Ancistrus - chov
Ancistrus ti sežere skoro vše i s některýma rostlinama. Otík ti rostliny krásně očistí od řas takže pokud se chceš zbavovat řasy pořiď otíky. Uklidí i nesežrané krmivo. Mě třeba ancíci na řasu prděli ale otíci se mohli utlouct. Takže doporučuji otíky na řasu
Nechci zakládat nové vlákno, tak to položím sem.
Můžete někdo porovnat Ancistrus sp. s Otocinclus affinis - tedy s otíkem? Krom toho že jinak vypadají apod., by mne zajímalo, kdo z nich je vhodnější čistič AQ od řas, rostlinných zbytků apod. Jak se chovají k rostlinám?
No u vytržení z toho teda nejsou, záleží na tom, jak často to děláte
0 08.03.2012 12:17 Lukáš – Solení vody
Chtěl bych se zeptat,zda vadí solení vody ancitrusům???.Přisoluju cca 1 malou lžičku na 20 l vody.Chovám ancitrusy a Paví oka (těm vím,že to vyhovuje). Děkuji za názory.
Starší reakce
Souhlasím, taky bych dal nemocnou bokem a jikry se samcem taky sólo
Jestli mas ješte jedno akvárko, nemocnou rybu přelov a leč ji samostatně.
0 25.02.2012 17:57 Jitulka – dotaz jikry- multimedikal
Dobrý den, mám dotaz, mám nemocnou rybku a na její léčení chci použít Multi-medikal. Dnes jsem si ale všimla, že mám v akvárku jikry Ancistruse, nevím však zda jim Multi medikal neuškodí??
Starší reakce
Když to říkáš, tak asi jo. Já jen že jsem ji jednou dal a voda byla za dva dny zakalená. Okurka vydrží tři dny v pohodě. Aspoň taková má zkušenost
Zoidik napsal: Možná by to žraly, ale neriskoval bych to, mohlo by to blbě dopadnout. Já jednou zkusil papriku a bez výsledku, jenom mi zku*vila vodu. Kolik jim dáváš té okurky? Ono ancíkové nejsou vyloženě bíložravci, velmi rádi si smlsnou i třeba na patentkách. Čerstvá paprika není problém,...rozkladnej proces ve vodě je neskutečně rychlej když vezmeš i odkrojek napadený..
S jabkem je to v pohodě to jsem jim dával. Papriku jen zelenou nebo spíš takovou tu nažloutlou ale ne pálivou.
A jak často? Jestli jim ji dáváš pravidelně a často, tak se nediv že se pustily do rostlinek. Já dávám jednou za čas jako zpestření když si vzpomenu, tkaže jednou za jeden až dva měsíce. Když dám mražené patentnky nebo dafnie, tak se na ně s chutí vrhnou. Rostlinky sice trochu ožraný mám, ale není to žádná výrazná likvidace.
Možná by to žraly, ale neriskoval bych to, mohlo by to blbě dopadnout. Já jednou zkusil papriku a bez výsledku, jenom mi zku*vila vodu. Kolik jim dáváš té okurky? Ono ancíkové nejsou vyloženě bíložravci, velmi rádi si smlsnou i třeba na patentkách.
Zdraví mám takové problém že mě ancistursi žero kvitko tak se chcu zeptat jestli existuje kvitko který by žraly a to který neni pro ně nechali
Starší reakce
To je právě to, připadá mi, že v přepočtu na hmotnost jsou ancistrusi vykonnější sráči než já
... i když čísla nemám
Pravda je ale i ta, že žerou o dost víc vlákniny než já
0 16.02.2012 10:42 Gladilaf – Prasata
Teda lidi, před dvěma dny jsem přestěhoval ancistrusí populaci do samostatnýho akva, s holým dnem, a nestačím se divit, kolik bordelu denně vyprodukujou... to je síla...
Starší reakce
Jak velké to akva je? Kolik je tam ryb nebo bylo? Jak často děláte udržbu? Jaká je filtrace?
0 09.02.2012 23:16 egidka – Ancistrus
Dobrý den,prosím o pomoc a radu,v mém akváru jsem měla asi sedm ancistrusů,dva samce a zbytek samice.Z ničeho nic mi začali umírat,vím už z minulosti,že tahle rybka je celkem dost odolná,tak když umřeli první dva,tak jsem si řekla,že to asi bylo stářím,protože už jim bylo tak kolem pěti let.Pak jsem se ale dočetla,že jsou to ryby dlouhověké,no a tak jsem se dopracovala až tak daleko,že jsem dnes přišla domů a všichni jsou KO:(Proto bych vás chtěla poprosit o radu,jestli nemáte někdo zkušenost,mám v akváru ještě dva ty maxi,ti jsou trochu jiní,ale mám strach jestli se nejedná o nějakou plíseň nebo nemoc a tak.Jako další ryby mám skaláry,neonky,čichavce-ti jsou v pohodě.Akvárko má 120l,prosím jestli někdo tušíte co by to mohlo být,poraďte.Díky
Starší reakce
ok
Jo,po mesíci jsou takhle velci especka,ale ty druhy co mam maji v mesíci max 1cm,ac ve stejnych podminkach tak rostou pomaleji.
