Přihlásit se RYBICKY.NET »

Listy, větve a další dekorace z přírody do akvária

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dekorace 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Listy, větve a další dekorace z přírody do akvária
 Reagovat na tento příspěvek 0  - fido16 Re: Johan
Jasně o tom starém (mrtvém) dřevu právě přemýšlím. Dobrá tedy některý den vletím do lesa. Dík za rady :-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Johan Re: fido16
Já to dělám tak, že si zajdu někam do přírodu, najdu mrtvé staré dřevo, to odrbu a dám do akvária. Někam moc to neprožívám. Rozkládat se bude vždy. Je to organický materiál a tak nevydrží věčně.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - fido16 Re: Johan
Toď vše? Nemusí schnout? Aby nehnil. Jinak teď je dřevo jakš takš vyschlé tak se chystám vletět do lesa :-)
 Reagovat na tento příspěvek 3  - Johan Re: fido16
Odrbat kartáčem ve sprše a dát do akvária.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - fido16 – vykopání kořenu
Čauky chci se zeptat jak mám postupovat když si chci do akvária dát kořen z přírody? Díky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - muťa Re: Drahoš .
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Drahoš .
Fotka k příspěvku nevíte někdo o prodejně kde mají pěkné velké kořeny potřeboval bych do 250 litr. akva. jsem z Ostravy přikládám obrázek takový podobný kořen sháním

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - malyLibor Re: petulinakk
Myslím, že dalo... Zaujalo mne "větvičky moruše", protože několik moruší mám na zahradě... a jak jsem myslel, Ikea :-D Lžou, i když nemusí. Prodávají větvičky vrby kroucené :-) Na 99%
 Reagovat na tento příspěvek 0  - petulinakk
V Ikea prodávají větvičky moruše, myslíte že by se to dalo dát do akvárka?
(no je mi jasné že do akvárka se dá dát leccos, ale ted myslím bez nepříjemných následků :-D )

www.ikea.com/…

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - jake98
já mám za chalupou potok a tak jsem tam jednou vlezl a našel si kus dřeva pak jsem ho párkrát povařil a je v pohodě
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: radim
Mrkni na tenhle článek www.akvarko.cz/… a tohle vlákno rybicky.net/forum/9252 se kterým prosím správce o sloučení.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - radim – dubová větev
zdravím,
máte někdo zkušenost s dubou větví v akváriu? myslím tím jestli nezačne hnít, jak moc to ovlivní vodu atd...

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 11  - Johan Re: hr
Vy co tápete běžte také do přírody ale nic s ní do svých nádrží nestrkejte a kupte si raději po čem toužíte ve specializovaných prodejnách. S tímto prostě souhlasit nemohu. Písky v obchodě jsou velmi často mnohem horší než v přírodě. Během páry minut se dá v okolí řeky najít úplně stejný kořen jako v obchodě, takže pokud člověk použije rozum, ani "amatér" se nemusí bát kořene z přírody a to se dá aplikovat asi na vše.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - glumča Re: hr
děkuju za chválu stydim
jojo,já nemám nic proti reakci na Stanislavovo akva,jen jsem chtěla zareagovat na to téma.Setkala jsem se právě s reakcemi,že bych měla okamžitě vyndat ten kořen,hlavně jestli je z borovice,či jiného jehličnanu,že mi to bude dělat neplechu a že se tam prostě z tohoto dřeva kořen dávat nemá.Proto jsem jen chtěla napsat,že mám zatím dobré zkušenosti.Třeba se mýlím a za půl roku půjde kořen pryč,ale já si to chci vyzkoušet na vlastní akva... ano holt jsem beran,no ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RakvistaRe: hr
600l se mu bude udržovat o něco líp smich já začínal nedávno a s ošizenou 54kou.A pak se někde dočetl že to není moc vhodný objem pro začátečníky ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - glumča Re: hr
já má teda v akvu kus kořene myslím z nějakého jehličnanu,nebyl čerstvý a ještě jsem ho měla rok ve sklepě.Nenamáčela jsem,ani nečistila a nemůžu si na něj nikterak stěžovat,takže u mě zatím dobrý ano Když bude dělat neplechu,půjde ven ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: StanislavHULak
Pořádně bych je očistil a hodil znovu do vody. Může se totiž stát, že hnijí jen proto, že byly špatně očištěné a jelikož sou jen v belíku, lehce se voda bez vzduchu zkazí.
Samozřejmostí je použití již mrtvého dřeva bez mízy, pryskyřice apod.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: StanislavHULak
 Reagovat na tento příspěvek 1  - LiborSprysl Re: hr
jestli dávat do aqa kořeny borovice, modřínu a já nevím čeho ještě, které trouchniví, rozpadají se, zahnívají a podobně.
A překvapivě jsou velmi dlouho "smolné"...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: LiborSprysl
Rašelinu dodává také mimo jiné Soběslav a lesy kolem jsou toho plné, jak si je pamatuji z před dvaceti let...tak doufám, že furt
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hostRe: haka
Třeba okolí Borkovic.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - StanislavHULak – kořeny
Ahoj lidičky, chci si v budoucnu zařídit pořádné akva asi 600litru, začínám se připravovat předem dekorace, nasbíral jsem v lese za chatou 5velkých kořenů nevím z čeho jsou buď, borovice, dub a nebo smrk, ale jeden je na tuto modřín některý byly od bahna, už měsíc je mám namočené v sudu na chatě a zatížené kameny, mám je teď vyndat a dát někam do tepla aby vyschly a potom je očistit a znova namáčet, mám dojem, že trochu začaly uhnívat, díky moc, jo je to vhodné z těch stromů co jsem uvedl. :-) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - hakaRe: LiborSprysl
Nebylo by prosím trochu bližší upřesnění ? Já se tam vůbec nevyznám.Jedu tam příští týden na kolo. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: haka
Nebude balení kolem Soběslavi???...Kdyk jsou toho tam lesy plné...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - haka – Kořen
Zdravím,nevíte někdo kam vyrazit pro nějakej kořen z rašeliniště v okolí Veselí nad Lužnicí ??
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: romant
Nevšim jsem si editu.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - jamajcanRe: romant
Až na červený dužnatý nepravý míšek (epimatium botanika.wendys.cz/…), je celá rostlina prudce jedovatá........tohle je citace z Wikipedie.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: jamajcan
To dřevo je podle Tebe jedovatý? Já jsem doteď žil v domění, že jedovatý jsou jenom plody.
Edit: Již jsem dovzdělán a dočetl jsem se, že i dřevo je jedovaté.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jamajcanRe: Moma
Jen pozor,aby ty větve nebyly z Tisu. cs.wikipedia.org/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Moma
A proč ne, když se Ti vzhledově líbí. Jenom bych odstranil tu kůru z toho spodního klacku. Ne z důvodu, že by to nějak ohrožovalo vodu, ale bude se to časem loupat a trošku bordelařit, ale ani to by třeba v akváriu typu black water, nebyl problém. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Moma – větve a kámen
Fotka k příspěvku Chci se zeptat jestli tyto větve a kámen jsou vhodné do akvária.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - 0Re: Cosmogagy

