Mohou být krevetky spolu s ***?
![palec](../obr/s/18.gif)
Ke krevetkám doporučuju, je to moje oblíbená rybka, příjde mi na svou velikost dost akční a ožíví akvárko
Nebude..také je mám a mladých krevetek si nevšímá..jsou na ní prostě velké i čerstvě vylíhlé krevetky
![:-)](../obr/s/02.gif)
Jsou opravdu malinké,udávané 2-3cm je nesmysl
Obvyklá velikost je tak 1,5-1,8cm.Mé CRS jsou proti Rasborkám obři
kmasita napsal: Máme je s Neritinama a vše v pohodě ani těch nejmenších si nevšímají. Ona je to taková divná rybka. žere jen to co jí plave před nosem. Například vůbec nesbírá žrádlo z hladiny nebo ze dna.
ty moje teda dno celkem probírají a hledají zbytečky.Ale k hladině nejdou vůbec.Mé se držní v dolní polovině akva
Máme je s Neritinama a vše v pohodě ani těch nejmenších si nevšímají. Ona je to taková divná rybka. žere jen to co jí plave před nosem. Například vůbec nesbírá žrádlo z hladiny nebo ze dna.
Starší reakce
Teď po rekonstrukci právě ještě ne, ale i tak jsem zahlídla zrovna před pár dny několik cca 0,7 cm krevetek. Nebylo jich mnoho, ale i tak se dovedou rozmnožit a dorůst do bezpečný velikosti (ve společnosti betty, black mollyn a teter).
Ale ty tam máš taky vzorovou džungli, kde se mají kam ukrývat.
S bettou pár mladých přežije, nestačila jsem se divit, že jsem jich při výměně dna našla mnohem víc, než jsem očekávala.
Krevetky nepřežijí asi s žádnými cichlidkami. S beťákem by mohly, budou mi mít malé dost skrýší.
Zkoušel jsem soužití krevetek a Cichlidek kakadu a neklaplo to
![tone](../obr/s/23.gif)
s Ramirezkama to bude asi podobné.
V tvém akváriu ještě nějaký čas ne
![;-)](../obr/s/03.gif)
Nech to pořádně zarůst, ale i tak s množením krevet už moc nepočítej, spíš časem vymizí.
Můžou, pokud tam budeš mít dostatek jemnolistých rostlin a různých dalších úkrytů, kde se nejmenší krevetky a svlíkající se větší krevetky budou moct schovat.
Inu mohou...jestli to budou stíhat...
![;-)](../obr/s/03.gif)
Starší reakce
Protože mají zkušenost, že centimetrového ancíka nesežerou... dvoucentimetrové krevetce snadno utrhají jednotlivé části těla.
0 09.03.2013 22:46 lukyn no malinkych anciku cca 1cm velkych kteri se ted narodili si nevsimaji vubec ale anici kteri se nedopatrenim dostali ven z kokosu a byli jeste jikra z ocaskem se stali rychlou svacinkou no :(
No, nejsou to sice sumatranky, ale přesto jsou to parmičky, a to poměrně velké... a parmičky jsou minipredátoři... moc rádi loví drobné členovce. Bojím se, že red cherry bude drahá potrava, obzvlášť v tak malém akvárku, kde se dost nudí.
Trochu bych se bál parmiček pětipruhých... ale i neonka si ráda zobne malou krevetku. Ancík ji sice taky sežere, když na ni narazí, ale neloví je niak aktivně. Pancéřníčci bez problému... Takže se bojím, že se v tomto akvárku moc přírůstků krevetek nedočkáš a i dospělé budeš mít furt někde zalezlé, schované před parmičkama pětipruhýma.
Starší reakce
Dekuji za vycerpavajici odpoved.
No sakra... Nejdříve děkuji za uznání, ale byla to jen odpověď na tvůj dotaz a jen a pouze moje zkušenosti a zkušenosti mojí kamarádky, ne obecná pravda.
