Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 42 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária 21 - 50 l (malé akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.10.2013 11:18 Muž kjura [17] - Živorodky
Ahoj!
tak mě tu opět máte... :-)
Asi před měsícem mi vyhynula cca polovina obyvatel meho akvaria(podrobnosti rybicky.net/nadrze/18071 v deniku) a tak se opět porozhlížím po rybách, které dokoupit. Momentálně mám v mém 54 l akváriu 1 gupku endlerovu, 5 neonek červených a 1 ampulárii. Teď mi asi chcete napsat, že neonka červená se tam nehodí, ALE co s nimi? V akvaristice mi je nevezmou a opravdu je nechci utratit jen proto, že by se jim ve více litrech plavalo lépe...a krom toho řekl bych, že v 50 litrech to pro ně neni až tak hrozné, je to hraniční, ale co. No a teď k tomu proč vám to tu vůbec píšu: doplnění toho "hejna" neonek alespoň na 8 kusů beru jako samozřejmost. Dále bych tam určitě chtěl 3 ancistruse. Viděl bych to na obyčejný, nebo goldy. No a teď nastává otázka-myslíte, že bych do 54l nádrže, kterou obývají 3 ancistrusi, 8 neonek červených, 1gupka endlerova a 1 ampulárie(měchýřovka východní)mohl přidat ještě 5 dánií pruhovaných(zebřiček)? Popřípadě něco jiného?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2013 20:49 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: lhajek
Pokud je chceš (a jsou to moc krásné rybičky) a máš možnost, jdi raději do akvárka o délce 80cm. Budou ti opravdu vděčné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   13.10.2013 12:39 JoKa Re: Designer
Par malo hejnovitych rybicek ve velke nadrzi, ryby vecne schovane a vyplasene, pri leknuti vyskoci snadneji, nez kdyz je jich nebojacne hejno

Takhle nějak jsem to myslel... Proto jsem psal o tom rozumném kompromisu. X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2013 11:49 Žena Atika [134]
Díky všem za rady a názory, tak snad to akvárko unese ještě cca 12-15 kardinálek a tak 6-8 malých pancíků (až je seženu). Je to set s krytem, tak snad nevyhupnou (leda při údržbě a to je uvidím a zachráním), nic většího tam taky nebude. S tímhle bude osazenstvo kompletní i tak je to dost rybek, ale zase snad samé malé a čistotné :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2013 11:18 Muž LiborSprysl [9015] Re: Designer
My starci, co nás CO2 nepolíbilo tvrdíme, že hnojí ryby, a proto kytky rostou. Takže samozřejmě, kytkám pomohou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2013 11:16 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: LiborSprysl
Kdyz trosku odbocim a navazu na to "podrybneni".

Mam dojem, ze jak jsem pridal 25 Cernych fantomu do 200l akvaria (po zalozeni v nem byl jen poter Ramek, ve vysledku 4 drobci), rostliny vylozene ozily, drive jen nejak rostly. Hnojil jsem, sice radeji mene, ale vcetne dusiku a fosforu, CO2 nepridavam. Ze by to udelala produkce CO2 temi cudly? Ten rozdil je videt po par dnech, rostlinky ozily, ale co muzou tyhle cudly vyprodukovat?

Takze mozna vetsi nadrz s malo rybama je fajn ohledne zaneradeni vody, ale rostlinam nejaka ta ryba pekne prospeje, takze si myslim, ze jak maji rostliny z ceho, a pokud je rozumne zarybneno, ony rostliny vice rostou a zase se to cele postavi do nejake rovnovahy - vic ryb, vic zelene.

No a k tem absurditam, klidne jednu uvedu. Par malo hejnovitych rybicek ve velke nadrzi, ryby vecne schovane a vyplasene, pri leknuti vyskoci snadneji, nez kdyz je jich nebojacne hejno. Asi to chce jako vsechno se zdravou mirou, ani malo, ani moc.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2013 10:42 Muž LiborSprysl [9015] Re: Urtman
Urtman napsal: S vyskakováním nemá daří/nedaří nic společného. To spíš velikost akva.

