Cambarellus patzcuarensis (CPO) - chov
Když to napustí přes sprchu. tak za hodinu se tam dá dát cokoliv

Popřípadě jsou například aquatany atd.... Který si taky hrajou s vodou.. ale vypadá to fakt jako nějakej šok co maj. co rybám nevadí vzduchem to asi těžko bude. Já bych se nebál do nějaký neperlivý čistý vody je hodit do rána přežijou i v petce pokud to bude mít stejnou teplotu. chcípnou tak nebo tak?

Hned kýbl rendlík sklenička meze se nekladou co se týče kde maj bejt. Hlavně když jsou jinde
Vždyť by stačil nějaký kýbl třeba. Vodu ani filtr z akvárka ne, s tím odstátím poradí zkušenější, nevím jak moc jsou raci citliví na chlor.
Jela jsem koupit akvarko, ale meli zavřeno takže zitra a nechávám odstávat vodu. Nemám kam je dát bohužel. Vyměnila jsem jako včera čtvrtinu vody víc si nevim rady...
nebo je mám dát do kýble s částí vody z akva + převařenou vodu?... co vzduch? dat tam filtr z akva?

Už jsou někde jinde v čisté vodě se vzduchováním, jak radil rak?
Tož to máš celkem vysoké pH, ale teplotu mam stejnou. A pochybuju že něco s toho by mělo na ty ráčky takový vliv,

ale tak nemám s tim pH zkušenost
Teplotu mám 23 stupňů a ph 8,5! Může to být tím? A co způsobuje zásaditost? a je to důvod problémů mých ráčků? Prosím poradte...
Na mě to dělá dojem spíše otravy.Ta osádka tvé nádrže je také dosti veliká na ty litry.
Na tvém místě bych raky odlovil a dal do nějaké nádržky a zavedl dostatek vzduchu.Možná by se mohly vzpamatovat.
Dekuji moc za odpověd, popsala bych to jak neurotoxický šok, takže to bude asi vodou, včera jsem třetinu vyměnila, dnes provedu zas. Menší ráček se mi zdal včera trochu lepší, ale dnes nepozoruji žádné změny k lepšímu. Leží na zádech, občas sebou škubnou a pak jsou nehybní. Myslíš si, že mam jeste šanci je zachránit? Je to vodou nebo chorobou. takže mam v 54 l. akváriu 5ks neonek, 1 enderku ( 2 mi tenhle týden pošli), 5 neonek, 2ks gold molly,2 ancistrusy, 7 ks pavích oček, kteří už ztihli vyrodit cca7 ks. malých asi týden starých. Nejspíš mám přerybněno co a bude hůř. Co mám dělat? Budu muset dát paví očka a molly pryč? Když to tedy ráčci přežijou.

Děkuju
www.youtube.com/… Pod pojmom bojovali rozumieš čo? Preto sa pýtam pretože raci sa skôr pretláčajú a často ten čo má väčšie klepetá vyhráva a súper jednoducho odskočí a odchádza.Len zriedka je to také,že by sa dalo hovoriť o boji ako takom.Nepôjdu sa zvliekať oba naraz? Prípadne sa pri živorodkách otrávili znehodnotenou vodou.Nemáš tu prezentáciu a tak je ťažko súdiť a radiť.
0 19.11.2013 21:48 Katka – Prosím o spěšnou radu
Prosím o radu. Mám asi mésíc založené 54L akvarium, se živorodkami a dvěma CPO. Myslím si že jsou to samci,ale nejsem si jista.Jsou spolu přes týden bez problémů a dnes několikrát bojovali a nalézám je každého zvlášť ležet na zádech, jde o onemocnění? Větší ráček je téměř nehybný a nepřijímá potravu. Můžete mi prosim vás někdo poradit. Nechci o ráčky přijít. Děkuji

Starší reakce

Přelovit velký

s malejma to půjde těžko. Jinak pokud budou mít stejnou vodu stejnou teplotu tak nevidim problém a přendat jdou okamžitě
Mě už tam běhaj prcci
bohužel nemám foťák s makrem tak to je vyfocení z galaxy S3
Ještě mě napadlo, jak velké prcky je už bezpečné přelovovat do jiného akvárka? že bych místo přehazování dospělců přelovil mladé? Za předpokladu že je v tom mechu najdu

