Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaké ryby k Betta splendens?

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 2 Přejít na další stránku   1  
Jaké ryby k Betta splendens?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2020 22:51 Muž vena [52] Re: Ajrín
2tis. celkem malej rozpočet, jestli jen na techniku tak se něco pořídit dá. Aktuálně opět začínám od 0, pěkně pomalu, jen 25 l pro krevetky - 1700,- technika, 600,- rostliny smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2020 22:45 Ajrín Re: BBchory
To vypadá na dlouhé veselé čtení :-D, poslala jsem si to na mobil a budu číst v posteli místo knížky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2020 22:36 Žena BBchory [851] Re: Ajrín
Tak přesně s takovouhle myšlenkou jsem taky začínala smich Když budete mít přebytečný volný čas, pročtěte si deníček akvária Rybičky, jak to dopadlo... :)
Jinak ty spolubydlící rybičky jsou asi OK, ale bude záležet na tom, co si o nich bude myslet vybraná betta - můj beťák teď žije v 50l, kde nebydlí žádná další ryba, a konečně je spokojený. A pak mám 200l, kde bydlí ty ostatní rybičky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2020 22:32 Ajrín Re: Anthrax
No ten objem se tu právě snažím zjistit :-), s ohledem na spolubydlící co jsem vypsala, moje představa je +- 100 l. Díky za poznámku k filtru. Vánoce mám v uvozovkách, myslím že budeme rádi když do Vánoc akvárko pořídíme, ale budeme se na něj skládat a bude brané jako dárek (jen tatínek má představu 2 tis. za celý set, proto uvažuju i o starším).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2020 22:09 Muž vena [52] Re: Ajrín
Asi základní a nejzásadnější otázka - jak velká nádrž je ve hře ? Podle toho se dá uvažovat počet obyvatel. Kdysi měla přítelkyně samce betty + tři pancéřníčky panda ve 30 l, spousta kytek, nějakej ten šnek a hotovo. Co se týká použitého akva, u větších nádrží bych hodně řešil stáří a ideálně to vidět s vodou před koupí. Nebral bych to zaprášený někde ze sklepa nebo kolny. Hodně jetý s mapou od vodního kamene také moc parády neudělá.
Jako kluk jsem bral taky všechno do čeho šlo dát vodu, když jsem pak po letech znovu začínal tak jsem si nechával lepit na míru nová. Nejvíc jsem měl na parketách 50 l vody vlastní blbostí, uklízení chvilku zabralo. Co se týká ostatní techniky, když pominu fakt, že lze fungovat bez ní tak zase záleží co zakládáš a co budeš potřebovat. Když koukneš do mých archivovaných prezentací tak krom akva od juwelu kde byl originál filtr box s čerpadlem to vše jelo na kompresor a bublifuky, topítka v podstatě jen pro sichr a pro výtěry.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   29.11.2020 21:46 R Muž Anthrax [4739] Re: Ajrín
Zdravím, nezaznělo to důležité. A to je plánovaný objem akvária. Od toho se pak odvíjí i ti spolubydlící. :-) Neřekl bych, že 30 cm na výšku je pro bojovnici maximum. Nevidím problém ve vyšší nádrži.
Jinak u betty bych vypíchl především potřebu vyšších teplot vody. Betty taky nemusí moc velký proud, takže to chce zohlednit při výběru filtru. Pokud chcete akvárko na Vánoce, tak už teď by se mělo zabíhat bez ryb. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.11.2020 21:12 Ajrín
Domlouváme se synem, že bychom si pořídili “na Vánoce“ akvárium, rádi bychom společenské a nenáročné na údržbu :-). Syn chce hlavně Bettu, můžou s ní být dohromady:
Sekavci (když ne, tak budou pancéřníčci)
hejno něčeho - líbí se mi Razborka galaxy, ale můžou být i jiné, nebo Tetra ohnivá, červenohlavá, případně můžou být 2 různá hejna malých rybek?
nějací šneci
event. krevetky nebo ráčci, ale ty nejsou nutné.
Jak velké akvárko pořídit (vyčetla jsem pro Bettu max. 30 cm na výšku) a na co si dát pozor při případné koupi z druhé ruky? Koupili byste použité i zařízení - techniku?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.11.2020 09:34 R Muž Anthrax [4739] Re: Patrii
Wanderer má pravdu. Tyhle tyhle dej pryč, když ti to nefunguje. Pokud tam chceš toho beťáká, tak koukni spíš po malých razborách a razborkách. K tomu na dno partu malých pancéřníčků a máš vystaráno a po problémech. rybicky.net/atlasryb/pancernicek_maly
rybicky.net/atlasryb/pancernicek_trpaslici
rybicky.net/atlasryb/pancernicek_trpaslici
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2020 08:13 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Patrii
Těch rostlin je tam málo. Asi není úplně nejlepší z tak chabého počtu ještě rozdávat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2020 07:53 Patrii Re: Wanderer
Fotka k příspěvku Foto níže.
Včera jsem zrovna dal pár rostlin sestře, budu kupovat nové.
 