Jéje, to je zase besídka... S vyskakováním daří/nedaří občas má co společného...Moc to tedy do tématu o rybách do malého akvária není, ale trochu je, protože k tomuto jevu může dojít mnohem snadněji, než ve velké nádrži.
Při nedostatku kyslíku ryby míří k hladině, a při větší tlačenici snadno dojde k vyskočení. Takže to je jeden z podnětů.
Podnětů je ale opravdu více...Nejvíce skáčou ryby krmící se z hladiny. A také třoucí se u hladiny nebo nad ní. Třeba stříkačky.
Dám-li jedno danio do pětikila, tak nejspíš nevyskočí. "Podrybnění" je naprostý nesmysl, protože mizí podněty vyvolávající nutnost úniku...Takže čím větší nádrž a čím méně ryb, tím ve skutečnosti lépe. Pokud si odmyslíme absurdity...
Proto jsou většinou otevřené rostlinné nádrže bez ztrát...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2013 09:47 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: Kryštof
Hansel už to v podstatě napsal.

Jen co do velikosti akva bych doplnil že se uvádí že v tom objemu 54L už by to neměl s nimi (Kardinálka vietnamská) být problém (navíc já nechtěl do akva jiné druhy), ale když vidím jací jsou to plavci, tak by jim asi bylo lépe ve větším....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 13   13.10.2013 00:14 JoKa
Mladá si přečetla toto vlákno a prohlásila a má naprostou pravdu: "Řešíte kraviny, tak si to akva pořádně zakrytuj a je to..."
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.10.2013 00:06 JoKa Re: Hansel
To je přesně druhý případ, kdy mají dostatek prostoru, plavou si nejrychleji jak umí a skočí si "z radosti", nebo úleku, jak píšeš... Prostě mají dost prostoru, naberou rychlost a pak to "neubrzdí"... Možná plácám kraviny a někdo mě opraví, ale je to jako druhý extrém, dej jedno danio do 500l, místo hejna 40ks a vyskočí stejně, jako bude vyskakovat hejno 40ks v 50l. Samozřejmě cíleně počty pro názornost přeháním...
Chci tím naznačit, z vlastní zkušenosti, že "podrybnění" je jenom o trošku méně špatně, než přerybnění... CHCE TO NAJÍT FUNGUJÍCÍ KOMPROMIS!
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   12.10.2013 23:52 Muž Hansel [945] - Cichlidy, Lka a sumci obecně... co má vousy to je dobrýRe: Urtman
Já zas teda myslím že v zápalu boje o krmení, nebo při úleku skáčou instinktivně, a je jedno jestli mají 50 nebo 500 litrů pro sebe. Prostě když je u kraje a skočí tak sem tam trefí skulinu. Měl jsem hejno 25 kousků ve 240 litrech. Ve chvíli, kdy jsem přidal akarky, které si jich ani nevšímaly, se kardinálky semknuly k sobě a plavaly v hejnu a ve chvílých kdy to nevychytaly a shodou náhod se samy zahnaly do kouta tak skákaly. Vyskákalo mi jich celkem dost, dokud si nezvykly a nenaučily se být v klidu a předvídat. A nemusí to být dravci jako třeba akary, ale stačí třeba jen mírnější skaláry, věřím že i čichavci. Stačí i úlek z vnějšího podnětu, jsou to prostě plašani co jdou v nebezpečí nebo v zápalu boje/krmení bezmyšlenkovitě nad hladinu. ALE NENÍ TO NIC STRAŠNÉHO a stávat se to nemusí vůbec.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 23:02 JoKa Re: Kryštof
S vyskakováním nemá daří/nedaří nic společného. To spíš velikost akva. Ryba tak nějak doufá, v malém akva, že když skočí, tak že přeskočí do většího lepšího. V malém a přerybněném nemá tolik možností plavat, tak zkouší, jestli náhodou svou situaci nevyřeší...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 21:32 Muž Kryštof [314] - AmerikaRe: lhajek
a není to tak že vyskakují když se jim nedaří? měl jsem dania zebřičky velké kusy v 30l a vyskakovali a ted když jsou v 100l tak nic :/ ale danio není kardinálka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 21:28 Muž lhajek [1870] - RostlinyRe: Aforte
Aforte napsal: ...... Já slyšel, že kardinálky vyskakují z akva. nevím co je na tom pravda......
