Ancistrus - chov
0 29.01.2016 21:11 lubo Ahoj a ako ich pripadne rozpoznat
Dakujem za odpovede

0 29.01.2016 19:33 lubo 

Ahoj mozte mi prosim povedat ktori ancistrus
Je samec a ktora samica ?
Ps Ten biely ma male dve fuzky
Je mozne abi mali male ?

Starší reakce
Myslím že ty 5cm samice jsou ještě příliš malé-nejsou dospělé. Může to být i teplotou vody-v létě se mi potěr vykulil, protože bylo v pokoji dost teplo, ale teď v zimě se mi akva víc ochlazuje a nové mladé zatím nemám

Jen jestli ty na ně moc netlačíš, znáš to, čím víc chceš, tím míň to jde. Měj v nádrži ty správný podmínky, řádně je krm a nech to na nich.

Jinak je toho tady plný vlákno a taky tady.
rybicky.net/forum/1479
0 11.01.2016 18:52 Mešák – tření
Dobrý den, mám problém. Mám 3 ancíky ( 1 samec - cca 8cm a 2 samice - cca 5cm), mám i pro ně úkryty, jak z kokosu, tak i další různé skuliny... a ni se ne a ne vytřít. Poraďte mi prosím.
Děkuji
a je lepší ancistrus a nebo lorikárie?
Do toho by ancistrus šel, ale počítej s tím, že bude okusovat rostliny (Echinodory) a hrabat ve dně. Navíc docela dost se*e

Založ si zde prezentaci
akvárko mám 145l (61*41*58)
Problém je že jsi nenapsal do jak velké nádrže ho chceš. Bordelář je v dospělosti poměrně velký.

0 11.01.2016 13:14 housis – ancistrus
Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Je to tak, že ancistrus je bordelář? Nevím zda si pořídit ancistrus a nebo lorikárii. Děkuji za rady
Starší reakce
Malé, tedy objemově, nádrže, nevhodná osádka, kombinace čistotných ryb a bordelářů a na to je ancák zdatnej kofr.
S počtem ancíků ti asi neporadím, ale vypozoroval jsem ve svém akvárku, že samec si dost hlídá své teritorium a vyhání dokonce i samici. Mají rádi skrýše, když rozsvítím, tak se obvykle ihned schová někam do stínu. Mám pro ně úkryty z břidlice a z té se za celý den nehnou, takže je mají určitě v oblibě

0 24.11.2015 23:30 Vojtoy – Kombinace ancistrus - panak
Zdravím vespolek,
zakládám nové akva 800l. Rád bych tam nějaké krunýřovce (ancistruse / panaky). Je třeba dávat pozor jaké druhy ancistrusů a panaků se snesou? Kolik byste řekli je na takové akva optimální počet? Píše že mají být vždy 3 ks, plánuji 6, nebo 9 ks velikosti 10-15cm, předběžně přívěskatý 3ks, L066 3ks a/nebo L204 3ks. Mimochodem můžete poradit kdo je v ČR nejlepší zdroj?
Je jestli je potřeba speciálně vybavit akva rostlinami, skrýšemi a spoustou dřevem? Jakými druhy čeho přesně?
Předem díky za odpovědi a omlouvám se pokud se to tady řešilo a přehlídnul jsem to!
Můžete mě prosím poučit z jakého důvodu se tam ancík nehodí? Díky

Do tvých akvárií ancák nepatří, ani jeden ani do jednoho. Ta kombinace se závojnatkou je časovaná bomba. Neřeš zeleninu, řeš osádku akvárií.

V rozumné míře se to dá praktikovat, zelenina nesmí zblátivět, tudíž musí být rychle zkonzumována, takže když dávat, tak jenom kousek, ale to nic nemění na faktu o němž píši v úvodu.

