Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Cambarellus patzcuarensis (CPO) - chov

NápovědaFórum » Další živočichové » Raci a Krabi 

Přejít na předchozí stránkuPřejít na další stránku   1  
Cambarellus patzcuarensis (CPO) - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2013 16:20 Muž DrChila [243] Re: rak
To jsem taky vypozoroval že se navzájem stresujou ale předevšim spíš krevetky jsou ve stresu. Odskakujou jak splašený od nich někdy. Někdy to vypadá jako by se rak bavil a naschvál je honil. Krevetky lezou po rostlinkách jelikož se jich bojí. A určitě nějakou sežrat můžou co neuskočí včas. Ale takovej je život aspoň maj pestrou stravu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2013 15:59 S Muž invalida [3881] Re: Kytka
Asi ta redukce nebude příliš cílená ale když krevetky např oblejzaj stejný sousto nebo lezou po rakovi...ožene se zmáčkne atd. stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2013 15:34 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: volhpe1
Chov raků a krevet je možný za určitých podmínek( čím větší nádrž tak tím lépe jak pro raky tak krevety).Ale všeobecně se tento způsob chovu nedoporučuje - možný přenos nemocí mezi raky a krevetami,napadání,stresování raků od krevet -krevety mohou po racích občas i lézti a tím je otravují).Ale je to věc názoru ,já osobně toto nedoporučuji.
predátor3313- zkus se podívat po inzerátech dost často jsou CPO nabízeny k prodeji.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2013 13:36 Žena danio [587] - MiniakváriaRe: volhpe1
Já si včera přivezla 3 kousky do slušně zarostlý šedesátky a štrádujou si to tam pěkně. 25 litrů je podle mě taky dost málo, víc jak jednoho bych tam nedala.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2013 13:35 Žena Kytka [2146] Re: invalida
Proč by měli CPO redukovat krevetky? Mám je v 36ti litrech a vycházejí spolu v pohodě, krevetky se vesele množí.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2013 13:19 S Muž invalida [3881] Re: volhpe1
To je dost malý na soužití.........asi budou redukovat populaci krevetek...ale na snesitelný úrovni. Chce to členitou větší nádrž. Dle mýho.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2013 11:38 Muž volhpe1 [41] - Tetry – Krevetky a rak mexický
Dají se pěstovat společně krevetky a rak mexický zakrslý??? Ptám se znovu a potřebuji objektivní názory než půjdu zakoupit akva ;-) děkuji
Našel jsem tuhle nádrž od jiného uživatele a je vidět že se mu daří hop
rybicky.net/nadrze/18363
Další dotaz bude jim stačit 25 L akvarium?? Nebo nano akva ??? palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2013 09:37 - Re: DrChila
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Presne naopak.Na prvej foto samička na druhej samec. ;-)
Samček ma dva páry pohl.orgánov a subtilnejší chvostík.
Samička pohlavné otvory na treťom páre kráčavých nôh.Širší chvostík slúžiaci na nosenie vajíčok.

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2013 09:29 Žena danio [587] - MiniakváriaRe: DrChila
Ahoj, pokud to na mobilu vidím dobře, tak ten první rak s tečkou je samice. Samce poznáš podle toho "V" na přechodu hlavohrudi a ocasu, má ho ten na druhé fotce.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2013 08:48 Muž DrChila [243] – Určení pohlavý
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Technická otázka to je samec? Soudim podle toho žlutýho fleku co má mezi nožkama.
A tohle samice?