Jo to pravda je a stačí jim i 0,5cm mezírka a trefí se tam potvory. Naposledy mě jedna poskakovala před akvárkem minulý týden - vyskočila při krmení. Do nezakrytého akva bych si je nedovolil doporučit. Mám je jako jediné rybky právě v 54l akva viz. moje prezentace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 15:08 Žena Atika [134] Re: malyLibor
Ok, díky, tak zkusím domluvu v Hornbachu, karanténa - odchovnička je připravená pořád. Pokud by se nějakým zázrakem (bez mého snažení) některé z těchhle rybek namnožily, určitě nebude problém je tu udat. Zatím se mi rozmnožili pancíci skvrnití a ancistrusi a bez problémů si to lidičky rozeberou (za rostlinku či pár kaček).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 13:44 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Atika
V Hornbachu mívají hezké, když je dostanou, ale záleží jak v kterém Hornbachu se o rybky dokážou postarat. Nejlepší je si počkat, až budou mít málo a domluvit se, kdy jim je přivezou, aby ti dali rovnou 15 kousků bokem.. pak by to mělo být v pohodě. (ale přesto nikdy nesmíš zapomínat na karanténu) Počítej s tím, že když dáš 15 kousků a budeš se o ně dobře starat, tak se ti budou taky množit, obzvlášť pokud budou ve společnosti Otíků a pancíků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 10:41 Muž LiborSprysl [9015] Re: Atika
Když budou ty kardinálky čerstvě po závozu, budou dobré. Jsou přímo z Vietnamu... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 10:30 Žena Atika [134]
Dík za reakce, místo na plavání tam nechat chci (to druhé je dost džungle, tohle chci volnější, razborky asi chtějí kyselejší vodu, těch kardinálek by mohlo být kolik (varianta s krevetkami a varianta s malými pancíky)? Ten rozměr je opravdu 60x30x30.
malý libor - koukala jsem, že kardinálky i chováš, škoda že tak daleko,někoho s vlastními odchovy na Plzeňsku asi neznáš? Zatím jsem je viděla jen v Hornbachu, ale tam se bojím, tak asi bych spíš zkusila si je někde objednat (přes zveráč).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 09:52 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: Atika
54 litrů, to je asi klasický rozměr 60x30x30cm. Určitě bych do něj nedával dánio pruhované - to potřebuje mnohem víc prostoru pro plavání. I na kardinálku vietnamskou to bude asi málo - i když, pokud bys nechala podél celého bočního skla v horní polovině prostor na plavání, pak by to asi mohlo být. V této kombinaci - otíci a kardinálka vietnamská - bych ti na dno doporučil nějaké méně náročné krevetky - red cherry nebo zelené palmaty. Ale pokud bys místo krevetek chtěla pancéřníčky, tak do akvárka se dnem 60x30cm už bys jeden ze dvou tebou jmenovaných druhů dát mohla, ale chce to skupinku alespoň 8ks. Ale pouze jeden z těch, co jsi napsala, nebo ještě pancéřníček trpasličí. Rozhodně ne žádného většího pancéřníčka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 09:49 Muž Aforte [573]
Já bych volil druhou variantu: otíci, krevetky. :) Red cherry jen zakoupíš a za chvíli nebudeš vědět co s nimi. Jsou opravdu nenáročné a budou se ti i snadno množit. :)

Z rybek: kardinálka vietnamská, malé razborky(briggitae, merah, skvrnoocasá apod. :) je jich hodně. Já slyšel, že kardinálky vyskakují z akva. nevím co je na tom pravda. Dania bych tam nedával. Možná ještě můžeš zkusit razbora galaxy.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2013 09:04 Žena Atika [134] – co přidat
