Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)
Jo ty myslím ;) jsem rad za dobry tip, potom napíšu jak jsem dopadl s nákupem atd. V atlasu o Oryzacich moc není napsané neznáte klidne cizojazycne stránky o nic?
pokud myslíš Corydoras pygmaeus, tak si porovnej parametry vody v atlase, ale povahově žádný problém, vadit si navzájem nebudou
Jo tak to je supr, můžou k nim pygmejáci?
Jojo, zkus Semtexe z Břeclavi...
případně kdybys měl cestu do Brna, mívají je ve Sklorexu
Dík ja jsem tam ještě našel jakéhosi halnčika, tak jsem si nebyl jisty, nevíte kdo je chova ve Zlínském nebo JMoravskem kraji ?
Ti oryasizove jsou v atlese tady?
Bych řekl že Oryziasové by se množili s větší pravděpodobností než Ohnivky.
Taky u nich nemusíš řešit moc odchovné akvárka a tak. Tetry svoje jikry požírají, a vykulené prcky nejspíš taky. kdežto Oryziásci si svoje jikry vozí pod zadkem
www.seriouslyfish.com/…
A když už jsem tady, zeptám se na názor - akvo 60x30x30, spousta kytek, krevetky red cherry.. a chtěl bych tam dát nějaké Duhounky rodu Pseudomugil (nejlépe P. Furcatus). Akorát nevím jak se snesou s krevetkama, respektive jestli krevetek nezačne ubývat
Další kandidát jsou Oryziasové. Případně pro inspiraci doporučte jinou zajímavou netradiční rybku, která by s krevetkama mohla být (ale taky ať se dá sehnat
)
Přesně tak, at je to pořádne bolí, jinak aq je 40x30x20 objem 30litu, bublifuk a dam tam tetry ohnive, doufám že se mi budou množit
Nad tím jsem nepřemýšlel... osobně celkově rybám moc nějaké vločky nedávám. Mám docela dobře se množící buchanky a z mraženého mi dobře žerou č.plankton
Kryštof: nevím jaké akva pro ně chystáš až na ten objem, ale nevidím důvod proč by se v 30tce nemnožili
konec vypisování! jsou velikonoce, ikdyž to tak nevypadá! Tak tu do toho nečumte a jdem vyprášit ty naše drahé polovičky
Ze se tak blbe ptám ale budou se množit ?
Na ostnáče červené bacha, vyžadujou stálý přísun živé potravy
Zvyknou si asi i na mražené, ale bez živé to není ono s množením..
já bych vybral něco z už docela širokého spektra malých razborek, a nebo třeba Medaky (Oryzias woworae například)..
A šlo by dat 2 páry a pak jeden oddelat?
A množily by se tam nebo by museli jít do větší?
Ostnáč červený je dobrá volaba do 30ky, která je ale dobře zarostlá
Endlerky mám, a elegansky taky, takže to ne, ale ostnáč nebo okounek by šel ne? I s tím odchovem, a oddělovat budu klidne jen potřebuju nejaký nápad abych se mohl zaměřit ;)
Kryštof napsal: Zdravím, omlouvám že zase otravuju, ale poradte mi co bych mohl dát do 30litrové nadrže s bublifukem, a s jednou zářivkou, chtěl bych jednodruhovou nádrz aby se taky množili, živorodky nee !!! Prosím poradte
No to bude problém ak chceš aj potencionálny odchov a nebudeš oddelovať pri trení. Živorodky nechceš (aj keď endlerka by tam pasovala, Heterandrie trpasličí), Cichlidy ti tam nevojdu a pri ostatných ikernatých no neviem. Možno Microrasbora galaxy ale skôr nie ako áno. Inak asi jedine mexický ráčik alebo krevetky.
Nechci tě urazit, ale chtěl bych názor od někoho zkušenějšího
Hm... Napríklad rôzne razborky, okounek trpasličí, ostnáč červený. Aj keď razborky množenie neviem neviem...
Starší reakce
Není to nuda to chci taky, samostatne nádrže pro každy druh zvlášť jenže musím ukrývat rodicě, a k tomu článku tam je ze je má v 37 litrech ;)
já jsem se právě snažila naznačit, že to nuda není
ale očividně se mi to moc nepovedle
Jednodruhova nadrz neni nuda ani nahodou. Mam 54l a v tom par Ramirezek, nic vic. Mam je sice teprve 2 mesice, ale je parada je pozorovat, kazdou chvili se trou, a az se to nauci (jako ze to zatim vzdycky nakonec sezraly, ted ale az den po vykuleni, zlepsuji se), treba z toho i neco bude a nemusim se starat, co jineho to v akvariu sezere
.
jestli myslíš tohle
maniakva.cz/… , tak si to raději ještě jednou přečti
A rovnou si můžeš zkusit vybrat vhodnější rybku. A nebo co zkusit jednodruhovou nádrž? Já vím, že se to může zdát jako nuda, ale určo to tak není
Co tam bylo napsáno do větších nano? Určitě ne kardinálka vietnamská. To ses asi hodně spletl.
