Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaké ryby k Betta splendens?

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Jaké ryby k Betta splendens?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2020 21:43 Žena velký spáč [0] Re: ctibum
Nemáme doma prostor na 2 akvária. Určitě všechny ryby přesunu. :) Proto se ptám, co k beťákovi, ok tlamovci a čichavci ne, co byste teda doporučili?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   15.03.2020 14:12 R Muž ctibum [6867] Re: velký spáč
A co nechat beťáka samotnýho ve 30? Bude mu tam určitě líp. Hejno neonek posílit, dát do nového (na ty 30 l určitě málo) a vybrat něco k nim?
Jinak to nové není moc velké, takže podle mě skaláry a tlamovce určitě ne...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.03.2020 11:27 Žena velký spáč [0] – 105 litrů betta a co k ní?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, mám zatím 30l akvárium v něm bojovňáka a neonky. Kupuji si akvárium s hrubým objemem 105l, (75 délka x 35 hloubka x 40 výška), dám tam beťáka a ty neonky, jaké další rybičky se hodí? Aby je beťák nezlikvidoval a aby ho nekousaly. Přemýšlím např. o pancéřníčcích, razborkách, daniích, tlamovcích, čichavcích, možná skaláry - jestli na to nemaj dlouhý ploutve. Jde mi o to, aby se snesly, budu tam mít jenom pár druhů, ne všechny najednou. Děkuji za další nápady a rady.:)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   10.03.2020 10:37 Silviebaris Re: Motas
Betta to neuplave a ostatni spolubydlící ji uštvou,oškubou a následně zabijí....
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   10.03.2020 10:19 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: Motas
Do téhle nádrže se betta moc nehodí. Ani kvůli spolubydlícím, ani kvůli velikosti nádrže. Asi by to nějak žilo, ale radost tam podle mě ten beťák mít nebude. Jestli jej tam přesto dáš, tak bych zkusil jen jednoho samečka bez samic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.03.2020 08:57 Muž Motas [38] – Betta do společenského aq 125l (hrubý objem)
Ahoj, mám 14 dní založené aq, hrubý objem 125l (viz prezentace) rostlinky mi prosperují, vodu mám měkkou (obsah vápníku a hořčíku) se pohybuje od 0,5 do 1,3 mmol/l (vstupní voda). PH v akv 6,7.
Můj záměr je společenské akvárium (neonky, mečovky, zlatý ancistrus, black molly) a chtěl bych jednu rybu, která bude "koukavá", takže jako začátečníkovi mi hned přišla myšlenka na samečka bojovnice. Pročetl jsem několik stránek na foru, ale hodně se tu řešili "menší" nádrže.
Chtěl bych proto názor zkušenějšího jestli se bojovnice pro takovéhle prostředí hodí a pokud ano, jestli mám pořizovat i samice? Mám kořen, který poskytuje dost úkrytů.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2020 18:00 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: lienka
- ne nezdá se vám to, navíc pokud jde o malý objem vody
- živorodky se k bettě nedávají ze dvou důvodů,plísně a bakteriální problematika ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2020 17:49 Žena lienka [0]
Ahoj, hodí se k Bette zivorodky ? Mám jich 5 a od doby co je mám se mě zdá, že je můj bettak nějaký otrhany
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.02.2020 15:38 Muž sirius [54] Re: drvi
