Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaké ryby k Betta splendens?

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 6 Přejít na další stránku   1  
Jaké ryby k Betta splendens?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   17.08.2017 18:11 Žena Turbínka [2558] Re: Morticia
Není otázka zda to někdo má, ale zda je to pro tu bettu dobře hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2017 15:18 R Muž afc1886 [14685] Re: Morticia
Tady si stačí zadat kombinaci rybicky.net/nadrze/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.08.2017 15:13 Žena Morticia [118]
Má někdo bettu s molly?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2017 16:45 Žena FishWoman [7] - AmerikaRe: lenkator
Díky za rady, tak ty čichavce asi vynechám a nejprve tam zasadím více kytek aby se ten filtr zklidnil a bettu dám jako poslední. Nevím jak jste to myslely že jeden Staurogynus to nevytrhne, vždyť je to plazivá rostlina takže ji zasadím tak aby zarostla celé dno smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.07.2017 15:33 Žena lenkalor [580] FishWoman
Kdyby bylo akvárium dostatečně a účelně zarostlé rostlinami, tak by se ten přílišný proud z filtru rozbil a určitě by vzniklo klidnější místo i pro tu bettu.
S jedním párem čichavců nemám dobrou zkušenost, samec se příliš soustředí na samici a na víc párů s ostatními druhy ryb je to malé.
Buď děláš akvárium pro sebe a pak tam musíš dát ryby, které to snesou, anebo přizpůsobit akvárium rybám podle jejich požadavků. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   06.07.2017 15:16 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: FishWoman
Ten čichavec je jednak trochu náročnější a jednak na to akvárko moc velký. Nacpat do toho akvárka rybu, která dorůstá skoro 15cm, je nesmysl. Jo a založení akvárka není zase tak těžké, pokud jeden ví, odkud čerpat informace. Rozhodně bych je nehonil po obchodech, kde jsou prodavači závislí na objemu prodeje, ale buď bych se obrátil na nějakého zkušenějšího akvaristu z okolí, nebo bych se poptal tady na fóru. Radí tady lidé, kteří mají bohaté zkušenosti a své rady dávají zadarmo a nepodmiňují je prodaným filtrem či rostlinami. Mimochodem těch kytek je tam skutečně žalostně málo a jedna Staurogyne to fakt nevytrhne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2017 15:06 Muž iam [18] - Low-tech akvaristika, maximem je osvětlení.Re: FishWoman
Když vynechám detaily, jako že akvárko nemá kytky, tak je pro bettu naprosto nevhodný. Vzhledem k filtru tam rozhodně nebude šťastná- ta honící se voda je pro ní tejrání... Rasbory a pancéřníčky proč ne, těm to vadit nebude a čichavce bych k tomu už necpal. Jeskyňka pro pancéřníčky je zbytečná (pokud jde o rod Corydoras). Před přidáním jakékoli ryby osázet kytkama! Jeden mech a Staurogyne to fakt nevytrhnou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2017 13:07 Žena FishWoman [7] - AmerikaRe: Maq
Vím že čichavec není tak nenáročný, takže jsem ho chtěla dát jako posledního a to po pár týdnech od prvních ryb až to bude pro něj vhodné prostředí. Příští týden jedu koupit ten Staurogynus (chtěla jsem ho zasadit už při zakládání ale nemohla jsem ho sehnat, tak snad ho budou mít na burze) a mech takže pak už to bude snad mnohem lepší a nebude to tak holé. Jako první rybky tam dám několik pancéřníčků a za pár týdnů zbylou osádku :) Jenom bych chtěla dodat že jsem AQ plánoval opravdu dlouho, takže jsem si přečetla hodně info o zakládání a rybách a musím říci že je to v reálu opravdu těžší než na netu. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2017 12:57 Maq Re: FishWoman
FishWoman napsala: všichni mi teď vnucují rybky protože sami neví co s nima.
Zřejmě jsou okolo Tebe nezkušení akvaristé. Snaž se od nich naučit co nejméně.
Je to projev i jakéhosi přístupu k živým tvorům. Co si mám pomyslet o někom, kdo si pořídí (například) živorodky, a pak se diví, že se mu vesele množí?
