s krevetkama
To asi ne.Ale možná využít malý prostor na krevetky.To je jen úvaha kdyby...možná.Žádný takový akva nemám .Jedině kdyby měl někdo doma nepotřebný a chtěl se ho zbavit.
Kdybys ho měl kam dát,tak si z něj udělej paludárko...
pitris65 napsal: Ahoj všem!
Mám jedno nevyužité akvárko bez krycího skla 56x29x30 cm na výšku +filtry Atman AT-F301 a Pacific P-F301.Světlo nemám.Co byste do něj prosím doporučili dát za osazenstvo?Díky za tipy,rady,doporučení.
Tak nakonec akva nejde pořádně umýt-chovali v něm prý myši.Takže je dobrý tak na kamínky bez vody a kytky.Navíc jsem na něj doma "nedostal" dost místa.Takže z něj nic nebude.
Mám místo tak akorát na stole u počítače asi 25x25 cm,možná 30x20.
Starší reakce
Já se snažím někomu darovat ty neonky kvůli tomu, že nejsou moc vhodné do mých 54l a ty je máš v 28l
Tak zde se nejčastěji setkáš s názorem, že do těch 28 litrů neonky ani omylem a jinak na krevetky bych to viděl, jako vhodnou litráž.
0 04.01.2014 13:18 Filip Pěkné odpo,vážení.Prosím o radu.Mám malé akva (28l)v něm 10 neonek červených a potřeboval bych k nim nějakou rybu,korýše či měkkýše starajícího se o dno nádrže.Ptal jsem se různě, četl v knihách a časopisech.Co člověk,to názor.Mám představu neonka+malý druh panceřníčka,neonka+krevetky,neonka+ancik.Dík za radu.
15 kousků a možno i více, bude to jednodruhovka jak vyšitá, tedy těch galaxek, nevím proč, ale endlerky mě nesedí, asi jsem zaujatej, ale nic proti, jestli se Ti líbí, bude to tvoje akvo.
Obávám se, že kolega neskončí u jednoho hejna... Podle těch rad, co zrovna dostává, nezůstane u jednodruhové nádrže, jak původně chtěl a proto jsem je nedoporučil...
Jinak pokud zůstaneme u jednoho druhu, tak proč ne...
Jednodruhová nádrž má v tomto případě můj palec...
Zatím to tak nějak na ně vychází.A jaký počet?A co ty edlerky?To aby zase je někdo mohl lovit.
Tak už se nám to klube, ta teplota je dost důležitým rozhodovacím faktorem, takže hejno galaxek, hodně rostlin, nechaný místo na plavání a máš pořešeno.
To světlo je určitě potřeba.Bez kytek to nepůjde.
Rybky asi opravdu jen malinký.Z větších by šly Betty.Jinak jsem na žádné nenarazil.A na Čichavce je to taky malý.
Navíc není topení,takže ještě výběr podle teploty.Bude asi kolem 20 -22 stupňů.
Ohledně toho světla - hádám, že většina těch vhodných drobných rybek silně upřednostní dostatečně zarostlou nádrž a tím pádem aspoň nějaký světlo potřeba bude. I kdyby to mělo být něco slabšího, aby v tom rostl aspoň "plevel".
Akcárium, které máš není velké,nýbrž malé. Zkus se kouknout po prezentacích
Dík.Tam jsem samozřejmě už koukal a koukám dál.Mě spíš zajímalo co se tady doporučí a ozve se někdo se zkušenostmi s takhle velkým akvárkem.Zatím je to spíš taková úvaha.Mohly by možná být i Edlerky,gupky-ale zas je tam filtrace taková jaká je.A pak co s mladými.Světlo kvůli kytkám asi pořídit ale jen s menším finaním nárokem...
Asi bych volil nějaké jednodruhové akvárko s nějakými nenáročnými a pokud možno déležijícími rybkami.Nějaké konkrétnější tipy?
Jo to je lepší
Pro krevetky super, no a pokud bude akva dostatečně zarostlý, nějaký drobnější rybky by k nim šly taky.
Lepší, ale nebrat všechno, spíš si z toho vybrat...
A ty dania, no nevim, bude to asi hrana, rádi plavou...
Nebo jít do krevetek
No dobrá oprava na neonka modrá, tetra žhavá,Razborka galaxy,gupka.Živorodka Wingeova
Už je to lepší?
Stálo by za to, trošku víc pohledat vhodnější ryby
Brzdi, brzdi Lukáši, z toho co jsi napsal, jenom ty tetry žhavý.
Edit: Abych Ti nekřivdil, tak neonky taky, ale jenom modrý.
Přidat reakci
1 ...... [39] ...... 95 96
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 103509x