Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Cambarellus patzcuarensis (CPO) - chov

 

NápovědaFórum » Další živočichové » Raci a Krabi 

Přejít na předchozí stránku 14 Žádná další stránka   1  
Cambarellus patzcuarensis (CPO) - chov
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2009 13:21 Muž Dixon [13] - Sumci
Aka teplota staci tymto rakom?20°C?18°C? Díky :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2009 10:58 petulevrtule Re: Semtex
My jsme na cizích forech hledali víc než dost, bohužel ani tam jsme nenašli nic co by nám pomohlo a i ten chovatel, od kterého je máme ví, že ta voda tady u nás je prostě divná, jak jsem psala, na Aquafestivalu měl ráčky a též mu dělali v Lipské vodě, to co nám :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   20.09.2009 10:57 petulevrtule Re: pard
Základní hodnoty vody, kterou odebíráme od fi Severočeské vodovody a kanalizace jsem již našla - samotný rozbor jsem u nás nenechávala dělat.
Vše jsem našla zde: www.scvk.cz/…
A podle hodnot jsem tam nenašla s ustavprochore nic závažného, proč by se jim dařit nemělo :-O Dokonce podle nich máme hodnoty lepší než v ČB. Což je pro mne velkou záhadou :-( Napadlo mě, jestli prostě do vody nezkusit lít Aqua safe, jestli to třeba neodbourá to, na co nemůžu přijít, ale zatím na to tady nikdo nereagoval.
Jinak tedy nemyslím, si že bychom měli nějak špatně založené akvárko, rostlin tam je bohatě, světla dostatek - zkoušeli jsme naopak i méně svítit a jiné další věci, ale nic nezabírá...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2009 17:46 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: pard
dovolil bych si nesouhlasit s tím, že těch informací moc není. Ony jsou a to celkem dost, jen né u nás či na slovensku.
Ale v zahraničí, kde se tito ráčci chovají už celkem dlouho (CPO není původní druh z přírody, ale chovatelská barevna varieta) mají zkušennosti celekm bohaté. Třeba na tomto fóru je o CPO a jim podobných těch informací celkem dost:

www.shrimpnow.com/… nebo www.crusta10.de/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2009 17:38 Muž pard [5] - LabyrintkyRe: petulevrtule
Gratuluji, že se Black Crystal daří. Svědčí to o dobrých podmínkách a kvalitní vodě, což si trochu protiřečí. Stejně tak 22°C je ideální teplota. Ještě bych zkusil vyhledat rozbory vody, jestli není abnormální nějaký prvek. Měď podle kondice krevetek zvýšená nebude(což je první, co mě napadne jako příčina), ale kandidátů je celá řada. Takže jedině porovnat vaši vodu s vodou, v které se jim daří a vodou výskytu CP v přírodě. Máte k dispozici rozbory vody? On je docela problém, že o CP není dost informací a musíme zkoušet, co je pro ně ideální. Myslím si, že až odchovám první ráčky, tak teprve poznám, že se jim opravdu daří. Do té doby to nepoznám, ať si můžu myslet cokoliv.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2009 20:22 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetky
Díky ráčkům jsem objevil perfektní krmivo pro živorodku trpasličí, šnečci namáčknutý na stěnu jim mooc tuze moc jedou, škoda že vždycky přijde mírumilovný oranžový ráček a šnečka jim sebere. Stejně i tak dělají živorodky nájezdy přímo do klepet ráčka a on nic, jenom okusuje šnečka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2009 19:47 Muž grizly [145] Re: Ja
Ty mas v akvarku 38 stupnu? Celsia? coze
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2009 17:54 petulevrtule Re: pard
No krevetky se nám množí právě dobře a už druhý měsíc tam máme black crystaly a ty jsou v pohodě. Předchvílí jsem mluvila se známým, co od něj máme ráčky a on je měl tady v Lípě na Aquafestivalu, po dvou dnech mu v naší Lipský vodě začali dělat to stejné co u nás...Myslel si, že mu to všechno odejde, ale po příjezdu domů, když je hodil zpět do jejich akvárka, se vzpamatovali. konkrétně na Aquafestivalu vyhazovali ryby po kýblech, prý tu máme špatnou vodu a dnes jsem se dověděla, že se údajně testy vody nedělali, jen se pouze vystavujícím uhradily uhynulí terčovci.Nevím, co je na tom pravdy, mám to pouze z jedné strany...
Každopádně si nedokáže vysvětlit, proč ty raci umírají.Budem nejspíš kupovat barely a jezdit k němu pro vodu :) smich každopádně teplota v akvárku je 22 stupňů...teplotou to u nás není a už to tu někdo zmiňoval...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.09.2009 08:52 Ja Re: pard
Krevetky jsou schopny rozdýchat i teploty přes 30. V létě mám doma v horkých dnech okolo 35-38. NO3 nulové také není problém. je to otázka množství rostlin. Pokud budeš mít 30 krevet na jedné rostlince, bude to jiné, že než v hustě zarostlém akva.
Voda v Praze? Nepiš neověřené nesmysly. Voda je buď z Káraného nebo ze Želivky a má buď 20 nebo 28. V distribuční síti má pak 26. V žádném případě 40.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2009 23:23 Muž Semtex [1197] - LabyrintkyRe: pard
Co jsem se dočetl, tak vyšší teplota vody by neměla vadit, jen se potom nemnoží...
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   17.09.2009 22:24 Muž pard [5] - LabyrintkyRe: petulevrtule
Taky jsem měl problémy a ráčci mi uhynuli. Myslím, že jsou poměrně nároční jako některé krevetky a chce to hlídat kvalitu vody. Teď to s nimi zkouším v krevetáriu a doufám, že se jim jim bude dařit. Předtím jsem je zkoušel chovat spolu s rybami a dopadlo to špatně, asi kvůli vysoké koncentraci NO3. Ale v případě dobrých podmínek bych se zaměřil na teplotu, jestli vyleze nad 25°C, tak to může být pro ráčky vražedné. Taky moc nevěřím, že by v běžném akváriu bylo NO3 neměřitelné, sám mám v krevetáriu 10-20 mg/l. Čekal bych minimálně 5 mg/l, když se aspoň trochu dokrmuje, ale to je důležité jen pro rostliny. Tady v Praze je příšerná voda, která má skoro 40 mg/l NO3, což je pro krevetky nevhodné.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 19:34 petulevrtule Re: ustavprochore
No jo, to co tam zvylo, zachránil Aqua safe...Tak uvidím, no, zítra zkusím zavolat známýmu, co tam vystavoval a přišel o skaláry...třeba už bude něco nového vědět...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 19:13 Žena ustavprochore [567] Re: petulevrtule
Být tebou, ještě zkusím kontaktovat pořadatele výstavy v Č. Lípě, případně i někoho z chovatelů, kteří tam vystavovali. Jestli tam popadalo tolik ryb, raků, ..., tak snad někdo z nich pátral proč. Minimálně aby se to další rok neopakovalo, protože už by jim tam nikdo ryby nedal. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 18:34 petulevrtule Re: grizly
To mě taky napadlo, tudíž od nynější poslední várky, kterou jsme si přivezli, jsme svítili pouze večer na 1,5 hodiny, kvůli rostlinkám... Ale už to zase začíná - to umírání...takhle je to vždycky :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 18:32 Muž grizly [145] Re: petulevrtule
A co treba moc svetla? Raci zijou v chladnejsi vode u dna, schovani v ukrytech. Takze nase akvarka pro ne nemusi byt tim pravym prostredim, kde budou zit a prosperovat. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 18:27 petulevrtule Re: grizly
No tím to právě taky není, protož první páreček jsme měli od někoho jiného :-( my už sme snad promýšleli úplně všechno...čekám na něco spásného...jestli někoho nenapadne něco, co nás ještě ne...Já se jich nechci s přítelem vzdát...A známý z SK fora má ten stejný problém...Neustále spolu diskutujeme co a jak, ale nedaří se nám...On už zkouší teď ráčky chovat dokonce bez dna v akváriu... :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 18:20 Muž grizly [145] Re: petulevrtule
Treba maji spatnou genetickou vybavu. Mnozi se v pribuzenske linii a tak jsou uz degenerovani a za tu dobu nachylnejsi k nemocem a vlivum okoli. Bude to asi od kazdeho neco a zrovna u vas se potkaly vsechny negativni faktory. :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 18:09 petulevrtule Re: jose
Pokud by to byla otrava těžkými kovy, silně pochybuji, že by se mi nehorázným způsobem množili v akváriu krevetky. A ani šnekům se tam špatně nedaří :-( Takže podle mě v tomhle to nebude. Testy vody sem dělal pouze na měď a železo, ale tam vůbec nic...
Ráčky jsme měli jak mladé, tak i trošinku odrostlejší, ale ani jedno na to nemá žádný vliv.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 18:07 Muž grizly [145] Re: jose
Tezke kovy? Ve vodarne se delaji neustale rozbory, to asi ne. Jedine ze by meli v dome jeste vodu v olovu, nejakych starych pozink trubkach anebo zanesene trubky. Za tu dobu co vodu pijou by museli byt otraveni taky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 18:00 jose Re: petulevrtule
Podľa mňa to bude buď otrava ťažkými kovmi alebo vek ráčikov, Kupovali ste ich maličké, alebo dospelé? Ale keď mu odišli na výstave, tak asi otrava. Dajte si urobiť rozbor vody.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   16.09.2009 17:32 petulevrtule Re: Eva_R
Fotka k příspěvku Tak zkusím to vysvětlit co nejjednodušeji. Když ráčka vemeš do ruky (rozdělím ho na dvě části - tělíčko a ocásek) tak mezi nimi má sameček jakoby takové dva háčky a u nich jsou jeho kuličky :lol: samice to tam prostě nemá.

