Mohou být krevetky spolu s ***?
Starší reakce
Díky za reakce. Budu pořizovat 6 kousků na zkoušku jestli se jim u mě bude líbit.
Tak nech to ide,držím palce.
Děkuji přesně tohle jsem slyšet nechtěl. Ale lepší než kdyby se něco stalo. Udělám hold další nadrž no
Myslím maličké krevetky ktoré po narodení majú sotva mm.Guramy sú známe požieraním mladého potomstva,či už sú to iné rybky-krevetky.Môžu vyrušovať aj dospelé krevetky.Ja by som krevetky k nim nedával.
Menší myslíš mladé? Chtěl bych mít ještě jendo akva jen na mladé odchovničku. Takže v tomto by byli už velcí. Pak by to bylo v pořádku? Předci jen číchavce mám rád.
Tahle kombinace bude v pohodě...
vzhledem k tomu že jsou jen o kousínek větší než ty krevety tak nevidím důvod proč by nemohly
Ahoj, co si myslíte o Nannostomus marginatus? Mohly by být tyto rybky spolu s krevetami?
Trichopodus ti bude menšie krevetky loviť.
Co se týče pancéřníčka kropenatého, tak si u mě kreevtek nevšímá.
Chtěl bych sví akva předělat na krevetárko a male rybky. Současné osazenstvo nechávám dožít mám tam rybky viz
rybicky.net/nadrze/12714 ale asi mi zustanou číchavci a jeden Pancéřníček kropenatý, který má už 8cm nebude krevetkám vadit?
Do 48 litrov neónky naozaj nie!
Za mě bych ti spíš než neonky do 48l akva doporučila třeba nějaké rasborky. Neonky jsou větší plavci a 48l není mnoho.
0 25.04.2012 22:43 Lukin – Krevetky-neonky
Zdravím právě jsem si založil akvárko a chci se zeptat jestli pote co se zaběhne můžu nasadit do mého 48l akvarianějaké ty neonky spolu s krevetkami ktere mi budou čistit řasy ?? chtěl bych tak 8-10 neonek podle toho co mi říkali stačí 3L vody na 1 neonku díky za odpovědi
Starší reakce
máš ode mně zprávu, abychom to tady nezaváděli jinam než to má být
0 16.04.2012 13:18 Rounce [30] no v akvaristikách je vídám málokdy.. ale sehnat je by neměl být problém
neboj, neudělali by si nic.. to jsou malé mírumilovné rybičky.. a neudělají nic ani krevetkám
to si piš že bys měl
Množí se bez nějakých velkých skrupulí a pořád
Sice rodí daleko méně mláďat než Gupky - většinou do deseti kousků, spíš míň - ale rodí prakticky každý měsíc.
Já mám chovnou skupinku Endlerek Red scarlet (4 samci, 6 samic) doma sotva dva měsíce a momentálně v odchovně odchovávám asi tak 30 prcků
Pokud se ti narodí prcci tak je můžeš přelovit do většího akva, oni už se čichavci a tetry o ty prcky nejspíš "postarají". Není na tom nic špatného, je to koloběh života
Viděl jsem ale docela dost lidí co to ale dělá tak že když má miniakvo a nechce malé prcky od Endlerek, tak si do akvárka dá jen barevné samečky.. do 15L akva třeba i 5-6 kousků
ale dá... buď samotný samec bojovnice a nebo některé minirybky 12L vpohodě zvládnou...
byl mi doporučen do takhle velkého akva třeba Oryzias Woworae (momentální hit), a určitě by se dala "použít" třeba Živorodka wingeova - "Endlerka" ve skupince 1 samec a 1-2 samice.. a nebo třeba páreček Dario Dario, pokud se ti je podaří sehnat..
Já měl ancíka s krevetkami, potom jsem ho však odlovil, protože mi ničil jemnolisté rostliny. Jinak jsem viděl, že je dost lidí má pohromadě tak bych to risknul. Navíc ve větším akváriu a zarostlém by krevetky měli větší šanci.
Ti jsou také možní (ikdyž teda nevím, jestli by místo krevetek nežrala ty razborky
Nicméně uvažuji i krevetky či ráčky, a třeba výhledově mít krevetárium, proto se ptám tu. Ono kvůli její agresi (více ve vláknu o chovu bojovnic) jsem ji musel dát hned do nově založeného akvária, takže uvidím, jestli proces záběhu vůbec přežije. Jiné místo pro ni nemám.
mimo téma krevet - a co tedy jako uklízeče k bettě dát malou skupinku (cca 3-4 kusy) Otíků??
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_jednopruhy
popřípadě skupinku některých "mini"pancéřníčků (Corydoras Habrosus, C. Pygmaeus apod) o třeba 5-6 kouscích??
