Listy, větve a další dekorace z přírody do akvária
Jsou to větve dubu
nedensifikuj je.. oloupej to případně omej kartacem to prejet můžeš zlehka nebo i vubec protože pod kůrou je čisto.. a hoď to do akva
A jak to třeba funguje v rybnících? Mikrobi se taky nikam neodpaří ne? A když odtecou určitě i pritecou a namnozi se...
Dle mě je to úplně normální.. se podívej nekdy na zaplaveny lomy zapadany dubovym listím, nebo jiným... a že je tam fakt vrstva do toho různý klacky.. a voda je skoro jak blackwater a jsou tam vidět plavat ryby.. i vím co všechno tam plave.. žádnej přítok to nemá a ryby tam žijou
Zas si nemysli, že to bude pres celý akva... třetinu akva budou kytky a kořeny a kameny.. možná že ještě víc.. zbytek lehká vrstva listů asi tam dám ty bukový a pár mandlovnikovych jen tak... aby to nebylo jen to samý listí...
0 27.11.2018 16:32 Andaska – Větve
Ahoj, jsou tohle větve buku? Kdybych sloupala kůru (jde to skoro samo) a chtela je dat do akvarka musi se predtim nejak desinfikovat? Asi uz jsou uplne vyschle, protoze jsou hodne lehke.
Strakááč napsal: pokrytý jsem chtěl mít celý dno, tedy skoro
A to Ti nedělá starosti, co to udělá s vodou? Myslíš že jak se to postupně rozpadá, že to mikrobi vynosí v baťůžcích ven z akvárka?
Vím, ten mandlovnik vydrží do měsíce
Buk vydrží, to vím... možná ho tam dam... celkem exoticky vypadá... a když seženu i bukvice bude to zajímavější...
Ty mandlovníkový listy vydrží výrazně kratší dobu než třeba buk. Buk vydrží v kyselý vodě mnoho měsíců. Je nejlepší na pokrytí dna. Dub často nevydrží zdaleka tolik. Mandlovník záleží jak pevný a kožovitý jsou ty listy na začátku, ale stejně vydrží v řádu tejdnů a je z nich hodně bordelu. + Listy, který vydrží se u nás neprodávají a v týhle kvalitě jsou drahý. To co se dá koupit u nás je prostě měkký a drolivý.
kdyby těm těch listů bylo dva, tři už jsem ztupil dávno nůžky o listy :P
a ve městě otrhávat stromy, jak budu vypadat..
ne, asi to zatím zůstane u mandlovníku, než něco vymyslím... pokrytý jsem chtěl mít celý dno, tedy skoro hlavně kvůli tomu hnědýmu písku... aby nebyl tolik nápadnej... měnit písek, tak to je na znovuzaložení akva, a za to mi to nestojí.. nevím, co bych dělal s rybama...
Řekla bych ať se porozhlednes po městě tam je různých okrasných stromů habakuk ale radši ani nebudu říkat kde. Těžko říct co by udělal ve vodě takový rododendron nebo magnolie
. Ale když si šikovný na ty ruční práce mohl by sis z dubu vystříhat úzký listy dle vlastní fantazie
no, čekal jsem to..
ale jistej jsem si nebyl, proto jsme se radši zeptal..
buk, dub vůbec nevypadají exoticky, habr taky moc ne, olše se dle mě rozpadá celkem rychle.. , rád bych něco úzkolistýho, nebo s jiným tvarem listů.. dub by byl jednoznačnej, ten vydrží hodně, ale prostě to si radši koupím ty mandlovníkový listy
ještě mě napadá podobnost listů mandlovníku s listama kaštanu(jírovce) ty by měly vydržet taky delší dobu.. jako další vyrianta by mohla bejt zajímavá - listy osiky, ale to bude beztak stejný jak s vrbou... a další listy mě moc nenapadaj.. javor by třeba taky šel, ale exoticky fakt nevypadá.. stejně tak jiný druhy dubu... ještě by možná šlo dát listy z hrušně, ty jsou tvrdý hladký, eventuelně z třešně, ale jen jestli nejni na to pozdě.. ale ta hrušeň by mohla tyj bejt zajímavá.. vím, že bejvávaly lesklý, tmavě hnědý.. jen je ale sehnat teď...
možná že by to ještě šlo, ale o žádnej hrušni v okolí nevím..
nebo pak možnost to exotický koupit no...