Starší reakce
Chápu, takže nejlíp jak uvidím že se k ní vrací posledních pár capartů ji dát bokem

díky

V tele matky sa vylučuje hormón potlačajúci agresiu.Tento hormón sa v tele vylučuje dovtedy,dokiaľ sa k matke vracia väčšie percento mláďat.Ak sa k matke vracia už len málo čo,hormón sa prestane v tele matky vylučovať a matka sa stáva lovcom.Niektoré mladé ,tie najposlednejšie(niekedy najslabšie) sa stanú potravou matky.Príroda si to vie zariadiť tak,aby do obehu šlo čo najviac a najschopnejších potomkov.
To záleží na to jak je nádrž vybavená.Ale tyto raci nejsou agresivní( samice po nějakou dobu vylučuje látku která brání mladé před agresí ).
Zajímalo by mě zda hrozí mladým CPO nebezpečí i od samičky /jejich maminky/

Starší reakce
Z bielych nič nebude.Neoplodnené alebo voda nebude nič moc.Skôr to druhé.

Hezký!
Nám dneska přišly dvě objednané samičky a jedna se hned pářila s už zabydleným samečkem (chudák, sotva se po dlouhé cestě stihla nažrat, už na ní skočil

), ale je o kus menší než on, tak asi z toho nic nebude.

Tak už mám první vajíčka

Určení je pohlavý je fakt jak kluci tady tvrdili

Starší reakce
U takové velikosti se pohlaví určí na 100 %.
Díky. Takže ve velikosti tak 2cm by to při dobrém zraku mohlo jít

Ak máš dobré oči od opustenia matky.

Starší reakce
Hlavne tablety či krmivá s obsahom drevnej hmoty napr. ako pre ancíky.Pridávať lístie,konáre.Nebolo by od veci založiť si prezentácia a dodať pár foto.Pretože to môže mať i mnoho iných príčin.Bez prezentácie a zdravého okomentovania ti viac neporadím.
Takže to bude vláknina. Ráček se pouze částečně svleče a následně uhyne. Jak mám dodat dostatek vlákniny? Co přidat jídelníčku? Díky.
Buď nedostatok vlákniny - ráčik sa nemôže zvliecť,alebo sa zvlečie len čiastočne.
Nedostatok vápnika - ráčik sa zvlečie,no nemá dostatok látok na vytvrdnutie a okolitá voda je tiež nie ok a tak často hynie.
0 10.10.2013 21:42 kebbro – úhyn CPO při svleku
Zdravím všechny chovatele, nemáte někdo zkušenost s úhynem při svleku? Na netu jsem nikde nic pořádného nenašel. Uhynuli mi po sobě už 4 ráčci. Někde jsem se dočetl, že to může způsobit nedostatek vápníku?
Ja mam 50x30 a zatím se jen sem tam postrkují jak se potkají. Ale jinak pohodka, hodně ukrytu a zarostle celkem to mam... Takže myslím že to pujde v poho.
No právě, jsem taky zvědavá, jak to dopadne. V akvárku 60x25cm už by si mohli dva samci vadit, nebo ne?
No já si na předminulé burze (měsíc Z5) koupil udajný páreček, a nakonec se s toho vyklubali 2 kluci

takže jsem si ted v neděli přikoupil 3 samičky...tak uvidíme zda je to dobrá sestava

Děkuji, tak teď abych sehnala ještě dvě holky

To bude asi těžký

Je to chlapec blahoželám

Já bych řekl že kluk

Tak už jednoho ráčka mám, prosím o radu, je to samec nebo samice? Připadá mi jako kluk, je to tak?
Starší reakce
Kdyby jsi sehnal lávu tak jí tam dej ,je asi úplně nejlepší co se jedná úkrytů.
Mám na dně štěrk 5 mm

To je na mě moc složitý nechám samici tam ve velkém akva a potom je odeberu aspoň 5 ks pokud je uvidím a budu mít štěstí ke krevetám do malého akva

