Přihlásit se RYBICKY.NET »

Listy, větve a další dekorace z přírody do akvária

NápovědaFórum » Dekorace a dno » Dekorace 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Listy, větve a další dekorace z přírody do akvária
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Strakááč Re: Dewari
Tvl dojdi pro něco lepšího do lesa, tu borovici.. vyrvi takovej skoro shnilej parez, kořen - zbyde jen smolnatý jadro, který jen tak neshnije v borovym lese nebo něco dubovyho ale to se hoodne blbě shání...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DewariRe: ctibum
Nee, máš pravdu je to takové čudné :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R ctibum Re: Dewari
No kvůli mě nemusíš, jestli se ti to tak líbí :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DewariRe: ctibum
Dobře, zkusím to nějak spravit
A musím to nějak speciálně upravit? Nebo to stačí proplachnout aby tam nebyly nečistoty
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R ctibum Re: Dewari
To záleží, co se ti líbí a co od toho čekáš. Mně ty rovný řezy přijdou dost nepřirozený...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dewari
Fotka k příspěvku Co myslite můžu to tam dát takhle nebo na to mám přivázat nějaký větvičky? hmm

Reagovat na tento příspěvek 0  - R ctibum Re: vaaclav
Jo, např. na tom videu co dával Angus. Proto jsem myslel, že to tvoří něco jako tmel. Barvení mě nenapdalo :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: ctibum
Lepidlo je pod vodou bílé a musí to nějak zakrýt. Podle mě je to nějaký písek nebo nějaká hlína v barvě dřeva. Na některých videích jsem viděl že to i brousí. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Strakááč Re: vaaclav
Viděl jsem.. je to nádherný.. a kolik tejdnu, dní že to ve vodě vydrží?? smich
Jak říkám ty lepidla vydrží i dlouho ale prostě nebude trvat ani rok, než něco upadne.. dřevo hnije i když málo.. dřevo se různě může kroutit.. a stejně to působí nepřirozeně.. :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - RAPRe: Dewari
Pokud chceš výhonky, tak neloupej kůru.
Fotka k příspěvku Teď jsem si něco přinesl hmm

Nevíš, co do toho sype? Už jsem to viděl několikrát. Přijde mi, že to není o lepidle, ale že tam z lepidla (jestli je to lepidlo) toho prášku tvoří nějaký pojivo...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: Strakááč
Podívej se na nějaké video jak ty úžasné kořeny používají asiati a jak je dělají. Určitě je nesvazují vlascem. :-) www.facebook.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Strakááč Re: Wanderer
já reagoval na ten smrk na fotkach.. :)
Hodně se do vody hodí modřín nebo jasan ještě.. vrba je taky v pohodě..
Dewari - já bych se osobně na kouzleni z vrby vyprdnul...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DewariRe: Strakááč
Nee, to co jsem našel jsem už vyhodil :-D, dneska si dojdu pro vrbový větvičky a zkusím z toho něco vykouzlit ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Wanderer Re: Strakááč
Proč by byla vrba naprd? Já ji úspěšně používám už druhý rok a vypadá, že ještě dlouho vydrží. :-)