drvi, veľmi pekne ďakujem za množstvo cenných postrehov aj usmernenie. Kym zabehnem to aq do stavu ready, pripravenému k zarybneniu, Parádnice Betty možno zídu z mysle. :-) Predsa ma však zaujal Tvoj poznatok, že 2 samčeky bett by sa mohli ako tak "zniest" v rozmernom aq, ak by pochádzali z toho samého výteru (teda bratia) a predtym ešte dlhodobo spolunažívajúce v spoločnej mláďatkovskej skupinke. Netuším, priznám sa, v akom veku sa betty odstavujú, nádržkovo individualizujú, ani kde takýchto ideálnych bratov zoženiem. :-) Či by im potom mohli napomôct v ich primeranom "spolu-nažívaní" na opačnych koncoch nádrže nejaké špeci pre ne vyvyšené eko- vyklenky (rastlinky alebo aj teraska) (teda ak by sa s nimi stotožnili). (V malej nádržke s tým asi nie je starosť.) Neviem ani, čo robia betty v noci, ako spinkajú (ked spinkáme aj my) a najmä kde majú vtedy obľúbenú pozišn. Pri kŕmení by sa azda tí dvaja mládenci mohli sem-tam zísť pri "primeranej komunikácii" :-) a aj iné rybky by ich mohli v tom kratučkom, no najviac obľúbenom čase (pre ne všetky) priebežne "pre-vychovávať". Tie by zároveň mohli presmerovávať ich "vzájomnú náklonnosť" a najmä ak by sa im do aq vložila - kamoška. Potom otázka je či by ich ako-tak vysporiadané bratrské vzťahy nenarušilo (postupne) viac pridávaných kamošiek... teda ako by sa o ne podelili, alebo ako by sa tie kamošky "podelili" zas medzi sebou o tých bratov.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 16   26.02.2020 09:38 Žena drvi [2894] Re: sirius
To nepovažuji za správnou úvahu, betty se v přirozeném prostředí opravdu jen zřídka vykytují společně ve velkých vodních objemech, naopak jen v menších tůňkách a loužích. Mohu z vlastní zkušenosti říci, že pokud dostaneš agresivního jedince betty, zabije ti protivníka (i samici) v 700 litrech dobře zarostlého akvária během několika desítek minut. Navíc ve velkém akváriu doporučuji pěstovat jen samice, nebo krátkoploutvého samce, bohatě oploutvení samci mívají problém si doplavat k hladině pro potravu nebo přidechování.
Takže abych shrnula své doporučení: samce betty chovat nejlépe samotného v objemu 10 - 30 litrů (v menším objemu to samozřejmě předpokládá pečlivější údržbu). Existuje i možnost , chovat v opravdu velké a dobře zarostlé nádrži dva samce, ale je třeba vybrat klidné jedince, sourozence z jednoho odchovu, kteří nebyli dlouho separováni. Páru bett dát dohromady pouze v případě, že očekáváš odchov a ryby jsou na tření připraveny (tj. samec staví hnízdo, samice má vystrčenou močopohlavní bradavku). Samice můžeš chovat v libovolném množství i ve větším objemu, ale u těchto ryb velmi záleží na povaze, jedna samice dokáže zmasakrovat ostatní kolegyně i v dobře zarostlé, například 100 litrové nádrži. Je fakt, že jsem chovala 10 samic v 700litrovém akvu (samozřejmě i s jinými rybami) a byly zcela v pohodě.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   26.02.2020 07:36 R Muž ctibum [6867] Re: ladalup
Já bych nedával k bettě nic. Zbytečný risk podle mě. Případně něco podle objemu a podmínek a připravil se na to, že to může dopadnout blbě...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   25.02.2020 23:26 Muž Navisk [7] Re: ladalup
A čo tak dať mu tam par samic? Mne tak funguju uplne bez problemov. Zo zaciatku ich trochu ponahanal ale teraz si ziju spokojne. Ziadna agresivita. Neviem aky stary samec to je. Niekde som cital ze ak je uz dost stary a zil prevazne v malej nadobke tak sa nebude vediet tak dobre prisposobit ostatnym rybkam ako mladsi jedinec.