Nic jiného mě nenapadá nebudu ji stresovat

Dobré je také aby dno bylo z hrubšího materiálu ( narození raci se tak lépe mohou ukrýt).A také nezapomeň že je hned potřeba je krmit co opustí samici.
Viď. dokončenie môjho príspevku.Odoberieš ostávajúce (pri mini ráčikoch je to dosť obtiažne) alebo s tou troškou ju od väčšiny vylovíš.Mladé treba poriadne kŕmiť a mať pre ne dostatok priestoru (plocha dna),aby sa nepožierali pri zvlekoch navzájom.Trocha pomáha i prisvetlenie nádrže.
To ano ale jak to provést ten odchov nějaká rada aby aspoň něco přežilo a samice je všechny nepožrala
Je tady někde na to článek nebo něco?
Treba ale spomenúť,že aj samička môže byť potenciálny likvidátor potomstva,ak sa k nej nevracia aspoň 20%.Ráčiky dorastajú nerovnomerne a nie všetky opúšťajú samičku v rovnakom čase.Nie práve pri mini ráčikoch,ale samičke ktorá má menej ako 20% potomstva, ostávajúce mladé odoberám.
Přesně to sem chtěl udělat a pokud to tvrdí chovatel půjde společně s krevetkama aspoň si je podá ty přemnožený krevetky
A dám tak tu vodu z akvaria to bude asi jistota.
Nějaká další rada pořád je to pro mě otevřené tohle téma je to můj první odchov a budu rád za každou radu

No kdyby jsi chtěl lze je přemístit i bez stresu před něj strčit síťku a čekat než do ní vejde pak jí pomalu zvedat připravit si nádobu kterou potopíš do vody a z tý síťky ráčka vyklopíš do sklenice. A nejlepší pokud chceš mít 100% mladých dát do akvaria samostatnýho.
Vysvětleno mi to bylo od chovatele jak vidí že samička má na sobě vajíčka samičku přemisťuje do 10L akvaria(se stejnou vodou jako v akvairu) aby měla pokoj od samců a ostatních spolubydlících. Potom až je schodí samičku přendá zpět. A takhle je množí jedna velká nádrž a pak je přemisťuje samičky jenom.
Dík za radu nechám jak to je a počkám co se bude dít doufám že přežijí aspoň dvoje mladé

Samice je zatím zalezlá v jejím prostředním úkrytu a je tam už 2 dny jednou vylezla se nažrat a vidím ty vajíčka.

Ak je dostatok úkrytov(u teba nie je) a parametre vody v poriadku,určite niečo prežije aj napriek osádke.(pri mrenkách asi neprežije nič)Ryby si radi na maličkých ráčikoch zgustnú,ak sa im zmestia do tlamky.Ku krevetkám by som neprelovoval.Po prvé, môže samica vajíčka zožrať alebo zahodiť.Po druhé, ráčiky ti budú loviť krevetky.Maličké sa od matky rozliezajú asi po mesiaci.
0 24.09.2013 18:40
volhpe1 [41] - Tetry Ahoj všichni,
mám problém s ráčkem konkrétně samice má pod ocasem plno černých vajíček a nechci jestli je donosí, aby po vylíhnutí je sežraly ryby
Zatím samice a samec dobře prospívají společně s rybaba nechaly je na pokoji a už na ráčky neútočí. Májí spoustu úkrytů a jsou spokojeni.
Můj problém je v tom
nevim jestli přemístit samici ke krevetkám a nechat tam vylíhnout mladé, ale zase aby ve střesu z přesunu do druhého menšího akva 25 l neměla stres a nevyhodila vajíčka
nebo ji nechat v původním akva s rybama a doufat že ryby nesežerou mladé
Opravdu potřebuji radu a ještě za jak dlouho se vylíhnou mladý ráčci abych věděl kolik mám ještě času
Dík všem za radu

p.s. omluva za případné překlepy

Starší reakce
Sex ještě neznamená děti
Samička mi nosila několikrát, ale ráčata nikdy nebyly.
A kdo to tvrdil že ne.Jen je nebezpečí že mláďata se stanou potravou ryb.
No ono spíš jde asi o to jestli samice donosí a jestli se mladí dožijí dospělosti

A pak že se nebodou množit ve společném akva s rybama
viz foto

Přidat reakci
1 ...... 14
Zpět na obsah sekce Další živočichové • Zobrazeno 24634x