Přihlásit se RYBICKY.NET »

Mohou být krevetky spolu s ***?

NápovědaFórum » Další živočichové » Krevetky 

Přejít na předchozí stránku 16 Přejít na další stránku   1  
Mohou být krevetky spolu s ***?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MrHu Re: jogr
Ono se to tu probírá furt dokola...:-) Můžete mít štěstí a krevetky vám budou žít i s čichavcema...:-) Vyzkoušené jsou mikro razborky...a dá se říct, že malé druhy ryb(neonky, razbory...) jsou v pořádku...nesmí být agresivní, což najdete u každé rybky v atlasu...krevetky můžete mít s různýma druhama ryb, ale jestli nechcete aby byly schované a chcete je taky trochu vidět, tak se prostě k větším rybám nehodí...nejde jen o to, jestli krevety sežerou, ale taky o to, aby z nich krevety nebyly stresované(v tom případě se jim taky moc dařit nebude)...a jak píše soubi, nikdy nebude jistota, že si občas kterákoliv rybka nedá nějakou malinkou krevetu...;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - soubi Re: Filip980
no to je pravda...ale i u Colisa lalia, Trichogaster chuna nebo Sphaerichthys osphromenoides bych si nebyl jistej :) Jak píšeš záleží na hustotě porostu X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - soubi Re: jogr
...je lepší udělat malé krevetárium...u tak velkýho akvárka je škoda se omezit tímto způsobem ve výběru druhů rybek. Bez nich si můžeš druhově zařádit. Akva na to máš ano :-D X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Filip980 Re: soubi
No úplně malé krevetky sezobne i neonka. Pokud má zarostlou nádrž a pořídil by menší čichavce jako medové, zakrslé apod. tak by měli větší šanci na přežití.
zkusil bych vrčivky zakrslé ale i ona může sezobnout krevetí pinďata... X-)
...ty čichavci je hodně velký problém pro krevetky. Jak se pohnou...tak mají to za sebou X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jogr – Děkuji
Takže na vaši radu tam krevetky nedám :-) a dám tam nějaké šnečky :-)jen pro zajímavost která z ryb podobná čichavci nepožírá krevetky?Je to asi kravina,, :-/
 Reagovat na tento příspěvek 0  - pajaman
Pancéřníčky,SAE,neonky jsou s krevetkama bez problémů.
Ale ty čichavcí by mohli být problém ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jogr – Dotaz
Dobrý den,
Zakládám 180l nádrž a zajímalo by mě jestli tam můžu mít krevetky s těmito rybami: Pancéřníček Panda 4ks,SAE 4ks,čichavec modrý nebo čichavec perletový 2ks,neonka červená
předem moc děkuji :-)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - JagerMaister
no gracilky a japonky tam chcem ... teda teraz ako som bol v akvaristike tak vôbec v slanej vode neboli a boli veľké asi 4cm
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Fugee – Re: bluemonster
Hlavně nevím, jak bych chtěl chovat krevetky v brakické vodě. Maximálně gracilirostrisky, které snesou brakickou vodu, ale ty nejsou moc dostupné. Taky chtějí nádrž min. 30l, nevím, v jak velké chceš chovat hlavačky.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MrHu Re: sikula
Ono je to u Bett asi kus od kusu jiný...:-) u mě třeba lezou krevetky po riccii kolem hnízda s jikrama a Betťákovi je to fuk (když tam ale proplouvá nějaká ryba, tak se může zbláznit)...zalezlý nejsou vůbec a dokonce se i množej...:-) Risk je to každopádně a asi bych to nedoporučil...nicméně, není to nemožný...:-)
môžu byť spolu s hlavačkami zlatopásimi albínmi ?
môžu byť spolu s hlavačkami zlatopásimi albínmi ?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - sikula Re: MrHu
No, taky jsem měl krevetky s beťákem, ale nedopadlo to nakonec dobře.
Zpočátku si jich nevšímal, trvalo to i docela dlouho... ale krevetky se schovávaly a nebyly vidět. Když už nějaká vylezla a beťák se na ní připlaval podívat, tak uskočila, a to beťáka rozdráždilo...
Je to risk...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MrHu Re: Terezka
Ahoj, razborky budou bez problému...:-) s bojovnicí to taky jde (moje prezentace je důkazem:-)), ale ruku do ohně bych za to nedal...:-) Moje bojovnice si krevetek nevšímaj, ale spousta lidí by tě od toho určitě odrazovala...je to risk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Terezka – Krevetky a "holky z Asie"
Dobré odpoledne,
ačkoli jsem pročetla nespočet internetových stránek zabývajících se krevetkami, fakt, že s nimi nemám žádnou osobní zkušenost, mne přiměl požádat vás o radu.
V současné době jsem založila mini-akvárko (čistý objem činí 14 l), leč čím více se na něj dívám, tím více uvažuji nad tím, že bych využila jedné výhodné nabídky a pořídila plně vybavenou nádrž o objemu 54 l.
Původním plánem byl pokus o biotop - o Asii, akvárium řádně zarostlé rostlinami s možnostmi úkrytů. Ale musím se přiznat, že mi učarovaly i krevetky, a tak se snažím nalézt nějaké vhodné řešení. Ve hře jsou dvě.