Co se týká nákupu krevetek - hodně záleží na tom, jaké krevetky chceš. Já mám právě objednané krevetky dovezené z Indonesie... protože jsou krásné a u nás je zatím nikdo nechová. Filtrující krevetky rodu Atyopsis většinou taky koupíš jen z odchytu, rozmnožit se je podařilo jedinému člověku na světě, a to Chemovi. O jejich rozmnožování si můžeš přečíst skvělý článek na jeho stránkách
krevetkus.cz , kde je i spousta dalších zajímavých informací pro krevetkáře - například podrobné popisy nejběžněji chovaných druhů.
Ideální pro nákup krevetek je domluvit se s nějakým chovatelem z okolí - hlavně kvůli tomu, že je velká pravděpodobnost, že budete mít podobnou vstupní vodu. Pro takovéto nákupy jsou úplně ideální různé srazy chovatelů, které se dnes pořádají ve spoustě velkých měst. V Olomouci jsme s tím také začali a doufám, že i budeme pokračovat - viz vlákno
rybicky.net/forum/12013 , ale vynikajícím pomocníkem je i tento web - podíváš se v atlase na krevetky, najdeš si tu, o kterou bys měl zájem, podíváš se, kdo ve tvém okolí ji chová, a domluvíš se s ním přes vzkazy. Ovšem u některých krevetek, které jsou na odchov náročné a daří se je odchovávat jen 3-4 chovatelům v republice, se stejně nevyhneš nákupům na burze nebo přes internet. Věř mi, že ani to není problém. Tito chovatelé krevetky chovají a pečlivě se o ně starají. Stejně pečlivě ti krevetky zabalí a pošlou a za celou dobu, co chovám krevetky, vím jen o jednom jediném případě, kdy byl problém a 2/3 krevetek umřely a zbytek to jen těžko rozdýchával. Chyba však nebyla na straně chovatele, ale dopravce. Co s tím balíkem prováděli nevíme, ale nebylo to rozhodně nic dobrého, když krevetky skončily v takovém stavu.
Jeste bych se te Libore chtel zeptat ohledne nakupu krevetek.
U koho/kde koupit krevetky. Jsem z Olomouce.
Jestli neznas nejakeho chovatele na olomoucku. Pripadne u koho se daji krevetky "bezpecne" koupit na burzach.
Tusim, ze burzy v Olomouci, Brne a Kromerizi navstevujes a znas "dobre/spolehlive" prodejce.
Rad bych se vyhnul nakupu importovanych kousku.
Dekuji
Dekuji za vsechny kolemjdouci v tomto vlakne.
Skvela prace.
Admini po nejakem sirsim odsouhlaseni by mohli tento seznam dat do hlavicky tohoto vlakna a jeste pridat do hlavicky tohoto vlakna
rybicky.net/forum/5233-jake-ryby-ke-krevetkam
Mozna by ubylo do budoucna podobnych dotazu.
Tak já se pokusím... nejdřív k těm krevetkám, mezi kterými se rozhoduješ - vřele doporučuji, jdi do těch Sakur, Rozdíly v náročnosti mezi nimi skoro nejsou a Sakury jsou výraznější, budou víc vidět a víc se ti líbit
A teď rybky, co jsi napsal:
rybicky.net/atlasryb/plata_skvrnita - nehodí vůbec, bude se snažit sežrat i dospělé
rybicky.net/atlasryb/danio_perlove - hodí se, výjimečně sezobne malinkou krevetku
rybicky.net/atlasryb/razborka_trpaslici - naprosto ideální, krevetkám neublíží ani nejmenším
rybicky.net/atlasryb/jehlounek_thajsky - naprosto ideální, krevetkám neublíží ani nejmenším
rybicky.net/atlasryb/hlavac_smaragdovy - nemám zkušenosti
rybicky.net/atlasryb/zivorodka_duhova - nečekej úspěchy s odchovem, většinu prcků uloví
rybicky.net/atlasryb/heterandrie_trpaslici - pravděpodobně bez problémů
rybicky.net/atlasryb/novoheterandrie_slicna - naprosto ideální, krevetkám neublíží ani nejmenším
rybicky.net/atlasryb/razborka_thajska - naprosto ideální, krevetkám neublíží ani nejmenším
Ještě přidám pár ryb, které jsou naprosto v pohodě ke krevetkám - malé druhy pancéřníčků (C.hastatus, C.habrosus, C.panda a pod), krunýřovci rodu Otocinclus a jim příbuzní.
