Ancistrus - chov
Zatím je máš ještě maličké na to aby se dalo poznat pohlaví. Kokos, nebo nejaké jiné skrýše jim tam můžeš dát už teď. Mne se ted vytřeli v kokosu. Sameček poctivě hlídá. Jenže já už je mám dospělé, mají okolo 10cm.
ještě jsou malí, "vousky" jim případně začnou růst až tak kolem 6cm délky, pak už to rozpoznáš jednoduše
ale jestli to jde rozlišit už teď bez těch výrůstků to opravdu nevím
mně když se třeli, tak jedině na dřevě - na kořeni a to měli možnost i do kokosu, ale tam nikdy
nevím zda je to jen náhoda. Kořen je členitější, tím pádem více úkrytů a skulin, takže to nejspíš bude tím
je to klidně možné že máš jenom samice... já co mám v akvárku tak to poznám tak od 4cm jestli to je ženská nebo muž... každopádně chlap má mít ty fousky. ale i ženský můžou mít pár drobnejch fousků.
0 11.01.2013 21:13 mia [11] - Živorodky ahojteee
, kamaratka mi asi pred pol rokom darovala uliahnute male ancistrusiky, celkovo ich mam 6, pekne rastu a dobre papaju, kedy anciscistrusiky dospievaju? chcela by som im pripravit kokosovy orech, no ale problem je v tom ze mam asi 6 samiciek, toto ma zaujima, rodi sa celkovo viac samiciek ako samcok??? na tlamce nemaju fuziky, teda zatial maju len 2 cm-2,5 cm tak nevem rozlisit pohlavie, tieto rybky ma odmalicka niecim fascinovali.samozrejme ze mam len male akva, tak az ostatne porastu tak ich darujem niekomu alebo predam akvaristike. dakujem za vase nazory
To je ten šťastně ideální příklad, protože předpokládám, že to nebylo po nějakém přepečlivém výběru...
klasiku prave uz nechci chci nake hezouny
Jj, ja mam klasiku.
romant: tady bylo toho tolik, že se mi jaksi nechtělo pročítat....
Já jsem bral 10 červených lorikárek a nakonec se z nich vyklubalo 8 samic a 2 samci
Takže to klaplo
U těch lorek funguje u mne něco podobného jako u cichlid...desítka dává velkou naději. Prodávají se skutečně mladé, takže pohlaví poznat není.
jo jasne,chtel jsem nake l sumce a nebo lorikarii ale nevim jaky druh
Na mladých to jde těžko poznat, spíš to poznat nejde. Záleží na velikosti
Ta diskuse nebyla o "klasickým" ancákovi, ale o krunýřovci vláknoocasém a tam je to trošku jinak, jak jsem se dočetl a od zkušenějších praktiků dozvěděl.
Když budou maldé tak ne. Ty fousky u samců narůstaj kolem půl roku života i později. Mam cca 4 měsíční ancíky a nejdou rozlišit zatím.
Inu promluvil praktik.
Nikdy jsem je nechoval, tak jsem čerpal jenom z dostupných psaných textů. Díky za osvětu.
Jsou na prsních ploutvích, ale když mákneš samci na hlavu, tak je mnohem drsnější než samice...
PaDa...jak je patrné z více fotografií, mám "štětiny" nikoliv po deseti dnech, ale z dob ještě před osmnáctým rokem prakticky trvale...
O štětinkách se v různých popisech píše, ovšem ne na tvářích, ale na horní straně prsních ploutví.
Aha, reagoval jsem podle názvu diskuze. Omlouvám se tedy. I u tohoto krunýřovce to ale štětiny nebudou, nebo jo? To se přiznám, že netuším...
Pozor, řeč je o krunýřovci vláknoocasém!
Samec má na tvářích štětiny...
No, nedá mi to, když si mohu trošku rejpnout do někoho, kdo jinak na ostatní velice rád slovíčkaří. Štětiny máš ty, když se týden neoholíš
. Samec ancistruse má kožovité výrůstky, které se s rostoucím věkem rozvětvují
Samec má na tvářích štětiny...
mal som len 3, boli rovnaké, tak neviem, isto sa tu nájde niekto skúsenejší
odchoval jsi je take?jde poznat samec a samice?nebo to je nahoda
mal som ho, milá, spokojná a nenáročná rybka,môžem len doporučiť, ani som ich nejako zvlášť neprekrmoval, sem tam niečo pre prísavníky a bolo to super
Starší reakce
Je to stres,alebo prirodzené správanie.Takto sa maskujú bežne.
Ahoj,
já mám klasické ancistrusy
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_obycejny a někdy mi mění barvu podle toho kde zrovna plavou. Na některých místech mám vcelku světlý štěrk a tam občas trochu zlbednou. Záleží na tom jak moc zbledla tobě.
Samice bude nejspíš vystresovaná jak dlouho ji máš nebo nedělala si v poslední době nějakou změnu v akva?
Nemůže to být ze stresu?Mě takhle reagoval samec při každý výměně vody.Samici to nevadilo.
0 27.12.2012 16:17 janka – ancistrus
Zdravim vsechny,chci se zeptat proc mi samicka ancika vybledla,samecek je porad stejne tmavej.
Starší reakce
Měřil jsi NO2? Máš tam samý živorodky a máš jich tam dost a to jsou docela čuňata. Taky bych se možná zaměřil na kvalitu to mraženýho,někdy je to docela humáč...Dávej jim radši filé.