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   25.11.2020 07:08 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Patrik
To akvárium je na neonky malé, bez ohledu na to, jestli tam beťák je nebo ne. Ty tetry tam nepatří už vůbec, jsou to plavci, ty dokážou v dvoumetrovém akváriu jezdit tam i zpět, tady vyloženě trpí.

V podstatě, žádná z uvedených ryb do tak malého akvária nepatří, kromě toho beťáka a měly by se dát pryč, do většího akvária nebo např. do akvaristiky. Ty ryby jsou dlouhodobě ve stresu a podle toho se taky chovají. Další věc je, v jakém stavu je akvárium, rostliny apod. To by pomohla aspoň fotka, když ne prezentace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.11.2020 06:36 Patrik – Útočné neonky
Ahoj všem,
Prosím o radu nebo Vas názor.
Již rok máme 54l akvarium s v něm:
Bettu samce,
Cca 12 neonek červených,
5 tetra červenoústá,
2 parmička černopruhá - ty byly koupený kvůli černé řase, ale bohužel je nemám kam dát dál, když už mě ji zbavily.
Všechny ryby jsou zdravé, dlouhodobě bez nemocí a úhynu. Krmeny obden. Svícení rok stejné - 6:00 - 16:00. Teplota stabilně 26°C.
Řeším ale jeden problém a to ten, že pouze některé neonky (obzvláště ty menšího vzrůstu) neustále dorážejí na bettáka. Jdou mu po ocasní ploutvy a už jde vidět, že mu ji potrhaly. Dělají to cca měsíc a bohužel oddělení bettáka do jiného akva mu nejspíš nedělalo dobře - byl malátný, nechtělo se mu nic, jako by byl smutný, tak jsem ho dal zpět po týdnu s tím, že třeba toho nechají, ale je to stále dokola. Koukám na ně pravidelně, takže vidím, že třeba si ho půl dne vůbec nevšimnout, ale pak najednou jedna připlave a ďobne ho, on se schová k rostlinám nebo k filtru. A přitom to zpočátku bylo přesně naopak, to on je proháněl, ale to mu vždy uplavaly.
Prosím, nemáte někdo podobnou zkušenost?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2020 17:42 Žena Drea94 [6] Re: Anthrax
Dobre, nechcem tam toho Beťáka dať úplne nasilu, radšej si nechám poradiť od skúsenejších a spravím mu priestor iba pre neho ;-) a tak isto aj tomu druhému teda palec s ostatnou osádkou už nespravím nič, musia byť tak ako sú hmm jednoduchšie by sa mi robilo ak by som všetky rybky kupovala a nemusela by som sa riadiť tým čo už mám doma ale bohužiaľ už to je tak hmm
Ďakujem za rady a dúfam že sa mi podarí to nejako rozumne rozdeliť a nebudem mať akvárium v každej miestnosti domu :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   21.11.2020 17:33 R Muž Anthrax [4739] Re: andrea94
Já bych se přece jen držel alespoň rámcově nároků ryb. Že se některé ryby navzájem mezi sebou (ne)budou řezat není jediné kritérium vhodnosti jejich společného chovu. Ony ty mišmaše, co ryba to jiný kout planety, ve výsledku často nekončí nejlíp. I když si majitel takového akvárka ze začátku libuje, jak jsou na sebe ryby hodný. :-) Ale pak se diví, že mu ryby třeba odcházejí v půlce předpokládaného života, nemoci se mu objevují podezřele často atd.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   21.11.2020 17:13 R Muž afc1886 [14655] Re: andrea94
Ty samečky gupky za mě rozhodně k betě nedávej. Už jsem nějakou dobu doma, tak mi to v teple už trochu zapaluje. ;-) :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2020 16:51 Žena Drea94 [6] Re: afc1886
Skúsim to zrozumiteľnejšie smich aby som nemala milion akvárií (keďže dve Betty už mám doma a nemajú zrovna vhodné prostredie) tak v 150l prísavníci, otíci, neónky, guramy, (možno gupky) a Betta :-D (všetko toto už mám, takže nič okrem Betty sa vyradiť nedá)

