Přihlásit se RYBICKY.NET »

Porod živorodek

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

rostlinna-akvaria.cz
Přejít na předchozí stránku Přejít na další stránku   1  
Porod živorodek
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Barčuša
Já myslel že jich chceš co nejvíce odchovat a ty jseš jenom líná. :) Jink nic ve zlým, jsem trošku prostořekej. :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BarčušaRe: romant
Achjo tak teď nevím, zase je vyndavat a dát zpět? :/
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R romant Re: Barčuša
Musíš tam denně měnit polovinu vody, jinak je pro ně lepší je nechat kde jsou.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Barčuša
Fotka k příspěvku Tak už na ně přišli a prohánějí je. Myslíte že v těchto podmínkách dokážou přežít?

Reagovat na tento příspěvek 0  - kataChlum Re: Lorennzo
No a právě, že to nejsou ani Black molly ;-) Jsou to mix molly :-) Ale to je celkem jedno, na chování (Poecilia sphenops) nemají barevné varianty vliv.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BarčušaRe: kataChlum
Tak zatím to vypadá dobře, ostatní o nich neví a když si jich náhodou nějaká ryba všimne, rychle se schovají do husté kytky. Zatím je asi nechám tam. Joo a jsou na půl zlaté na půl černé takže jim říkám spíš zlaté :-D
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lorennzo Re: LiborSprysl
až teď jsem si všiml že to jsou black molly :)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - LiborSprysl
Hlavně se obávám, že to až tak moc Goldmolly nebudou.... :-D :-P
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kataChlum Re: Barčuša
Jestli si je chceš nechat všechny, tak odlovit. Jestli je ti jedno, kolik jich přežije, tak je nech ve spol.akvárku. Když budou ve spol. akvárku, tak by mohla alespoň jedna nebo dvě přežít, zbytek požerou, jsou v tom docela vytrvalé. Záleží taky, jak velké je akvárium a kolik je v něm ryb. Pokud jde o 200 litrovku, tak přežije více potěru, než třeba v 60 litrovce při stejném počtu ryb.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lorennzo Re: Barčuša
Pokud chceš aby ti přežily, bylo by dobré je odlovit do jiné nádrže. Mám vlastní praxi že přes večer mě všechny zmizely. Podruhé jsem tu chybu neudělal. Mám je v malé nádrži a je jich tam asi 20 a vesele rostou jak z vody.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - koikapor Re: Barčuša
Ak si ich našla dnes, tak kludne aj deň staré, odkladať nemusíš, ak máš dosť rastlín, niečo prežije aj v spoločnom akva.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BarčušaRe: Barčuša
Ještě by mě zajímalo jak asi můžou být starý??
 Reagovat na tento příspěvek 0  - BarčušaRe: Barčuša
Oprava, ne do nádrže ale nádoby
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Barčuša
Fotka k příspěvku Ahooj, prosím o radu. Dnes ráno jsem objevila miminka zlatý molly. První otázka zní, jak poznám která z nich porodila? Mám 3 samice, všechny jsou pořád tlustý.
Za další, přežijí v akváriu když jsou schovaný v kytce? Viz fotka. Nebo je mám přelovit do nejake jiné nádrže? Děkuji

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - cezarmilan Re: Crony
Tým som chcel naznačiť, aby si sa viac sústredil na podmienky pre chov ako na odchov. To čo nachováš sa nebude tešiť zo života v tomto akváriu. Ak vytvoríš akvárium so živými rastlinami tkzv. mini biotop, tak sa ti to bude množiť samo a neskôr budeš mať starostí opačné. Nebudeš vedieť kam to dávať ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - CronyRe: cezarmilan
Proč bych neměl ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - cezarmilan Re: Crony
Ak to máš stále v tom umelom akváriu, tak nemnož, načo aj
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Crony – porod živorodek
Zdravím,
Chtěl bych se zeptat jak poznám že živorodka už rodit nebude kdy jí mám vyndat z karantény?Mám je zvlášť v akvariu 15L,mám tam dvě těhotné z toho jedna už porodila ale je tam asi jen 5 mladejch,můžu jí už vyndat?(Zmizela ji už svkvrna březosti)nebo ještě vyprdne další ,dík za radu. ano