Zdravím, tento týden jsem přeložila miniakva 30 l do většího set 54 l. Písek, filtry část vody z původního, takže v podstatě zajeté i když ho ještě chvíli nechám usadit. Původní obyvatelé jsou otíci -7 ks a na dožití 3 endleří kluci. Akvárko má uprostřed větší dva kořeny se skrýšemi pod, předek volný vzadu jsou vyšší rostliny, totéž po stranách (takže dost místa pro plavání, ale i dost kytek na schovky (není to akva z prezentace, tohle je druhá 54). Otíci jsou z něj asi hepy, krásně se zhejnovali, jsou hodně aktivní, hodně plavou a lítají si hrát do proudu pod rampu. A teď přemýšlím co k nim. Ráda bych pár pancíků (mini) v okolí jsou občas k mání třískvrnný a malý - tak 5-6 ks, ale nevím jestli si nebudou s otíky konkurovat. Otíci dost často kromě kytek a skla baští i ze dna. No a pak jsem ještě chtěla menší hejnko buď kardinálek vietnamských nebo se mi docela líbí dania pruhovaná. Šlo by to tak a v jakém množství? Voda má PH kolem sedmi (vstupní 7,8, při měření v akva většinou tak 6,9 -7,2). Nebo se vzdát pancíků, dát víc minirybek a přidat pár krevetek, ale s těmi nemám žádnou zkušenost a ani na dně nemám (a vzhledem ke světlu ani nebudu mít) žádný kobereček. Poradíte?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.10.2013 17:23 Muž vlacek [402] Re: FD
Za sebe - palec pro otíky. Je to sice hejnová ryba, ale oproti pancíkům se mým dvěma daří v páru roky dobře bez známek rozdílu v chování jestli jsou v hejnu nebo ne (občas jich mám více, ale převážně v páru). Brzy si zapamatují kde co v akva máte a pokud ho nebudete často předělávat, budou v pohodě.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2013 15:40 Muž vlacek [402] Re: Designer
Samozrejme souhlasim, jen jsem se chtel od neceho odpichnout ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2013 15:38 Muž FD [-4] - Miniakvária – kromne teter
vím že mi doporučujete pouze tetry a krevetky ale ještě cokoliv malého jakákoliv rybka pokud beru že bude 12ks teter a každá 2.5cm vychází mi rovných 30 a co 2 otíky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   03.10.2013 15:22 Muž Designer [5695] - CichlidyRe: vlacek
On 1cm ryby na 1l vody je prilis zjednodusujici pravidlo. Staci si dat na vahu 20cm Neonek a 20cm nejakeho poradneho Kancika ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2013 15:16 Muž vlacek [402] Re: FD
Viz muj puvodni prispevek. Nanus radeji ne, vyrostou vam az k 5cm. Jednak velikost nadrze uz neni zrovna vhodna, jednak si, pokud chcete zachovat pravidlo max 1cm ryby na 1litr vody, velmi omezite pocty s tetrami a to by byla skoda si myslim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2013 14:43 Muž FD [-4] - MiniakváriaRe: vlacek
děkuji mohli by tam být i ti c.nanus s tetrami ohnivými např 6-10ks
edit: asi né s 10ks spíš těch 6 nebo 7 od každého
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2013 13:34 Muž vlacek [402] Re: malyLibor
Hádat se nechci, jen mám velikou averzi k tomu, když někdo měří dvojím metrem! Zeptal jsem se na velmi konkrétní věci a poukázal na naprosto konkrétní věc. Reakce je jaká je, tím to pro mne též hasne. Jiných názorů na věc si vážím, nepovažuji se za extra zkušeného akvaristu (věnuji se víceméně jen určitým pancíkům a otíkům), ale u jiných názorů očekávám, že jsou něčím podloženy. Možná vás tedy překvapí, že nejsem sám se zkušenostmi, které tu předkládám, máte-li čas, mrkněte a pročtěte maniakva.cz/… Pochybuji, že si to paní Rejlková vycucala z prstu a místo c.pygmaeus měla sardinky... Mimochodem - nikomu přerybňovat nikde neradím!

