Přihlásit se RYBICKY.NET »

Jaké další ryby k těm stávajícím?

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Přejít na předchozí stránku 23 Přejít na další stránku   1  
Jaké další ryby k těm stávajícím?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - duska
díky za radu X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác
Tak tak ... zelenina = rostlinky :) X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Alofok – Re: Jiřka
Myslel rostlinky...(bych řekla) X-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jiřka – Re: Horác
Co přesně má být "zelenina"???
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Alofok
To už jich je fakt dost...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác – Re: Jiřka
V tom případě už bych tam nic nepřidával ;-) ... (maximálně nějakou tu "zeleninu" - té není v malých nádržích nikdy dost)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vondra
Klidně čtyři tolik to nevadí
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: vondra
Panceřníček je hejnový. Dva nejsou hejno.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - R Silent – Re: duska
Tak maximálně 5 panceřníčků. 20 litrů je dost omezující.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - vondra
Co dva pancéřníčky panda palec
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 0  - forepa
Ja ybch ti doporučil paví oka
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jiřka – Re: Horác
Těch zebřiček bude tak 8-10, přesně nevím.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Horác – Re: Jiřka
... "Zatím tam jsou zebřičky, přísavka a dvě jakési parmičky." ...

Ať počítám, jak počítám ... pořád nevím, kolik tam vlastně plave ryb :o) ...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Alofok – Re: Alofok
Nebo bych volila nějakého čichavce...Pokud vím,nejsou tak nároční jako cichlidky...
Když cichlidku,tak asi kakadu nebo ramirézku nebo něco takového menšího..
Já teda neraději živorodky,ty se množí a tak se v akváriu alespon něco děje...Na dno nějaké pancéřníčkx..
Podle toho jaké,jsou dost náročné na kvalitu vody...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jiřka
Fungovaly by cichlidky?
Hejnové jsou i drobnoústky,alr o těch nic nevím...
Na dno pancíky....
No,hejno bych doporučila nějaké tetry neonky nebo razbory-(třeba klínoskvrnné)...
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jiřka – Re: Alofok
54 l, možná víc, přesně nevím, zítra změřím a spočítám objem
A jak je to akvárium velké???
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jiřka – Co dál?
Zdravím. Mám teď na starosti jedno dlouho zanedbávané akvárium. Už jsem ho vyčistila, přidala nějaké rostliny a teď se chystám na rybky. Ale nevím co. Zatím tam jsou zebřičky, přísavka a dvě jakési parmičky. Můžete mi poradit, co k nim můžu koupit? Moje představa je hejno nějakých malých barevných rybiček a pak jedna nebo dvě větší "sólistky". Co vy na to?