A s Tebou to není o mnoho lepší. Pokud bys si přečetla co se píše o odchovu čichavců zde v atlase - všem zdarma k službám !! - bylo by Ti hned jasné, že to je vysoká akvaristická a jen tak "samo" se to nepodaří. S beťákem nebo bez.
Díval jsem se dobře na Tvoji prezentaci. Dovedu si představit, co sis naplánovala, a jak docela jinak to dopadne.
Více číst, zajímat se o zkušenosti ostatních, a ve svých vlastních plánech se držet pěkně při zemi. Není to tak samozřejmé a snadné, jak to na obrázcích vypadá.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   06.07.2017 12:40 Muž Pepan [5043] - RostlinyRe: FishWoman
Až budou v tom akvárku kytky v dostatečném množství, pak se dá řešit otázka ryb. Zatím bych do té pustiny nedal vůbec nic. Pár stonků Limnophily nic nevyřeší. Až tam budou houštinky kytek, aby se ryby v nádrži cítily jako doma a ne jak na rentgenu, pak bych řešil, co tam dát. Mimochodem, na ty perleťáky je to dost malé.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   06.07.2017 12:28 Žena FishWoman [7] - AmerikaRe: ctibum
V prezentaci mám stav jak to bude fungovat po pár týdnech, tak se omlouvám že jsem to takhle napsala stydim Teď vyměňuji vodu 30l 2x týdně. Kytky tam samozřejmě budou co nejdříve a co nejvíc. Jenom mě zajímala tahle otázka, nevím proč bych se nemohla zeptat na něco co mě ještě čeká a ne na to co teď zrovna řeším. A to co psal Maq, nevím totiž co bych dělala kdybych měla rybek hodně, neznám nikoho komu bych je mohla dát. Spíše naopak, všichni mi teď vnucují rybky protože sami neví co s nima.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   06.07.2017 09:12 R Muž ctibum [6920] Re: FishWoman
Tak chtěl jsem být zticha, ale když už Maq začal... 16/6 jsi zakládala. Rostliny nula (to, že někdy (možná) budou je teď dost fuk a těch pár stonků to nevytrhne). Vodu měníš 1/5 jednou za dva týdny, tzn. do teď jednou, možná dvakrát, odkaluješ a čistíš filtr najednou. V tvém případě je podle mě výhled daleké budoucnosti i jen vysazení ryb, natož jejich tření...
Věnuj víc energie radám pro začátečníky a neřeš tření ryb ;-)
EDIT
A do prezentace piš jen aktuální stav. Teda aspoň doufám, že ty ryby tam ještě nejsou...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.07.2017 21:29 Žena FishWoman [7] - Amerika
Ahoj, zajímalo by mě jestli když budu mít v AQ společně pár čichavců a 1 beťáka a čichavci by měly mladé tak jestli by je před bettou bránily nebo jim je jedno jestli je sežere. Budu tam mít ještě hejno razborek a pancíků ale nemam zájem je rozmnožit takže by mi to nevadilo. Jenom mě zajímá jestli by si svoje mladé bránily. Ale mám v AQ docela silný proud takže by jim asi pěnové hnízdo nedrželo, možná v rohu vedle filtru.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.06.2017 09:23 Žena Turbínka [2558] Re: Martina
Zařiď si prezentaci u tebe to bude kombinace několika věcí - čerstvé akvárko, začátečník, nedostatečně osázeno rostlinami, málo zaběhnuté a strašně chytrá obsluha v prodejně - kde nejvíc tlačí bota nejde bez té prezentace říct.
A nepiš prosím do více vláken identický dotaz, v původním jsem ho smazala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.06.2017 09:18 Muž NHKG [3900] - HadohlavciRe: Martina
Ideální by byla prezentace. Ale teď by mohlo stačit následující: Jakou teplotu má voda? Kdy bylo akvárium napušteno? Jaký je filtr. Fotku akvária a fotku bety.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.06.2017 09:17 Martina – betta
Prosím vás, máme 50l akvárko. Jsme začátečníci, koupili jsme si bettu samce a k němu 10 neonek. V obchodě nám řekli, že bettu máme tak na 2 hod. vytáhnout, dát tam neonky a pak ho tam přidat k nim. První dva dny se betta před nimi schovávala a dnes třetí den jen leží u dna. Nemůže plavat, vůbec nevím co se stalo. Myslíte že ho ty neonky napadly? Myslela jsem že tyhle rybičky u sebe můžou být? Děkuji za odpověď