Pro FD:
jsou-li vám panceřníččci blízcí a uzpůsobíte-li jim akvárium (hlavně dno), do 38l se nebojte dát c.pygmaeus nebo c.habrosus. Samozřejmě si tím velmi omezíte volbu druhu a počtu ryb do vodního sloupce, jelikož pancíků musíte mít hejno, ale to je otázka priorit, pancíci určitě možností jsou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2013 12:27 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: vlacek
No, jak vidět, nejde o smysluplnou debatu, ale chceš se jen hádat. Nevím, co s tím mají společného čichavci nebo kardinálky, vyjádřil jsem svůj názor, že do takhle malého akvária nedoporučuju žádné pancéřníčky a za tím si stojím. Tím je toto téma pro mne uzavřeno a jestli si někdo chce z akvárka udělat plechovku sardinek, moje požehnání mít nebude.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2013 11:20 Muž vlacek [402] Re: malyLibor
Já se nezlobím, jen postrádám logiku ve vašem počínání. Pro minirybky je to malé, pro mnohem větší čichavce, potažmo mnohem živější kardinálky ne? Kolik zkušeností máte se jmenovanými pancéřníčky, že doporučujete? Které ze jmenovaných jste měl, máte a jak dlouho.
Děkuji
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2013 10:47 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: vlacek
Molucká krevetka sedí na místě a filtruje vodu. Pokud jí zajistíš dostatek správné potravy, kterou k ní přinese proud, nepotřebuje víc prostoru. Ale pancéřníčci rádi plavou a zlob se na mne jak chceš, do akvárka o půdorysu 45x28cm pancéřníčky prostě nemohu doporučit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.10.2013 09:08 Muž vlacek [402] Re: malyLibor
Pane kolego, je to samozrejme otazkou nazoru, co je dost velke pro danou rybu a co ne, take nemam rad, kdyz nekdo da perutyna do 60litru, ale zde si myslim, ze za predpokladu, ze to proste neprerybnite, nechate pancikum proud (vyusteni filtru treba nekde u dna),nebudou tam jako sardinky, budou mit dost moznosti k plavani. Samozrejme pokud to zaplacate dekoracemi a zakryjete dno, tak to nepripada v uvahu. Jsou to ryby vetsinou do 4cm celkove delky. A nesali-li mne zrak, tak mate presne to same akvarko (38litru Blau) a na fotkach v tom akvarku rozhodne nejsou jen krevetky (moloucka mj. je nejmene 3xvetsi nez ti pancici), ale i o dost vetsi ryby nez je treba c.pygmaeus............................
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2013 19:22 Muž FD [-4] - Miniakvária – 25l
Děkuji za odpovědi ale 25l to vážně neni
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2013 18:20 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: vlacek
Jestli to bylo opravdu určeno mně, tak já bych do akvárka Blau 38 litrů nedal žádného pancíka, ani ty nejmenší. Já jsem zastánce toho, že rybky mají být v dostatečně velkých nádržích, aby se jim tam dobře žilo, a tohle akvárko opravdu není pro pancíky. Je pro krevetky. Já odpovídal na dotaz uživatele HF.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   02.10.2013 12:23 JoKa Re: vlacek
A sázku bys prohrál. Nanusi mám a jsem si tím jistý, že jsou to oni. Dokonce mi plavká spokojeně asi tak 30 tři týdny starých mladých... X-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   02.10.2013 07:15 Muž vlacek [402] Re: malyLibor
Jedna-li se o to akvarium Blau, tak to na panciky neni tak spatne, protoze ma docela slusnou plochu dna a neni hnane do vysky. Udelate-li jim proud, budou v tom happy.
c.hastatus - spise na ne zapomente, tezko sezenete. Je treba jich mit vetsi hejno (tak 15ks), pak jsou uzasni, moji nejoblibenejsi :) Jsou ze zminovanych nejmensi a nejzivejsi. Malokdy na dne, stale v pohybu.
c.habrosus - typicti pancici, ryby dna
c.pygmaeus - aktivnejsi, podle mne spolu s habrosus pro vas nejvhodnejsi. Ale chce to tak 10ks
c.nanus - vsadim se, ze u nas c.nanus nikdo nema. To co se pod tim nazvem prodava nejsou nanus, ale co je to nevim. Jsou to ale docela velke rybky, takze spise ne do 40l, snadno byste prerybnil.

