Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Porod živorodek

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Množení ryb 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 11 Přejít na další stránku   1  
Porod živorodek
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2011 21:16 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Re: Mišule
Gratuluji, kazde mlade je super!

Ja dnes nasel v nadrzi co tam bydli, a neveril jsem! Jo jo, chlapi rikali, dej si koren, je to hezke... a ony tam bydli male rybicky, to jsem cumel... Probuh, tak ne, jsem neverici, ale co, to soudime vsechny podle jednoho kdo neco napise!? Miluji tohle forum, mozna je to hodne znat, ale nesudme podle jednoho ohlasu nejen ostatni, ale ani toho jednoho, kolik lidi podelalo svuj zivot kvuli hloupemu nepochopeni, kvuli... to slovo zname vsichni ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2011 21:07 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Re: Jurdas
Svou prvni, dost zvaznou otazku, jsem psal na nick Bob66. Vedel jsem, ze pisu nekomu, kdo mozna nebude mit cas mi odpovedet, no proste akvaristicke celebrite. A svete div se, sice napsal ze nestiha, ale poradil, a dobre poradil. A ja pak zjistil, ze jde o obvyklou otazku, no skoro jsem se stydel, a to ryby chovam 30 let! Jo jo, ostuda, moje ostuda, ale ted uz vim, proc ten clovek je tim, cim je, vazim si jeho nazoru i postoje k veci.

Ja chapu to, nektere dotazy jsou dokonce i neomalene, jako by nekdo mel povinost odpovidat, uz i zle jsme zazil, pritom nebyl duvod. Ale na druhou stranu si rikam, kdyz uz mam tu trpelivost s temi rybami, ktere mne nekdy pekne se..u (no tak, vzdyt vime), proc bych mel byt k lidem jiny? A ze si prijde dite pro par Plat, a neumelo to rict slusneji, pise hrozne!? I to se uz stalo, a divil jsem se, o rybach vi vice nez mnohy dospely.

Krasny vecer preju.

PS.: Vite jaka by byla nuda, kdybychom vsichni umeli to stejne? Mam Vas akvariste rad, i pres to, ze mam rad cestinu a nekdy je silene, co nekteri z Vas umi... a no fakt, nekdy i Vy, celebrity!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2011 20:59 Mišule – Děkuji
Tak ze začátku vám chci zdělit konečný stav mého(mé rybičky:-)) vrhu čítající 16 kusů, teda pokud touto informací nezanášim vlákno! Já si do teďka myslela že diskusní forum je od slova diskutovat a to slouží k tomu když něco nevím tak se zeptám. A jelikož sem amatérka a nekteří z vás už profíci myslela sem že rádi poradí. Asi se mýlím.
Už se radši na nic ptát nebudu. Mockrát děkuji těm co poradili :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2011 19:50 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Re: Jurdas
Vis, zvykl jsme si na to, ze jsou mezi nami i zacatecnici a deti, a protoze leckdy umi cist mnohem pomaleji nez ja hledat nebo psat (jiste ze ted myslim predevsim deti), je tedy rychlejsi, kdyz to napisu, a kdyz mam chut odpovedet, nevidim v tom problem. Kdyz nejsi stejneho razeni, stve Te to, nemusis odpovidat. Na odpoved typu: "Proc si to nenajes!?", na to fakt neni zvedavy nikdo, staci neodpovedet a je jasno, nechtels, neodpovedels ;-) .

Mlade zivorodky vetsinou zerou cokoli, neni problem vzit obycejny TetraMin, polozit na dlan, prejet ukazovackem nekolikrate nehtem, proste nadrtit, a dat mladym. Samo umerne tomu jak jsou velke a kolik jich je, at se to nekazi. Rostou rychleji kdyz dostanou zive krmeni, ale neublizi se jim ani suchym, dorostou i tak, a neublizi jim to. Pozor na to, ze ruzne zivorodky rostou ruzne rychle. Nektere rostou hned, nektere pomalu a az pozdeji se rust zrychli, strava na to vliv ma, ale urcite nelze rici, ze zivorodka zijici na suchem krmeni vyroste mensi.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2011 10:38 R Muž romant [27982] – Re: Mišule
Chce to si něco nejdříve přečíst. ;-)
rybicky.net/atlasryb/zivorodka_duhova
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2011 10:35 Mišule – Re: romant
To stačí? hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2011 10:28 R Muž romant [27982] – Re: Mišule
Musíš jim ty vločky nadrtit, třeba rozmělnit mezi prsty. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.02.2011 10:26 Mišule – Je to tady :D
Tak se povedlo, práve sem se vzbudila a v porodničce se mrskala miniaturní rybička. Nakonec malá nepropadla ale zůstala s mamou a nesežrala jí. Ale čim jí mam krmit, dyt ty vločky kterejma je krmim tak nestrčí do huby. Poradte prosím
Díky M