Vyzkoušejte

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2013 22:07 S Muž invalida [3881] Re: volhpe1
Cpo s rybama nedělaj dobrotu do cca 1000 litrů. Ale možná je to milná zkušenost a umíraj mladý z jinýho důvodu stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2013 20:49 Muž volhpe1 [41] - TetryRe: vlacek
Mám tam ještě 2 raky orange a jsou super žádný stres nepozoruji a dokonce lezou po rostlinách. Ryby je již nechaly navíc se jeden svlíknul a normálně přežil uvidíme za mesíc až dva. Vždy v akvarku testuji něco nového buď to půjde nebo ne a každý má na to svůj názor proto se tady prtám a zkoumám chov různých vodních živočichů ve společenství ryb ;-) Pro krevety mám připravené nové akva a již jsem je před týdnem vylovil do 5 l lahne a daří se jim dobře dokonce se i romnožují ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.09.2013 20:00 Muž vlacek [402] Re: volhpe1
Nechci byt zlym prorokem, ale podle mne ti racci pujdou behem par mesicu vsichni do vecnych lovist (a to neznam hodnoty teplot atp.). Za sebe bych rekl (a souhlasil tak s "rakem"), ze za to muzou vsechny ryby. Osobne bych do takoveho akvarka cpo nedal. Odejdou bud za prime pomoci ryb nebo neprime - stresem. Ukryty urcite pomuzou, ale i presto to nebude v pohode pro raky. Stejne tak dat ne uplne obycejne (a snadno se mnozici krevety) do toho akva se mi moc nezda... Asi to neni to co chces slyset, ale je to muj nazor
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2013 16:53 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: volhpe1
Krevety nedoporučuji s raky chovat .Rakům udělat co nejvíce úkrytů a nízkých rostlin je dobrý nápad ( dobrý je použít např.lávu -ta má řadu děr kde se raci schovají).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2013 16:25 Muž volhpe1 [41] - TetryRe: rak
Chyba nebude v rybách, ale v akvarku musím udělat více úkrytů ty čoko 2 mi ryby zabily a sežraly při převlýkání ještě mám dva onange :-) udělám více úkrytů a více kytek koupím těch nízkých u dna aby byly úkryty, ale krevetky preventivně pryč do lahve tam se namnoží a pak mi je to jedno až krevetek bude aspoň 30
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2013 15:02 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: volhpe1
Podle mých zkušeností za to mohou všechny ryby z nádrže .Obzvlášť v době svleků jsou raci velice bezbranní.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   09.09.2013 21:08 Muž Johan [4964] - RostlinyRe: volhpe1
Pokud něco chcípne, tak to ryby budou ožírat. Mohl umřít na ledasco. Třeba i jen proto, že se svlékal a nezvládl to.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2013 20:54 R Muž romant [28043] Re: volhpe1
Osobně bych tipoval taky ty čtyřpruhý. Podaroval bych je někomu a třeba posílil partu těch purpurových, přecijenom 3 jsou málo, klidně podarovat i ty oděsy a nechat si jenom jednu řádnou partu, bude to i líp vypadat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2013 20:45 Muž Horác [3948] Re: volhpe1
Možná... Vono je to asi prašť jako uhoď :o) Tipnul jsem tetrazonu, páč vím, jak je drzá a nenažraná. Purpurový jsme doma nikdy neměli.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2013 20:40 Muž volhpe1 [41] - TetryRe: Horác
A co parmička purpurová ta asi taky je masožravá. To bude asi tím 3 kusy. A má jiné zájmy hlavně o žrádlo.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2013 20:39 Muž Horác [3948] Re: volhpe1
Tipuju parmičku čtyřpruhou... (mimochodem, je to hejnová ryba ... a 3ks nejsou hejno).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2013 20:36 Muž volhpe1 [41] - Tetry – Rak mexický zakrslý - uhyn
Potřebuji poradit. Našel jsem uhynulého CPO v mém akva. A nevim proč uhynul. Může uhynout při převlékání krunýře, protože měl krunýř oddělený od těla? A ryby by ho napadly když má měkké tělo? :-O Mám podežření na ryby protože jeho tělo ožíraly když jsem ho našel.

Mám v akva:
3x Barbus conchonius
3x krunýřovec sp. (obyčejný)
2x krunýřovec sp. gold long fin
3x parmička čtyřpruhá
3x parmička purpurová
3x parmička z Oděsy
6x tetra královská
8x tetra průsvitná

Který ryby můžou dělat problém? Díky všem za radu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   01.09.2013 13:35 Muž DrChila [243]
Fotka k příspěvku Tak konečně se taky vystavuje doteď byli stále zalezlí a jsou koupené minulou sobotu.