Sestra má 20l v ktorom chce mať svoju Bettu ale už si kúpila aj 2 samčekov gupky a neviem či ich tam môžem natlačiť všetkých troch alebo jej to zatrhnem a pôjdu do môjho veľkého :)

Takto to je pochopiteľnejšie? smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2020 16:44 Žena Drea94 [6] Re: Anthrax
To ale asi zas nebude vyhovovať ostatným rybkám čo tam chcem dať hmm aj keď teraz majú obe Betty izbovú teplotu a žijú už vyše roka bez topítka palec tak to asi nebude taký problém, len tá znášanlivosť s neónkami, guramami a gupkami ma zaujímala či tam nebudú veľké naháňačky stydim a ešte mám filter s podľa mňa dosť silným prúdom, to asi tiež nebude veľmi dobré pre Bettu, či sa mýlim? hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2020 16:25 R Muž Anthrax [4739] Re: Drea94
Zohledni taky, jestli chceš kvůli jedné bettě s vysokými teplotními nároky vytápět 180l nádrž. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2020 16:11 R Muž afc1886 [14655] Re: Drea94
Teda úplně jsem se ztratil, která rybka by nakonec byla kde. Byl jsem dlouho venku v chladu. smich Ale jestli myslíš bettu k samečkům gupek, tak se obávám, že ty jejich barevné ploutve by pro něho byli jako červený hadr na býka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.11.2020 14:42 Žena Drea94 [6]
Ahojte, mám cca 150l akvárium (prezentácia) kde sú zatiaľ prísavníci a otíci (plánujem ich aspoň 6). Ďalej mám ešte v inom akva neónky, guramy perleťove a šedé a gupky, ktoré tam (možno bez gupiek) presuniem keď bude akvárium pripravené. Chcela by som sa spýtať či by som tam mohla dať aj samca Betty? Zatiaľ je v 10l, prípadne ho viem dať ešte do 16l. Čo pre neho bude lepšie? Veľké akva s ostatnými rybkami (ktoré som menovala) alebo radšej menšie sám pre seba?