Zdravím, chovám ve svém akva Chelsea Ancistruse sp. gold. Při prvotním nákupu jsem si jich koupil asi 3 kusy, ale během více než půl roku mi zůstal jediný. Tak jsem dokoupil asi další tři nebo čtyři kusy a během dvou týdnů z nich přežil jediný. Také jsem měl dva panceřníčky pandy a oba taky časem umřeli. Ostatní rybičky žijí v pohodě, v akva by už měl být po nějakých 9-ti měsících dobrý poměr všech látek. Čistím pravidelné každý týden, krmím přes víkend patentkama a dafniema, přes týden vločkové krmení plus tak jednou za měsíc dám nějakou okurku nebo salát.
Nevím, čím to může být. Jestli to může být tím, že mám topení nastavené na 28 stupňů nebo tím, že jsou ancíci teritoriální vůči samcům a měl jsem štěstí a pokaždé jsem koupil samé samce?
Prosím o vysvětlení
A ptal ses? Možná vezmou. Zkus je dát sem do inzerce, někdo by se určitě našel kdo by si je vzal.
Nechce si někdo z okolí Nymburka odebrat nejaké malé ancistrusy (cca 2-3cm)? Vytřeli se mi a je mi líto je pozabijet. Do akvaristiky by si asi takhle male rybky nevzali.
Dost záleží na tom, na čem vyrostl. Někdy elka tvrdá voda pošle do kytek...
0 19.11.2012 16:57 daniel – anc
No a nebude jim vadit konkrétně L213(vel. asi 4-5 cm ? přítomnost (haplochromis ) astathotilapia aenocolor ..s tím že máme i tvrdou vodu kolem 14°N ?
Krmit denně,těsně před zhasnutim (jsou aktivní hlavně v noci) a co nejpestřejší krmení.Pro dospělý file,tablety,zeleninu,brambory (pozor můžou se tak naučit na kytky) a pro malý zajistit řasu.
No oni se osamotě bát nebudou,ale někdo je musí krmit a nebo automatický krmítko...
0 19.11.2012 16:25 daniel – krmení
CHTĚL BYCH SE ZEPTAT JAK ČASTO KRMIT ?POPŘ ČÍM . A ZDA BY BYLO MOŽNÉ ODCHOVÁVAT ANCISTRUSY I KDYŽ NEJSEM OD NĚDĚLE DO PÁTKU DOMA
Starší reakce
0 11.11.2012 17:45 Dusicka – Ancitrus
Urcte zimu neprezije
No já teda jikry nekroutím, ale sbírám samce i s trubkou do malých nádrží "v sekci potěrů" s samce v trubkách trochu artémkou krmím, i když třeba jen na začátku taťulda sedí na vejcích. On ví, že je v nádrži sám, tak si vyjede...Většina z těch mých exotů má totiž dvě tři samice v nádrži a dokonce velmi často hned druhý den po návratu k nim, se zase vrací zpět do sekce
Samozřejmě pak žerou s potěrem, ale nějak podvědomě mám zasunuto, že je nechci nechat hladovět ani den, dokud jsou tak produktivní. Kdysi jsem takhle "oddělal" samce similimy, ten furt vozil jikry a žral tudíž mizerně, až na ten svůj sexapetit zdech...
Ten můj samec je taky neopouští dokud se nerozplavou a to raky nemám.
Zkusím méně krmit pokud budou mladí abych nezhoršil kvalitu vody a uvidím. Snad se mi podaří aby někteří tentokrát přežili. Díky moc.
Dík Libor.
Napríklad ak samec stráži znášku tak ja nekŕmim vôbec.Len málo kedy totiž pri mojich rakoch znášku opustí.Naučil sa neopúšťať ju vôbec,inak mu ju raci zožerú.Takže ancíky nakŕmim pred trením a potom sú až do rozplávania poteru v dietnom režime.Vlastne samec znášku opustí(v mojom prípade) len vtedy ak chce na seba raka(votrelca) nalákať.Samec totiž zistil,že s dospelcom P.clarkii sa do súboja nehodno púšťať.
I keď nie vždy si dá povedať,potom bojuje naozaj urputne s rakom na chrbte.Ešte,že majú tak zrohovatené šupiny.
Tak je to lepší...
Díky moc.
Musíš kŕmiť podľa potreby.
jednou za 14 dní jsem do akvárka hodil cca 4-5 tablet. Pochutnalo si na tom 4 ancíkové, 6 pandiček, nějaká mečovka a občas i kreveta. Jinak si lozej po kořenu, sbíraj zbytky "běžného" krmiva a mražené. Speciálně tabletama je nekrmím. Občas dostanou třeba okurku nebo kus salátu.
Ahoj,
chci se zeptat jak často dáváte ancíkům tablety a kolik jim dáváte (zhruba na počet ryb)??
Díky moc.
Starší reakce
Po rokoch akvaristiky som pochopil,že práve sieťka je u mňa najčastejšou príčinou uviaznutia rýb.Radi mi ponad ňu preliezali ancíky,čo často končilo poškrabaním brucha o vrchné okraje sieťky.Tak som sa jedného dňa naštval a z pozadia ju odstránil.Ryby si teraz randia pred i za a nemám najmenší problém.
podla mna nemusíš mať nejaké výčitky.ked som za pozadím videl prvú rybu tiež som sa ju strašne snažíl odtial dostať von.aj som ju von dostal.a jejda-ona vzápetí šup ho znovu za pozadie.po pár pokusoch som pochopil že niektorým rybám sa tam jednoducho páči a je im tam dobre
Přidat reakci
1 ...... [21] ...... 65
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 50922x