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2013 18:41 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: vlacek
Já je mam v chovu a jsou odolnější než CPO.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2013 15:12 Muž vlacek [402] Re: rak
To urcite bude mit take vliv. Chtelo by to ale srovnat s naroky prirodni formy patzuarensis jestli nekdo nema tu zkusenost?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2013 14:43 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: vlacek
Ono je to taky tím že CPO jsou vyšlechtěny nespočetným množením tak se to na nich někde musí projevit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.08.2013 10:12 Muž vlacek [402]
Jen pro ty, kteri naopak by chteli mini racky, ale teploty maji vyssi, mym c.texanus se darilo dobre i kdyz meli treba dva mesice v roce teploty kolem 28C. Zadna predcasna umrti, zadna pozorovatelna zmena chovani, mnozili se po cely rok. Nepamatuji, ze by mi kdy samice shodila vajicka. Chapu, CPO je atraktivnejsi co se barvy tyce, ale jinak si myslim, ze pro ty, co nemaji vylozene vhodne podminky pro CPO je zbytecne je trapit a texanus je pak lepsi volba.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2013 22:41 Žena Eva_R [365] - Obojživelnícirak, prasan
Díky. Naráz to nebude, ochlazuje se tam postupně, podle počasí venku.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2013 20:20 - Re: Eva_R
Tieto teploty zvládajú.Za predpokladu,že sa tak nedeje skokovite ako napísal rak.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2013 18:03 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: Eva_R
Jak jsem psal chce to aby se teplota snižovala co nejpomaleji a delší dobu.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2013 17:39 Žena Eva_R [365] - Obojživelníci
Taky o nich uvažuju, přes zimu mám v akváriu 13-15°C, nebude jim to vadit, třeba tři měsíce takhle chladno?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2013 16:27 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: prasan
V atlasech se píšou vždy optimální teploty ( a to se týká i ryb),ale dokáží přežít i v nižších ale i ve vyšších teplotách za předpokladu že se s teplotami hýbe velice pozvolna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2013 12:24 Muž Chem [837] Re: Kytka
Galaxky snesou dlouhodobě i 18 stupňů i klasické výkyvy denní teploty. Obecně - teplota galaxkám problém nedělá. Mám je od května do září ve venkovních nádržích a jsou v pohodě. Kdyby šli pohodlně odlovit a kdyby je nežraly vážky, tak je dám i do větších rybníčků.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2013 11:27 R Muž romant [28043] Re: Kytka
Galaxky lehce přes 20 stupňů skousnou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2013 11:19 Žena Kytka [2146] Re: prasan
Tolerance je v tomto případě k ničemu, chci aby se u mě měli luxusně :-D
Jdu šprtat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2013 11:17 - Re: Kytka
Rak je dosť tolerantný,zvláda toho ozaj dosť.No prečo mu neponúknuť to čo má ozaj rád. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2013 11:14 Žena Kytka [2146] Re: prasan
No tak jo, jdu studovat, na kolik můžu ochladit Galaxky, krevetky by to měly zvládnout v pohodě, protože jsem chtěla ráčky dokoupit.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2013 10:58 - Re: Kytka
Veľa ,,chovateľov,, vie o tom prd.S prepáčením.stydim
Njčastejšie chcú len veľa predať a poriadne zarobiť.To čo bude neskôr s rakom ich netankuje.Ráčiky dokážu pri tejto teplote fungovať,ale nie je to to pravé orechové.
Maximálna teplota v domovskom jazere je 25C.Voda v jazere nepresahuje túto teplotu ani pri horúčavách a to celoročne.Pri zvýšení teploty má ráčik v prírode tendenciu zaliezať hlbšie do chladnejšej vody,ukrytov.Takto sa chráni proti prehrievaniu.Už mi odišli i nosiace samičky zo dňa na deň práve pre 25-26C teploty.Dokonca i pred týždňom mi jedna samička nosila vajíčka (mali v nádrži 21-22C) ,no s príchodom oteplenia vajíčka zhodila(v akva 26C).Všetky parametre vody čo do kvality ok.
Mám takú malú radu.
Keď kúpiš CPO(vo fakt odborne vedenom obchode),zmeraj si teplotu vody.Sama uvidíš.
Okrem iného teplá voda u rakov podporuje rýchlejší metabolizmus,sú agresívnejšie, rýchlejšie stárnu a umierajú.