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.05.2017 22:02 Žena Morticia [118] Re: Pettra
Na samce a samičky bojovnic, kor v malém akvárku opravdu pozor! Já mám 200 l, 1 samce a 2 samice a tu jednu, menší samičku Ti dva stále nahánějí. A to má u mě o mnoho víc prostoru, než by měla u Tebe a už měla 3x pořádný záhryz v ocásku. Já bych to nedoporučovala.
K nim mám i Dania pruhovaná a už mělo záhryz v ocásku i jedno Danio.
EDIT- A doporučuju pročíst aspoň část tohoto fóra. Spousta zkušeností se "spolubydlením" bett a jiných ryb.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 8   27.05.2017 20:24 R Muž romant [27987] Re: Pettra
Tvoje akvo je již finálně osazeno a to tím beťákem, neexperimentuj s přidáváním samiček, nemuselo by to dopadnout dobře, jsou to sem tam nekontrolovatelní raplové. Galaxky jsou plavci a ve tvém akváriu by strádaly.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.05.2017 20:19 Pettra – betta, danio perlové
Zdrvím, čítla som, že bojovnik može byť s daniom perlovým(rasborkou galaxy). kolko ich možem mať v 30l akva? alebo, zvažujem ešte 3 samičky betty, ale čitala som , že by nemali byť spolu permnentne?! prečo?da sa zabraniť množeniu? nižšia teplota?teraz mám 26 a pol až 27 to moc nechcem znižovať.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   21.05.2017 05:38 R Muž afc1886 [14685] Re: makerka
Odpovědi už máš,ale mě by ještě zajímalo o jak velké akvárium se jedná?
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.05.2017 00:14 Žena Morticia [118] Re: makerka
Myslím, že v situaci, kdy chcete samce a samice spolu, je lepší dávat je současně do nového akva,které si nikdo nebude nárokovat,pro všechny bude nové a mezi sebou si vyřeší "jen" hierarchii. Takhle jste nakvartýrovali někoho nezvanýho k někomu,kdo už tam je doma.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   20.05.2017 21:26 R Muž romant [27987] Re: makerka
Nepřejde, vrátit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.05.2017 21:24 makerka – Agresivní samec
Ahoj, pořídili jsme samečkovi do akvária 2 samičky. Je na ně hrozně agresivní, naráží do nich a my teď nevíme co s tím.. Myslíte, že ho to brzy přejde, nebo je to takhle normální? :-(

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2017 22:08 Žena Morticia [118] Re: drvi
Já jim zatím mile a mírně domlouvám pořizováním rostlin jakožto úkrytů. Plovoučky a Ceratophyllum si oblíbily dost.
Vím, že koule není pro žádnou rybu vhodná. Jak psáno-plánovaná pro mikro-plže a Ricciu. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2017 22:03 Žena drvi [2894] Re: Morticia
Neee, se musím betušek zastat, vždyť to jsou bojovnice, tak co byste chtěli, občas něco sežerou nebo zabijou, no, je to jejich přirozenost stydim . Žádnou koulí jim nevyhrožuj no :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2017 21:57 Žena Morticia [118] Re: ctibum, drvi
drvi.To bych taky asi čuměla!
ctibum: Oko za oko..jak se říká aneb do roka a do dne...