A ešte ďalšia otázka, samec Betty s dvoma gupkami v 20l je blbosť však? (Jedná sa o iného samca)
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   07.09.2020 23:05 R Muž Anthrax [4739] Re: Zacatecnik
Betta může jít jak po gupkách, tak po krevetkách. Navíc živorodky celkem prasej. Co k bettě nějaké malé razborky? A nebo gupky samotné? :-)
Ono taky záleží, čí to akvárko bude. Zkrátka jestli to je akvárko pro syna ale údržbu odnesou rodiče nebo se se syn bude o to akvárko i starat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2020 23:02 Muž Kawasaki [2839] - Amerika
Tady se všeobecně opomíjí fakt,ze labyrintky žijí v mělké vodě. Akva pro ně by ideálně mělo být vysoké max.30 cm. Samozřejmě budou prosperovat i ve vyšším.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2020 22:56 Zacatecnik Re: vlka
Délka 50 cm
Šířka 32 cm
Výška 50 cm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2020 22:21 Muž vlka [3443] Re: Zacatecnik
čauky, 60ti litrové akvárium vysoké 50 cm ? Jaké má rozměry ? 30 x 40 x 50cm ? Podle mě zbytečně vysoké.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.09.2020 21:53 Zacatecnik – Osadka akvária
Ahoj, jsem začátečník, ktery teprve zjistuje a sbírá informace. Akvárium už mam vybrané, ale nejprve bych rád pred zařízením akvária potřeboval radu.
Vybrali jsme doma akvárium ktere je vysoké 50cm, je celkově spíše vysoké než široké objem 60l. A me zajimalo jaké ryby by jste doporucili do takového akvária? Chteli bychom spíše nějaké barevné, pěkné (akvárium děláme pro syna). Myslite, ze je by bylo akva vhodné pro bettu plus další ryby (pokud ano, jaké). Nebo myslite ze pro betu příliš vysoké a nestihla by se nadechnout? Případně nas ještě zaujali gupky. Byli by vhodné a případně v jakém počtu? A na dno případně krevetky?
Mockrát děkuji za odpověďi. Nejdříve chci všechno zjistit než se do toho pustíme.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2020 06:32 Sam Re: RAP
Panoramatické 50l... Mám tam nejaké plávajúce rastliny, kokosové škrupiny, jeden roh zarastený... Ja osobne si tiež nemyslím že by som ich mal dať spolu ale reku opýtam sa skúsených :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   10.06.2020 22:27 Muž RAP [1549] Re: Sam
Raději ne.
Je dobré napsat o jak velké akvárium jde, jak je zarostlé, vybavení apod. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2020 22:04 Sam – Rajovec a bojovnica
Zdravím :) chcem sa opýtať či môžem mať v jednom akvárium bettu (samca) a rajovca hmm vopred dík
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2020 09:39 Žena KittyM [31] Re: afc1886
Samec by mohl být ve 22l, až se rozroste populace krevetek, samice společenská nádrž 96l hrubý (zarostlé), z osádky jsou jisté zatím jen ta paví očka + pravděpodobně black molly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2020 07:22 Žena KittyM [31] – Samice
Ahoj, v atlasu i clancich se hodne pise o chovani samcu, ale nemohu najit moc informaci k samicim. Jsou s holkama problemy ve spolec.nadrzich? Budou holky okusovat pavi oka s velkymi zavoji? Co betty a velci sneci = tykadla ampularii (ted myslim obe pohlavi, popr mladi sneci typu tylomelania)? Dekuji vsem za pripadne zkusenosti
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   06.06.2020 14:25 Muž RAP [1549] Re: Ruffian
Kdyby to byly tetry nebo parmičky, tak neřeknu, ale paví oka nepravděpodobné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.06.2020 13:41 Ruffian Re: RAP
Gupky nemajú plutvy moc dlhé, na prvý pohľad vyzerajú skoro ako samice... Skôr sa obávam toho že gupky budú obhrýzať plutvy bojovnici. Môže sa to stať? :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.06.2020 04:56 R Muž afc1886 [14655] Re: Ruffian
Jak píše RAP, většinou ty krásné ploutve od samečků slouží jako červený hadr na býka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.06.2020 22:56 Muž RAP [1549] Re: Ruffian
Záleží na tom, jaké ploutve gupky mají. Tedy hlavně samečci. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   05.06.2020 22:19 R Muž vaclav [14568] - Echinodory + stonkové rostlinyRe: Ruffian
U beťáka záleží jakou bude mít povahu, je to sázka do loterie jestli po gupkách půjde nebo se jich nebude všímat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.06.2020 22:09 Ruffian – Bojovníčka a gupky
Zdravím, mám otázku: chcem sa opýtať či môžem chovať gupky a samca bojovnice spolu :-) čítala som rôzne články kde jedny tvrdia áno iní nie... vopred ďakujem :)
Btw mám 60l akvárium, pomerne zarastené