Vrba nevydrží, ta opravdu rychle tleje. Super je buk, dub, olše, habr a tak.
Zkoušel jste někdo do akvária dát vrbový listy? Vydrží nejakou dobu?
Jinak nevíte, kde se daji případně koupit tropický listy jiné než mandlovník?
Dík
Starší reakce
afc1886 napsal: kořen v akvaristice. Není to zase tak závratná cena, co by se nedala oželet.
... a rozdíl v kvalitě je podstatný.
S takovými nálezy z přírody, pokud nejsi zkušený a trpělivý, můžeš brzy přispívat do témat "plíseň v akváriu", "zakalené akvárium", "rostliny nerostou, řasy ano" a "postupný úhyn ryb".
Tvl dojdi pro něco lepšího do lesa, tu borovici.. vyrvi takovej skoro shnilej parez, kořen - zbyde jen smolnatý jadro, který jen tak neshnije v borovym lese nebo něco dubovyho ale to se hoodne blbě shání...
Nee, máš pravdu je to takové čudné
No kvůli mě nemusíš, jestli se ti to tak líbí
Dobře, zkusím to nějak spravit
A musím to nějak speciálně upravit? Nebo to stačí proplachnout aby tam nebyly nečistoty
To záleží, co se ti líbí a co od toho čekáš. Mně ty rovný řezy přijdou dost nepřirozený...
Jo, např. na tom videu co dával Angus. Proto jsem myslel, že to tvoří něco jako tmel. Barvení mě nenapdalo
Lepidlo je pod vodou bílé a musí to nějak zakrýt. Podle mě je to nějaký písek nebo nějaká hlína v barvě dřeva. Na některých videích jsem viděl že to i brousí.
Viděl jsem.. je to nádherný.. a kolik tejdnu, dní že to ve vodě vydrží??
Jak říkám ty lepidla vydrží i dlouho ale prostě nebude trvat ani rok, než něco upadne.. dřevo hnije i když málo.. dřevo se různě může kroutit.. a stejně to působí nepřirozeně..
Pokud chceš výhonky, tak neloupej kůru.
Nevíš, co do toho sype? Už jsem to viděl několikrát. Přijde mi, že to není o lepidle, ale že tam z lepidla (jestli je to lepidlo) toho prášku tvoří nějaký pojivo...
Podívej se na nějaké video jak ty úžasné kořeny používají asiati a jak je dělají. Určitě je nesvazují vlascem.
www.facebook.com/… já reagoval na ten smrk na fotkach..
Hodně se do vody hodí modřín nebo jasan ještě.. vrba je taky v pohodě..
Dewari - já bych se osobně na kouzleni z vrby vyprdnul...
Nee, to co jsem našel jsem už vyhodil
, dneska si dojdu pro vrbový větvičky a zkusím z toho něco vykouzlit
Proč by byla vrba naprd? Já ji úspěšně používám už druhý rok a vypadá, že ještě dlouho vydrží.
Takže vrbu bych doporučil a taky se přikláněl spíš k tomu přivázání.
Jako truhlář ti řeknu, že drevi suchý slepis ale jakmile ho dáš do vody, začne pracovat a málo lepidel je to schopný udržet vterinaky vůbec.. vlasec jak ti radí, je asi nejlepší možnost, dá se sehnat i v barvě dřeva. Nebo ještě jedna možnost... vyprdnout se na to..
To cos našel je naprd.. já mám borovici, protože se dobře shání..
Sekundovým se běžně lepí např. mechy k dekoraci, ke kamenům i ke kořenům, dokonce i přímo pod vodou. Pokud chceš mít jistotu, nekupuj ve večerce, ale v akvaobchodech, např.
www.profiplants.cz/…...
