Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Jaké další ryby k těm stávajícím?

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Přejít na předchozí stránku 3 Přejít na další stránku   1  
Jaké další ryby k těm stávajícím?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2018 20:59 Maq Re: pavel1234
No já odkalování nefandím vůbec, a je nás hodně takových.
A nemířil jsem až tak na Tebe, jako na komunitu. Chtěl jsem říct, že teplota je jeden z faktorů. A když lze mít neonky a gupky ve vodě o jednom složení, pak asi netřeba brát až tak vážně jeden dva stupně teploty. Nejde o žádné vzácné, choulostivé ryby.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2018 20:33 pavel1234 Re: Maq
Jelikož jsem v té době bral akvaristiku moc vážně a zdejší atlas velice doslova, tak jsem teplotu vždy držel na 24. V létě jsem do akvária házel i velkou kostku ledu, aby mi teplota byla vyhovující. Poté už jsem na to neměl trpělivost a oddělil jsem je a teď tu teplotu ani moc neřeším. Mám ji nastavenou přesně tak, jak ji potřebuji ale kontroluji ji pořád dokola. pH jsem držel někde v rozmezí. Už jsi pH nepamatuji, jelikož jsem pH měřil ani nevím kdy. Takže tak. Neonky se mi tam samozřejmě nerozmnožovali, mají rozdílnou tvrdost ale to určitě víte. A proto, že mám 6 akvárií, jsem musel nějak uspořádat čištění. Každý týden v sobotu dělám jedno akvárium. Takže každý týden dělám odkalování. Na odkalování jsem si vůbec nestěžoval, z textu jste to pravděpodobně špatně pochopil. Jenom říkám, že to akvárium už je z 60 % plochy osázeno rostlinami a odkalovat ten kousek když krmím minimálně je asi hloupost. Samozřejmě na zkoušku zítra tetry odkalím abych věděl kolik tam je špíny. Poté se rozhodnu, jestli v tom akváriu ještě smysl odkalovat má. Ale díky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2018 20:18 Maq Re: pavel1234
pavel1234 napsal: Já jsem neonky obecné už u pavích ok měl.
Řešíte tady teplotu... Ale jo, teplota je důležitá.
Ale zajímalo by mě, jaké podmínky, zejména složení vody, vyhovují současně neonkám a gupkám. Já si takovou vodu neumím představit.
Chci tím říct, že ono je tolik různých zádrhelů. Konkrétně mě zarazila zmínka o odkalování. Ty musíš odkalovat tak často, že Tě to obtěžuje?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2018 19:22 pavel1234 Re: Hanumana
Já jsem neonky obecné už u pavích ok měl. Popravdě jsem je viděl jen vylízat v čase, kdy jsem krmil. A to jsem je viděl i tak málo. Jestli se nemýlím, tak teď řešíme jen problém s neonkami obecnými, že? Jelikož ozdobné a křivopruhé s červenými neonkami jsou v pohodě, si myslím. Asi to nechám takhle a něco postupně vymyslím ale jestli budete mít nějaký nápad, tak budu jedině rád. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2018 19:02 Žena Hanumana [71] Re: pavel1234
A co je nějak rozdělit mezi neonci a paví a akvárium s akarami? Máš toho nějak moc, tak se na mobilu v tom ztrácím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2018 18:07 pavel1234 Re: Wanderer
Dobře. Mě ta údržba ani moc nevadí, stejně té plochy na odkalování mám maličko, takže už je třeba jen výměna vody a čištění filtru. Já jen chtěl zvětšit prostor pro plavání jelikož se furt krčí u dna. Kdybych je dal do většího, mohl bych dokoupit více aby jich bylo víc ale když radíte abych to nechal tak, tak to tak nechám. Ale díky za názor. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2018 18:03 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: pavel1234
Tohle bude slušnej guláš, byť ty tetry a neonky spolu můžou fungovat. Už třeba ty neonky, každý jejich druh má jiné teplotní nároky. Ty obecné třeba těch 25 zvládnou, akorát dřív chcípnou. Ty kdybys měl stabilně i přes zimu v bytě řekněme 32, tak se taky nesložíš hned, ale po nějaké době se to projeví na tvém zdraví. Když dáš červené do nižší teploty, je to stejné, akorát obráceně.