0 24.11.2015 21:19 Merst Chcel som sa opýtať keď dam ancistrusom napr. Cuketu alebo nejakú zeleninu nesplesnivy mi voda?
oka a vymena vody? musim to nechat na zenu a ta z toho nadsena nebude

Do belíku s jemným vzduchováním, krmení minimální, tedy podle intenzit výměn vody a musí to bejt. Jinou prevenci bych nedělal, je to taková inprovizovaná karanténa.
Starší reakce
Ak rybka aj napriek poškodeniu príjma potravu,tak by sa to malo dať do poriadku.Hlavne držať čo naj podmienky.Esha ako písal romant proti pliesni a ako prevencia na sekundárne infekcie.
Zřejmě dílem kus svaloviny a zřejmě dílem plíseň, tedy tipuji bez fotky a aplikoval bych eSHu 2000 dle návodu.
0 09.03.2015 18:28 bambulal1 – Rada
Dobrý večer,
prosím o radu nešťastnou náhodou se mi ancistrus dostal do filtrace a tlamu mu motor trošku poškodil. Stalo se to v sobotu rybička žije ale dnes sem si všimla, že má na tlame u poškození jakoby chmýří. Nevíte co by to mohlo být?
Děkuj za info
Starší reakce
Ja keď som im dala pôst pustili sa mi do Nymphoides sp. Taiwan.A v podstate do všetkého, čo malo mäkké listy.

muzu se zeptat,kdyz tento ancik nema co zrat,nejake zbytky rostlin a bordelu bude mi dachmat rostlinky???
Starší reakce
Nějaký škrábance na břiše + na tlamě má z obou stran jak vytržený kusy (průměr tak 4mm)
Pokud je to nějaká oděrka, tak bych to tolik neřešil. Rychle se zahojí. Oni si musí jen vysvětlit, kdo kde bude bydlet.. Jak už bylo psáno, dej jim trochu čas, bude to dobré. Mám dospělé samce běžně po více kusech a nikdy se mi nestalo, že by se vážně zranili. Ačkoli občas umí jít slušně do sebe..

Právě, že jeden už zraněný je (stihli to za jednu noc). Maj tam 3 kořeny, domeček a listnatý rostliny, které pokrývají celé dno a tvoří tak různé skrýše ...
Udělej v AQ víc úkrytů a nech je tam oba. Oni si to mezi sebou vyříkají (bez zranění) a za pár dnů bude klid.
Starší reakce
ale bude to pro něj to nejkrásnější léto co kdy zažil

0 25.01.2015 00:35 marcony – Samec x Samice

Zdravím, podařilo se mi jednoho blýsknout, když vylezl ven. A teď otázka, je to samec či samice?
tak to chápem a aj to mám v pláne, na tých čo mam terz odber mám = známy, kolegovi v práci atd.. takže ich v pohode rozdám resp. predám. Ale zle nepíšeš viem čo máš na mysli.
A přesně proto, než se začnu vůbec zabývat nějakým odchovem, zaběhnu do akvaristiky, otevřu ústa a zeptám se, zda-li ode mě vůbec někdy nějaké ryby odeberou...
TAK ono lepšie za iný tovar ako píšeš ako mať prázdnu ruku a hladne krky v akva

OT
Hm, no tu u nás majú ancíkov všade v obchodoch, ale i tak sa mi podarilo dohodnúť odber. Nie je to žiaden zárobok, ale aspoň čosi na kompenzáciu investovaného času, energie a krmiva. Predajcovia sa boja brať od neznámych, lebo je riziko zavlečenia nejakých chorôb. A tiež neradi vydávajú hotovosť, skôr je to taký výmenný obchod za iný tovar.
Tak zatial som nadseni z mnozenia ale casom urcite pride problem ako u teba. Smutne je akurat to ze ak pridem do obchodu a chcem si pozriet nejakeho prisavnika tak nikde ich nemaju alebo maju max do 5ks. Tak nechapem preco. je problem s odberom mladych od sukromnych ludi -chovatelov hobby.
Asi si samica obzerá hniezdo. Treba ju pozorovať - ak má bruško a zrazu jej zmizne, tak nakládla ikry. U mňa to bolo príliš často, tak riešim opačný problém - ako tomu zabrániť. Samca držím mimo, iné mi nič nenapadlo.
TAK NA moje sklamanie tam ikry nie su pozeral som tam teraz, samec nalepený

