Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)
po malejch krevetkách netoužím, vlastně je mám jen proto, že jsem je dostala. To nevím s těma tetrama, uvědom si, že je tam tak 10-15 dospělejch endlerek a ještě k tomu třeba osm teter, do toho dva raci, faunus,neritina, ..odkaluji dvakrát týdně, musím si dávat pozor na NO3.
Koukám, že bude asi nejjednodužší tam občas nabrat potěr síťkou a vysypat jí do velkýho akvárka s rybama, které budou za živé krmivo rády,a le příjde mi to drastický. S tím dravcem by to bylo....bez mé účasti
Možná ti halančíci..
Právě, že nevím, jak a to
Ja je mel ve tricitce ciste a zadny problem. Jak pisu, nepotrebuji prostor k plavani a jsou tak 2cm velke, max 2.5. Udavane 4cm v atlasu je blud! Prolezaji krovim, postavaji, neplavou jako neonky. Dal jsem je pryc jen proto, ze jsem chtel mit nejake male galaxy, jinak nemaji ani s mensi nadrzi problem. Halancici jsou dalsi moznost. Nicmene se rozluc s malymi krevetkami.
No, to je sice krásná tetřička,ale je problém, že je to hejnovka a do těch 30 l to je na prd... myslela jsem něco jako nějakej štikovec nebo halančík,ale nemám s nima zkušenosti...
Mám za dva měsíce tak 100-150 mladejch. zatím je přelovuju do karantény,a le tu průběžně potřebuju
axelrodia riesei (ZOO Branik) - jsou male, v mekke vode krasne cervene a nepotrebuji moc prostoru na plavani a jsou pri chuti-tetry.
Pídím se po inspiraci, co dát do cca 30 l čistého objemu vody k endlerkám, aby mi to regulovalo mladé. Máte někdo zkušenost, tip?
Akva neni kryté, je hojně zarostlé, jsou tam i krevetky a raci
0 22.11.2010 21:05 dano – Re: Lenik
ja som zacinal z bojovnicov pestrov je to krasna ryba a pomerne nenarocna
0 22.11.2010 19:12 mcgury – bojovnice pestra
cawte potreboval bych pomoct s rozmnozovanim bojovnice pestrej
0 22.11.2010 18:13 dano katterinecka napsala: na tři bojovnice je 20 litrů docela málo, ale pokud se nervou tak to zas tak nevadí. Rostliny by to chtělo živé. Ale stále si mi neodpověděl jak často měníš kolik vody? A jak probíhá údržba?
no je tam iba jeden samcek na dve samice kedze riesim problem jeho apsolutnej pasivity
takze vobec nervov ryby vilovim z akvaria sietkov a dam do kelimkov potom odsajem vodu vyberem vsetky veci a vycistim kedze filter som kupil pred vcerom a som s toho nadceny ale pred tym som menil vodu raz za dva tyzdne
na tři bojovnice je 20 litrů docela málo, ale pokud se nervou tak to zas tak nevadí. Rostliny by to chtělo živé. Ale stále si mi neodpověděl jak často měníš kolik vody? A jak probíhá údržba?
0 22.11.2010 17:44 dano katterinecka napsala: jak je to akvárko velké? jak často měníš kolik vody? je tam filtr? Jsou tam rostliny?
filter mam velkost je 35x25x25 su tam 4 rybi a dve plastove rastliny a ukryty
jak je to akvárko velké? jak často měníš kolik vody? je tam filtr? Jsou tam rostliny?
A jaké máte obsazenstvo ryb? Staří? Jak se k němu chovají ostatní ryby? Více info prosím!
jaké má akvárium? jak probíhá údržba?
0 21.11.2010 21:17 dano – bojovnice pestra
mam takový problém že muj sameček bojovnice pestrá je daková flegmatická vůbec nereaguje na svůj obraz v zrcadle a nezauíma sa o samici málo žere prosím Vas jak bych ho mnel prímout k životu
Starší reakce
No jasně, dobrej tip. Taky jsem je kdysi dááávno měl. Jo, jo skokani to jsou zdatní. Určitě je dneska moc lidí nechová, protože ani na burzách jsem je neviděl ani nepamatuju.
Nevim proc, ale malokdy si nekdo vzpomene na Halanciky. Jsou to nadherne ryby s naprosto minimalnimi naroky na prostor a pritom hodne zajimave i svou naturou, navic vybirat je z ceho, Halanciku je spousty ruznych. Treba
rybicky.net/atlasryb/halancik_gardneruv , no neni fakt nadherny? Kdysi jsem je mel, jsou to uchvatne rybky, hodne mne bavil i jejich odchov, a daril se mi (no zadne zazraky, ale par ks jsem odchoval), ackoli jsem byl docela maly kluk. Mel jsem i tyhle
rybicky.net/atlasryb/halancik_pestry_hjerresenuv , ze jsou krasni? Tak proc vsichni chteji cpat do pidiakvarek Neonky, ktere tam fakt v hejnu nepatri a mimo hejno to uz snad ani nejsou Neonky, v male nadrzi neukazi ty nadherne pohyby hejna. No nemam pravdu? Asi se na Halanciky v dnesni dobe zapomelo, a je to skoda. Nebo ze by se nezapomelo? Nevidam je casto. BTW, kryci sklo u Halanciku je nutnost, bezva skacou
.
No tak tam už by se dalo chovat "kdeco". Pokud nejsi rozhodnutý, vybral bych ryby které chci mít a dle jejich nároků si pořídil odpovídající akvárium.
Takovýhle vývoj lze jen a jen schválit.
Tam už se nějaký slušný hejno neonek bude pěkně vyjímat.