Když mají měsíc, tak mají hnedle dva centimetry a jsou plně vyvinutí. Ne pár dní po rozplavání!
Mě malí ancíci po filé doslova šíleli,dal jsem jim ho když měli cca měsíc,na okurce se jich sešlo z 50 kousků tak půlka,kdežto u filé byl hned nával.
Také to nepíšu tobě, ale prvoodchovávatelce, s níž jsem komunikoval již před tím dotazem na zelí.
Aby nevznikly nějaké pochybnosti...
Jsou to malí čudlové, pár dní maximálně.
Tady byl psaný dotaz zda může ancík zelí. Nebylo tu napsáno jak je starý
Prosím tě bez zelí, filé a patentek...jsou to malé rybičky
zkus mu přilepšit mraženým rybím filé nebo mraženýma patentkama ale dávej jim to tak hoďku po zhasnutí světel
Zkus a uvidíš jestli to na něj nebude tvrdé.
0 26.01.2012 14:33 L-sumci-Havířov – ancitrus a zeli
muze ancitrus jist zeli diky
Starší reakce
Za mě je tam dát můžeš. Já jich mám ve 200 pět kousků. Jeden starej "chlap" a k němu jsem dávala mladý kousky a bez problémů. Velkej si hlídá svoji jeskyni, občas vyplave na žrádlo, prožene omladinu a zase zaleze... Pokud jim akva přizpůsobíš - dost dřeva na okusování, nějaký úkryty a pravidelná údržba, tak nevidím problém. A s odchovem těžko říct, záleží, jak si sednou
Mne síce rastliny nežerú ale toho bordelu, čo vyprodukujú...
Mám 2 kusy v 300 liroch a myslím, že to je tak akurát.
suhlasim s romant
ja budem prerabat svoj 200l akva na 375 ale uz bez ancikov lebo to su zive kosacky cely echinodorus bleherovi zozrali... a ked sa rozmnozia tak az vtedy je pruser lebo nejde to tak lahko odlovit...
Já bych tam nedal ani jednoho, ale já jsem trochu divnej, na mě nedej. Já a nejen já s nima prostě máme tu zkušenost, že když se jednou pustí do rostlin, tak už je to nikdy a nikdo neodnaučí. Samozřejmě, že je varianta jim tzv. přizpůsobit rostliny, který jim nechutnají, ale to je o kompromisu a do toho se každýmu nechce.
0 18.01.2012 20:59 Dan Ahoj budu Ancíka stěhovat do nového akvária (120l) proto se chci zeptat kolik by jste jich sem umístili jako do objemu 120l kolik kusů? můžu dát starého ancika k mladým z prodejny v atlasu se píše, že je dost teritorialní.myslíte,že je možný chov velký ancík samec asi ěroky starý s mladou a malou smicí?Možná hloupá otázka,ale momentálně mi to vrtá hlavou
dekuji za odpoved
Starší reakce
Třít by se opravdu mohli tak 1/2 roční. Jenže to jsou dosti náladové rybky, takže, jak se jim chce
Mám hnědou obyčejnou formu a ti se třou co měsíc. Pak tu mám zlaté a ti stále nic...a to už mají přes rok a je jich tam cca 20ks. Trpělivost růže přináší
Já měl původně dvě samičky a samce jsem dostal od bejvalé a cca po 14 dnech co byl doma tak hlídal a velikostně byl dvakrát větší.
To s tou teplotou jsem taky skoušel,ale bez výsledku. Ještě jim chci koupit ten keramickej váleček nebo rouru nebo jak to nazvat... Jinak samičku přikoupim,akorát musim sehnat tejně velkou. Většinou maj všude jen malinký a nebo větší samce.
Úkrytů mají několik(jeskyňka,kořeny,kameny),přikrmuji je okurkou,patentkama a tabletama.
Jak je psáno v atlase zdejším atlase
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_obycejny Dop.počet ryb: 3: 2samice, 1 samec.
Ještě jsem tady někde zahlídnul že někdo doporučoval snížit teplotu o dva tři stupně. Teď jenom nevím, jestli celkově v akva, nebo to udělat jednorázově výměnou vody. Osobně to chci zítra zkusit při výměně vody, ale možná jedna samička by ti ještě neuškodila
Potřebují vhodné místo na výtěr, skulinu, jeskyňku se správnou velikostí otvoru. Dále pak dobré krmení a vodu.
Ahoj. Mám v aq pár ancíků,sameček i samička jsou asi rok staří. Chtěl bych aby se roozmnožili, ale sameček samičku pořát odhání. Pomohlo by kdybych přidal ještě jednu samičku? Nebo mám chybu hledat někde jinde?
Graatuluji. Já jich měl devět, udržely se dva a už ani ty dva nevidím. Příště jak se mi objeví, tak je odlovím, zajistím řádné vzduchování, stravu neustále čistou vodu a snad jich vydrží co nejvíce, tak bych to doporučil i tobě jestli je chceš odchovat. Co se týče postupu na odlovení, tak bys je měla najít tady v návodu. Je tu aj fotka s okurkou ponořenou v síťce. Pak by mohlo stačit jenom vytáhnout. Zkušenější určitě poradí víc než já.
Přidat reakci
1 ...... [27] ...... 65
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 50922x