Neberte to jako dogma co pisu, jen muj nazor zalozeny na tom, ze jsem krome "c.nanus" mel vsechny. Volba zavisi i na teplote, jakou jim chcete dat. C.hastatus potrebuji vyssi, tak 25C aby meli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2013 23:03 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: ivaha
Tak do 25ti litrů snad nepatří žádný pancéřníček. Já pochopil, že tazatel má akva 40 litrů a i o tom jsem psal, že je to na pancíky dost málo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2013 22:57 Žena ivaha [2730] - Krevetky, ráčci, drobné rybky, rostlinyRe: malyLibor
C.pygmaeus mám teď teprve chvíli, velikostně si je do 25 l představit umím, ale s ohledem na to, jak se chovají, tak ne. I když jsou sotva vidět, tak mám někdy pocit, že těch 112 litrů je jim i málo, jsou to blázni. C. nanus jsou oproti nim celkem kliďasové :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2013 19:11 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: FD
Ano. Romant píše o pancéřníčkovi trpasličím - 2-3 cm velké rybce, ne jako ty o pancéřníčku drobném, který dorůstá až 5 cm. Do tvého tak maximálně 6ks Corydorys habrosus, hastatus nebo pygmaeus... ale i to je na hraně, i pro ně by bylo lepší akvárko nejméně 60 cm dlouhé, tedy 54 litrů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2013 19:10 R Muž romant [28001] Re: FD
Neflákání údržby, hlavně pravidelnou výměnu vody, odkalování dna dle potřeby, vhodné krmení, prostě odpovídající péči menší nádrži a ani těch pancéřníčků bych se nevzdával.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2013 18:53 Muž FD [-4] - MiniakváriaRe: malylibor
romant napsal: Když se budeme držet toho Tvého původního zadání tak bych to sestavil třeba takto. Partu 12 kousků rybicky.net/atlasryb/tetra_ohniv%C3%A1 . 6 kousků rybicky.net/atlasryb/pancernicek_trpaslici a ty krevetky, toť vše. napsal romant
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2013 18:50 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: FD
I na ty je to malé akvárko.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2013 18:38 Muž FD [-4] - MiniakváriaRe: romant
a ty pancéříčky drobné?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2013 18:36 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: FD
Až teď jsem si přečetl, jaké miniakvárko plánuješ. Tak do toho drobnoústky rozhodně ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2013 18:34 Muž FD [-4] - Miniakvária – rostliny
3×Eleocharis acicularis,3×Glossostigma elatinoides,Anubias barteri var. nana,Cryptocoryne wendtii Green,2×řasokoule zelená
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2013 18:32 Muž malyLibor [5371] - AsieRe: FD
Bude-li akva dostatečně zarostlé drobnolistými rostlinami či mechy, kam by se mohly ukrývat malé red cherry, tak proč ne. Jen pamatovat na to, že drobnoústky nemohou být v úplně malém miníčku, i když jsou malé, a že potřebují trochu vyšší teplotu než krevetky.
Edit: Ale jinak souhlas s romantem, že hezčí bys to měl, kdybys tam měl hejnko 12 ks těch teter ohnivých. Zapomněl jsem zdůraznit, že drobnoústky jsou dost choulostivé rybky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2013 18:29 R Muž romant [28001] Re: FD
Nedával bych dvě hejnový rybky do toho menšího prostoru, ale volil jenom jeden druh o náležitém počtu, nebo-li moje doporučení se nemění. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2013 18:26 Muž FD [-4] - Miniakvária – DOBRÝ DEN
Potřeboval bych poradit znovu píšu kvůli akváriu dal jsem na vaše rady a popřemýšlel jsem co do toho akva za kytky atd. zjistil jsem si dost věcí a teď se mi líbí tato kombinace drobnoústka trpasličí 6ks tetra ohnivá 6ks a red cherry 10ks co si o tom myslíte?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2013 19:54 Muž FD [-4] - Miniakvária
Děkuji moc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.09.2013 19:44 R Muž romant [28001] Re: FD
Potom běž do té kombinace endlerek s beťákem na redukci těch živorodek. Osobně bych to už dal bez krevetek a dal ty pancéřníčky.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [42] ...... 95 96

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 103509x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/11330-ryby-do-maleho-akvaria-2150-l?od=2051