Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Listy, větve a další dekorace z přírody do akvária

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dekorace 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Listy, větve a další dekorace z přírody do akvária
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.08.2018 11:17 R Muž ctibum [7151] Re: Dewari
To záleží, co se ti líbí a co od toho čekáš. Mně ty rovný řezy přijdou dost nepřirozený...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2018 11:06 Dewari
Fotka k příspěvku Co myslite můžu to tam dát takhle nebo na to mám přivázat nějaký větvičky? hmm

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2018 10:55 R Muž ctibum [7151] Re: vaaclav
Jo, např. na tom videu co dával Angus. Proto jsem myslel, že to tvoří něco jako tmel. Barvení mě nenapdalo :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2018 10:49 R Muž vaclav [14941] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: ctibum
Lepidlo je pod vodou bílé a musí to nějak zakrýt. Podle mě je to nějaký písek nebo nějaká hlína v barvě dřeva. Na některých videích jsem viděl že to i brousí. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2018 10:43 Muž Strakááč [138] - Jižní Amerika a (Truhlář)Re: vaaclav
Viděl jsem.. je to nádherný.. a kolik tejdnu, dní že to ve vodě vydrží?? smich
Jak říkám ty lepidla vydrží i dlouho ale prostě nebude trvat ani rok, než něco upadne.. dřevo hnije i když málo.. dřevo se různě může kroutit.. a stejně to působí nepřirozeně.. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.08.2018 10:42 RAP Re: Dewari
Pokud chceš výhonky, tak neloupej kůru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2018 10:39 Dewari
Fotka k příspěvku Teď jsem si něco přinesl hmm

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2018 10:31 R Muž ctibum [7151] Re: vaaclav
Nevíš, co do toho sype? Už jsem to viděl několikrát. Přijde mi, že to není o lepidle, ale že tam z lepidla (jestli je to lepidlo) toho prášku tvoří nějaký pojivo...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2018 10:18 R Muž vaclav [14941] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Strakááč
Podívej se na nějaké video jak ty úžasné kořeny používají asiati a jak je dělají. Určitě je nesvazují vlascem. :-) www.facebook.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2018 10:15 Muž Strakááč [138] - Jižní Amerika a (Truhlář)Re: Wanderer
já reagoval na ten smrk na fotkach.. :)
Hodně se do vody hodí modřín nebo jasan ještě.. vrba je taky v pohodě..
Dewari - já bych se osobně na kouzleni z vrby vyprdnul...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2018 08:22 Dewari Re: Strakááč
Nee, to co jsem našel jsem už vyhodil :-D, dneska si dojdu pro vrbový větvičky a zkusím z toho něco vykouzlit ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2018 08:16 Muž Wanderer [2103] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Strakááč
Proč by byla vrba naprd? Já ji úspěšně používám už druhý rok a vypadá, že ještě dlouho vydrží. :-)

Takže vrbu bych doporučil a taky se přikláněl spíš k tomu přivázání.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.08.2018 00:21 Muž Strakááč [138] - Jižní Amerika a (Truhlář)Re: Dewari
Jako truhlář ti řeknu, že drevi suchý slepis ale jakmile ho dáš do vody, začne pracovat a málo lepidel je to schopný udržet vterinaky vůbec.. vlasec jak ti radí, je asi nejlepší možnost, dá se sehnat i v barvě dřeva. Nebo ještě jedna možnost... vyprdnout se na to..
To cos našel je naprd.. já mám borovici, protože se dobře shání.. :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   14.08.2018 22:59 R Muž ctibum [7151] Re: Dewari
Sekundovým se běžně lepí např. mechy k dekoraci, ke kamenům i ke kořenům, dokonce i přímo pod vodou. Pokud chceš mít jistotu, nekupuj ve večerce, ale v akvaobchodech, např. www.profiplants.cz/…...
Každopádně dřevo na dřevo bych tím osobně nelepil, řekl bych, že to nebude držet (ale nikdy jsem to nezkoušel), ale sešrouboval a/nebo svázal vlascem...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   14.08.2018 22:54 R Muž vaclav [14941] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Dewari
Prodávají se gelové vteřiňáky pod vodu. www.profiplants.cz/… :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2018 22:48 Aslan
Určitě bych to neriskoval. Zkus je připevnit k sobě vlascem a kdyby to nedrželo tak bych se na to ... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   14.08.2018 22:35 Dewari – P
Chci se zeptat, chtěl bych si něco poskládat z vrbových větviček a budu to lepit vteřinovým lepidlem, nemůže to lepidlo do vody vypouštět nějaký nebezpečný látky a ohrozit tím ryby? :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2018 21:21 Angus68 Re: Dewari
Vrba je nezmar ;-) Já měl ale v AQ celou větev a ani výhonek.
www.zahradnictvi-spomysl.cz/…
Můžeš to zkusit, jenom ji sloupni kůru.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2018 21:07 Dewari Re: Angus68
Dobře, děkuji :-)
A jak to je s vrbou kdybych chtěl aby mi tam měla výhonky? Musím část kořene nebo stačí větvička
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2018 21:05 Angus68 Re: Dewari
Smrk je moc měkká dřevina. Najdi kořeny baheních borovic, nebo dub atd...
S tím už se dají dělat věci ;-)
www.youtube.com/…
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.08.2018 20:57 Maq Re: Dewari
Ten "pařez" je nevhodný, prolezlý houbou a kdečím, bude se rychle rozkládat, moc velká dávka organických látek pro akvárium.
Ty další dvě se z fotky nedají moc posoudit... někteří takové věci používají, já ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.08.2018 20:46 Dewari
Fotka k příspěvku Ahoj, byl jsem v lese a přinesl jsem si tyhle kousky, chci se zeptat jestli je potřebná nějaká úprava před tím než je dám do akvárka, mělo by to být nejspíš všechno smrk, a na jednom kousků se mi nelíbí takový zelený povlak, neublíží to rybám?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   13.05.2018 19:17 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: nekdo
Echinodor bych na kořen nedával ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 10   13.05.2018 17:36 R Muž vaclav [14941] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: nekdo
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Záleží co by jsi chtěl za tvar je jich spousta. Dají se i sešroubovat. :-)