Ked im idem davat zrat tak ma uz pekne vsetky 3 cakaju zoradene ako take psiky :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2020 21:28 Muž sirius [54] Re: RAP
Ved práve... že či to nie je tak, že generáciami pre-šlachtené jedince, musia byt (chovmi v malých nádržkách pomaly až ultra mini pohároch či kockách), silno teritoriálne - zatiaľ čo jedince napr. priamo z importu, odchytené v ryžovom políčku či thajskej tôňke, môžu byť (vzhľadom k neobmedzenosti objemu vody) ďaleko ďaleko pokojnejšie, až normálne primerane spoločenské (aj k iným väčším či rýchlejším rybám) a napríklad potom SPOLU aj dvaja samčekovia spokojne si rozdeliiaci revír objemu niekoľko x sto litrového akvárka. Stále mám dilemu, či sa majú v takomto akváriu lepšie - radšej dve temperamentné bojovnice (povedzme aj dvaja M) - ako sama opustená bojovníčka v menšom až mini akváriu, kde sú jej spoločníčkami iné druhy rýb, ktoré vôbec nepozná, je k nim ľahostajná (až apatická) alebo ju z rôznych príčin pajedia. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.02.2020 20:31 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: ladalup
Možná hejno nějakých malých pancéřníčků. Třeba trpasličí. Ale jestli je beťák taky nepozře, nevím. U těch je ještě riziko, že se mu spříčí v tlamě a ještě se, chudák, zadrhne. smich Nevím. Ostatní se taky do rad nehrnou, tak to asi není snadná kombinace.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2020 19:15 Muž ladalup [3] Re: michalt
No spíš miň nvm co tam dát.Zase samotnýho tam moc nechci:-))
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2020 18:41 Muž michalt [737] - MiniakváriaRe: ladalup
Těch 40l je hrubý nebo čistý objem? Jestli hrubý, Espeho za mě ne. Bude to pro ně malé a i jestli tam přežijí, jejich pohyb tak nevynikne. Spíš třeba brigitky, ale u těch nevím, jestli si na nich beťák nesmlsne. Sám se odhodlávám k tomu, zkusit to za pár měsíců v 50l.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2020 18:19 Muž ladalup [3] Re: Lister
Razbory espeho můžou být? Ty by se mi tam líbily hop
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2020 17:35 Muž Lister [169] Re: ladalup
Malé klidné, co snesou vyšší teplotu a které navyžaduji velké proudění. Ale ve 40 litrech, můze být klidně i sám.

Tematicky by seděly nějaké malé razborky, těm bude sedět i ta teplota, ale už jsou možná moc malé - osobní zkušenost nemám. Já jsem k samci Betty zatím dával vždy jen pancéřníčky - nijak si v akva nekonkurují a funguje to dobře.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.02.2020 15:26 Muž ladalup [3]
Ahoj, jaké rybky se doporučujou chovat se samcem bety? Teprve budu zakládat tak 40l nádrž, tak zjištuju co se dá dík. hop

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2020 22:44 Žena Gabriela [1] Re: ValaRa
Ja viem, ze je to malo. Ale moj pribeh znie takto:Ked som uplne zacinala s akvariami, tak som si myslela, ze je to cele jednoduche a kupila som si 9 L akva- najprv bolo pre krevety, ale tie neprezili lebo som zistila, ze v nasej vode z reverznej osmozy nie je dostatocne vela vapnika pre krevety- takze bohuzial zomreli. Potom som si don ho kupila 7 neoniek modrych. Ano ja viem chudatka ryby. Ja som bola hlupa a kupovala bez toho aby som si o tom nieco precitala a potom ked som o tom zacala poriadne citat, tak som bola ulne zhrozena, ze chudatka. A potom som sa snazila prehovorit rodicov na vacsie a jedine co mi dovolili bolo max 30L. Na dlzku ma 50cm, na sirku myslim 20 a na vysku asi 30cm. No a teraz uz su rok v tom 30L.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   08.01.2020 22:29 Muž ValaRa [26] Re: Gabriela
Betak s modrymi neonkami sa znesie uplne v pohode. Ale 30 litrov je malo, aj ked sa pise, ze modre neonky nie su narocne na priestor. Nie je to pravda, ja ich mam 15ks s betakom v 54-ke, a je evidentne, ze im chyba volnost. Navyse ked mam akvarium poriadne zarastene.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   08.01.2020 22:26 R Muž ctibum [6867] Re: Gabriela
Podle mě by především ve 30 l neměly být neonky ani galaxky...
A s Bettou už vůbec. Ten objem mi jen pro ni přijde akorát...