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - R vaclav Re: vesy
Co takhle trochu hledat a jestli vás to moc neobtěžuje tak i číst. rybicky.net/atlasryb/zivorodka_ostrotlama_var_gold_molly :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - patamatix Re: vesy
Tak pokud není,přežraná,tak nejspíš ano,ty by jsi měl nejlépe vědět,jestli se jí zvětšuje břicho ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vesy – Gold molla
Fotka k příspěvku Ahoj mam prosbu nevíte jestli tato rybka je v tom? Jestli ano tak asi za jek dlouho bych to mohl čekat? Dík.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek -9  - MarekP Re: LiborSprysl
To, co jste napsal, je vytrženo z kontextu! Nevím, jaké máte zkušenosti s akvaristikou, možná jste opravdu odborník, ale chápat psané slovo vám dělá očividně problém.

Najděte rozdíl:

1) "I kdyby zaznělo, tak to nic nezměnilo na mém tvrzení, protože já jsem se tu na začátku vůbec nebavil o tom, jestli je samice těhotná "pořád"" (vytrženo z kontextu)

2) CO JSEM OPRAVDU NAPSAL - "I kdyby zaznělo, tak to nic nezměnilo na mém tvrzení, protože já jsem se tu na začátku vůbec nebavil o tom, jestli je samice těhotná "pořád" i nadále (po porodu) bez samcovi přítomnosti nebo ne."

Jestli mezi těmito větami nevidíte rozdíl, tak je to váš problém. Stačí si přečíst posledních pár příspěvků a pochopit souvislosti. Nebudu to tady psát pořád a pořád dokola. Dostatečně jsem to vysvětlil polopatě s tím přirovnáním s obyvatelem ČR.
 Reagovat na tento příspěvek 2  - Raviolka Re: MarekP
Možná se motáme jen proto, že jsi nepochopil, že to opravdu NENÍ žádná výjimka, že samice ŽIVORODEK přestanou rodit. To ví každý, kdo choval víc druhů, než jen gupky, endlerky, molly a komerční xify. Dokonce bych řekla, že stejného jevu si spousta akvaristů všimne i u těchto druhů.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl – Re: MarekP
MarekP napsal: I kdyby zaznělo, tak to nic nezměnilo na mém tvrzení, protože já jsem se tu na začátku vůbec nebavil o tom, jestli je samice těhotná "pořád"
???
MarekP napsal: U živorodek jsou samice těhotný prakticky pořád. Ihned po porodu nastává další těhotenství atd. Rodí furt. smich
Já nevím, kdo se v tom motá... ;-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek -3  - MarekP Re: Raviolka
Raviolka napsala:
Tohle tu asi mělo zaznít hned.

I kdyby zaznělo, tak to nic nezměnilo na mém tvrzení, protože já jsem se tu na začátku vůbec nebavil o tom, jestli je samice těhotná "pořád" i nadále (po porodu) bez samcovi přítomnosti nebo ne. To už tu motáme páté přes deváté.
 Reagovat na tento příspěvek 4  - Raviolka Re: MarekP
MarekP napsal: Všeobecně si ale dovolím tvrdit to, co jsem psal už na začátku.
Gudeje - což není malá část živorodek - spermie vůbec neskladují, musí být oplozené po každém porodu znovu.
Tohle tu asi mělo zaznít hned.

MarekP napsal: Můžem se shodnout, že samice, která už rodila a je nadále v akváriu se samci, zpravidla rodí neustále v plus mínus stejných intervalech a že je těhotná pořád dokola? Opravdu ne, pokud je řeč o živorodkách obecně. Řada druhů si dává několikaměsíční pauzu. Bohužel někdy se pauza natáhne až na několik let…
Ale můžeme se dohodnout, že běžný akvarista u těch opravdu běžných druhů si toho nemusí nikdy všimnout ;-)
 Reagovat na tento příspěvek -3  - MarekP Re: LiborSprysl
LiborSprysl napsal: Protože jednou se nahromaděné sperma spotřebuje a musí být znovu oplozena.
S tím samozřejmě souhlasím.