Takže vrbu bych doporučil a taky se přikláněl spíš k tomu přivázání.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Strakááč Re: Dewari
Jako truhlář ti řeknu, že drevi suchý slepis ale jakmile ho dáš do vody, začne pracovat a málo lepidel je to schopný udržet vterinaky vůbec.. vlasec jak ti radí, je asi nejlepší možnost, dá se sehnat i v barvě dřeva. Nebo ještě jedna možnost... vyprdnout se na to..
To cos našel je naprd.. já mám borovici, protože se dobře shání.. :)
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R ctibum Re: Dewari
Sekundovým se běžně lepí např. mechy k dekoraci, ke kamenům i ke kořenům, dokonce i přímo pod vodou. Pokud chceš mít jistotu, nekupuj ve večerce, ale v akvaobchodech, např. www.profiplants.cz/…...
Každopádně dřevo na dřevo bych tím osobně nelepil, řekl bych, že to nebude držet (ale nikdy jsem to nezkoušel), ale sešrouboval a/nebo svázal vlascem...
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R vaclav Re: Dewari
Prodávají se gelové vteřiňáky pod vodu. www.profiplants.cz/… :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Aslan
Určitě bych to neriskoval. Zkus je připevnit k sobě vlascem a kdyby to nedrželo tak bych se na to ... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Dewari – P
Chci se zeptat, chtěl bych si něco poskládat z vrbových větviček a budu to lepit vteřinovým lepidlem, nemůže to lepidlo do vody vypouštět nějaký nebezpečný látky a ohrozit tím ryby? :-(
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Angus68Re: Dewari
Vrba je nezmar ;-) Já měl ale v AQ celou větev a ani výhonek.
www.zahradnictvi-spomysl.cz/…
Můžeš to zkusit, jenom ji sloupni kůru.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - DewariRe: Angus68
Dobře, děkuji :-)
A jak to je s vrbou kdybych chtěl aby mi tam měla výhonky? Musím část kořene nebo stačí větvička
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Angus68Re: Dewari
Smrk je moc měkká dřevina. Najdi kořeny baheních borovic, nebo dub atd...
S tím už se dají dělat věci ;-)
www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 1  - MaqRe: Dewari
Ten "pařez" je nevhodný, prolezlý houbou a kdečím, bude se rychle rozkládat, moc velká dávka organických látek pro akvárium.
Ty další dvě se z fotky nedají moc posoudit... někteří takové věci používají, já ne.
Fotka k příspěvku Ahoj, byl jsem v lese a přinesl jsem si tyhle kousky, chci se zeptat jestli je potřebná nějaká úprava před tím než je dám do akvárka, mělo by to být nejspíš všechno smrk, a na jednom kousků se mi nelíbí takový zelený povlak, neublíží to rybám?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - Amatértom Re: nekdo
Echinodor bych na kořen nedával ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 10  - R vaclav Re: nekdo
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Záleží co by jsi chtěl za tvar je jich spousta. Dají se i sešroubovat. :-)

Reagovat na tento příspěvek 0  - nekdo – koren na osazeni
zdravim, prosim o nakopnuti spravnym smerem - po cem se divat :)
potrebuji koren, ktery by mel byt hodne osazeny rostlinami (anubias), mozna i echinodor - po cem prosim koukat ? je spousta ruznych "finger" ale ty mi neprijdou uplne vhodne..a ostatni zase nemaji diry, do kterych by se to dalo uchytit :)
diky za tipy

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 2  - lenkalor Re: Kubaa
Rozhodně nikomu neuškodil. Dávám ho do všech akvárií a v porovnání s magnolií a mandlovníkem vydrží nejméně. Mandlovník vydrží nejdéle.
Krevetky se na něm pasou víc než na mandlovníku, asi se jim lépe rozebírá, dřív měkne.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Mejla82 – Javor
Co si myslite o pouziti javorovych vetvi v akvariu?
Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - R ctibum Re: Radovan
Asi by stačilo opláchnout, ale vyvařením nic nezkazíš...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Radovan
Fotka k příspěvku Ahojte kupil som si maly koren pre rybky v obchode a chcem sa spytat ci ju nutne ho neako predtym ako ho dam do akvaria osetrit ci pripadne vyvarit? Je velky ako dlan a mam 54L akvarium. Dakujem

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 1  - Kubaa Re: lenkalor
Jak se ten kaštanovník osvědčil?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - lenkalor – Kaštanovník setý
Fotka k příspěvku Ahoj. Začal nám opadávat kaštanovník, tak by mě zajímalo, jestli někdo používá jeho listí. Je příbuzný buku, není jedovatý a dokonce se komerčně využívá.
- Ze stromů kaštanovníku se získává tanin v závodě Tanin Sevnica ve Slovinsku. Z taninu se vyrábí extrakty pro farmakologii, výživu zvířat, výrobu vína a brandy a kožedělný průmysl. Tanin má příznivý vliv na zdraví pro svoje detoxikační, protizánětlivé, komplexotvorné a stahující účinky.- Wikipedie
Už jsem tedy 2 listy opláchla a dala do ktevetkária.