EDIT
Aha, ono už to tam všechno je... hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2020 22:24 Králík Re: Gabriela
Bojovnici k těm tvým stávajícím rybám určitě nedávej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.01.2020 22:14 Žena Gabriela [1]
Ahojte, mohla by byť bojovnica v 30L akva spolu s neonkami modrými alebo razborami galaxy?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2019 00:15 Žena jitkab [2] Re: Lister
Ach jo, tak teď mi je skoro líto, že jsem si vůbec nějaké nové větší akvárium zařizovala. myslela jsem, jak neudělám dobře, že bude akvárium oproti puvodnimu 25 l mini akvárku, lepší. A nakonec mám pocit že je vše blbě, vždy vyslechnu názor jednoho člověka, jsem mu vděčná za rady, protože se v tom zřejmě vyzná oproti mně, zařídím se tak, a přijde druhý, že je to celé naopak :-( Teď tak trochu nevím co dělat, tak asi stejně nemám momentálně jinou možnost, než tam nechat to, co tam teď momentálně je a uvidíme. Přitom zrovna parmičky pětipruhé mi doporučoval pán co přes 50 let chová ve společných akváriích všemožné druhy parmiček, tak jsem si řekla, že by mohly být vhodné. Nj akvárko není zrovna jednoduchá srand, teď už to chápu. Zvláštní je že strejda má akvárium, které je dle toho, co jsem tu načetla asi docela dost nevhodné, vůbec se s nikým neradil, internet ani nepoužívá a funguje mu x let a ryby má všechny, prý nikdy neměl problém s nemocemi, řasami apod., a vsadím se, že já i kdybych se snažila sebevíc, tak to u mě nepůjde :-) Nicméně moc děkuji za odpověď :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.11.2019 00:06 Žena jitkab [2] Re: lacewings
Dno mi tu poradilo více lidí 1-3 mm jako nejvhodnější, toho je tam většina, dokonce mi tak odborně poradily i na www.rostlinna-akvaria.cz, kde mají i poradenství, tak jsem předpokládala, že se mohu řídit jejich radami. Když ono je to těžké, jsem ráda za každou radu, ale prostě někdo mi radil 1-3 mm, někdo jklidne o neco hrubší dno, někdo zase jemnější. Pak nevím co si z toho mám vybrat. Nevadí, dno už měnit nehodlám, ale děkuji za odpověď.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2019 20:42 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: jitkab
- parmičky rozhodně ne
- dno je špatně, moc hrubé, bude se tam držet bordel, pro bettu zcela nevhodné ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.11.2019 19:57 Muž Lister [169] Betta ve společném u mě trpěla
Moje zkušenost s 2 různými samci ve 2 společenských akva - vždycky to pro bettu dopadlo blbě - problém ani tak není v rybách, pokud se vyberou menší a klidnějí ryby, ale celkově v podmínkách v akvariu.

Chce to vyší teplotu (26 minimum), což ne všem rybám bude svědčit a rostliny to taky moc neocení, a hodně malý proud - což je zase problém u silněji osazených nadrží. Moje ryby to vydržely týden, nebyly moc aktivní, vyhýbaly se proudu a cíleně se vyskytovaly jen tam, kde voda moc neproudila. Po delší době byly apatické, unavené. Takže oba samci šli na samotku a do tepla. Jeden teď obývá 20 litrové více zarostlé akvárium s jednou samičkou a bandou okružáků a druhý se vzpamatovává v karanténě a musíme pro něj něco vymyslet. Už jsem i uvažoval, že do té dvacítky přidám nějaké menší sumečky, ale ony to jsou většinou hejnovité ryby a to se tam prostě nevleze.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2019 11:54 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: jitkab
Měla jsem stejný pocit, když jsem chovala betty a dánia v jednom akváriu. Nejlepší by bylo zbavit se dánií úplně, přidám dalšího druhu to nevyřešíš. S parmičkami pětipruhými nemám osobní zkušenost, ale co třeba nějaké razbory, ty by se ti nelíbily? Jsou mnohem klidnější a k bettě by se hodily. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2019 11:16 Žena jitkab [2] Re: Anthrax
No mne prijde ze ty danio pruhované jsou děsně rychle ryby a Betta se pred nimi skrývá :) Parmicky petipruhe by mely byt pomalejsi klidnější rybky tak jsem myslela, ze by to pro bettu bylo lepsi. Jinak na dne mam jeste 2 pancernicky pandy. A tech bych chtěla par dokoupit jeste .