Každopádně dřevo na dřevo bych tím osobně nelepil, řekl bych, že to nebude držet (ale nikdy jsem to nezkoušel), ale sešrouboval a/nebo svázal vlascem...
0 14.08.2018 22:35 Dewari – P
Chci se zeptat, chtěl bych si něco poskládat z vrbových větviček a budu to lepit vteřinovým lepidlem, nemůže to lepidlo do vody vypouštět nějaký nebezpečný látky a ohrozit tím ryby?
Dobře, děkuji
A jak to je s vrbou kdybych chtěl aby mi tam měla výhonky? Musím část kořene nebo stačí větvička
Smrk je moc měkká dřevina. Najdi kořeny baheních borovic, nebo dub atd...
S tím už se dají dělat věci
www.youtube.com/… Ten "pařez" je nevhodný, prolezlý houbou a kdečím, bude se rychle rozkládat, moc velká dávka organických látek pro akvárium.
Ty další dvě se z fotky nedají moc posoudit... někteří takové věci používají, já ne.
0 13.08.2018 20:46 Dewari Ahoj, byl jsem v lese a přinesl jsem si tyhle kousky, chci se zeptat jestli je potřebná nějaká úprava před tím než je dám do akvárka, mělo by to být nejspíš všechno smrk, a na jednom kousků se mi nelíbí takový zelený povlak, neublíží to rybám?
Starší reakce
Echinodor bych na kořen nedával
zdravim, prosim o nakopnuti spravnym smerem - po cem se divat
potrebuji koren, ktery by mel byt hodne osazeny rostlinami (anubias), mozna i echinodor - po cem prosim koukat ? je spousta ruznych "finger" ale ty mi neprijdou uplne vhodne..a ostatni zase nemaji diry, do kterych by se to dalo uchytit
diky za tipy
Starší reakce
Rozhodně nikomu neuškodil. Dávám ho do všech akvárií a v porovnání s magnolií a mandlovníkem vydrží nejméně. Mandlovník vydrží nejdéle.
Krevetky se na něm pasou víc než na mandlovníku, asi se jim lépe rozebírá, dřív měkne.
Starší reakce
0 01.02.2018 11:38 Mejla82 – Javor
Co si myslite o pouziti javorovych vetvi v akvariu?
Starší reakce
Asi by stačilo opláchnout, ale vyvařením nic nezkazíš...
0 04.01.2018 22:17 Radovan Ahojte kupil som si maly koren pre rybky v obchode a chcem sa spytat ci ju nutne ho neako predtym ako ho dam do akvaria osetrit ci pripadne vyvarit? Je velky ako dlan a mam 54L akvarium. Dakujem
Starší reakce
Jak se ten kaštanovník osvědčil?
Starší reakce
Ahoj. Začal nám opadávat kaštanovník, tak by mě zajímalo, jestli někdo používá jeho listí. Je příbuzný buku, není jedovatý a dokonce se komerčně využívá.
- Ze stromů kaštanovníku se získává tanin v závodě Tanin Sevnica ve Slovinsku. Z taninu se vyrábí extrakty pro farmakologii, výživu zvířat, výrobu vína a brandy a kožedělný průmysl. Tanin má příznivý vliv na zdraví pro svoje detoxikační, protizánětlivé, komplexotvorné a stahující účinky.- Wikipedie
Už jsem tedy 2 listy opláchla a dala do ktevetkária.
Starší reakce
Samozřejmě jsem použil humor, tak blbej nejsem, abych to myslel vážně
Ale kdybys mi řekl, kdes je nasbíral...
Tak vylouhované už je mám, ty kořínky jsou od loňského léta s přestávkami v akváriu na chodbě. Jen škrabáním jsem strávil dost značnou dobu takže z darování nic nebude (to by jsi nezaplatil). Jen tomu musím udělat místo a to bude problém, asi to odskáče jeden velký echináč.
Přidat reakci
1 ...... [5] ...... 22 23
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 34695x