A nestrašte! Zítra si jdu pro akva-kouli - plánovaná pro mikro šneky a zásobárnu Riccie,ale bude-li někdo zlobit, bettyny..!!!
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2017 21:16 Žena drvi [2894] Re: Morticia
No, ona ji měla podélně vcucnutou v tlamě, zadní půlka jí koukala ven. Ja jsem se v prvním leknutí po ní ohnala odkalovačem, ona zmizela v rostlinách. Jestli dokázala tu neonku polknout nebo ji vyplivla, to nevim. Ale jak jsem už psala, v tý době konzumovala množství čerstvě porozenejch pavích ok, takže byla při chuti a v ráži ;-) . Jinak je to statná a vitální samice, k samci se vždycky chovala slušně. Třela se bez problémů. Žádnej superagresivní úchylák není. Prostě jen predátor :)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2017 21:00 R Muž ctibum [6920] Re: Morticia
Neřekl jsem, že ji beťák dostal (celou) do tlamy, notabene pozřel... V mém případě ji nejdřív chytl v pase (kdyby Galaxka nějaký pas měla) a tak dlouho s ní... mrdlal (lomcoval), až jí totálně ulomcoval... Když byla mrtvá a nehybná, tak ji chvíli jen tak oťukával až ztratil zájem... Asi půl roku nato mu to samý udělala betta samice... Narvala ho do mezery v kořenu a tak dlouho do něj bušila čumákem, až byl dočista mrtvej a upěchovanej. Během jednoho dne, po relativně klidném soužití... To už jsem tu myslím někde psal. Takže pro mě jsou Betty na Chocholouška bez ohledu na velikost oběti...
Jediný, co si narvala do huby s úmyslem to sežrat, byli okružáci...
Ale znova opakuju, to je můj případ, v mém akvárku. Možná za to můžu já způsobeným nevhodným prostředím, možná ne, ale taková je moje zkušenost a do jakýhokoli společenskýho už mi Betta nesmí...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2017 20:39 Žena Morticia [118] Re: všichni
lacewings: NE,jako že rybku velikosti rasborky nezežere? 2-3cm?

drvi: coze I když 1,5 a 2 cm už takový rozdíl není. Ale jak to mohla dokázat? Vždyť majou takovou malou tlamku?

Amatértom: To bylo asi kdo z koho. Já o krevetkách taky chvilu uvažovala, ale nevim,jestli to má s bettama smysl. zavrhla jsem to.

ctibum: A vidím, že to asi není tak ojedinělé...jako to do té tlamy dostanou???

Každopádně mi z toho vyplývá, že velikostně to chce rybku aspoň ty 3 a víc cm.
Jo a u mě nalezení prázdných ulit od Levatek dokládá,že si davají aspoň je...ale neviděla jsem to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   27.04.2017 12:22 Žena drvi [2894] Re: Belisana
To můžu potvrdit, teď v mým odchovu, kde bylo kolem 60 ryb chovaných v úplně stejných podmínkách, se někteří jedinci projevovali vůči ostatním agresivně a jiní ne, někteří byli hodně žraví, jiní spíš mlsní, někteří preferovali sbírání potravy z hladiny, jiní ze dna - prostě chovali se hodně různě ano . Na odkalovač někteří reagovali útěkem, jiní ho zvědavě obhlíželi nebo dokonce lezli dovnitř - tím chci říct, že ty povahové vlastnosti i u bett odchovaných v totožných podmínkách se hodně liší.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   27.04.2017 11:27 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: ctibum
ctibum napsal: Ale třeba se jim u mě nelíbí, jsou ve stresu a proto jsou střelený... To bych neřekla, betty jsou prostě nevyzpytatelný, kus od kusu jiná povaha a jiné chování ano
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2017 06:46 R Muž ctibum [6920] Re: Morticia
Já na vlastní oči viděl, jak beťák zabil cca 1-1,5cm Galaxku. Viděl jsem to jen jednou, ale zmizelo mi jich asi pět a asi deset krevetek. Takže kdo ví. Ale taky si myslím, že je to u nich individuální.
Dvě z mých tří byly/jsou magoři. Ale třeba se jim u mě nelíbí, jsou ve stresu a proto jsou střelený...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.04.2017 00:03 Muž Amatértom [514] - CichlidyRe: drvi
Já jsem jednou našel na dně samičku(3 cm) s napůl sežranou krevetkou. Obě nepřežili...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2017 22:57 Žena drvi [2894] Re: Morticia
Ty by asi vydrzely, ale je to hrozne individualni. Ja mam treba samici, ktera do tlamy nasoukala i skoro 1,5 cm velkou (malou) neonku modrou. Ale je fakt, ze byla rozezrana z minipoteru pavich ok :-D, takze byla v razi. Bezna betta by je asi nechala na pokoji. Teda dospely razborky myslim.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2017 22:54 R Muž lacewings [5578] - Živorodky-přírodní formy, cichlidyRe: Morticia
-NE- ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.04.2017 22:45 Žena Morticia [118]
Jak velká/malá ryba v cm je před Bettou v bezpečí,tedy mimo nebezpečí sežrání? Dá třeba i mikro rasborky?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 7   24.04.2017 17:45 R Muž afc1886 [14685] Re: kleopatracz
Podívej,já to ukončím.S tou prezentací s tebou souhlasím,jen jsem napsal,že nedoporučuji ty 3 betty.(Zdůrazňuji 3 betty-1 samec a 2 samice,tak jak zněl dotaz).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2017 17:37 Žena kleopatracz [59] Re: afc1886
nevím, proto chci tu prezentaci ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2017 17:11 R Muž afc1886 [14685] Re: kleopatracz
A ty víš o jakého krunýřovce se jedná. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2017 17:08 Žena kleopatracz [59] Re: afc1886
až budeme vědět víc o akvarku, můžeme se bavit kolik a jaké rybky by si tam mohla dát. Na tři betty je to nepochybně malé, ale třeba 1 samečka možná.. spíš ten krunýřovec se mi tam nelíbí.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   24.04.2017 16:42 R Muž afc1886 [14685] Re: kleopatracz
S tou prezentací souhlasím,ale ty betty bych do 40litrového akva nedoporučil i když nic nevím o akváriu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.04.2017 16:38 Žena kleopatracz [59] Re: Terča
Terko, udělej prezentaci toho, co už máš, jaký filtr, jestli topíš, světlo, kryt a tak dále a pak ti budeme moct poradit
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.04.2017 16:21 Terča
Dobrý den, mám 40l akvárium a chtěla bych změnit osazenstvo. Ráda bych si tam nechala pár parmičky duhové a 1 krunýřovce. Chci si pořídit 1 samečka a k němu 2 samice. Myslíte že se toto osazenstvo snese a nebudu to mít přerybněné? Děkuji za odpovědi. :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.04.2017 22:42 Žena Belisana [476] - gavúnci, labyrintkyRe: mortica
Mám několik samečků betty a můžu jen potvrdit, že každý se chová jinak. Jeden z nich vyžírá okružáky přímo labužnicky. Každý týden vybírám z akvárka několik prázdných ulit. Původně jsem myslela, že je v akvárku něco špatně, co mi ty šneky hubí, až jsem viděla beťáka přímo v akci. Pěkně na tři doby - chvíli číhal, pak po něm skočil, vcucl a prázdná ulita letěla pryč. :-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2017 22:22 Žena Morticia [118] Re: ctibum, Antha
Vyžírala z ulity! No TOTO! Takže možná BÉ je správně a neschovávají se, ale spíš už nejsou (plži), což? :-O ...ale co už, když už je tam máme (tedy ty betty)...

