Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Listy, větve a další dekorace z přírody do akvária

 

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dekorace 

Přejít na předchozí stránku 16 Přejít na další stránku   1  
Listy, větve a další dekorace z přírody do akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2011 15:32 Žena JJaanca [67] Re: Fugee
To je opravdu borovice? Mě to připomíná spíš modřín.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2011 14:38 Fugee
Fotka k příspěvku Druhé foto :
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2011 14:37 Fugee
Fotka k příspěvku Zdravím, můžou být BOROVICOVÉ šišky (vyvařené, odstáté, prané v hypermanganu) v akváriu? Vypadají celkem pěkně.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.04.2011 21:51 Muž filipsi [1295]
rennie napsala: .. kúpať sa u susedov ..
OT - Soused mozna protestovat nebude.

K "slizu" (at nejsem jen za ...) - jak bylo psane, zmizi, ampularka pomuze. Koren tam nech, za chvili mas od toho pokoj.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2011 20:00 Žena rennie [5] Re: Yirka
Faktom ostáva (bez ohľadu na to, komu bola odpoveď smerovaná), že bolo (podľa mňa v tomto prípade nelogicky) použité mn.č. Tá koza z vozom by bola trefnejšia ;-) Ono ten chlapec, čo sa mi pokúšal helfnúť má 15, tak sa snažil, no.
Faktom tiež ostáva, že si tým zrejme budem naozaj musieť len prejsť, kúpať sa u susedov a vo vani nechať sa "lochniť" nasolené korene a o ten mesiac, keď už bude drievko pekne nasiaknuté lochniť "bez príznakov" v akvárku si tu ten dotaz nájde nejaký čarodejník veci znalý, čo má na to v zálohe kúzelné vodičky a chemi-krabičku a la "savo-ocot-sóda bikarbóna", alebo čosi také a sem hodí super zaručený tip, ale to mi už bude nanič, lebo ja už také korene, čo sa mi nevmestia do nádobíčka veru už domov nedotiahnem.
Na druhej strane to potom snáď nájdu ďalšie akvaristické "uchá", ktorým to pomôže. Ale to len taká dilema ;-)
PS: No bacha na ženské; na slovíčkařenie sú chytľavé a urážlivé :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2011 19:34 Muž Yirka [9126] Re: rennie
To není dobře míněná rada, to je skutečnost. Tím si prostě projde každý. ;-)
A k tomu nerozmění - podívej se, prosím, komu je odpověď směrována.
Ale asi jsem měl opravdu raději napsat "Jeden o voze a druhý o koze". (Ale vyšlo by to nastejno) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   03.04.2011 19:31 Voloduson Re: rennie
Povlak je zcela bezna vec... U techto korenu se tvori hlavne na urizlych castech... Rychlejsi nez ancistrus bude ampularie... Ale pokud nechces ani jedno nech to byt a za par dnu to zmizne samo... Jinak tenhle koren je potreba zatezkavat cca pet dni... Da se to vyresit v ramci layoutu akvaria na furt... Nebo na ne proste polozit tezke kameny kdyz uz jsou v nadrzi a ty po case sundat...
+ jeste doplnim, ta hlavni cast korene, ze ktere vyrustaji jednotlive slahouny je u tohoto druhu povetsinou plna jilu ci jineho blata... takze to chce opravdu poradne vydrhnout kartacem...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2011 19:24 Žena rennie [5] Re: Yirka
Pri slove "nerozumite" by som ja osobne prešla na jednotné číslo, keď už... (ako čo som nerozumela ja?)
Skôr som bádala po nejakom rýchlejšom efektívnom spôsobe, ako sa toho zbaviť hneď (teda čo najrýchlejšie), že to zmizí a, že si z toho nemám nic delat som tu už vyčítala tiež (pokiaľ sa už pokúšam tu krátiť čas skúseným akvaristom vymáhaním odpovedí, ktoré tu už niekde v témach eventuelne sú, tak si najprv prečítam všetko, čo sa môjmu problému čo i len vzdialene podobá a až keď zistím, že na môj dotaz tu odpoveď skutočne nenachádzam; trúfam si sem niečo hodiť...), ale ďakujem za dobre mienenú radu ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   03.04.2011 17:28 Muž Yirka [9126] Re: bluemonster
