Jaké ryby k Betta splendens?
Je širší než vyšší , v: 25cm, š: 40cm, h: 25cm
na 24l žádnou samičku, je to malé, jistě je nádrž vyšší jak širší.....
Jednu by mohl samým pronásledováním zabít.
Já bych dodal samičku
nebo dvě ,ale jednu a hodně zarostlou nádrž a ukryty...On ji bude jinak nahánět...Jako každej chlap
Hlavně ne čtverzubce,s pancéřníčkem souhlasím.
Taky bych tam nic nepřidával...
Jestli ještě betťáka nemáte koupeného a chcete tam víc života, přemýšlel bych spíš o krevetkách a nějakých razborkách...
Já bych tam ještě nějaký pancéřníčky dal
Nepřidával bych už nikoho.
0 27.02.2012 17:46 MP – 24l
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaké rybky by se hodili k bettě do 24l akvária. Mně se v obchodě líbili pancéřníčci panda a takové menší (2-4cm) čilé rybky (podle atlasu asi čtverzubci), popřípadě, jestli by šla alespoň samička. Předem děkuji za reakci.
Starší reakce
Myslím si, že to je spíš tvarem akvária a množstvím rostlinek...
Lepší je nižší akvárium s větší plochou hladiny, než takovéhle...Přesně v takovám jsem měl chvíli jeden pár a taky sameček samičku stále proháněl...No a kdyby tu bylo víc rostlinek, tak by bylo víc skrýší a nádrž by byla taková členitější (sameček by samičky tolik neviděl a byl by víc v klidu)...
Ja mám tiež samca a kúpila som mu 2 samičky... neviem či to bola super voľba, strašne sa ho báli, dosť ich naháňa...
Pořiď mu dvě samičky a bude mít jinou starost
0 20.02.2012 15:45 Lucie – Betta a panda
Ahoj, mám v 54l jednoho Betťáka a 5 pancéřníčků panda. Bettyn tam je asi měsíc a pandičky přes týden. Dřív si jich beťák moc nevšímal, ale teď je začal nějak prohánět. Vadí mu rybky nebo třeba málo krmím? Díky za odpovědi.
A nebo třeba krevetky...
Do těch 15 litrů buď jen samce Bojovnice, nebo menší hejno drobných ryb, popř. některé druhy Halančíků.
rybicky.net/atlasryb/razbora_klinoskvrnna v atlasu se píše, že minimální velikost nádrže je 50l... další věc - myslím, že by razbor mělo být víc než 5, je to hejnová ryba...do 15L maximálně samotný betťák...
0 20.02.2012 13:23 tykev – bojovnice
Ahoj právě si chci zařídit akvárko, dnes jdu pro rostliny. Chtěla bych samečka a k němu pět razbor klinoskvrnných, mam 15litrové akvárko, jde to? Díky za radu!
P.s. existuje nejakej malej sumeček či co, který je z Asie a hodí se k nim?
možná by se zžily až tak moc že by je beta sežrala, jsou to maličké rybky
0 19.02.2012 21:33 Pasuliatko Starší reakce
Já osobně bych tam již další rybičky nedával. Sice mne zajímalo taktéž "vybavení" rostlinkami, ale i tak. Co se krevetek týká, tak by je nemusel samec napadat, ale záleží na několika okolnostech. Jaké je "povahy", jak jsou krevetky velké, jaké by tam měly podmínky co se úkrytů týká (rostlinky atd.). Mladé by jsi ale od krevetek neměla asi určitě.
0 30.01.2012 09:44 Kat. – chov Beta + ?
Prosím o radu, mám Betu, pravděpodobně podle mého hrubého odhadu samečka... Nedávno jsem mu pořídila nové akvárko a přijde mi pro něj až příliš moc veliké, tak bych mu tam ráda pořídila nějakou společnost. Poradí mi někdo s kým by si Beťák mohl rozumět?
Jedná se o Aquael shrimp set 20 l. Rozměr je 25x25x30 cm, filtrace, topítko a osvětlení. Myslela jsem, že pro něj bude akorát, ale když jsem ho přendala do akvárka, přišel mi tam zoufale sám. Chovám ještě krevety, ale předpokládám, že Beťák by je bral leda tak jako krmivo a ne jako spolubydlící, což mě trochu mrzí, ale nedá se nic dělat
Starší reakce
Super, moc děkuji. Poradíte mi prosím ještě odkaz nebo kam na rostlinky? Vybrala jsem si anubias barteri (barteri i nana) a ještě jsem na ně ve zverimexu nenarazila. Případně ještě kam pro nějaký slušný kořen za slušnou cenu. Jsem z Liberecka.
Ještě raz děkuji
Dal bych 6 kousků. Hlavně to chce dno z jemnýho štěrku(kulatýho), nebo křemičitýho písku. Kompromisní teplotu 26 stupňů, pro beťáka plovoucí rostliny a nepodcěňovat údržbu akvária, nepřekrmovat a pravidelně jednou týdně měnit 1/3 vody.
Děkuji. Kolik myslíte, že je pro pandičky max do 54l? Beťák nejspíš žádné holky na hraní nedostane.
Pandy hlavně ve více kusech, ale jinak bez problémů.
0 23.01.2012 10:01 Lucie – Betta + pancéřníček panda
Ahoj všem,
jsem uplný začátečník. Pořídila jsem akvárko 54l (zatím nezařízené) a příjde do něj bettik. Přijde mi, že to bude takové prázdné. Líbí se mi ještě pancéřníčci panda. Nebude jim ten syčák ubližovat?