Oboje by v těch 30L s bettou myslím mohlo klidně být, a nezáživné na pozorování to taky nebude
A co třeba nějaké malé rybky? Např. pancéřníčky nebo razborky? Tyhle ryby by šlo mít v malém hejnu o 6 kusech.
Já vím, ale to akvárko jsem si pořídil jen a kvůli agresivní bojovnici, protože mi ji bylo líto utratit. Takže je teď sama v 30l akváriu. Hledám pro ni nějaké servisní zviřátko a šnekové nejsou tak zajímaví na pozorování. Proto se ptám tady.
No najde se tu několik lidí, kteří mají Red cherry krevetky s bettami, ale vždy je tam to riziko, že betta si jich pár může sežrat. Nicméně každá ryba, se kterou budeš mít krevetky je schopna sežrat malé mládě krevetky, ovšem vždy nějaké procento přežije. Pokud je chceš mít s bettou, zkus nejdřív red cherry. Musíš mít však dost zarostlý akva, jestli chceš, aby se krevetky mohli schovat. Řeknu to tak, že na krevetky se líp dívá, když je máš v akváriu bez ryb, vím to z vlastní zkušenosti.
K bojovnici by som ja osobne krevetky nedával.Pre Atyopsis(i keď len 1ks) je 30l málo.
No budu muset něco načíst. Ani nevím, jakej je rozdíl mezi krevetou a rakem. Tady jsem se chtěl zeptat, jestli vůbec existuje nějaká kreveta do 30l akvárka, kterou by bojovnice nesežrala. Nicméne Atyopsis moluccensis vypadá zajímavě a docela tam sedí i endemicky.
Ak ťa zaujmajú raky napíš mi ss.Prípadne mrkni moju galériu.
záleží jak máš velké a zarostle akvarko
Tak zrovna Red cherry by mě tam dát nenapadlo. Myslel jsem nějaké větší krevety či ráčky, ale nikdy jsem je nechoval, takže vůbec nemám přehled.
třeba krevety rodu Atyopsis naprosto bez problémů
U menších krevet si nejsem jistý jestli by je bojovnice nezbaštily, ale to ti řekne někdo jiný... já mám zkušenost z labyrintek+krevetek jen s čichavci zakrslými.. a ti krevetky Red cherry nebaštili
Šli by některé krevetky dohromady s Bojovnicí? A jestli ano, tak které?
Starší reakce
- mam otestovane Red Cherry + Palmaty s neonkou obecnou, tetrou zhavou = zadny problem
- Palmaty dokazaly prezit/mnozit se i v AQ plnem mecovek a kardinalek = stacil jim k tomu husty porost anubias barteri + javsky mech + molitan. kostka s cerpadlem
krevetky a neonky už cca měsíc bez problémů..+párek mečovek k tomu
Yirka napsal:
Druhak: Skalárky nejsou blbé a ví že samičky oček v nádrži = pravidelný přísun živé potravy.
Možná jsou dost chytrý na to, aby si tam nechaly nějaký samičky na přísun potravy, ale ne dost chytrý na to, aby věděly, že to si tam musej nechat aspoň jednoho přeživšího samečka
. Takže maj pak smůlu, chudinky... a taaaak dobře to měly vymyšlený
Jsou dvě možnosti:
Jednak jsou samičky objemnější a v té obvyklé velikosti samečků už těžko pozřitelné.
Druhak: Skalárky nejsou blbé a ví že samičky oček v nádrži = pravidelný přísun živé potravy.
Druhak je spíše než hodnocení inteligence skalárek námětem pro zamyšlení chovatelů.
prej skaláry
skaláři sežerou všechno co se jim vejde do tlamy a je to tak nějak zajímavý (barevně, tvarově apod
). Jsou to neskutěčně žravý ryby, u mně to odnesli i všichni samci pavích ok - holt byli barevní, malí, tvarově se skalárkům taky zamlouvali... natož pak krevetky.. to jsou pro ně takový lahůdkový jednohubky
Krevetky Red Cherry chovám ve společnosti plat a párečku Colisa lalia, a v pohodě
platy i čichavci zprvu nějakou tu krevetku vzali do huby, ale asi zjistili že to není dobrý, že to má tvrdý krunýř, a od té doby si krevetek nevšímaj
(BTW, samci padli všichni, ale samiček pavích ok si skaláři ani nevšimli - že by gentlemani?
)
To znám levnější druhy krmení pro skaláry.
A co skaláry,nebudou krevetky jen zpestření stravy?
Starší reakce
Další co neumí číst...můžeš je tam dát...nejlépe v době krmení
neinkám asi budou chutnat
Přidat reakci
1 ...... [14] ...... 19
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 22557x