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2011 19:04 ladis
Dobrej mel jsem mollu zlutou mela kazdym dnem rodit a vcera mi posla tak nevim co jsem zanedbal skoda tak jsem se tesil na male a nic
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2011 16:52 Mišule – Re: Žužu
Tak už se snažim něco vyrobit z petek :-D když si neublížim tak by to mohlo vyjít.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2011 16:39 Mišule – Re: Žužu
Díky za nápad ale petka se mi do akvarka nevejde sad
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2011 16:37 Mišule – Re: Designer
Aspon kdybych věděla kdy je vyprdne, mam vedle akvarka hranatou vazu kde mam zbytek mechu co sem dostala, tam by to pro ni možná bylo dobrý ale nechci jí tam trápit moc dlouho. Tak to asi nechám svému osudu a uvidim co se bude dít. Třeba je jen opravdu tlustá :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2011 16:24 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Re: Mišule
Ono jde o to, co od toho clovek chce. Pokud dve ci tri rybicky navic, protoze stejne na vic nema misto ani odbyt, staci dat dost rostlin na hladinu a kdyz se nahodou nejake mlade objevi, vylovi se fajfkou a nebo ani to ne, jestli samy preziji (kdyz je to vubec mozne, nekde je to diky ostatnim rybam nemyslitelne). Takhle jsem z akvarka plneho "predatoru" vylovil dve male Platy, jen jsem je shrabl z hladiny mezi rostlinami fajfkou pred cestou do prace, je to tak tri mesice. Odchoval jsem je v sitove odchovnicce a ted uz jsou to pohlavne dospele ryby, samo jeste dal rostou, ted uz plavou mezi ostatnimi. Jen jsou to dva samci, dve samice by mi udelaly vetsi radost. Takze odchovavat se da i takhle, dat rostliny na hladinu a kdyz se neco objevi, jen to zachranit pred sezranim. Neco jineho je, ze jsem nasliboval nejake ciste Platy koralove, takze jsem jich 200 "vyrobil". Jak pisu, pristup k veci by mel odpovidat ocekavanemu vysledku :-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2011 16:15 Žužu – Re: Mišule
Tady je podobná z kelímků. rybicky.net/forum/5458…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2011 16:09 Žužu – Re: Mišule
Ahoj.
Já jsem tu našla porodničku z pet flašek a i jsem jí vyzkoušela a bylo to Ok.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2011 15:50 Mišule – Re: Designer
Děkuji za odpověď ale už u toho schema sem se ztratila :-(
Mám malé akvarko s 8 rybkama takže představa že budu konstruovat rodící stanici mě docela vyděsila. Měla sem na mysli něco jednoduššího :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2011 15:29 Muž Designer [5695] - Cichlidy – Re: Mišule
Zdalo se mi, ze ma odpoved uz je trosku delsi, nez se na normalni odpoved slusi. Takze tady je: rybicky.net/clanky/650-porodnicka
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2011 13:09 Mišule – Re: romant
Tak přesně tohle sem včera do akvarka dala ale nevim jak dlouho to tam vydrži, ale dyštak si pujdu natrhat znova, brácha toho má plný akvarko :-)
Díky za radu
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2011 12:32 R Muž romant [27982] – Re: Mišule
Na vyšší počty přeživších mladých pavích oček jsou nejlepší nějaký jemnolistý rostliny a zvláště mechy, oni do toho jakoby zapadnou a podaří se jich odchovat daleko více.
rybicky.net/atlasrostlin/vesicularia_dubyana…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.02.2011 12:25 Mišule – odtučňovací kůra
Třikrát zdar všem rybyčkářům,
tak tu pročítám diskuzi a zjišťuju že mám stejný problém jako většina. Mám 4 paví očka dvě hoky a dva kluky a ještě ňáky 4 o krapet větší rybky ale vůbec netušim co je to zač, vypadaj hodně podobně jako paví očka ale sou tak 3x větši.
Jedna z holek (pavích oček) ztloustla tak sem ji dala do jinýho akvárka s tím že bude mít mladý ale po tejdnu separace přišel brácha se slovy že je jen tlustá a jestli ji dělám odtučňovací kůru, tak sem jí smutná vrátila zpět k ostatním. Když před týdnem přišla kamarádka ( také chová rybičky a mladý se jí rodí pořád a starý si jich vůbec nevšímaj) tak mi potvrdila že těhotná opravdu je. Když sem včera čistila akvárko tak sem jim tak šoupla kořen s tím, že kdyby se malý narodili aby se měli kam schovat. Myslíte že stačí kořen aby přežili?
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2011 11:10 Žena Linduš [166] – Re: Haimdol
že se přežerou mladýma a on jim ještě dá patentky a vločky...