Na to že jste oba ze Slovenska je zajímavé jak si nerozumíte.
K dotazu: Z povlaku si nic nedělej, je to normální jev u nezavedených nádrží a nových dekorací. Za pár dní to zmizí, pokud mezi prvními obyvateli budou ancistrusi, bude to ještě dříve.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2011 16:53 JagerMaister Re: rennie
stým som mal aj ja problém ... koreň som vyvaril dal do akvária ale on stále plával
(už pri varení sa mi koreň nepozdával išiel z neho humus a hrozne páchol :), po zaťažení bolo všetko ok až na ten povlak .. potom sa mi zakalilo celé akvárium . tak som ho vybral prevaril ešte raz a dal som ho poriadne vyschnúť ... po vyschnutí som ho asi týžden máčal vo vlažnej vode a teraz ho maám v akváriu a je v pohode stále pláva ale ... už pri varení sa mi koreň nepozdával išiel z neho humus a hrozne páchol :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   03.04.2011 16:13 Žena rennie [5] – ako upraviť tieto korene a aké to sú?
Fotka k příspěvku Asi tak pred týždňom a pol som v Hornbachu v BA kúpila cca 40cm koreň (z mne neznámeho stromu) a ešte jeden v akvaristike, ale je určite z rovnakého stromu, len menší.
Ten väčší som rozpílila na dve a ten krajší (kedže sa mi nevmestil do hrnca, aby som ho prevarila) hodila priamo do AQ, kde boli len rastlinky (Anubias barteri petite + Ludwigia repens) a zopár šnekov.
Do 24h sa mi po celej ponorenej časti koreňa vytvoril súvislý priesvitný (na dotyk slizký) povlak - predpokladám, že sú to nejaké mikroorganizmy... Koreň som vytiahla a prevárala pár hodín v osolenej vode (kedže sa do hrnca nezmestil celý, tak som ho proste rôzne otáčala, aby bola prevarená čo najväčšia časť).
Po tomto "procedére" som ho do AQ hodila zas a ten povlak tam mám znovu... Trvalo to dlhšie ako pred prevarením, ale predsa. Môj problém je, že sa to usádza i na rastinkách, ktoré takto nemôžu fungovať (okrem toho, že je to humus...).
Druhú odpílenú časť som medzitým hodila do plnej vane a zatažila kameňom. Na tomto kúsku sa mi povlak vytvoril tiež. Korene mimochodom plávajú.
Kto mi vie prosím poradiť, ako mám tieto korene upraviť tak, aby sa mi ten povlak už netvoril (okrem toho spôsobu, že ich mám na mesiac hodiť do vody...) a vie mi tiež povedať z akého stromu to je?
Na fotke z prava do ľava - koreň z akvaristiky + odpílený z Hornbachu (tieto boli v AQ + neskôr prevárané v slanej vode) a druhý odpílený z Hornbachu (nepreváraný, len v slanej vode).
Vopred veľmi pekne ďakujem za radu :-)
PS: Momentálne sú všetky zaťažené vo vani v čiastočne horúcej a čiastočne prevarenej vode + soľ
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2011 23:11 Jery – Čištění savem
Ještě jedna reakce! Pokud do akvária budete dávat vyschlé kořeny, kameny a podobně a rozhodnete se je desinfikovat savem, tak velmi opatrně. Jsem zastáncem sava jako desinfekčního a čistícího prostředku pro věci do akvária. Vzhledem k jeho rychlé rozložitelnosti ve vodě je naprosto úchvatné a třeba na čištění dekorace od řas je nedocenitelné. ALE VELMI OPATRNĚ !!! Nedávno jsem čistil dekorační "jeskyni" z porézního materiálu od řas. Nešly dolu varem, kartáčem a ničím jiným. Tak jsem nakonec po pár dnech co mi schla mimo vodu použil savo. Řasa zbělala okamžitě a nádherna šla kartáčem dolu. Nějakou hodinu jsem máchal pak jeskyni ve vodě a když jsem měl i tak pocit, že cítím stopy