Předem moc děkuji za rady.
Starší reakce
Před pár dny jsme tady řešili krupičku v tom akváriu, který mělo mít 90 litrů, tak konečně víme, že je to snad 40 litrový akvárko. Tu navrženou kombinaci ryb, bych rozhodně nerealizoval. Ten čichavec co tam je, tam taktéž nepatří, je to na něj malý.
Starší reakce
Tak nakonec to je samice
samec si na egerii postvil pěnové hnízdo a teď se čančá nad bílou
Ono to není jen o velikosti nádrže....
My máme v nádrží 85l dva páry Bett a samci jsou spolu, samice ignorují a jsou všechny v pohodě.
tak jestli máš velký akva a plno rostlinek,tak to může fungovat..a ještě ne moc agresivní samce
nám se to přihodilo taky.švagrová si kupovala samici pro samce a nakonec skončil(a) u nás a pak se teprve vybarvil v nádhernýho samce..
No v 300 litrech už je kam se schovat, když jsou na to vytvořený podmínky. V nějakým 30 litrovým akvárku by to nedopadlo dobře, to je jasný.
To se stalo mě.Koupil sem samicu a vona je to kluk.Naštěstí jsou oba samci asi flegmoši a porvali se jen jednou na začátku a od té doby je klid.Občas se potkají hodí na sebe ksicht a jdou si každej svou cestou.
Jen aby to ta modrá samice nebyl nakonec krátkoploutvej samec
Buď se moc pohybuje hladina, nebo je větší teplotní rozdíl mezi vodou a okolním vzduchem, nebo je to nešika
.
Tak jsem prodala paví oka (10 a mám jich ještě 9) a koupila jsem si 1 pár ( 1 samec a 2 samice) Bett. Nejdřív jsem zkoušeka dát bílou tý si moc nevšímal ale když jsem tam dala modrou tak se okolo ní točil a čepýřilse a obracel žábry. Je to dobře co dělá ? PS: Vždy když udělá 1 pěnnovou bublinku tak mu praskne
čím to je
Já bych trošku doplnil romanta...podle mě je důležitější nejdřív vyřešit nádrž...nechci se tě nějak dotknout, ale tak jak jí máš v prezentaci není zatím nic moc...fakt by to chtělo jak normální rostlinky, tak plovoucí rostlinky (mě se k Bettám osvědčila riccie-mám přebytky, když budeš chtít, koukni na ty stránky, co jsem ti včera posílal, mám tam i jiný plovoucí)...a s rostlinkama souvisí taky třeba substrát a osvětlení...myslím si, že by se mělo nejdřív pořádně zařídit akvárium a teprve potom řešit shánění ryb...pak budou rybky spokojenější...a myslím si, že z toho budeš mít větší radost i ty
No to víš, oni žerou všechen potěr na který přijdou, proto je třeba buď odchovávat zvlášť a nebo tam mít hustou podvodní flóru kam se betty nedostanou..
Oni ten potěr budou žrát i ty oka samy a ani k nim toho beťáka dávat nemusíš, už jsou prostě takový. Pokud by jsi je chtěla nějak více odchovávat, tak by byla nutná nějaká porodnička, která ty mladý ochrání před žravostí samic.
EDIT:
www.levnaakvaristika.cz/… Taky je problém v tom, že oni prý žerou potěr tem Očkám
Já Ti rozumím, že se Ti bety líbí, ale určitě nepodceňuj tu údržbu akvária, tak jak jsem Ti psal a měň pravidelně tu vodu.
Já už mám rostlinky nové nejsou plovoucí ale jak jsou dlohé tak přesahují na hladinu a tak to zakrývají a jinak ok mám už jen cca 10
Zatím mám 2 velké kameny a 1 majáček tak by jim to mohlo vyhovovat ne
?
Pokud by to mělo být do toho akva co máš v prezentaci, tak by to chtělo vylepšit trochu podmínky v nádrži a to nejlépe více rostlinama s čímž souvisí osvětlení. Bety mají rádi plovoucí rostliny v jejichž kořenech se schovávají a relxují. Bude jistě třeba nepodceňovat údržbu akvária v podobě pravidelný týdenní výměny vody v objemu 30% a i pravidelnýho odkalování dna. Když se to co píšu bude dělat a vylepší se to s těma rostlinama, tak bych si tam jednoho beťáka, jako regulátora potěru těch pavích ok dovedl představit.
Starší reakce
Problém by to být neměl, záleží na velikosti aqua a charakteru jedince.
My je máme spolu ve 130 a 180 litrech, bez problémů.
0 05.10.2011 16:48 **** Mam doma Bettu a čihavce modrého. Myslíte si, že je dobré je spojit do jednoho akvárka? Jsou to zachráněné přežitky ze starého akvária které čeká na rekonstrukci. Děkuji. Šla by knim ještě nějaká rybka např. black molla nebo neco tak? Mam zkušenot, že se navzájem "šikanují". Je to normální? A jak to řešit?
0 03.10.2011 09:53 Markéta Z vlastní zkušenosti mohu doporučit k bettě neonky,rasbory klínoskvrnné a tetry paraguayské. Naopak nedoporučuji tetry citrónové,které mého beťáčka napadaly.
Bude velmi záležet na velikosti toho akvárka a na počtech těch ryb.
0 02.10.2011 10:54 trtrtr Chtěl bych se zeptat, jsetli můžu mít společně bettu, skalary mramorové a parmičky (ty bohužel nevím jaké jsou
)
Díky
Přidat reakci
1 ...... [24] ...... 40
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 42240x