Dvě - tři olšové šištice na deset litrů vody stačí k zabarvení.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - S invalida Re: Cosmogagy
Příště zadej jen olšové nebo jelšové Ty jantare :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Cosmogagy
Malá šiška, to je šištička. :-D (OT)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Cosmogagy Re: romant
Díky potlesk já dal vyhledat "Olšové šišky" a nic mi to nenašlo, měl jsem se víc snažit stydim
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R romant Re: Cosmogagy
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Cosmogagy – kolik olšových šišek do 250L??
chtěl bych si do akva dát olšové šišky. Mám je nasbírané a spařené horkou vodou. Četl jsem že změkčují vodu, dodávají huminové látky (opravdu??), a taky že krásně barví vodu trochu do jantarova, což se mi líbí.
Ale nevím kolik jich tam mám dát. Zatím jich mám 5 daných ve filtru mezi filtračníma náplněma. Mám jich přidat víc?? Nebo jich pár mám dát i přímo do akva?? Kolik je tak ideál na 250L akvárko?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: zordix
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kepi85
no jestli to nepotřebuješ na tvrdo tak bych vydlaba dolík do polistirenu lípnul bych akvarijním slikonem na dno zasypat kamínkama a je to tone
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: zordix
Už se sice budu opakovat, ale proč to neudělat: dát polystyren, na něj kámen, ten někde podle náklonu podložit dalším polystyrenem nebo menším kamenem a pak to zasypat pískem. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zordix Re: Kepi85
To už jsem četl. Ale já nechci pozadí. Já potřebuju stabilizovat obrovský šutr uprostřed akvária.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Kepi85Re: zordix
 Reagovat na tento příspěvek 0  - zordix Re: Sid
Hledal jsem , ale nějaký návod jsem nenašel. Dejte mi tu prosím odkaz.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka Re: Johan
dolomit ale neobsahuje kalcit ale minerál dolomit, takže ani ten kalcit by nebyl úplně přesnej. Asi to přecejen nejde říct správně jedním slovem
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: katterinecka
Však trošku nadhledu. =)
Není, ale kdo si do akvária dává kalcit? Ale "vápenec" (vápenec, dolomit apod...) dost často.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - katterinecka Re: Johan
to vím když studuju geologii ;-) jen že se tu ten vápenec v akvaristické mluvě dost rozmohl, i když to není úplně přesný
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: zordix
...Chtěl bych to jako vyčnívající kus skály skoro až k hladině. To je přirozené, nebudu dělat "vznášející se kameny"...
Co kdybyste se podíval, jak to dělají akvaskejpisté, že se jim kameny skoro pokládají na bok, přesto se nikdy nepoloží úplně. :-)
Dal bych sem nějaký odkaz, ale to byste to měl až příliš jednoduché. :)
(Osobně velké kameny podkládám polystyrenem.)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - larix Re: Johan
katterinecka upozorňovala podľa mňa na to, že CaCO3 nie je vápenec ale iba jeho hlavná zložka - kalcit.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Johan Re: katterinecka
Kalcit je minerál, vápenec je hornina. :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Johan Re: HaDaS
Docela by mne zajímalo, jak se ten všemi proklamovaný vápenec, z toho betonu uvolní. Nebo-li, co tu vazbu naruší? Kyselina chlorovodíková? Jak tu bylo uvedeno. To je snad legrace. Kdo z Vás by se bál dát do akva zlato nebo platinu? Ty totiž HCl naleptává taktéž. Oči v sloup sem hodil kvůli tomuto. Nepsal sem, že se v akváriu bude uvolňovat vápník apod. kvůli HCl, ale jen sem poradil, ať beton odzkouší pomocí HCl, jestli beton vápenec obsahuje. ;-) Ale to už je jedno.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 22 23

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 35018x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9252-listy-vetve-a-dalsi-dekorace-z-prirody-do-akvaria?od=632