1. mít dvě mini-akvárka -> v jednom rybičky, ve druhém krevetky
2. mít jedno malé akvárium (těch 54 l) s rybičkami a krevetkami

Nepochybně by se mi více líbila možnost 2., neb by byla nejen estetičtější, ale především praktičtější z hlediska čištění. Nuže, myslíte, že je možné, aby žily krevetky (libovolný druh vhodný pro začátečníka - ráda si nechám poradit) spolu s bojovnicí pestrou (♂), a hejny razborek galaxy + razborek bornejských?

Předem děkuji za vaše rady a tipy. :)

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - MrHu Re: FelidaeS
Asi je to kus od kusu jiný...já mám s krevetkama dva ráčky a je to bez problémů... :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - FelidaeS Re: vlacek
Bohužel nevím, jak kdo má aktivního ráčka, ale náš lezl právě i po kořenech (dokonce se jednou vyšplhal po kořeni a hnědovce až na plovoucí rostliny rohatce) a útok, který jsem zaznamenala byl na kořeni mezi listy hnědovky 'Windelov, kde bývají krevetky schované....nebylo to na dně.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vlacek Re: FelidaeS
Krevetky si potrebuji na pritomnost racka zvyknout. Zacatky neco stoji, ale jsou schopny se to naucit, takze se pak vetsinou vyhybaji dnu, kde je racek.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - honzales
ja je nedoporucuju chovat spolecne jinak to dopadne tak jak se tu pise.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - FelidaeS – miniráčka ke krevetkám ne
Tak bohužel měli jsme miniráčka orange od pána, který množí krevetky crystal a ráčka nám doporučil ke krevetkám(sám je ale má zvlášť) a po 14 dnech, kdy jsme ho měli v akva mi krevetky začaly podezřele mizet...nevěřila jsem do momentu, kdy jsem byla svědkem útoku a ráček využil moment překvapení a velká krevetka byla ulovena. Takže ráček putoval jinam a za mě ke krevetkám nedoporučuji. Možná, kdyby v akva nebyly úkryty pro krevetky a ony měly přehled široko daleko, tak asi ráčkovi snadno utečou. Ovšem v momentu překvapení nemají šanci a právě velké krevetky chytá snadněji než krevetčí miminka. A chutnaly mu samo ty dražší krevetky :-( .

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Jirkaass Re: MrHu
Kežby to bylo tak i u me :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - orlynka Re: MrHu
Jirko, za vyzkoušení nic nedáš ;-)
Jinak mě občas ráček uloví i svoje mládě, ale je to asi kus od kusu, nevím :-O Ale krevetek mám stále dost, takže si klidně pořiď ráčka ke krevetkám ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - MrHu
Já krmím jednou za den...ráčkovi Tetra Wafer Mix...jednu tabletku...a pro krevetky mám granule Hikari...rak si vezme svojí tabletku a schová se...jinak krevetky vystrašeně nevypadaj, normálně si šmejděj po celym akva...klidně si lezou vedle ráčka a nic se neděje...jinak já jsem neviděl, že by mi ráček ulovil nějakou krevetku, žádnej úbytek nemám...spolu jsou asi měsíc...a pokud jde o malý, tak ty jsou zhruba týden starý a jsou fakt malinkatý...ráček si jich nevšímá...:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jirkaass
nejradsi bych do toho sel racci s emi hodne libi ale bojim se no :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - orlynka Re: Jirkaass
Já krmím 2x denně a krevetky zalezlé nejsou, lítají pořád po akva :)
jak často krmíte? popřipa de zaznamenala si treba že jak máš raka tak sou kretky vystrasene nebo tak že moje tu porád litají po akva a aby pak nebyly jen zalezle
Nevím, jak moc občas. Zatím jsem je načapala asi 2-3x, ale kdoví co dělaj večer smich Tím Tě nechci odrazovat, dají se určitě chovat s krevetkama, jen nějáká ta ztráta určitě bude, ale krevetky jsou mrštné dost, takže tak hrozné to nejspíše nebude ;-)
red cherry ale chtel bych jich mít hodne :) ono zaleží co je občas ...