chloru, tak jsem napustil umyvadlo horkou vodou a další asi hodinu a půl s jednou výměnou vody jsem jí tam máčel. Nakonec už nesmrděla, tak jsem jí nechal chvíli vydechnout a pak dal ke krevetám a potěru do asi 10 l akvária. ...ráno jsem našel kompletně mrtvé krevety a potěr, rostliny byly bílé a voda smrděla jak čisté savo. Ten porézní materiál, jak byl suchý, tak nasákl savo až do samého nitra a pak se k němu voda jen tak nedostala, tudíž jej nezneutralizovala. Proto VELMI OPATRNĚ !!! Lepší takto čistit již nasáklé předměty a nejlépe pak trochu prohnat vroucí vodou a nechat delší dobu vydechnout.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2011 23:02 Jery
Tak ohledně listí a šištiček olše se dobře vyjádřil jeden člověk zde na foru v rybicky.net/forum/7519 . Jinak pokud je máš někde z čistého místa, tak bych je asi jen hodně rychle přelil horkou vodou a dal do akva. Pokud je budeš vařit, nebo budeš čistit více v horké vodě, tak vyplavíš to nejdůležitější a pak bude skoro zbytečné je do akva vůbec dávat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2011 21:30 Muž Pavol [0] - Raci, krabi, krevetky
cauko
ja som bol vcera na vylete......a nasiel som sisky...z jelse......
a chcem sa spytat ci sa daju pouzit, aj ked som ich nasiel teraz v marci...
a ako? ak by sa dali pouzit?
treba ich asi aj nejako umyt?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.03.2011 14:37 JagerMaister
ahojte má dotazík došli mi zásoby dubového lístia tak som dnes s dedom bol na nové listy ( suché samo ..) len neviem či sú také listy ešte vhodné . PS ešte boli na stomoch - suché X-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2011 21:28 JagerMaister
tak vďaka už ich suším :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2011 21:26 R Muž romant [27987] – Re: LA Ink
Viděl bych to asi tak. Nic přírodního nám v našich akváriích, kde se stejně snažíme z větší či menší snahou napodobit přírodu, není cizí. :) Takže bych do toho klidně šel. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.03.2011 21:09 JagerMaister
ahojte doma máme staré a suché asi 10 ročné hrozno z ktorého dedo orezal konáriky, ktoré by sa mi perfektne hodili do akvária sú to asi 3 cm hrubé rozvetvené konáriky , čo myslíte po vyvarení a umytí by som ich mohol šupnuť do akvária ?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2010 18:25 Muž bali [364] - Raci, krabi, krevetky – Re: vlacek
ja doufam ze to jedno je, ted sem si taky sbiral ten spicatej :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2010 15:26 Muž Tragett [61] - Mořské ryby – Re: vlacek
Me by treba zajimalo kolik mam tech listu dat ... :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2010 14:08 Muž vlacek [402] – Re: Moucha
Je to jedno jaky dub? Pred par tydny jsem nasbiral pekne listi z dubu zimniho.(Je vetsi a ma ostre spicky)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2010 12:14 Muž Tragett [61] - Mořské ryby – Re: Mrakoplash
nee kanci jsou 4, jsou jako dominantni ryby jeste male ... cekam az vyrostou a uvidime pak necham jen jeden par ...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2010 11:59 Mrakoplash – Re: Tragett
Těch 10 ryb ve 120 litrech jsou všechno kančíci ?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2010 09:40 Muž Tragett [61] - Mořské ryby – Re: Moucha
mno ja mam 120l a je tam nejakych 10 ryb ... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2010 09:09 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetky – Re: harpunar
jen po zkusenostich s nekterymi individuii bych konstatoval, vsecko s mirou!!!!! radsi min nez vic...