Občas si zobnou malých, ale jsou vhodné - razbora skvrnoocasá, razborka bornejská, razbora espei a hengelova... myslím, že tohle už je slušný výběr
Takže vidíš, že ke krevetkám a šnekům můžeš přidat i rybičky. Osobně doporučuji 15-20ks Boraras maculatus nebo 6-10ks N.elegans.
0 26.02.2013 19:37 Beda81 Chystám pro krevetky nádrž. Už se zabíhá. Ale i tak pořád sháním info, jaké rybky ke krevetkám.
Už dříve jsem si zakoupil knihu Sladkovodní krevety
vasut.cz/…
Zde pro příklad zmiňují :
rybicky.net/atlasryb/plata_skvrnita
rybicky.net/atlasryb/danio_perlove
rybicky.net/atlasryb/razborka_trpaslici
rybicky.net/atlasryb/jehlounek_thajsky
rybicky.net/atlasryb/hlavac_smaragdovy
rybicky.net/atlasryb/zivorodka_duhova
Podle názorů zdejších zkušenějších krevtkářů, by se tedy dali dát dohromady s krevetkama danio perlove, razborka, trpaslici jehlouhek thajsky.
Ja osobne jsem se jeste dival po
rybicky.net/atlasryb/heterandrie_trpaslici
rybicky.net/atlasryb/novoheterandrie_slicna
rybicky.net/atlasryb/razborka_thajska
Je možné, že tady nebo v jiném vláknu, byly zmiňovány i jiné rybky.
Ale výše zmiňované mi tak nějak zůstaly v paměti jako vhodní kandidáti.
Asi bude také záležet, jestli chci krevetky také odchovat, jestli tam mmám nějaké skrýše.
Jestli opravdu chci vidět i rybky. Mám pocit, že u toho jehlounka to může být trochu problém.
Zatím se u mne miska vah pomalu, ale jistě příklání k verzi.
Krevetky + šnečci. Ještě nevím co jestli nerita, nebo helnka apd.
Jestli by se našel nějaký dobrovolník se zkušenostma s chovem a odchovem krevetek.
Udělal nějaký "souhrn" rybek se kterýma má zkušenost, že "fungují" s krevetkama.
To by byl velký počin.
Nebo nějaká forma "ankety" :
Rybka se nehodí vůbec.
Hodí, ale nečekejte nějaké valné úspěchy s odchovem.
Hodí se.
Já mám zkušenost s B.maculatus - nežerou krevetky vůbc, ani malé, B.uropthalmoides - občas si uloví nejmenší krevetku, stejně jako D.margaritatus. Ale není to nijak drastické. Ke krystalkám nebo dalším krevetkám, které se hůř množí, bych je nedal, ale k Neoacaridinám klidně.
a razobry teda jsou vhodné ke kervetkám? nemyslím jen maculatusky?
Podle toho, co vím od Ivahy, tak s eleganskami chová krevetky naprosto bez problémů. Tyto rybky jako asi jediné či jedny z mála živorodek, které na krevetky neútočí a vůbec si nevšímají ani mladých krevetek.
Ale často doporučované Endlerky jsem s krevetkami choval a přesto, že jsem je krmil opravdu vydatně, pořádaly doslova lovy na malé krevetky. Dal jsem je pryč poté, co jsem viděl, jak malá, asi 1 cm dlouhá endlerka loví nejmenší krevetky v mechu. Přitom vyplašila už asi 5mm velkou krevetku, kterou sežrat nemohla. Ta krevetka se polekala, vyskočila z mechu a tam ji ihned spolkla okolo hlídkující samice. To mne fakt naštvalo, tak jsem je odlovil a dal místo nich B.maculatus a pak jsem se nestačil divit, jak se krevetkám v akvárku bez Enderek daří a jak krásně se množí.