Starší reakce

Samozřejmě jsem použil humor, tak blbej nejsem, abych to myslel vážně ;-) Ale kdybys mi řekl, kdes je nasbíral... stydim
 Reagovat na tento příspěvek 2  - R vaclav Re: ctibum
Tak vylouhované už je mám, ty kořínky jsou od loňského léta s přestávkami v akváriu na chodbě. Jen škrabáním jsem strávil dost značnou dobu takže z darování nic nebude (to by jsi nezaplatil). Jen tomu musím udělat místo a to bude problém, asi to odskáče jeden velký echináč. :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - drvi Re: vaaclav
Vypada to krasne, urcite to tam dej potlesk palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RAPRe: vaaclav
Já bych ho tam šoupnul. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - R vaclav
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Tak jsem si něco sešrouboval z dubových kořínků a nevím jestli ho mám strčit do akvária. smich

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - powery Re: Honzulka12
Pozor, mechy jsou potřeba vodní rybicky.net/clanky/1322-maly-atlas-mechu
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Honzulka12 – Mechy,olsove sisky a kameny ke krevetkam
Dnes jsem si z lesa prinesl mech a olsove sisky. Musim s nimi neco udelat nez je zandam do nadrze? Jsem je jen proplachnul ve vode a mam je v misce zatim.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - visek
ja mam ty pruty ze zakrsle vrby.zatim plavou nahore
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 2  - DavFM Re: Maq
Bordýlek na dně je pro mě nutnost. U apistek téměř vůbec neodkaluju. Na tom bordýlku žije kdejaká havěť a samička tam vodí napást potěr.
Taky tam liju výluhy z šišek a vodu překapanou přes rašelinu, proč by teda pak měla vadit vrbová větev? Tu vrbu mám kvůli jejímu obsahu naopak mnohem raději než kořen z obchodu,tady fakt nejde o cenu. Zaplísněná neonka (rozhodla se prchnout okem v perlince a nezbylo mi, než ji protáhnout durch) se během cca týdne,dvou spravila sama bez jakéhokoliv léčení.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Morticia Re: JoKa
Vrba je prostě (dendrologický) nezmar. Raší velmi ochotně, ale pod vodou otázka,jak dlouho vydrží. Ale pokud se dostane nad hladinu..! Zajímavý pokus. Držím ji pěsti.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - lenkalorRe: JoKa
Submerzní vrba ? :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - visek
ja jsem vcera prinesl 2 vetve a ancici se sjeli jak duchodci na slevu
 Reagovat na tento příspěvek 2  - JoKaRe: NHKG
Fotka k příspěvku Tak zrovna tahle větev, vrbová, je tam rok a půl, téměř přesně... Před měsícem vyrazil tento živý výhonek... Možná i vykvete... smich :) smich Má se čile k světu, roste, zvětšuje se...

Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Maq
Ono, když si pořídíš kořen z našich rašelinišť, jistě budeš spokojen jak ty, tak tvoji chovanci, pořizuješ více věcí v jednom a ještě se mě nestalo, aby tento kořen v akváriu způsobil nějaký problém, tedy jak popisuješ, tyhle taky nehnijí. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MaqRe: NHKG
Chápu že jsou ryby, které jsou z toho šťastné. Ale taky jsem psal "pokud nemusím, tak...".
Vidím hodně akvárií, do kterých lidi aranžují větve a kořeny z přírody. Chápu že rašelinové (nebo tropické či "tropické") kořeny jsou drahé. Ale jak píšeš, vydrží věky. Protože se téměř nerozkládají. A tedy nesviní, neplesniví, atd.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 22 23

Zpět na obsah sekce Dekorace a dno • Zobrazeno 35004x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9252-listy-vetve-a-dalsi-dekorace-z-prirody-do-akvaria?od=222