hlavne do malych akvarek (10-20L) jeden dva listy staci
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2010 08:53 harpunar – Jelikož jsem německého původu,dávám do akva
výhradně dubové ratolesti! Mám je u všech ryb a hlavně krevetek (ryby které potřebují tvrdou vodu nechovám)a barva vody je jemně nahnědlá,hodně podobná přírodnímu prostředí,kde ryby žijí.Myslím že jim to jen prospívá,nepozoroval jsem nijaký problém. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.11.2010 08:45 Muž Moucha [1429] - Raci, krabi, krevetky – Re: Tragett
rozhodne dub, troska trislovin rybkam jen prospeje, pokud chces pribarvit a okyselit vodu tak se pouzivaji i olsove sisky, ale vsecko tu huz bylo popsano....

listi se dava hlavne ke krevetkam....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.11.2010 23:27 Muž Tragett [61] - Mořské ryby – Re: Dahak
Ahoj ahoj ahoj :) chtel bych dat nejake listi ke kancum, mam v akva koren (docela velky), nejakou bridlici, echinodory, anubias, valisneru, croptokorynu, na dne kremicity pisek, premyslel sem vicemene o tom, ze bych dal nejaky dub, nebo buk, spise jako dekoraci, par listu. Ma to cenu ? :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2010 18:47 Muž Sid [6637] - Rostliny – Re: invalida
...Čistá voda je voda mrtvá...
Myslíte chemicky čistou vodu, že? :-) Opticky čistá voda může být "živější", než "špinavá"... :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2010 18:37 S Muž invalida [3881] – Re: Kobylka23
Čistá voda je voda mrtvá...v přírodě se téměř nevyskytuje a ryby taky mají raději obarvenou kvůli mizení ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2010 16:23 jose – Re: martina200l
bežne sa používa, neboj sa
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2010 16:16 martina200l
mohu se zeptat jestli je vhodné do akvária dát větev z vinné révy? když by se oloupala kůra a pak by se to převařilo? nebude to dřevo vylučovat nějaké škodlivé látky? děkji za odpověď
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2010 18:19 Žena Kobylka23 [2] - Labyrintky
Jasne,mate vsichni pravdu.Jak se rika:Milion lidi,milion chuti ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2010 18:03 Muž avast [49] – Re: Kobylka23
O tom se tu samozřejmě můžeme dohadovat co je hezčí a co ne.
Někomu se líbí voda do modra, někomu do hněda a někomu třeba úplně čistá. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2010 17:59 Muž ondra [168] - Živorodky – Re: Kobylka23
zase některé rybky se krásně vybarví
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2010 17:57 Žena katterinecka [2146] - Rostliny – Re: Kobylka23
jak pro koho ;-) Voda může být hnědá od kořene a nemusí být kalná
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   04.11.2010 17:49 Žena Kobylka23 [2] - Labyrintky – Re: avast
Vis co,mozna nevadi,ale vypada to blbe na pohled. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2010 16:32 Muž avast [49] – Re: Kobylka23
No, pozor. Ono to rybkám nevadí. :)

E:Samozřejmě pak záleží co se ti líbí víc, jestli nahnědlá, nebo úplně průzračná voda. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   04.11.2010 16:07 Žena Kobylka23 [2] - Labyrintky – Re: RadioactiWe
Tobe by nevadila kalna voda v akvarku?? coze Me teda jo ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2010 15:34 Muž RadioactiWe [192] - Labyrintky – Re: martina200l
A to ti tak moc vadí že farbí?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.11.2010 11:57 Žena Kobylka23 [2] - Labyrintky – Re: martina200l
Cauky,varit cca pul hodky,pak poradne vydrhnout a pak zase varit v osolene vode opet pul hodky a pak oplachnout.Ja to tak udelala a koren je cistej a voda v akva taky!!!! ;-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2010 13:47 Muž mori79 [6] – novy koren
vecer som ho vlozil do akvarka a rano na nom boli biele kratke asi hovienka ale dost vela neviete co to moze byt
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2010 11:32 JagerMaister
ok dnes pôjdem niečo pohladať ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2010 11:30 jose – Re: Inky
jasné, môžeš
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.10.2010 11:19 JagerMaister
a ešte jeden dotaz môžem dať do akvárka suchú vätvu zo smutnej vrby? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.10.2010 22:29 Muž Tudy [330] - Krevetky – Re: Glad
Zkus nějaký menší kousek cca 30 min vyvařit na zkoušku v hrnci - pro jistotu. Uvidíš, jak se barva zachová.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 23:04 Muž Steegard [0] - Cichlidy
smich :-D Jebni to tam, a pak dej vědět, jak to dopadlo. Kdyžtak bych si takový kořínek od tebe pak i koupil. Vypadá to moc hezky a do aq které budu zařizovat by mi to pasovalo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   19.10.2010 18:24 Glad
Ok, jebnu to tam, ale chran vas cert jestli bdu mít fialove akvarko :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 15:15 S Muž invalida [3881]
Ve švestce někdy v jasanu co roste u vody..ve vrbách a v zeravu západním je to poměrně běžná barva ...nějak to souvisí s flavonoidy obsaženými v dřevině ale víc nevím..nejsem chemik... je to běžná barva ale nebál bych se toho.. ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2010 14:20 jose – Re: Ninco
neboj sa toho

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [16] ...... 22 23

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 34507x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9252-listy-vetve-a-dalsi-dekorace-z-prirody-do-akvaria?od=751