Starší reakce

Reagovat na tento příspěvek 0  - Utahraptor – Re: jirkaa
Moji čichavci nechodí lovit neb žádné čichavce nevlastním.
Snažila jsem se vám na příkladu dokázat, že určitě prostorové nároky existují vždycky. Dokonce i u rybiček.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lúca01
kdyz uz sme u tech cichavcu.Je tu napsano, ze se maji dokrmovat zelenou...tzn.ze jim tam mam jednou za cas soupnout salat?A u neonek je napsano neco podobneho..diky..
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lúca01 – Re: Vari
ja se nerozciluju..jen se mi nelibilo, co sem vsici psali. no ..ale az se budu rozcilovat, tak to poznate ;-) ..a jinak si nemyslim, ze cichavci a parmicky spolu byt nemuzou.Kazdy jsou v jine casti akva a jsou v pohode..prohaneji se navzajem s neonkama..a to opravdu navzajem..tze parmicky nesmite nechat hladovet a oni vam nebudou okusovat ostatni ryby... smich
 Reagovat na tento příspěvek 0  - filipsi – Re: Vlastik
Ano, spoustu druhu rybicek to az tak netrapi (mimochodem, 20 ceho?). Jenze je tady druha stranka mince. Rybicky zerou, zijou, a produkuji "produkty". Pokud si dokazes s temi produkty dobre poradit, i pri odjezdu na dovolenou, neni zadny velky problem. Pokud ne, beda rybam.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vlastik
Já si myslim že přeci není tolik důležité jestli mám na tolik rybiček tolik litrů vody.Můj suběktivní názor je že rybičky to nevidí tak jako 15 lidí v jedný místnosti a že když to těm rybkám evidentně nevadí tak jich tam tady lůca může mít kolik chce. A já mám ve 30litrech 20 rybiček a taky si do ocasů nekoušou a měli by jste vidět jak se jim tam daří. :) a tedka čekám obrovskou sprchu kritik
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dr.T
A ještě ke všemu, když mám čas dávat si své akva na stránky, fotit jej, psát k němu popisky, atd., atd., tak co mi brání přečíst si informace o rybkách než si je pořídím. I když v tomto případě se o akvaristické stránky ( až na světlé výjimky) moc nejedná ( viz. akva asi 30l výška 25cm a v něm - 4 skaláry + další ).
takže to určitě není o začátečnických chybách, ale o lenosti, bezhlavosti a hlouposti některých začínajících akvaristů ( bohudík ze svých zkušeností vím, že většina takovýchto vydrží do objevení první rozsivky )
ne
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lorsson – Re: dr.T
No ja nevim jestli je to prave srovnavat kone a rybicky, kdyz zavrete kone do vybehu 5x5 metru tak se sotva otoci, ale rybicky v pomeru svoji delky a delky akva jsou na tom trochu lepe i pri prerybneni, ale v principu souhlasim. Ja myslim ze to je tim ze kazdy kdo si zalozi akva, chce co nejvice rybicek aby tam bylo zivo a vetsinou to skonci prerybnenim. Ale troufnu si rici ze vetsina lidi to sama pozna a pozdeji to zkoriguje. Mozna by melo byt v navodech pro zalozeni akva zdurazneno ze cim vetsi akva, tim snadnejsi udrzba a chod, ac se to zda naopak. Proto si kazdy asi na zkousku poridi 20 litru akvarium s tim ze to snadno bude udrzovat a pak tam nakoupi spoustu rybicek.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek 1  - dr.T – Re: Vari
To neříkám,
ale nakopil jsem literaturu, studoval, ptal se a radil se zkušenými. a Moje první 30l akva bylo na 8 pavích oček a 2 mečovky.
Vás by napadlo zavřít např. dva koně do stáje 5*5 metrů ( bez možnosti výběhu ) a pak se jít radit, čím jej krmit, jak hřebelcovat. A pak až by se Vás někdo zeptal zda jste normální se začal vymlouvat, že jste začátečník a tak je běžné chybovat.
 Reagovat na tento příspěvek -1  - Vari
Vy když jste začínali, taky jste udělali vše správně, že? potlesk
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dr.T – Re: Lorsson
No, ale s tim přerybněnim je to pravda, jsem si projel především mini akva těchto stránek a nevycházím z údivu, akva okolo 20l a v každém druhém čichavci, neonky ( dokonce měla jedna slečna 1ks a dva páry čichavců ) a když už jsem narazil na akva 18l bez čichavců měl tam mladík strčený tři rájovce černé + dalších šest rybek. Copak toto se Vám zdá normální, buďto lidé neumí číst nebo to dělají záměrně.
Na úvodu těchto stránek je bezva návod Jak založit akva, krok za krokem a hned vedle článek Rybky vhodné pro začátečníky. A takovýchto info je na netu spousta.
Při pohledu nějkého ochránce zvířát na tyto " akvaristické " stránky, ho musí klepnout pepka.
Vždy´t je to tio samé jako by si na kynologických stránkách psali pejskaři komu se podařilio narvat 10 bernardýnů do voliéry 2 krát 3metry a ještě se s tim pyšnily na netu.
Hrůza Hrůza Hrůza.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lorsson
Sid napsal: Jestli není příčina v tom, že jste tuhle rybu viděl v nevyhovujících (malých) nádržích...

I to je mozna pricina ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - dr.T – Re: jirkaa

Co kdybych Vás zavřel do místnosti o ploše 16m2 s dalšími patnácti lidmi a nechal Vás tam žít až do smrti?