Dovolila jsme si to vyfotit - modelem je ten uhynulý ráček :-(
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 16:36 petulevrtule Re: koblihcz
Díky za reakci, s chovatelem jsme tohle probírala už několikrát a i on si neví rady. teď tu měl ráčky na výstavě - Aqua festival terčovců a skalár v České Lípě a všichni mu tam taky pomřeli...U něj, se množí krásně, ale tady ta voda je asi nějaká začarovaná, jinak si to nedokážu vysvětlit. Celou dobu nám nevěřil, že nám pořád takhle umírají...Celou dobu jsou v pohodě ( 2-3 měsíce)a pak najednou leží na zádech a jsou mrtví.Teď se sám přesvědčil, že ta Lipská voda je divná.
Časopis jsem samozřejmě přečetla - mám pročtené miliony stránek na NJ klubech a AJ klubech akva, ale nic mi nepomohlo...Proto ještě zkouším toto forum, jestli někdo neporadí tady, to cos mi napsal, není pro mě bohužel nic nového, jinak bych toto forum nezahlcovala zbytečnou otázkou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   16.09.2009 05:32 koblihcz Re: petulevrtule
O CPO se psalo v 18. cisle casopisu Akvarium, zkus si to precist, mozna te napadne co delas spatne, nebo se porad s chovatelem.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2009 22:41 Muž Bak [164] - Raci, krabi, krevetkyRe: Dixon
Voda by podle podmínek původu mohla mít klidně pH 9,0, při tomto pH se stěží nějaký chlor ve vodě udrží rozťuknutý na HCl a HCLO, spíš už dávno bude ve formě chloridu vápenatého.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2009 19:05 petulevrtule Re: Dixon
Ano ano, kupujeme je od chovatele, který to pozná a my to teď už taky poznáme. Je to vidět i pod lupou.