Starší reakce
Četl jsem v časopise akvárium od bratislavského spolku , kde byla napsána do větších nano asi do 30 litru tak mne to zmatlo
Eleganskám se daří dobře (aspoň bych řekla podle těch mých) i v měkkčí vodě s maličko nižším pH.
Nesnesly by se. O eleganskách ti napsala ivaha, já ji jen doplním, že elegansky potřebují ph nad 7,5 a tvrdost nad 10°dGH. Vietnamky potřebují vodu s pH do 7, tvrdost do 10°dGH a především, vietnamky jsou plavci. Minimální, ale opravdu minimální délka nádrže pro ně je 60cm, lepší je 80cm a delší.
Takže to, že se ti někam rybky vlezou ještě neznamená, že tam budou spokojené.
Joo takže kardinalky a k nim třeba c.pygmeus?
Pro elegansky je daleko vhodnější jednodruhová nádrž. Ve společnosti jiných ryb by se množit taky vůbec nemusely. Navíc jsou to velice klidný rybky, nemyslím, že by z přítomnosti živějších kardinálek byly nadšený...
Takže ne? Délka je 40 cm a šířka 30. Ja jsem myslel to soužití a jestli by se podařilo k rozmnožení obou druhu?
což o to, do akva se vejdou, ale vhodné to nebude...
chápu, člověk kouká na kardinálku - malá hezká rybka, ALE !! podobně jako třeba galaxky jsou to výborní plavci vyžadující prostor
Sneslo by se 10 kardinalek vietnskych se 5 eleganskama v 30 litrech?
Starší reakce
Dobře děkuji
Ale dříve když jsem je tam měl, bylo sklo čistější
.
Ale nechci zde mít přerybněno
Řasu na skle utři houbičkou
Ancistrus ti tu řasu stejně žrát nebude.
Zdravím, mohl bych si do mého akvária pořídit 1 pár anicstrusů ? Jelikož se na skle tvoří řasy a ancistrusy to pěkně vyčistí
Dnes jsem si koupil nové rybky a tak bych nechtěl, aby bylo přerybněno. Dále bych se chtěl zeptat, rodiče koupili parmičky čtyřpruhé(2ks) a p.mechové(2ks), ale jen 4 a tak bych ještě 2-4 dokoupil, jelikož je lepší aby byly v hejnu
Budu určitě rád i za jiné rady do komentářů akvária, nebo sem
Starší reakce
0 07.03.2013 15:39 pillee – Re: Romant
Díky za rady, tak se uvidí.
Těch teter si můžeš dovolit i 2x tolik, v houfu nádherně vyniknou. Tu výživu pro rostliny bych nepodezříval a to rytí pancéřníčků nebude až zase tak zásadní, aby přeorávali dno.
0 07.03.2013 14:52 pillee – Re: Romant
Už jsem nad nimi taky přemýšlel, vzal bych jich asi 8. Ještě k tomu úhynu - ty panc. ryjou dno a já jsem dosazoval taky nějaké rostliny, tak jestli se něco neuvolnilo ze dna(dával jsem pod písek něj. výživu rostlin od pěstitele při zakládání)
Je to možný, nějak mě to splývá.
Podívej se třeba na tyhle tetry, myslím si že by to byla lepší volba než ty razbory, přecijenom ty razbory je lepší mít ve větším akvu.
rybicky.net/atlasryb/tetra_ohniv%C3%A1 0 07.03.2013 13:41 pillee Už jsme to spolu řešili o víkendu, v sobotu zbyly 4, vyměnil jsem vodu, v pondělí zase 2 pryč, v úterý zase výměna+odkalení, včera předposlední(byla už divná, nežrala). Zbyla 1 ta největší, ta vypadá dobře, žere, dala se s pancíkama do party.
Ty ryby odešly i pře tuto popisovanou péči, nebo tomu bylo před tím jinak?
0 07.03.2013 13:21 pillee Zdravím, mám akva 30x60x30, tj. zhruba 45 l, po založení po cca měsíci jsem nasadil 8 ks Razb. klínoskvrné, bez problémů, po 14 dnech jsem na trzích dokoupil 6 ks Panc. pandy. Po týdnu postupně všechny razbory až na jednu odešli. V sekci razbory už jsme to probírali,zřejmé nadbytek N. Co mám doplnit za ryby k těm pandám? Rostlin mám poměrně dost, vodu měním 1-2x týdně 40%,odkaluji 1x týdně. Díky
Starší reakce
Jistě že na burze. Nejlepší je kupovat rybky přímo od chovatelů.
aha na burze... tak to jo
Špatně jsi se dívala. Ten pán bývá na každé burze na Moravě: v Olomouci, Kroměříži, Brně, Ostravě i Jihlavě. A cenu mívá opravdu suprovou, protože je sám chová.
Přidat reakci
1 ...... [49] ...... 95 96
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 103509x