Tak to se omlouvám, to jsem nevěděl já jsem je mám právě spolu(n.elegans a jsou vpohodě) a nějak mi tato informce asi unkikla
Ty pancíky tam klidně dej. Galaxek můžeš přidat, to je pravda. Ale počkej si na burzu, tam je borec prodává za 30,-Kč, to je bomba cena. Kdybys chtěl vietnamky, mám jich teď docela dost. Rozodně tam nedávej žádné živorody. Většina živorodek (snad s čestnou výjimkou N.elegans) jsou velcí lovci a milují lov na malé krevetky. Myslím, že hejnko galaxek, hejnko vietnamek, pár pancíků a ty kreveťule bude pěkné akvárko.
Škoda, že ses o krevetkách neporadil. Red cherry a Yellow se ti poprčí - je to jeden druh, budou spolu mít mladé a nebude to pěkné. Pokud můžeš, zkus je ještě dát od sebe. A gabonensky jsou krásné kreveťule. Já sice dávám přednost moluckám, protože ty jsou více aktivní ve dne, ale ty gabonensky jsou taky moc krásné kreveťule.
112l viz profil
kolega v praci koupil Mrenky nadherne a Pancernicci jsou od te doby porad zalezli
![:-(](../obr/s/13.gif)
tak ze by mi je dal(5ks)... mam jen par Galaxy a Vietnamek velikost +- stejna
tak tech by se snad nebali
No jo ale ty se mi zas tak moc nelíbí
![:-D](../obr/s/06.gif)
škoda, že sis nevzal raději ty B.maculatus. B.uropthalmoides ráda občas zobne nejmenší krevetku, maculatky si jich vůbec nevšímají.
Já měl v 80 l - Džungle - krevetky spolu s pěti C.elegans, které jsem později vyměnil za C.paleatus a pohoda. Je fakt, že jsem měl přední část volnou a zadní hodně zarostlou valisnerkama a hygrophilama, takže pancíci jezdili vepředu ve volném prostoru a kreveťule si vegetily spíše v zeleném, ale v pohodě se množily a nezdálo se, že by jim pancíci ani ancistruska Anča jakkoliv vadili. Normálně se s nimi i tahaly o granule.
jsem zacal lehce pred Vanocema a kamos me ukecal a vnutil nekolik Anciku (6ks)
Ted se vraci z5 do ČR tak mu je budu vracet
![hop](../obr/s/29.gif)
Tak snad vetsi bordelari to nebudou
Taky myslím že zvládnou ale mohly by být trošku ve stresu, jelikož tato rybka je hodně akční a pořád lítá z jedne strany akvarka na druhou. Záleží pochopitelně na množství, velikosti akvarka atd ale nebál bych se toho pokud se ti líbí. Sám u jsem u krevetek nechtěl ryby protože bez nich jsou víc v pohodně, ale na burze jsem neodolal a koupil par razborek skvrnoocasých
Ano možná se nebudou nejrychlec množit protože jim možná nejaké mladé určitě seřerou ale starym neublíži
Prosim o radu
zvladnou Red Cherry spolubydleni s Pancéřníčkem Drobným?
S tetrami císařskými je mám, nevšímají si jich nijak zvlášť. Dokonce se krevetky zvládly i trošku rozmnožit (mají-li úkryty).
Dobrý deň
Myslíte že by krevetky prežili spolu s tetrami císarskými alebo paraguayskými?
Starší reakce
Promiň, ale teď ti trochu nerozumím, co a odkud? Myslíš tu akvaristiku?
Ja bych ho odtamtud klidne vzala, aspon ho zachranis...
No já bych do 20 litrů rozhodně k Bettě žadné jiné rybky dával
V akvaristice radí tak, aby měli tržbu
![:-O](../obr/s/14.gif)
Přidat reakci
1 ...... [10] ...... 19
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 22579x