Eva-R: prvně jsme je kupovali ve Vivariu a teď několikrát u chovatele z Rumburka.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2009 18:54 Muž Dixon [13] - SumciRe: petulevrtule
Tak potom neviem. Ja si chcem tiez kupit tieto raciky,dufam ze sa im bude umna darit,ked ste ich kupovali tak sa uz dalo rozozonat pohlavie? :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2009 18:52 petulevrtule Re: Dixon
No právě že už po první zkušenosti ne...vždy necháváme alespoň 2 dny vodu odstát :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2009 18:47 Muž Dixon [13] - SumciRe: petulevrtule
Vy dolievate vodu z vodovodu ze?ak ano tak to je asi preto ze ta voda obsahuje chlor a ten je pre raky JEDOVATY!vodu dolievajte odstatu aspon 24H :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2009 18:39 Žena Eva_R [365] - ObojživelníciRe: petulevrtule
Fotka k příspěvku Ahoj, tak to je divný, když se tam daří krevetkám... Kupuješ je pořád z jednoho místa nebo od různých chovatelů? My máme ráčka asi půl roku, tenkrát jsem koupila jen jednoho, byl dost drahý a já měla strach, jestli u nás přežije. No žije a je vypadá spokojeně, ale teď nemůžu sehnat další, nikde v okolí je nemaj..
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   15.09.2009 18:21 petulevrtule – umírají a nevím proč...Prosím o radu
Mám velké dilema...
Už od května se snažíme o chov CPO, ale neustále se nám nedaří a nevíme proč. Ráčky máme ve 200 lirovém akváriu s 20 ks neonek, 5 ks pancéříčků a několika desítky kusy krevetek (viz. prezentace Akvarium). Ráčci u nás vždy žijí cca měsíc dva maximálně tři a pak najednou jednoho po druhém nacházíme na zádech a mrtvé.
Přitom v akvárku krevetky krásně prospívají, rostou a množí se - až neskutečně rychle. Máme cherryny, babaultiho a black crystaly.
Hodnoty NO2 a NO3 neměřitelné, Cu taky nic, zkoušela jsem pro infomaci i na železo, taky nic...Už jsem zoufalá, ráčci se mi strašně moc líbí, máme teď druhý měsíc 5 kousků, teď už tedy pouze 4. Poraďte, co máme udělat, aby nám zlstali.
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.09.2009 08:02 Muž Fáster [9] Re: Dixon
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.09.2009 21:19 Muž Dixon [13] - Sumci
Ako rozoznam samceka od samicky?dakujem :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2009 18:23 Petig Re: petulevrtule
Na německejch stránkách se běžně uvádí rozmezí teploty 10 - 25 °C. Vezmeme-li se v potaz místo jejich původu, Lago de Patzucaro v Mexiku, tak tam žádné tropické teploty nebudou.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2009 15:58 petulevrtule Re: hf
My je máme plus mínus 2 měsíce, voda měla teplotu do 28 stupňů celsia a doteď jsme je neviděli se pářit - až když klesla teplota. Pořád byli zalezlí v jeskyních a nechtěli ven. Až když se u nás přestalo topit - bydlíme v RD a tchýně má ráda teplo... tak se nám podařilo srazit vodu na 24 stupňů a nyní běhají po akváriu a páří se o stopéro :-D Každopádně ani krevetky se celou dobu nerozmnožovaly - až nyní nám konečně snášejí jedna po druhé vajíčka. Tudíž bych řekla, že ty nároky mají opravdu velice podobné jako krevety. Sleduju je každý den a očekáváme, že by určitě jedna samička měla brzy nosit vajíčka, protže ke spojení určitě došlo.
Navíc info od chovatele, kde jsme je koupili je, že vyšší teplota ráčkům zkracuje život a hůř se rozmnožují.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2009 08:17 Muž Chem [837] Re: hf
Většinu mám při teplotách kolem 24 st, ale pár jich mám i při 26 st. a snáší to bez problémů. V té teplejší nádrži se zatím nemnožili, ale možná je to jen otázka času (mám je tam teprve měsíc). Myslím si, že 28 st. je ale na něj už docela dost.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.06.2009 00:36 Muž hf [54]
Nevíte jak je to s teplotou vody kterou snese? Máme 26-28 C.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   10.06.2009 16:22 petulevrtule Re: Petig
Fotka k příspěvku Cyklopa mají opravdu rádi :-) Můžou v podstatě všechno jen ne maso z teplokrevníků, co jsme četla. Jinak tedy nevyhrabávají rostlinky, nenapadají rybky a ani krevetky - maximálně když se jdou prát o potravu (alespoň u nás tedy ne, nevím jak u ostatních) mají rádi studenější vodu - tak do 24 stupňů. Co se týká hodnot vody, tak velice podovné jako u krevetek. Také mají rádi dubové listí jako krevetky - jedí ty rozpadané zbytky a schovávají se pod nimi. Odchov zatím žádný, máme je 2 měsíce - 3 samice a 2 samci. Máme je ve společenském, asi jim vadí ryby, že se nechtějí množit...Údajně se množí velice dobře.
Dost informací včetně fotek je tady. Odkaz mám od Laciho ;-)
translate.google.sk/…
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2009 23:55 Petig Re: klm007
Jsou to na relativně nenároční všežravci. Jen voda nesmí být moc měkká. Běžně prodávaná krmiva pro bezobratlé vystačí si s granulovým krmivem, nebo s vločkami, ale strava by měla pestrá. Hrášek, kukuřice, zrnka dušené rýže a nebo kousek okurky. Občas jim dám i patentky nebo cyklopky. Potřebují úkryty, protože po svlíknutí, než jim stvrdne krunýř, jsou hodně zranitelní. Neškodí rostlinám ani ostatním živočichům.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   09.06.2009 23:25 Muž klm007 [114]
Přidáte nějaké zkušenosti s chovem?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.04.2009 11:02 petulevrtule
Ráda bych se podělila o jednu zkušenost s ráčky mexickými. Nevím s čím si to spojit, bylo víc faktorů, které mohly způsobit, to, že se nám začali ráčci podivně svíjet.
1) NO3, které bylo v nádrži po zasazení rostlinek z AQ 35 mg/l
2) hnojivo - určitě v AQ něčím rostlinky hnojí, takže rostiny mohly vypuštět ještě zbytkové hnojivo. Nevím, jestli jsou ráčci na hnojivat také tak citliví jako krevetky.
3) rostlinky byly zabalené v novinách, při rozbalování jsme měli úplně černé prsty od barvy z novin a jak jistě víme, tiskařská barva je jedovatá.
4) stres