LiborSprysl napsal:
A to není ta jistota, že se tak stane. Nikdy.
Mám například samici Characodon lateralis dokonce s dvěma samci, dvakrát porodila a od té doby nic... :-(

Dobře, tak některé žijí v celibátu. :)

Všeobecně si ale dovolím tvrdit to, co jsem psal už na začátku. Protože je to to stejné, že všeobecně můžu tvrdit, že obyvatel ČR umí česky. Pak přijde někdo, kdo mi bude tvrdit, že tu žije spoustu cizinců, kteří neumí česky ani slovo. A samozřejmě taky budou mít pravdu. Ale to už je o slovíčkaření a dál bych se v tom nepitval. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: MarekP
Ne, není. Pochopil jsem vaše tvrzení dobře. Protože jednou se nahromaděné sperma spotřebuje a musí být znovu oplozena. A to není ta jistota, že se tak stane. Nikdy.

Mám například samici Characodon lateralis dokonce s dvěma samci, dvakrát porodila a od té doby nic... :-(
Jo takhle to je. Tak se tu asi dohadujeme zbytečně, protože jsme se evidentně nepochopili. Samozřejmě, že samice musí být oplodněna samcem. Nerodí se těhotná. Mám za to, že po oplození je těhotná prakticky pořád až do konce života a za tím si stojím - za předpokladu, že je v akváriu společně se samci. Samozřejmě, když je samice třeba odlovena od samců a po prvním oplození až do konce života už se samcem není ve styku, může se stát, že ještě párkrát vrhne a pak už ne, to je jasný. Pak samozřejmě není těhotná "pořád". Tak ať to uzavřem a nespamujem to tady. Můžem se shodnout, že samice, která už rodila a je nadále v akváriu se samci, zpravidla rodí neustále v plus mínus stejných intervalech a že je těhotná pořád dokola? Takhle jsem to původně myslel. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - LiborSprysl Re: deck
deck napsal: Například mužou být oplodněné od více samců a roděj průběžně.
To snad jen u druhů se superfetací, jako jsou formosy, elegansky, prolifiky a podobné rybky...
Všechny samice musí mít napřed v sobě oplodněné zárodky a to není jistota u žádného druhu živorodek ani pokud je přítomno třeba dvacet samců.
V současnosti mám v chovu asi padesát druhů živorodek...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - deck
Například mužou být oplodněné od více samců a roděj průběžně.
Možná jsem měl napsat "tento" druh živorodek. Řeč tu byla o Black Molly. A všechny druhy živorodek nevím, jestli vůbec někdo někdy choval. Každopádně, když už jsme u toho, tak by mě zajímalo, proč to nemůžu zevšeobecnit. Rád se nechám vyvést z omylu, ale opravdu nevím o žádném druhu živorodek, který by to měl jinak. Samice bývají těhotný po oplození i bez přítomnosti samce několik měsíců pořád dokola. Pokud nějaký druh to má jinak a nebývají samice toho druhu prakticky pořád těhotný, rád se dozvím něco nového.
 Reagovat na tento příspěvek -2  - LiborSprysl Re: MarekP
MarekP napsal: Když já jsem měl Paví oka nebo Platy, tak to tak bylo. Intervaly u porodů stejné samice jsem míval někdy i jen 3 týdny. A když mám jiný názor, tak se dá napsat i slušně. A když se pletu, protože se to samozřejmě stát může, tak aspoň napsat, jak to teda je. Protože takhle je to jen plácnutí do vody.
Proto jsem psal...studovat hochu...To není o názorech, ale o informacích. Zevšeobecnit z pozorování dvou druhů živorodek, kterých je mnoho desítek druhů, tvrzení o neustálých porodech je prostě chyba a plácnutí do vody z vaší strany! ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - kataChlum Re: LiborSprysl
Podle mě se musí alespoň jednou ,,potkat,,se samcem, aby pak mohly být pořád v jináči.(Teda cca do 4 vrhů). :-) ahoj
 Reagovat na tento příspěvek 2  - MarekP Re: LiborSprysl
Když já jsem měl Paví oka nebo Platy, tak to tak bylo. Intervaly u porodů stejné samice jsem míval někdy i jen 3 týdny. A když mám jiný názor, tak se dá napsat i slušně. A když se pletu, protože se to samozřejmě stát může, tak aspoň napsat, jak to teda je. Protože takhle je to jen plácnutí do vody.
MarekP napsal: U živorodek jsou samice těhotný prakticky pořád. Ihned po porodu nastává další těhotenství atd. Rodí furt.
To není pravda!!! Studovat hochu, studovat a nekecat. Teda nepsat blbosti! no
 Reagovat na tento příspěvek 0  - patamatix Re: misa
hlavně jestli máš na ně dost místa ;-) :-)
 Reagovat na tento příspěvek -3  - MarekP Re: misa
U živorodek jsou samice těhotný prakticky pořád. Ihned po porodu nastává další těhotenství atd. Rodí furt.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - misaRe: patamatix
Tak to se muzu pomalu zacit tesit na mlady potlesk stydim
 Reagovat na tento příspěvek 0  - patamatix Re: misa
Oni si jak říkáš namlouvají,pořád ;-) Nemají nikdy dost i když jsou samice plné mladých ano
 Reagovat na tento příspěvek 0  - misa
Tak si tady procitam ruzne diskuse a mam dotaz. Když samecek oždibuje samičce zadeček znamena to ,že samička čeká mladý nebo si ji může namlouvat?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MarekP Re: misa
Odpověděl jsem ti tady - rybicky.net/forum/13284-zivorodky--chov
Příště to piš jenom do jednoho tématu.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - misa
Fotka k příspěvku Prosim za jak dlouho bude cekat mlady? Pry je v ocekavani ale vubec se nevyznam

