Listy, větve a další dekorace z přírody do akvária
Super odkaz, začínám přemýšlet, že vyrazím před barák na náves a budu narozdíl od dětí, které tam hledají kaštany, hledat slupky

0 25.09.2009 20:28 karolO – Re: navik
niesom proti!!!! len sa mi dubove listy pacia viac.

Pokud máte zájem o úpravu vody tímto způsobem, na rozdíl od kolegů prikpa a karolO nevidím vzhledem k obsahu juglonů problém v použití ořechových listů či ještě lépe slupek ořechu vlašského (a ani bych se nedivil, pokud by byl součástí některých komerčně prodávaných přípravků...
Pěkný článek pod nickem autora "mlynář" jsem četl na stránkách "českého cichli klubu" odkaz
www.cesky-cichlid-klub.org/…
0 25.09.2009 20:23 karolO – Re: karolO
alebo su dobre aj jelsove sisky- po cesky olsove!

Nebál bych se ho, ale zahrada je zahrada. Spoustu herbicidů, pesticidů apod.
0 25.09.2009 20:17 karolO – Re: prikpa
presne. staci zajst niekam do parku alebo do lesa.

Určitě roste někde poblíž tebe nějakej dub,tak proč zbytečně riskovat?

0 25.09.2009 20:10 karolO – Re: knutt
zalej ich vriacou vodou a potom sup do akva. ale dubove su lepsie. skus zohnat!!!!
0 25.09.2009 18:49 knutt – Ořechové listí
Ahoj, chci se zeptat, někde jsem četl že ořechové listí pomáhá stejně jako dubové, ale v menším měřítku. Co je na tom pravdy? A jak je připravit, nebo upravit aby mohli do vody? Děkuji.
knutt
Starší reakce
...skus

daj vediet potom - mna skvor zaujima ci uz su - alebo kedy budu "zrele"

0 18.09.2009 12:34 karolO – Re: kortezhugo
skusim ist este ku rybniku. tam snad bude nieco!

...skusal som aj ten mandlovnik...-je to vyborna vec...
www.akvarista.cz/…
...len ta cena...
...a sisky budu za darmo - to je cena...

...ked to chces len na efekt - tak hej...
...ale urcite neobsahuju take latky co jelsa...
0 18.09.2009 11:43 karolO – Re: kortezhugo
no chcem dosiahnut to co so siskami z jelsi-olse. myslis ze to nieje dobry napad?
...podla mna ten smrekovec problem nenarobi - pouzit sa da...
...len podla toho co chces dosiahnut???
...ja chcem s tej jelsi - vyluh spravyt aby som nemusel kupovat raselinovy...
...som cital ze to ma podobny efekt ako ta raselina - a je to zadarmo

0 18.09.2009 11:28 karolO – Re: kortezhugo
drzim palce

0 18.09.2009 11:27 karolO – Re: kortezhugo
chcel som si byt isty ze si do akva nedonesiem ziaden bordel. tak pridam tu vodu a par listov...a co vravis na tie sisky zo smrekovca co su na fotke???????????
...dufam ze budem mat vecsie stastie - tam kde chodim na huby su rybniky 3...

...podla mna mozes - trochu slanej vody - v pohode...len to si ich nemusel po tom varit...
0 18.09.2009 11:19 karolO – Re: Johan
a doniesol som si aj par dubovych listov. tie som teraz povaril v osolenej vode. mozem teraz pridat do akva okrem listov aj trochu s tej vody v ktorej sa varili??? asi pol litra jej je.
0 18.09.2009 11:18 karolO – Re: Johan
v lese je aj potok a tam ani tuk!!!
Pro příště poradím. Kde roste modřín, jen zřídka najdete i olši

. Příště na olši k rybníku=). Do akvária se syrové použít nedají. Já je mám v akváriu řádně vyluhované z řeky.
0 18.09.2009 11:15 karolO – Re: karolO

a tu je foto:
0 18.09.2009 11:01 karolO – šišky zo smrekovca opadavého
nazdar, dnes som sa bol prejst v lese. hladal som jelšové šišky ale nenasiel som ziadne. namiesto toho som nasiel sisky zo smrekovca opadaveho-aspon myslim ze je to on. chcem sa spytat ci sa nedaju pouzit rovnako ako z jelse-olse??????? diky za rady!!!
Starší reakce
Ani bych se nedivil, kdyby to zimní nebyl. Ono poznávat duby ani v naší přírodě není zas tak snadné, natož podle fotky ze sídliště

.
0 21.04.2009 20:11 marsz 
A ty na příští rok.
0 21.04.2009 20:10 marsz 
Nějak sem pozapomněl, že se docela výrazně oteplilo a i tydle zvláštní doubky to listí shodily. Zasazené jsou tady
www.mapy.cz/… , ale vypadá to tam už trošku jinak než na fotomapě. To už je podle mě jednodušší shrabat listí v lese. Tyto jsou akorát čerstvě spadlé a pěkné a cizokrajné. Hehe
Jestli to bude kvalitní materiál, tak mi řekni kde to je, ve čtvrtek jedu do Zlína do práce...nebo mi doneseš pár kousků.
nafot list a urcim ti ho....
no kdyz vemesh dub zimni, ci dub baheni tak ty maj listi celou zimu (opadaji, az pri puceni novych listu).... jen je treba dat pozor na houbicky a jine potvoraky (jakekoliv skvrny jsou podezrele), zvlaste u listi na zemi... a dubove vetvicky jsou velice vhodne do vodniho prostredi, protoze po case pod vodou "zkameni", navic do vody uvolnuji trisloviny
a dejte si pozor na Akatove drevo -uvonuje alkaloidy!
ja som ho nedaval do sava ani neprepral a je ok nic nepokazilo
Kde teď sehnat dobové listí? Asi nikde. Myslíte, že lze použít to ze země padané, když projde třeba lázní sava a vody?
0 18.04.2009 12:22 nickolka – kořen
mě kořen barví vodu pořád..už nevím,co s ním mám dělat..vyvářela jsem..máčela a pořád barví..a já mám stále žlutou vodu v aq...

Starší reakce
To bylo ale fakt hnusný, takovej rosol o stejném objemu jako podklad

Po pár dnech může být olezlé plísní úplně všechno, i skořápka od kokosáku. A plíseň příjde a odejde, a nic neudělá

.
Viděl jsem to loni na jedné akva výstavě v několika akvárkách, již po pár dnech byly všechny větve obalené plísní a slizem, takže bych to asi neriskoval...
Mým favoritem jsou bukové větve bez kůry

Víno kořeny nemá velké.Ale dřevo je dost tvrdé.Takže by to mohlo jít.
0 10.04.2009 22:33 Zdenek58 jajaapaja napsal: A to mám vynohrad za barákem.
Kristepane

. A jaké odrůdy v
ýna tam pěstuješ

?
Když nebude plavat a dobře ho oloupeš od kůry a vyvaříš může vypadat dobře.je to zvláštní dřevo.toto mě nikdy nenapadlo.A to mám vynohrad za barákem.používám kmínky na tylandsie.
Prodávají se do akvária a myslím, že to nebude vadit (vyhodit se může vždy).
0 10.04.2009 20:26 karolO – Re: Zdenek58
jasne ze nie. je to sucha haluzka!
0 10.04.2009 20:18 Zdenek58 – Re: karolO
Aj s hroznom

?
Přidat reakci
1 ...... [20] 22 23
Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 34962x