Dovolil bych si pochybovat o tm, že to těm rybám nevadí a že se srovnají. Co ale mají dělat, že?
 Reagovat na tento příspěvek 0  - dr.T – Re: Sid
Naprostý souhlas.
Některá literatura uvádí i kusy dosahující i 16-18cm.
Samozřejmě,
každý z nás začínal na malém AQ, jenže jsme si podle toho zvolily i rybky, nebo snad ne???
A hlavně dnes v době, kdy ani nemusíme investovat do drahé literatury a je tu vše dostupné a zdarma. Takže není problém, pozjistit si jaké má která rybka nároky. Slečna si do začátku zvolila podle mého, ne zrovna dobře, neb parmičky i čichavci, nepatří mezi tzv. odolné ryby, vhodné pro začátečníky.
A pokladám za poněkud unáhlené pořídit si malé akva, bezhlavě jej osadit rybami o kterých jsem si ani nic nepřečetl a teprve poté se s někým radit obvzlášť o tom, co mám ještě do akva přidat.
Ohledně těch čichavců samozřejmě že pro pár 100l + další ryby i když znám akvaristy, kteří chovají i 5 čichavců v nádržích okolo 80l a bez problémů.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Sid – Re: Lorsson
Jeste jsem nevidel 14ti centimetroveho cichavce perletoveho.
Jestli není příčina v tom, že jste tuhle rybu viděl v nevyhovujících (malých) nádržích...
Kolega je ještě vloni choval ve 200 l a měli min. 12cm. Co teprve ve 400-500 l?!
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Lorsson – Re: ghostik
Ja se nehadam o tom 30l akva (viz muj predchozi prispevek) ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ghostik – Re: Lorsson
Ja to beru tak ze je to 100l ale jeste s dalsim nejakym osazenstvem ne jen jeden par cichavcu. A kdyz to vezmes u te 30 a k tomu jeste nejake ryby tak je to uz pekne husta polevka :o)
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Lorsson – Re: ghostik
Podle nekterych odkazu by 90% nadrzi bylo prerybneno a ryby by byly tyrany. Nebral bych vse jako dogma. Jeste jsem nevidel 14ti centimetroveho cichavce perletoveho. hmm Samozrejme v 31 litrovem akvarku spolu s dalsimi rybami je to extrem, nicmene bych polemizoval s tim, ze potrebujes 100 litru pro cichavce. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - ghostik – Re: Lorsson
 Reagovat na tento příspěvek -1  - Lorsson
dr.T napsal: Dobrý den,
čichvce do 30l, vždyť pro pár je potřeba min. 100l, to by se dalo považovat za týrání...

Pro par cichavcu minimalne 100 l? coze
 Reagovat na tento příspěvek 0  - jirkaa – Re: Vari
přesně tak.já měl třicítku jako kluk a otočil jsem tam skoro vše(týral nebo netýral?).a čichavce i množil.oni se tam vejdou,když o ně bude dobře postaráno tak se v malém akvárku srovnaj
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vari
Všichni jsme takhle začínali, nechejte to tak, ryb už nepřidávejte, časem zjistíte ;-)
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Jurasek – Re: Lúca01
To určitě ne. Jen je to hodně malé, chce to jen rybičky přiměřené velikosti nádrže. V malém akvárku se bohužel nedá nic převratného vymyslet, ale ať se daří palec
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Lúca01
Tak jsem teda z toho vseho pochopila, ze mam akvarko na dve veci a muzu ho rovnou vyhodit a rybicky mam "splachnout do zachodu"..Tak teda nevim..ale i tak asi dekuju.
 Reagovat na tento příspěvek 1  - Sid – Re: dr.T
Výtažek přímo z těchto stránek
rybicky.net/atlasryb/bojovnice_pestra
přečti si hlavně kolonku min. velikost nádrže - né odchov.

Při vší úctě k jakýmkoli stránkám - nikdy se nedá vyloučit, že se na nich objeví ptákovina. Kdo měl někdy co do činění s betami, má v této věci jasno.
A aby nedošlo k omylu - s tím výrokem o týrání leer a parmiček v tak malé nádrži bez výhrad souhlasím! A nepovažuji jej za rýpání, ale konstatování, které je na místě.
 Reagovat na tento příspěvek 0  - Vari
Pancéřníček je také hejnová ryba, dva jsou málo, uvádí se minimum pět kusů...
To chápu, parmičky mám také rád, ale právě proto, že jsou čilé a hejnové, potřebují místo k "rozletu" a v takhle málém akva ho mít nebudou. Nehlkedě na to, že jsou poměrně náročné, hlavně pak na čistotu vody a v takhle malém akva bude těžké ( neříkám nemožné ) udržet alespoň náznak rovnováhy. Může nastat jejich úhyn již pro jiné ryby normálních situací ( jednobuněčné organismy ve vodě - rozsivk,... ).
Ale pokaď se Vám líbí, tak si je samozřejmě nechte, ale pak bych doporučoval jenom je. V takhle malém akva se brzy začnou "nudit" a pak začne okusování ploutvý u pomalejších ryb - pancéřníčků.

+ Přidat reakci

Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [23] ...... 26

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 20517x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/6312-jake-dalsi-ryby-k-tem-stavajicim?od=1101