Ale zrejme je to dobrý signál, že si kokos vybral ako utočisko a je tam vkuse

Zujím ma jedna vec, či dokáže smec nahnať samicu aj to skryše s malým otvorom, teda s otvorom akurat vstup pre telo prisanvika.
Samice sice na noc stále mizne pod kokosom, len musim zistiť ktorým, lebo som dal dve kusy. Mýslíte že ju vie nahnať do takeho otvoru? Cez den si pekne oddychuje na listoch a v noci šup dnu

Kto vie čo tam robia hhh

Ja som do kokosa bežne nakúkal, niekedy som ho v ňom aj preniesol, inokedy som ho z neho zase vyháňal pri presune kokosu s malými (to sa mi ale moc neosvedčilo, lebo samec potom bagroval dno, kde bol pôvodne kokos) a vždy sa tam vrátil.
Rado áno, za predpokladu, že nemáš viac druhov filtrov, kde potom jeden z nich slúži na mech. filtráciu, ako to mám ja - veď si to videl. Keď som svojho času menil molitan, tak mi NO2 nenarástlo ani o prd.

Egeria toho vie stiahnuť vcelku dosť a pri spomalenom prietoku (použitím filtračnej vaty) účinnejšie fungujú nitrifikačné baktérie.Filter má slúžiť predsa na filtrovanie a nie len ako naháňač vody a lapač hrubého kalu.

Nechcem provokovať, ale myslím, že to stojí za zmienku... Schválne som skúsil dlhšie nemeniť vodu v tom mojom extra prerybnenom odsúdeniahodnom akvárku. Je to už 8 dní od poslednej výmeny vody a nameral som 0,05 mg/l dusitanov a cca 12 mg/l dusičnanov. Dusitany ma nijako neprekvapili, nitrifikácia funguje už dlho parádne, ale dusičnany vcelku hej, predtým sa šplhali vyššie. Pred tými 8 dňami som síce cca tretinu filtrácie zamenil z molitánu na JBL Micromec, ale pochybujem, že by mohla nabehnúť tak rýchlo denitrifikácia, ktorú sľubuje. Ale všimol som si tiež, že sa dosť znížil prietok filtrom - vata, čo som musel dať okolo Micromec (aby filter nenasal najmenšie krevetky), je dosť hustá, možno to má nejaký súvis. Alebo to stíha tá Egeria densa, rozrástla sa. Podľa mňa to potvrdzuje, čo i prasan napísal.
2 22.01.2015 15:51 - V prírode takmer 80% tráviaceho traktu ancíkov tvorí detrit.Ja toho detritu mám v akvárkach až až,okrem toho kŕmim a ryby sa mi veselo množia.Ancíky nie sú tak citlivé ako iné L-sumce.Majú radi rovnomerné stále podmienky i keď výmena vody im robieva radosť a ochotnejšie sa tak trú.Osobne nemením ani tretinu vody,no pri tej mini výmene samozrejme nezabúdam odkaliť steny filtra a čiastočne dno.
Akvaristika je práve preto zaujmavá,že každému funguje niečo iné a tak trocha inak.Tiež sa striktne nedržím vžitých postupov.(občas si myslím a neraz sa to i potvrdilo,že sú často zavádzajúce)
Je dôležité si nájsť tie správne informácie,neveriť všetkému a občas si niečo i na vlastnej chybe skúsiť.I keď hovorieva sa,že len hlupák sa učí na vlastnej chybe.Rozumný človek sa učí na chybách toho druhého.
No ešte nakoniec,tie moje akváriá sú podstatne objemnejšie.V tej mini 30 to chce fakt častejšie výmeny vody a kvalitnú filtráciu.
Přidat reakci
1 ...... 65
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 51162x