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   13.05.2018 17:18 Muž nekdo [355] – koren na osazeni
zdravim, prosim o nakopnuti spravnym smerem - po cem se divat :)
potrebuji koren, ktery by mel byt hodne osazeny rostlinami (anubias), mozna i echinodor - po cem prosim koukat ? je spousta ruznych "finger" ale ty mi neprijdou uplne vhodne..a ostatni zase nemaji diry, do kterych by se to dalo uchytit :)
diky za tipy

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.03.2018 18:10 Žena lenkalor [583] Re: Kubaa
Rozhodně nikomu neuškodil. Dávám ho do všech akvárií a v porovnání s magnolií a mandlovníkem vydrží nejméně. Mandlovník vydrží nejdéle.
Krevetky se na něm pasou víc než na mandlovníku, asi se jim lépe rozebírá, dřív měkne.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.02.2018 11:38 Mejla82 – Javor
Co si myslite o pouziti javorovych vetvi v akvariu?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.01.2018 22:38 R Muž ctibum [7151] Re: Radovan
Asi by stačilo opláchnout, ale vyvařením nic nezkazíš...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.01.2018 22:17 Radovan
Fotka k příspěvku Ahojte kupil som si maly koren pre rybky v obchode a chcem sa spytat ci ju nutne ho neako predtym ako ho dam do akvaria osetrit ci pripadne vyvarit? Je velky ako dlan a mam 54L akvarium. Dakujem

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.11.2017 15:22 Muž Kubaa [718] Re: lenkalor
Jak se ten kaštanovník osvědčil?
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   01.10.2017 15:44 Žena lenkalor [583] – Kaštanovník setý
Fotka k příspěvku Ahoj. Začal nám opadávat kaštanovník, tak by mě zajímalo, jestli někdo používá jeho listí. Je příbuzný buku, není jedovatý a dokonce se komerčně využívá.
- Ze stromů kaštanovníku se získává tanin v závodě Tanin Sevnica ve Slovinsku. Z taninu se vyrábí extrakty pro farmakologii, výživu zvířat, výrobu vína a brandy a kožedělný průmysl. Tanin má příznivý vliv na zdraví pro svoje detoxikační, protizánětlivé, komplexotvorné a stahující účinky.- Wikipedie
Už jsem tedy 2 listy opláchla a dala do ktevetkária.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2017 16:25 R Muž ctibum [7151] Re: vaaclav
Samozřejmě jsem použil humor, tak blbej nejsem, abych to myslel vážně ;-) Ale kdybys mi řekl, kdes je nasbíral... stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.09.2017 16:09 R Muž vaclav [14941] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: ctibum
Tak vylouhované už je mám, ty kořínky jsou od loňského léta s přestávkami v akváriu na chodbě. Jen škrabáním jsem strávil dost značnou dobu takže z darování nic nebude (to by jsi nezaplatil). Jen tomu musím udělat místo a to bude problém, asi to odskáče jeden velký echináč. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2017 15:26 Žena drvi [2962] Re: vaaclav
Vypada to krasne, urcite to tam dej potlesk palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2017 15:25 RAP Re: vaaclav
Já bych ho tam šoupnul. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.09.2017 15:23 R Muž vaclav [14941] - Echinodory + stonkové rostliny
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak jsem si něco sešrouboval z dubových kořínků a nevím jestli ho mám strčit do akvária. smich