fipas, hele, kolik máš živorodých samiček?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek -1   12.02.2011 11:03 Muž flipas [0] - Amerika – Re: Deathbull
hej to je kruty ptam se proto aby mě rybky nezdechly myslim uplne vschny prezerou se maly a jim pak dam nazrat patenteka vloček hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2011 10:47 Muž Deathbull [1928] - Cichlidy
Jsem zvědavý, kolikrát tady ještě bude otázka od Flipase co obsahuje slova "březí", nebo "rodit" :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2011 10:44 Muž Miras [111] – Re: flipas
no ono z té fotky zrovna moc poznat nejde, a pokud zde projdeš vlákna o živorodkách, tak poznáš, že už to bylo milionkrát diskutované, a stejně přesný čas ti nikdo neřekne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2011 10:21 Muž flipas [0] - Amerika – Re: Yirka
jo no ale rybky nečekaji j pak tam nebudu mit anio jednu rybku tak rekni potlesk
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.02.2011 09:33 Muž flipas [0] - Amerika – a co tahle
Fotka k příspěvku myslíte že bude rodit???myslím tu platu skvrnitou
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 21:04 Kocajs
to je ono dekuju :) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 21:02 Muž chicko [124] – Re: Kocajs
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 20:59 Muž Jurdas [37] – Re: Kocajs
Je to tam ted jsem se na to díval.Klikni pod nápisem RYBICKY.NET do sekce ČLÁNKY a naskočí Ti různé články tak jed níž až se ti ten název toho článku objeví.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 20:36 Kocajs
nenasel sem to tak nevim..
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 19:17 Muž Jurdas [37] – Re: Kocajs
Čau Kocajs.Nevím jestli hledáš zrovna tohle,ale klepni nahoře v liště na články a v nich si sjed na článek VÝROBA JEDNODUCHÉ PORODNIČKY. ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 16:15 Žena Linduš [166] – Re: Kocajs
kocajs, já vyřízla dno, tavnou pistolí místo něj přilepila síťku od pomerančů, pro mojí lenost ještě vypálila nahoře dírku do které jsem vsunula jednu přísavku od filtru.
při použití jsem to ještě zaplnila rostlinama.
akorát to dopadlo tak, že mladý nepropadli, hned plavali k mámě. ti, co propadli se tam vytrvale vraceli...máma zhubla a protáhla se očkem v sítce....takže prcci v porodničce a máma si obhlížela krevetky :-D
pozor na velikost dírek ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 16:08 Žena Linduš [166] – Re: flipas
tak jestli tam jsou očička, tak mám zkušenost, že do druhého dne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 15:59 Muž flipas [0] - Amerika – Re: flipas
Fotka k příspěvku jo jeste jedna fotka
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 15:58 Kocajs – RE
ahoj asi je to blby ale nemuzu to najit nekde tu byl odkaz na vyrobeni porodnicky z takovyho obalu kde se daji koupit cherry rajcata nevite nekde kde je kdyztak prosim nechat odakz dekuju moc :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 15:45 Muž flipas [0] - Amerika – co myslite
Fotka k příspěvku Co myslíte za jak dlouho bude rodit ta moja přibližně ;-) ma tam vidět už i očka
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 15:21 Žena Linduš [166] – Re: Dan3k
ve skvrně u řitního otvoru ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 14:26 Muž Dan3k [0] – Re: Linduš
Ještě jsem se cthěl zeptat když se podivam na to bříško kde bych mohl vidět ty oči malych gupek .. ?
Tam kde je skvrna nebo v břichu .. ? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 13:22 Rollo – Re: rolandmynar
Kluci mají plnou pravdu, dělám to tak už několik let. Prachové krmivo je zbytečnost až blbost. Má smysl v nezařízeném akvárku. V zaběhlé nádrži je pro potěr dostatek potravy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 13:12 Muž Dan3k [0] – Re: Linduš
Skusím ji pak vyfotit jak nebude nažrana :))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 12:11 Žena Linduš [166] – Re: Dan3k
jo, tak to ti nepovím. jestli není přežraná...dneska? během pár hodin? zítra?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 11:52 Muž Dan3k [0] – Re: Linduš
a kolik tak zhruba .. ? :)
Tyden ??? :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 11:51 Žena Linduš [166] – Re: Dan3k
ta druhá fotka vypadá už pěkně hranatě předporodně...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 11:35 Muž flipas [0] - Amerika – Re: Miras
ale dneska už bylo cosi viděti připadalo mi to jako oči je to možne a tu fotku sem fotil pře 3 dny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 11:03 Muž Dan3k [0]
Fotka k příspěvku Dan3k napsal: Ahoj chtěl jsem se zeptat jesli moje pavi očko je těhotne vypada to na to že je :-D
Protože břicho je dost velke :)
A jesli opravdu je tak kdy by tak mněla rodit,vim že to nejde řict na přesny den ale zhruba aspon :) diky
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 11:01 Muž Dan3k [0] – Moje pavi oko
Fotka k příspěvku Ahoj chtěl jsem se zeptat jesli moje pavi očko je těhotne vypada to na to že je :-D
Protože břicho je dost velke :)
A jesli opravdu je tak kdy by tak mněla rodit,vim že to nejde řict na přesny den ale zhruba aspon :) diky
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 11:00 Muž Miras [111] – Re: flipas
ta má času ještě dost, minimálně měsíc
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.02.2011 10:02 Muž flipas [0] - Amerika – mam už ji přelovit do porodničky
Fotka k příspěvku mam už ji dat do porodničky a kdy tak bude rodit
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2010 19:05 Falcon – Re: raigo
málo rostlin a moc ryb
jojo,parmičky musí baštit jak o život! ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2010 17:15 raigo
aha tak dík za radu

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [11] ...... 17 18

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 29213x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/9178-porod-zivorodek?od=501