Takže samozřejmě moje největší chyba byla, že jsme rostinky nenechali alespoň jeden den někde v kbelíku (sázela jsem většinu kytek do nového akvária, kde žádné osazenstvo nebylo, takže sem si říkala, že tam se to promoří samo při výměnách vody, než tam za měsíc vypustíme osazenstvo)
A do malého jsem šoupla pouze dva rostiny (kde byli ráčci s krevetkama), v malém jsem dělala v poslední době několik změn. Druhý den ráno jsem našla samičku v podivných křečích, okamžitě jsme tedy vyměnila 1/2 vody, ale nebylo to nic platné, začal se divně chovat i sameček, takže jsem volala Jurkovi, odsud z fora, co máme dělat. Jelikož sme jako naschvál neměli odstátou vodu, tak sme převařili několik litrů vody a přemístili jsme je oba do kbelíku. Po několika hodinách byl sameček úplně v pořádku, samička začala vstávat a normálně chodit, ale již když sme si jí vezli domů, sem tam tak divně polehávala, tak po dvou dnech marné snahy a lítání tu kvůli vodě samice umřela. Ale sameček se předevčírem svlékl a žere, leze a chová se normálně, takže se snad podařil zachránit. Ještě dodám, že převařenou vodu jsem naředila vodou z vodovodního kohoutku a destilovanou vodou, protože mi bylo řečeno, že převařená voda může mít zase jiné hodnoty, které by mohli rakům vadit. Takže to bylo pokus omyl, ale kombinace vody, kterou jsme naředili 1:1:1 byla asi vyhovující, když se v ní samec nakonec i svlékl. Jen u samice to bylo bohužel už pozdě. Uvědomuji si chyby, které jsme udělala, každopádně to sem píšu hlavně proto, aby to věděli ti, co si chtějí ráčka pořídit i další, kterým se třeba nikdy nic takového nestalo a nedopadli jako já (pro ty rýpaly :-P :-D )
Rak nyní tedy bydlí v kbelíku, s kouskem růžkatce, vzduchovacím kamínkem a ve vodě, která má výše zmíněnou kombinaci. Voda má 23 stupňů a dáváme mu na kbelík několikrát denně světlo - kterému se docela brání. pH vody je 6,8.