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.05.2020 00:08 Akva3333 Re: _ucx_
To nepopiram, poprvé sem nezjistil dost informaci předem, ale porizovat další kteří nemusí tu teplotu vydržet a zbytečně zkapou, mi úplně vhodné nepřijde ;-) děkuji vám za doporučení jiných, nevím jak by fungovalo kombinovane hejno a jestli by ho vytvorili, zkouset to nebudu, nejsem odborník na pancernicky, ani to tak úplně nemám v úmyslu. Radeji bych měl poradek ve zbytku již zmíněných asijských druhu ryb v soužití spolu s betami.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   07.05.2020 23:28 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: Akva3333
Tobě se jeví... Hmmm. Pancéřníček potřebuje hejno. Pokud ho nemá, chová se nepřirozeně a často chcípne stresem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2020 22:51 Akva3333 Re:
Upřímně se za těmi pandíky i pancéřníčky jako takovými totálně neženu, jenom už je v soužití mám a chtěl sem je přinejmenším nechat v klidu a hlavně spokojeně dožít, když to zvládají.

1 samec beta
3 samicky beta
2 pancernicek panda
10 danio myanmarske
3 gara rudohneda

a upřímně tato kombinace se mi jeví jako pozitivní i z hlediska dobře kombinovatelných nároků na tvrdost vody i co do teploty. Krevetky molucké přidám jen pokud je pujde zakomponovat vzhledem k prostředí, ale osobně sem nikde nenašel výhradu proč by nešly s betami a popravdě i se zbytkem ryb co sem tu teď napsal.

Pokud máte někdo nápad co by se dalo eventuelně přidat nebo změnit, sem s tím. např. čistič dna.. ale jak vidíte krom pancéřníčků sou ryby výhradně asijské druhy, sice od sebe vzdálené, ale pouze asie, což bych dále rád striktně zachoval.

Jinak co si myslíte o spojení čtverzubce a beta splendens v jednom akváriu ? :)
Zkusili by se zlikvidovat nazvájem ? Zkusil to někdo ? Ja bych to například neriskoval :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2020 21:34 Žena tramtra [3202] Re: _ucx_
(OT) Ano, na podmínky v akváriu jsem narážela, ale nemůžu soudit, když nemám v ruce žádné informace. Chtěla jsem zdůraznit, že ta kombinace není ideální. Pro Pandy 25 není problém, přes léto klidně víc. Já s nimi nikdy problém neměla. Ale jak píšeš, k Bettám existují určitě vhodnější pancéřníčci, když už je s nimi někdo chce mít. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2020 21:19 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: tramtra
Co se týče C. panda a teplot, oni údajně snášejí vysoké teploty dobře, ale jen plně dospělí jedinci. Tady tipuji nejspíš výrazné snížení imunity vlivem vyšší koncentrace dusičnanů a následné rozjetí nějaké choroby, v malých nádržích to je hned.