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2017 15:54 Muž powery [250] Re: Honzulka12
Pozor, mechy jsou potřeba vodní rybicky.net/clanky/1322-maly-atlas-mechu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.03.2017 15:05 Honzulka12 – Mechy,olsove sisky a kameny ke krevetkam
Dnes jsem si z lesa prinesl mech a olsove sisky. Musim s nimi neco udelat nez je zandam do nadrze? Jsem je jen proplachnul ve vode a mam je v misce zatim.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2017 12:34 Muž visek [76] - Tetry
ja mam ty pruty ze zakrsle vrby.zatim plavou nahore
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.02.2017 23:04 Muž DavFM [1371] - Corydoras&ApistogrammaRe: Maq
Bordýlek na dně je pro mě nutnost. U apistek téměř vůbec neodkaluju. Na tom bordýlku žije kdejaká havěť a samička tam vodí napást potěr.
Taky tam liju výluhy z šišek a vodu překapanou přes rašelinu, proč by teda pak měla vadit vrbová větev? Tu vrbu mám kvůli jejímu obsahu naopak mnohem raději než kořen z obchodu,tady fakt nejde o cenu. Zaplísněná neonka (rozhodla se prchnout okem v perlince a nezbylo mi, než ji protáhnout durch) se během cca týdne,dvou spravila sama bez jakéhokoliv léčení.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2017 22:48 Žena Morticia [118] Re: JoKa
Vrba je prostě (dendrologický) nezmar. Raší velmi ochotně, ale pod vodou otázka,jak dlouho vydrží. Ale pokud se dostane nad hladinu..! Zajímavý pokus. Držím ji pěsti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2017 07:33 lenkalor Re: JoKa
Submerzní vrba ? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2017 06:27 Muž visek [76] - Tetry
ja jsem vcera prinesl 2 vetve a ancici se sjeli jak duchodci na slevu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.02.2017 19:59 JoKa Re: NHKG
Fotka k příspěvku Tak zrovna tahle větev, vrbová, je tam rok a půl, téměř přesně... Před měsícem vyrazil tento živý výhonek... Možná i vykvete... smich :) smich Má se čile k světu, roste, zvětšuje se...

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2017 19:00 R Muž romant [28001] Re: Maq
Ono, když si pořídíš kořen z našich rašelinišť, jistě budeš spokojen jak ty, tak tvoji chovanci, pořizuješ více věcí v jednom a ještě se mě nestalo, aby tento kořen v akváriu způsobil nějaký problém, tedy jak popisuješ, tyhle taky nehnijí. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2017 18:39 Maq Re: NHKG
Chápu že jsou ryby, které jsou z toho šťastné. Ale taky jsem psal "pokud nemusím, tak...".
Vidím hodně akvárií, do kterých lidi aranžují větve a kořeny z přírody. Chápu že rašelinové (nebo tropické či "tropické") kořeny jsou drahé. Ale jak píšeš, vydrží věky. Protože se téměř nerozkládají. A tedy nesviní, neplesniví, atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2017 18:03 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Maq
Vrbová větev pokud se očistí od kůry (a lýka) a vytáhne dřív než se začne rozkládat nemá šanci způsobit problémy. Jemnější větvičky vydrží pár měsíců, tlustší víc. Dřevožravé ryby jsou výhodou, protože to co začne hnít žerou přednostně. Akorát na ty jemné větvičky se mým cca 14cm velkým krunýřovcům lézt nechtělo. Každopádně je potřeba počítat s tím, že větev je občas potřeba vyměnit. Není to jak kořeny tropických stromů. Třeba kořen Mopai mám cca 15 roků a až na to, že ho ryby trochu ožraly je jak nový.
Zkoušel jsem mým krunýřovcům dávat vrbové větve i s kůrou. Pak se po dně válelo strašně moc nečistot a filtr se po cca 4 dnech úplně ucpal a to mám relativně hodně silnou mechanickou filtraci..
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2017 16:53 Maq Re: Pepan
Dal jsem do kontrastu dva extrémy. Snahu o extra čistotu nepropaguji. Napsal jsem co si myslím o špalcích. Pokud si nějaký zdroj znečištění do akvária strkat nemusím, tak to nedělám.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.02.2017 16:26 Muž Pepan [5045] - RostlinyRe: Maq
Moc by mě zajímalo, zda ryby z takových hygienických akvárek, pokud jsou převedeny do klasické nádrže s bordýlkem, jsou schopny tento přechod vydržet a nebo padnou za vlast.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.02.2017 16:10 Maq
Čím víc si o všelijakých větvích, kořenech a klaccích z přírody čtu, tím skeptičtější na to mám náhled. Všechno to je rozkládající se organická hmota.
Čistotní akvaristé odstřihují a vytahují z akvária každý lísteček na rostlině, jakmile začne odumírat. Protože rozkládající se organická hmota je ráj pro bakterie, ty ve větším počtu ubírají z vody kyslík, a vzniká z toho hromada amoniaku i dalších, méně prozkoumaných a neméně podezřelých produktů. Je to plus mínus totéž jako rybí výkaly.
A vy si tam toho dáte doslova špalek.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 22 23

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 34811x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9252-listy-vetve-a-dalsi-dekorace-z-prirody-do-akvaria?od=222