0 09.11.2010 20:18 Pauli167 zvirata.bazos.cz/…
a co rikate na toto akvarium v tomhle uz by se dalo neco chovat ne ? premyslim o koupi tohohle .
Neonky jsou sice hejnový ryby, ale v takhle malým akvárku budou spíš stresovaný tím prostorem a jejich hejnová pospolitost se nejspíš konat nebude a rozprchnou se jednotlivě po akva. Nedával bych je tam. Mrkni se do atlasu třeba na nějaký rasborky.
EDIT: Tak bych řekl, že je to jasná názorová schoda.
To ale není 50litrů ani prázdné, natož vybavené
.
Já bych se přimlouval za jiné rybky.
Krása neonek vyniká v opravdovém hejnu a na to už je potřeba větší akvárium.
10 ks Neonek, nic víc. I tak jim to bude poměrně malé. Min. délka nádrže se uvádí 60 cm.
0 09.11.2010 19:58 Pauli167 asi jen neonky rekl bych ze je to tak akorat na hejno neonek nebo muzu pridat i nejake jine rybky ?
rozmery delka 50 sirka 30 vyska 30
Jaké budou rozměry akvária,
objem sám o sobě nic neříká.
Neonky ocení delší nádrž s prostorem pro plavání.
0 09.11.2010 19:49 Pauli167 – začátek
Poradte mi mam 50l akvarium a chci do nej nejake rybky premyslim o hejnu neonek pomuzete mi nekdo a nakupem vybavy do akvaria ? a jake zive rostlinky a podklad do akva dat
Dekuji za vsechny odpovedi
0 08.11.2010 21:46 Lenik – Re: katterinecka
ok, jdu studovat, uz jsme ho malem objednali, diiiky
pokud se chcete akvaristice trochu věnovat a zařídit aby se rybky měly dobře tak pořiďte větší a před tím si o tom něco pročtěte.
Jinak tam klidně můžete dát kytky, šneky nebo i nějaké ne moc náročné krevetky, jako třeba red cherry, které jsou i velmi pěkné. Akvárko nemusí být jenom o rybách a než je tam trápit tak ratši žádnou
Ani jednu. Leda mrtvou
0 08.11.2010 21:37 Lenik – Re: katterinecka
fakt ani jednu?
na rybky je to malý, tak možná nějaký mech a krevetky
0 08.11.2010 21:19 Lenik – jakou rybku do 6,6l
dobry den, můžete mi prosim poradit, jakou rybku a případně kolik do akvárka 6,6 l
Chceme ho jen zatim do maleho prostoru, pro potěšeni oka dětem.
nebude jedne rybce smutno? Diky za radu
Starší reakce
tak zatím máš 40l, když to přispůsobíš rybám, bude se ti na něj pěkně koukat.
a do roka pořídíš větší, jestli tě to chytne a budeš mít možnost...zkušenosti mnohých
0 20.09.2010 10:15 Tinusha – Re: Lola
Tak to nechcem, prepanakrala. Vazne chcem, aby to tam vsetko pekne sedelo tak ako ma. Vcera som bola u susedov, kupili detom akvarko, cca 12l a maju v nom asi 15 roznych ryb, na spodu farebne umele kamienky, ziadna rastlina... no comment. fakt by som chcela, aby moje akvarko stastne zilo, ale aj aby v nom zili rozne rybky.
Jen kratka poznamka: betta samecky pavich ocek s nejvetsi pravdepodobnosti zlikvidyuje.
jen samce by neměl být problém. hlavně k nim nesmí přijít míň samiček, chlapi by je uhnali
bezva, zapracuj na rostlinách, pak koukej po rybách
0 19.09.2010 21:04 Tinusha – Re: stetinka
Diky diky mily ludia, este ta jedna otazka (neukamenujte ma pls.) mozem dat gupky len samcekov? Lindus, tie dve rastlinky su ako som napisala zatial. Ostatne som mala v plane dokupit az podla toho, ake rybky budu v akvu byvat.
No, když to vezmu do detailů, tak bych toho vrubozubce ani do 90 ani do 120 l akva nedávala!
Je jasné, že to pravidlo není všemocné, ale kdyby si tu nějaký začátečník chtěl pořídit vrubozubce do lžíce vody, tak mu to snad všichni zatrhneme? Byla řeč ojiných druzích
Navíc tam není zohledněno vzduchování, filtrace, četnost odkalování a jánevímcoještě. Můžeme se třeba bavit teoreticky o nějaké modelové situaci av praxi to může být úplně jinak. Chce to trochu cit pro přírodu a ne jenom teoretické poučky.
Výšku vodního sloupce to opravdu nezohledňuje, tuším , že to doporučení bylo zaměřeno na výměnu plynů vodní hladinou. (což většinou doženeme filrací či vzduchováním)
Mě se líbilo kvůli tomu, že si u něj člověk teprve pořádně uvědomí, jak rozměry akvária cvičí s litráží.
To nezohledňuje výšku vodního sloupce. Ta nádrž může být vysoká 10 cm a nebo padesát a je tam pětinásobný rozdíl v objemu vody. My jsme se kdysi učili u malých ryb cca 3-4 litry na jikernatou rybu a asi 5-6 na živorodku a celkem to fungovalo. Sice zase tam můžou být odchylky, protože některé ryby jsou tvrdě samotářské a útočí na vetřelce v teritoriu, ale třeba u menších teter a parmiček to celkem fungovalo a u běžných druhů živorodek taky.
A co třeba pravidlo:
1 cm rybí délky na 75 cm2 vodní hladiny.
Přidat reakci
1 ...... [73] ...... 95 96
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 103509x