PS: Dúfam,že som tu teraz nebol za dákeho mudrlanta.Len chcem naozaj dobre poradiť.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2013 10:50 Žena Kytka [2146] Re: predator3313
Mám tam jen jednu samotnou samičku, takže nemnoží smich
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2013 10:48 Muž predator3313 [832] - Hlavně bezobratlíRe: Kytka
A množí se ti? při tech 25?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2013 10:48 Muž predator3313 [832] - Hlavně bezobratlíRe: prasan
No já mám v akvarku většinou 22-23, v zimě jsem míval i méně, jelikož já mam zimu rád takže si v pokoji moc netopím :-D jenže tedka už bydlím s přitelkyní a ta zas topí jak blázen :-D
Počítal bych s tím že se mi přes to léto třeba nebudou množit, ale nerad bych aby mi to vymřelo no
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2013 10:38 Žena Kytka [2146] Re: prasan
Uvádí se teplota do 25 stupňů. Já je mám při týhle teplotě (kvůli rybkám) a jsou v pohodě. Ptala jsem se i chovatele a měli by to zvládat běžně.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2013 10:34 - Re: predator3313
Ešte ani 24C nie je zlé,no tu sa musíš pripraviť na občasné možné náhle úmrtia či menšiu ochotu množiť sa.A ak aj vajíčka budú,často ich pri takýchto teplotách samička zhadzuje či sama žerie.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2013 07:46 Muž predator3313 [832] - Hlavně bezobratlíRe: prasan
Do 20ti stupňu? aha, tak to u mě asi nebudou mít nikdy hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.08.2013 07:16 - Re: predator3313
Niektoré to zvládnu iné nie.Terajšie horúce dni mi zvládajú pri 25C,no chladím aby to nešlo viac hore.Ideálny stav pre tieto ráčiky je do 20C.Koľko kusov,ťažká otázka.Môžu sa pri zvlekoch požrať a samozrejme pre viac ráčikov je potrebná určitá plocha dna.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.08.2013 22:24 Muž predator3313 [832] - Hlavně bezobratlí
Chci si pořídit CPO, ale přes léto a největší vedra se mi vyšplhá teplota až k 28 stupnum, byl by to velký problém, četl jsem tady názory že nad 25 je pro ne už hodně, ale 2-3 tydny při takové vysoké teplotě by zvládli?
A taky stačí pořídit třeba 3, nebo víc?
Díky za názory
palec

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.07.2013 12:31 -
Darebáci,dnes mi pri zvleku zožrali ďalšieho krbca. no

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.07.2013 13:14 Muž drlift [38] Re: Alamar
CPO mam uz skoro dva roky a muzu potvrdit, ze pokud je v akvariu nejaka nemocna rybka nebo krevetka spolehlive si ji vycihaj. Zdravou mi nechytli zatim zadnou. Co se tyce jejich stresovani neprijde mi, ze by byli nejak vyrazne plasi. Obzvlast samci jsou schopni se o tabletu krmeni klidne porvat i s ancistrusem. Samci mi vubec prijdou o dost agresivnejsi nez samice a nevahaji kvuli zradlu stipnout jakoukoliv rybku (u samice jsem si neceho takoveho jeste nevsiml).
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.07.2013 10:42 Muž Alamar [0] - Raci, krabi, krevetkyRe: Rafter
Četl jsem, že Cambarellus patzcuarensis sp. Orange (dále již jen CPO) jsou mírumilovní, jen pokud mají dosti potravy. coze Naskytne-li se jim jako potrava jiný nemocný nebo nikterak oslabený obyvatel akvária, tak se nenechají dvakrát přemlouvat. Malý šneci nebo svlékající se krevetky jsou důkazem.

CPO je taková zdravotní policie. rozzureny
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.07.2013 07:17 R Muž rak [985] - Raci, krabi, krevetkyRe: Rafter
A nedával bych je s krevetami ( ta nádrž je tak akorát pro krevety ).Nehledě na to že můžou mezi sebou přenášet nemoci které se u korýšů velice špatně léčí.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... 14

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 24634x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/6600-cambarellus-patzcuarensis-cpo-chov?od=329