Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Filtr do středního akvária (51 - 200 l)

NápovědaFórum » Technika » Filtry 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 27 Žádná další stránka   1  
Filtr do středního akvária (51 - 200 l)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2009 15:52 Muž Patris [2]
A nechá se ta čerpací hlavice normálně sehnat i ve zverimexu? Ale když mě by se líbilo možná vic normál do jako i skrytem, toto zabere pak molitan moc mista ne?a ani to neni moc hezké se mi zdá, tak nwm.. coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.01.2009 15:34 Muž filipsi [1298] – Re: prisavnik
Doporucil bych tohle tema malinko bliz prozkoumat. Ano, vzduchovani "vyhani" co2 z vody, ale jen pokud ho tam je vic, nez by za normalnich rovnovaznych okolnosti bylo. Tj., pokud ho pridavame do akvarka. To pak vzduchovani muze castecne Ph zvysit, snizit efektivitu syceni co2. Ale nejde tady o to vzduchovani, jde o to, ze se voda intenzivneji promichava, na hladine praskaji bublinky, dochazi k tlakovym vlnam .... ktere delaji to, ze co2 se zase o to rychleji uvolnuje z vody zpet do vzduchu.
Takze pokud nepridavame co2, zadne dramaticke pohyby Ph nas necekaji, co2 je ve vode tolik, kolik ho tam ma byt pri danem chemismu, tlaku a teplote. Pokud ho pridavame, snizime si efektivitu, k dosazeni Ph jake chceme budeme muset rozpoustet ve vode vic bublinek, protoze rychleji byde co2 z vody take unikat. Pokud ho pridavat prestaneme, dockame se narustu Ph, a to az k hodnote, ktera je pro tu vodu prirozena. Narust bude rychlejsi, nez kdybychom nevzduchovali, ale zastavi se na stejne hodnote. V normalnim akva rozhodne ne astronomicke ;-)

To jsem se rozepsal :-) . Aspon to budu moci kopirovat, az to nekdo bude potrebovat priste.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2009 15:25 Muž filipsi [1298] – Re: delete
Bublifuk. 25l je fakt malinkate akva, staci minimalni pohyb vody. Navic pro bublifuk mluvi i teplota v nadrzi, nedavno (snad to mohu prozradit) uzivatelka Nada vymenila bublifuk za hlavu kvuli hlucnosti (v malinkem akva), a nestacila se divit, co tech par W ztratoveho tepla vinuti motoru cerpadla dokazalo udelat s teplotou v akva. V opravdu malinkych akva je to docela znat, v zime muze nahrazovat topitko, ale co kdyz uderi letni vedra ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2009 15:18 Muž stanovsky [29] - Živorodky
Prisavnik: Tak to teda nevím jestli bych říkal že máš pravdu.
Delete: Bublifuk ale rozhodni se sám ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2009 15:16 Muž delete [0]
co by se více hodiloo do 25 l akva čerpací hlavice nebo bublifuk ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   27.01.2009 15:15 Muž prisavnik [51] - Rostliny – Re: stanovsky
Ano ,Ph sa meni pouzivanim Co2 ale aj vzduchovanim.To ma opacny efekt.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2009 15:14 Muž stanovsky [29] - Živorodky – Re: filipsi
Asi velkých :-D .. ted sem měřil a mám 6.8 pH :-D .. ph se mění třeba používáním CO2
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2009 15:11 Muž filipsi [1298]
prisavnik napsal: Cim viac sa do vody dostane vzduchu tym viac sa zvysi Ph

coze

A do az jakych astronomickych hodnot myslis, ze dokaze vystrelit?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2009 15:05 Muž stanovsky [29] - Živorodky – Re: prisavnik
Ph jsem měřil každý 2 týdny odhadem a pořád se pohybovalo mezi 6,5 až 7,0 PH
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2009 14:57 Muž stanovsky [29] - Živorodky
To je blbost. Ph samo nevzroste.. Taky sem používal bublinkový filtr (bublifuk) a rybám to nevadilo.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.01.2009 14:56 Muž Eff [417] - Rostliny
prisavnik napsal: Pri molitanovom filtry pohananom vzduchom sa ti moze stat ze ti Ph vystreli do strasne velkej hodnoty ;-)
Opravdu? To by mě zajímalo, čím je to způsobeno?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2009 14:35 Muž prisavnik [51] - Rostliny – Re: Patris
Jasne, nic na tom neni ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2009 14:30 Muž Patris [2]
To neni tak drahý.. A asi, no zeptam se u nas ve zverimexu,ale uvidim, tak¨že říkáte že to je dobrá věc jo? By jsem vzal rovnou 2 i do druheho akva... a jenom na to nasadim ten molitan a je to jO? :) :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2009 14:23 Muž Eff [417] - Rostliny
Cena velmi příznivá, regulovatelnost vynikající, příslušenství bohaté, využitelnost 20-200l akva:
www.akva-exo.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2009 14:06 Muž Patris [2]
doctor, posli odkaz co myslis.. :)a cena?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2009 12:36 DoctorT – Re: Patris
Čerpací hlava a kostka biomolitanu - mám je v 54l, 63l i 220l a pohodička, čerpací hlava je navíc mnohem tišší než vzduchovací motorek a bubliny, které pak vytváří palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.01.2009 11:24 Muž JirkaJirka [10] – Re: Patris
Fotka k příspěvku použil bych třeba Molitanový dvojramenný filtr od Aqua Exotic a vzduchování bych neřešil postačí filtr

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.01.2009 11:09 Muž Patris [2] – Jaký bublinkování+filtr(2v1) do 60l ?
Poradtě, jaký asi bude tak nejlepší,nejspolehlivější a taky penežně přístupný ?? palec Děkuji

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... 26 ...... [27]

Zpět na obsah sekce Technika • Zobrazeno 31904x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9632-filtr-do-stredniho-akvaria-51-200-l?od=1301