Jinak Bettám by teplotně šel C. duplicareus nebo C. adolfoi, kteří pandíky vzhledově dost připomínají a řekl bych, že jsou dokonce o něco hezčí díky tomu oranžovému melíru :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2020 21:08 Žena tramtra [3202] Re: Akva3333
Jakou teplotu máš v akvárku? Důvodů úhynu Pandíků může být spousta (těžko soudit, když nevíme nic o akváriu a podmínkách, v jakých byli), tady je to navíc mimo téma. Ale stejně si myslím, že se k Bettám nehodí, mají radši chladnější vodu. Teď je chovám v 22-23°C, pro Bettu je leckdy i 25°C málo, optimálně 26-27 a to je zase moc pro ty Pandy.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2020 20:54 Akva3333 Re: tramtra
Substrat ubere vodni sloupec, tak ve finale tam zbude treba 27cm, velke kameny a koreny uberou dost litry.
S temi sekavci si popravde taky jisty nejsem vzhledem k atlasu, diky za radu s okounicky, davat je tam nebudu, dania me lakaji vic.
Sou spolu 3 mesice, puvodne pancernicku bylo 5, ale duvod uhynu byl spise parazit, soude dle chovani, jeden kus byl nemocny jiz pri koupi, nevsiml sem si v akvaristice :/
A jsou na 27°C - 26°C a davaji to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2020 20:43 Žena tramtra [3202] Re: Akva3333
Ahoj. Měla jsem Bettu s Pandíky, nesedí to moc teplotně, tyhle ryby mají prostě jiné nároky, píšeš, že už je spolu máš, jak dlouho? Taky bych nemíchala Sekavce s Pandami, Sekavci budou velcí, Pandy se jim nemusí líbit (když pominu, že pro Sekavce to může být podle zdejšího atlasu malé, ale sama je nechovám, tak to nemůžu moc hodnotit). Okounkům zase můžou vadit Dánia, jsou to torpéda. Těžko říct, jestli to tak může fungovat. Ad Betty, někdo tvrdí, že jim velká nádrž nevyhovuje, já ji měla v šedesátce se stejnou výškou 35, jako budeš mít ty, problém nebyl. Možná bych nechala jen Gary, Betty a početnější hejno myanmarů. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2020 20:06 Silviebaris Re: Akva3333
To ty betty zabije...neuplave to,a bude stále na mistě a schovaná,já bych tam nedala ani jednu... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.05.2020 19:41 Akva3333 – Rybyrybyryby
Hezky den vsem
Do 94 l (80x35x35) hodlam umistit
1 samec beta
3 samicky beta
5 pancernicek panda
10 danio myanmarske

Bety uz spolu ziji ted v mensim a maji tam pouze 2 pancernicky panda
Zajima me je mozne do 94l pridat tyto nasledujici druhy a pocty, pokud ano, tak ktere ci i vsechny :-D

4 sekavec pricnopasy
6 okounicek sklovity
2 - 3 - 4 gara rudohneda
2 - 3 krevetka molucka

Diky za nazory a odpovedi

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   17.03.2020 11:04 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: Jan Bísek
Ještě bych doplnila, že by to měl být klidný druh teter, které nebudou bettu otravovat (nebrat tetry měděné, krvavé a podobná kvítka), neonky jsou v pořádku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   16.03.2020 22:12 Jan Bísek Re: velký spáč
Naše zkušenost je, že Betta v dostatečně velkém akváriu s tetrovitými rybami byt může, jen v té velké nádrži potřebuje místo, kde moc neproudí voda a měkké kytky k hladině, ať má kde odpočívat a spát. Bahnatka bezstopečná je ideální. Protože je pomalá, čeká na místě krmení, když se blížíte k akváriu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   15.03.2020 23:53 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: velký spáč
Razborky budou v pohodě, dánia ne, jsou příliš divoká. Na dno nějaké teplo snášející pancéřníčky nebo eventuálně by šlo dát sekavce. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2020 22:33 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: velký spáč
Doporučil bych beťáka darovat do dobrých rukou a zařizovat tohle větší akvárium bez něj.

Myslím, že se mu tam zcela líbit nebude, ať mu tam dáš jakékoli spolubydlící. Ale jestli to chceš mermomocí zkoušet, tak akorát nějaké hejno pancéřníčků.

Šlo by taky zkusit nějaké razbory nebo razborky. Ale riziko okusování nebo stresu a následných nemocí u nich bude.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [2] ...... 39 40

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 41840x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/72?od=51