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   08.04.2009 07:38 petulevrtule
Fotka k příspěvku Prosím prosím, nevíte někdo, kde bych našla víc informací o ráčku mexickém zakrslém???Včera se mě ráček svlékl, mám z toho radost, vše proběhlo naštěstí, tak jak má a už se dnes vesele honí po akvárku s ostatními spolubydlícími. Ráda bych věděla, jak často to dělají (podle mého úsudku, když jim je krunýř už malý...) ale i tak bych se ráda dověděla nějaké nové informace. Zatím jsem nic nenašla...Máte je někdo doma??? Kdo by mi podal nějaké další informace nebo předal zkušenosti v chovu a odchovu??? Díííky ahoj
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2009 20:30 petulevrtule Re: jurek
Zde na foru je u raka mexického toto: Samičky snášejí vajíčka 24 hodin po oplození, bývá jich okolo 50 a v jedné sezóně mohou mít více snůšek. Dalších asi 10-14 dnů pak nosí vejce na těle. Dneska sem jí pozorovala a nic. Tak snad to nic vážnýho nebude...Dnes se už i ukazovala po akvárku. Tak snad se otrká... palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2009 20:20 jurek Re: petulevrtule
Že nosí vajíčka 24hod po páření?To snad ne.Jak je tato doba dlouhá nevím,ale řekl bych že řádově několik dní i týdnů.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   31.03.2009 18:18 petulevrtule Re: jurek
A jak to poznám??? četla jsem že za 24 hodin nosí vajíčka, ale nikde nic nevidím...Nejsou někde fotky toho ráčka, plus odchov atd.??? ve vyhledávači mi to tu nic moc nenašlo :-(
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2009 20:57 jurek Re: petulevrtule
Pokud se pářili,tak mladé ráčky čekat může. :) Odchov nečiní potíže.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   30.03.2009 20:49 petulevrtule
Ahoj, my máme tyto ráčky teprve 3 den, takže v tomhle zatím moc neporadíme, máme sice něco načtené, něco nám k chovu řekli ve Vivariu, ale za 3 dny z nás nejsou chovatelé raků...O potravě se píše i něco tady, když si v ostatních vyhledáš ráčka mexického. Já jsem sem zavítala z důvodu, že máme samičku a samečka. Sameček je takový aktivní a neustále pobíhá v akváriu sem tam a vše zkoumá. Ale samička je taková vyplašená. Pořád se schovává. přijde nám oproti němu málo aktivní. Je to normální??? Když sme si je vezli, sameček se se samičkou asi pářili. Nemůže čekat malé ráčky??? Máte někdo nějaké zkušenosti s odchovem??

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Žádná další stránka

1 ...... ...... [14]

Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 24495x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/6600-cambarellus-patzcuarensis-cpo-chov?od=651