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - VitaValke Re: VitaValke
Fotka k příspěvku tak jí to trvalo přesně měsíc a dnes se nám narodily malý Endlerky, u porodu jsem napočítal 11 rybiček, kolik jich bylo předtím nebo po tom netuším ale asi o moc víc asi ne :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - dvorak Re: Andy3
I přes to, že jsou na těchto stránkách odborníci, nemyslím si, že jsou zde jasnovědci, kteří by věděli, jestli tvoje Molly je na začátku porodního procesu nebo na jeho konci. Tebou uvedené údaje, že jsi včera nebyla doma a dneska v průběhu dne jsi našla jedno malé mollátko nám vůbec nic neřekne o tom, v jaké fázi se máma Molly nachází. Přece jen je to tvoje akvárko a tak máš třeba odpozorováno, jak moc ta Molly byla nafouklá když jsi ji viděla naposledy oproti dnešku ... Nenapadá mě nic, co ti poradit. Snad jen čekat a pozorovat.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Andy3 – Živorodky - Černá Molly
Prosím o radu, jak dlouho trvá porod u živorodek. Včera jsme nebyly celý den doma a přijely až večer a rybkám jsem dala krmení a začala lítat kolem dětí. Dnes jsem ráno nakrmila, počkala tak 2h a pak začala s výměnou 1/3 vody. Po doplnění čisté vody jsem si na chvíli sedla pře akvárko a po chvíli zjistila že mi u hladiny něco plave (první reakce bylo "co to tam mám za bordel??" najednou jsem zjistila, že je to mimino od Molly (mám jí cca 14 dní) takže jsem nečekala mimina, hned jsem nachystala druhé akvárko o mimino odlovila. Takže teď nevím jestli teprve začala rodit a já u toho měnila vodu hmm a nebo porodila už včera a tohle jediné přežilo. Je to už přes 2hod co jsem ho odlovila a nikde nic nového. Molly se mi zdá pořád stejně veliká.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Turbínka Re: VitaValke
Bylo by to hezký, ale taky budeš mít v nádrži docela přerybněno, pořád endlerky jsou živorodky a co je živorodé dělá 2x tolik bordelu. Já sama mám stejná počet endlerek v 2x tak velké nádrži a prcky dávám do odchovny hned jak je to možné. Chce to potom neflákat údržbu a dělat ji častěji klidně 2 - 3 týdně :-) A ta rybka má ještě čas, dva týdny určitě ano
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MonterMonty Re: VitaValke
Gravidita trvá přibližně 25 dní, ale na samici není příliš vidět ,
až se začne hodně stranit v kytkách , přišel čas ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - VitaValke – Endlerka
Fotka k příspěvku určitě nechci dělat velkochovy ale kdyby něco přežilo, bylo by to hezký, jsou to mladý rybky a bude to asi její první porod. Zkoušel jsem to vyfotit zhora ale bez blesku jen rozmazáno a s bleskem neni vidět nic, ještě jednu možná trochu lepší přes sklo jsem zkusil

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 17 18

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 29309x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9178-porod-zivorodek?od=167