A pozoruju,že co jedinec, to úplně jiné chování (betty).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   20.04.2017 20:49 R Muž ctibum [6920] Re: romant, morticia
Mně betta (samice) vyžrala kolonii okružáků. Bez přípravy. Jeden se jí zaseknul v hubě, když ho vyžírala z ulity, musel jsem jí ho vyndat rukou... Dodnes má hubu křivou jak Silvester Stallone... Jen mě utvrdila v názoru, že jsou to nevyzpytatelní magoři zasluhující samotku...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2017 20:45 Muž Antha [39] Re: mortica
Přidám svoje pozorování :-) Chovám jednoho samce bojovnice v mini akváriu společně s malými nedorostlými plži všeho druhu (převážně okružáci a levatky, velikost 0,5 - 3mm) a šnekům rozhodně špatně není. Bojovnici krmím většinou 2x denně, jeden den v týdnu vynechávám, ale vyhladovělá určitě není.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2017 20:23 R Muž romant [27987] Re: Morticia
Tak do hlavy jim nevidíme. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2017 20:18 Žena Morticia [118] Re: romant
Já nic nepřipravuju. Plže jsem tam měla na údržbu a teď skoro nejsou vidět. Hlavně Levatky se svého času promenádovaly všude, vpuštěno jich bylo 8 a 6 kružníků a teď jsou vidět málo. Je možné že se třeba víc schovávají,když tam jsou bojovnice,jako potencionální predátoři?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.04.2017 18:57 R Muž romant [27987] Re: Morticia
Chutnají, ale chce to lehce předpřipravit, tedy rozmáčknutím o sklo.

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [6] ...... 39 40

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 41851x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/72?od=251