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2019 07:49 R Muž Anthrax [4739] Re: jitkab
A nechceš udělat spíš pořádný hejno danií (mimochodem druh nepíšeš)? 8 je jak nic. Bude to vypadat lépe, než dvě skupinky ryb po pár kusech. Ono, co si budeme povídat ale nějakých 55 l vody na dvě hejna do vodního sloupce není. Naopak ti tam chybí něco na dno. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.11.2019 07:36 Žena jitkab [2] – Betta a parmicka petipruha
Ahoj, zkusim se zeptat i zde - lze do cca 70 l akva, zarostlého, kde je betta a bude 8 danii (5 uz jich tam je), pořídit parmicky petipruhe? Četla jsem ze jde o mírumilovný ryby oproti parmickam ctyrpruhym :) nicméně nechci aby betta přišla o ploutvicky :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.07.2019 12:13 Muž Žralok [129] - Poecilia reticulataRe: Králík
Spolužitie fantoma a betty by malo byť ok, len je potrebná dostatočne veľká nádrž.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.07.2019 12:07 Králík
Dobrý den, můžu dát k bojovnici fantoma černého (rybicky.net/atlasryb/tetra_fantomova)? Předem děkuji

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.06.2019 10:14 Žena Pavla28 [210] Re: Fargene
Neriskovala bych to, zbytečně budeš rybky stresovat, vyber jim nějaké razborky, nešla bych do teter, ty bývají taky proti dlouhoploutvým rybám agresivnější.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2019 16:59 Fargene Re: afc1886
Dobře :-D Takže betu raději do samostatného, nebo je možné to nějak zařídit i s tím komunitním?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   17.06.2019 16:54 R Muž afc1886 [14655] Re: Fargene
Hadr jako hadr, hlavně že se to třepotá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2019 16:26 Fargene Re: afc1886
Paví oka mám černo-bílá. Předpokládám ale, že u nich to platí stejně, že?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   17.06.2019 16:21 R Muž afc1886 [14655] Re: Fargene
Samečci pavích ok a jejich barevné ploutve budou pro beťáka jako červený hadr na býka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.06.2019 16:12 Fargene – komunitní akvárium
Zdravím. Mám akvárium 54l, v něm 5x tetra červená, 7x paví očko a chtěla bych si k nim pořídit bojovnici. Má tu někdo zkušenosti s touto kombinací? Nechci, aby se mi ryby pozabíjely.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.06.2019 09:34 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: lordkokakola
Souhlasím s Drvi, chovám betty spolu s hengelkami a nikdo nikoho neobtěžuje. Ještě jsem neslyšela, že by razborky trhaly jiným rybám ploutve. ne
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   17.06.2019 00:09 Žena drvi [2894] Re: lordkokakola
Mám Bettu ve 30 litrech se 4 razborami Hengelovymi (skoro jako Espejky) , (jsou tu v nahradnim ubytovani ;-)) , a naprostá pohoda - nikdo si nikoho nevšímá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.06.2019 21:14 lordkokakola Re: miky
Dočítal som sa, že espeho by im trhali plutvy. Takže by som možno bral Tetry ohnivé alebo by som nebral bojovnicu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   16.06.2019 00:38 Muž RAP [1549] Re:
Pro info, měl jsem tu čest chovat divoké F1 i šlechtěté, hodně velký rozdíl v chování. Nelze porovnávat jejich chování.
Jde o to, že wild a jejich potomci(mám vyzkoušeno do F2) nejsou mimo své teritorium vyloženě agresivní. V metr dlouhém akva docházeli mimo vlastní teritorium pouze k imponování, nikoliv k přímému napadení. Samci vyšlechtěných ryb se rvali kdekoliv se potkali.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   15.06.2019 22:46 Žena drvi [2894] Re: Skoro důchodce
To si dovolím nesouhlasit: pokud se sejdou trošku agresivnější jedinci, zabijou se během krátké doby i v hodně zarostlém akvu. Stačí jeden magor a už je malér. A povahu ryby při koupi většinou nepoznáš. Takže za mě - stačí jeden samec, stejně, odchov ve společném akvu se podaří málokdy, a dávat samce se samicemi dohromady, když nechceš odchovávat, je dost riskantní a zbytečné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2019 21:32 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: lordkokakola
To je rozumný počet.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2019 15:02 lordkokakola Re: Kaira
6 bolo minimum čo by som dal. Ale keď môžem dať viac, ich tam dám asi 10-15.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   15.06.2019 14:15 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: lordkokakola
Objem je dostačující, ale musí to být hodně zarostlé, aby na sebe betty pořád neviděly, i když u nich se domácí zabijačka nedá vyloučit nikdy. Soužití s razborkami je v pohodě, jen by si zasloužily větší hejno, 6 je strašně málo. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2019 13:40 Muž Skoro důchodce [21] Re: lordkokakola
Bojovnice dělají čest svému jménu, ale při zarostlém akva. by neměl být problém. Je to ryba, která žije v rýžových polích v Asii.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.06.2019 12:16 lordkokakola Re: Skoro důchodce
To som ja Miky. Akva je veľké 60x30x30 cm.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [3] ...... 39 40

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 41840x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/72?od=101