a hlavně chtel bych se pokusit treba i o odchov
Vyzkoušejte
Asi takhle. Mám CPO s krevetkama a občas se stane, že si ráček nějákou tu krevetku uloví, pokud není dostatečně rychlá. Tak pokud nemáš nějáké hodně drahé krevetky, tak klidně ;-)
Mám tam i malý krevetky a že by nějak ubývaly jsem nezaznamenal...:-) ale chápu, že se bojíš...taky jsem se bál:-) Třeba mám jen štěstí
Jo koukal jsem vypadato dobře ale přeci jen s ebojím aby my nevyhladil vsechny mlade...
Ahoj.Já mám CPO s krevetkama ve 30l akváriu a žádný problém nemám;-). Koukni na moje krevetárko, uvidíš sám...sice taky ještě nemám nějak hodně zkušeností, ale klidně pošli vzkaz, kdyby ses chtěl na něco zeptat...:-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Žabka
Skúsenosti nemám, ale veľa ľudí mi vravelo, že to nerobí dobrotu...Ale určite sa ti ozve niekto, kto má s týmto osobné skúsenosti...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jirkaass – CPO s Krevetama
Ahojte chtel bych si pořídit do svšho 60 litrového akvária CPO ráčky ale bojím se jestli mi nebudou vraždit krevetky red cherry jak velký tak maly tak prosím jeslti s tím ma někdo zkusenost

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Soni – Re: Maza
parada, diky moc :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Maza – Re: Soni
Nesežere :-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Soni
chci se zeptat jestli clea nesezere kreveti vajcka nebo malinky krevetky... diky

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Pavol
este sa hcem spytatci by som krevetku amanovu-japonsku
mohol chovat spolu s apistogramma cacaduoides-neviem presne ako sa to pise

+ este bud krevetku cardinia babaulti var. Green
alebo cardinia spec. crystal red
alebo vsetko spolu???

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - bali – tabulka
jeste jedna tabulka kdyby neco:
www.planetinverts.com/…
 Reagovat na tento příspěvek 0  - RadioactiWe – Re: Semtex
Dalo by sa teda zistiť aké druhy sa budú krížiť podla rodového mena? (Rozdielne by sa nekrížili) Alebo to nebude vždy sedieť?

A ďalej kolko generácií približne by mi trvalo vyšlachtiť si z Red Cherry Sakuru? :-) :-O
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zeky
je to dobre jelikoz kříženci postupným křížením degenerují jako myslím zbarveni asi ja moc nevím ale kříženci na trhu nemají co dělat :-O
chcem sa este spytat to ze sa nekrizia to je dobre???
podla mna hej ale niesom si isty ci to tam je ok
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Semtex – Re: Martin
správce fóra a vypustí do světa takovouhle blbost no

C japonica a N. heteropoda var. Red Cherry se určitě nekříží.
uplne presne diki moc palec palec palec
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Zeky
zdravím asi myslíš tohle www.krevety.wz.cz/… ;-)
 Reagovat na tento příspěvek -1  - Martin
Red cheryy,hnedle všechny,ale budou se ti křížit :)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Pavol – Krevetka japonska + ?
aku kreverku by som mohol pridat ku kreveke japonskej?
niekde som videl tabulku asi pred pol rokom ale neviem ju najist pomozete mi?
dik

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - tttomas – Re: Daveedek
ahoj, urcite netiriny(zebry). jsou to vyborni rasozrouti, foto mas v prvnim prispevku, ;-)

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [16] ...... 19

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 22646x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/8759?od=751