Ptáš se na názor, já bych to nemíchal. Akvárií máš víc, údržba jednoho navíc už tě nevytrhne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2018 17:51 Žena Hanumana [71] Re: pavel1234
Bude to pěkný rybí guláš, to je tvůj boj. Ale s tou teplotou bych to spíš řešila ubráním teploty. Myslím, že 23 by klidně stačilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.10.2018 17:28 pavel1234 – Přesun.
Dobrý den. Měl bych prosbu ohledně přesunu rybek. Mám 250 ti litrové akvárium, kde žijí akary hnědé 2x, neonky červené 30x, parníčku černopruhá 4x, ancistrus 1x. Mám další akvárium 75 litrů. Jelikož mě nebaví čistit to 75ti litrové protože je velmi malé a jsem zvyklý na větší, tak to chci nějak poměnit. Rád bych z toho 75ti litrového přendal tyto ryby: Neonka obecná 10x, tetra křivopruhá 10x, tetra ozdobná 10x, ancistrus do toho 250ti litrového. Myslím si, že by měli větší prostor. Jenom se bojím o to, že se nějak tyto druhy nepohodnou nebo něco takového. Další otázka je ta, jestli neonka obecná snese 25 stupňů? To 75ti litrové bych nechal jako vytíračku, jestli by to šlo. Předem díky! :-)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2018 07:44 Muž Papik [617] Re: Amazonka
Mám stejný objem, jako ty, pancéřníčků jen pět (chci další dva dokoupit) a chovají se podobně. Rejdí po dně, ale když zaregistrují pohyb, tak ztuhnou. Pokud se nepohneš, tak po nějaké (někdy i delší) době začnou znovu rejdit.

Samičky jsou plaché více, samečci jsou méně obezřetní. Pancéřníčci často "sněmují" sami od sebe = po aktivní činnosti se slezou na jednom místě, napáskujou se vedle sebe a hýbají jen očima. :-D
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   05.10.2018 07:43 Žena Sára73 [68] Re: Amazonka
Měla jsem neonky modré (20 kusů) ve 112-ti litrech, nemůžu říct, že by byly plaché,že by se při každým pohybu kolem akva schovaly-to jen, když jsem strčila do akvárka síŤku a potřebovala je odlovit.... když byly mladé, tak lítaly v hejnu po celé nádrži, jak "stárly", tak si oblíbily jedno místo v akvárku a tam se víceméně "šmrdolily".......ale rozhodně to nebyla kontaktní ryba, která by letěla k čelnímu sklu, kdykoliv někdo projde okolo. Teď jsou přestěhovány do většího a docela čumim, jak se jim změnilo chování...zase hodně plavou v hejnu a jakmile přijdu k akvárku, tak už jsou nastoupený s ostatníma rybama, ale myslím, že je to tím, že "kamarádí" s tetrama červenohlavkama a tak se prostě začaly chovat podobně jako tetřičky.
Dokud tam tetry nebyly, tak předváděly klasický neonkovský roztřel po celé nádrži, ale žádná bázlivost tam nebyla.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   05.10.2018 00:10 Muž Strakááč [138] - Jižní Amerika a (Truhlář)
mám neonky modrý 120 kusů, zezačátku 3 dny plachý, pak asi měsíc somrovali u skla, tak jsem vždycky neodolal a maličko tam dal... to bylo za deset vteřin pryč a žebraly dál.. tak večer klidně znova, i třikrát denně takhle po malinkatých dávkách... teď jsou ale zalezlý v egerkách a jakejkoliv pohyb plaší zpátky do kytek.... když se nehybně koukám, vyjedou za půl minuty ven, ale stačí se jen podrbat a zas zdrhaj, nevím jestli je to normální... a dřív si pluly v klidu sem tam ladně, a teď když vyjedou, tak škubavě lítaj sem tam, asi maj trošku stres, nebo nevím, mám je v pokoji, kde se teda chodí asi nejmíň často v celým bytě, ale nejni to zrovna párkrát za den...
nevím taky, co s nima.. jestli víc krmit, ale to se mi moc nechce, to by bylo víc škody, než užitku...
bejt tebou přidám víc neonek aby jich bylo dohromady cca 40ks a další tak 5 pancíků malých k těm zbejvajícím...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2018 21:49 Muž Roger [1873] Re: Amazonka
Mám ve své 54l 17 neonek a plaché nejsou vůbec, byly zpočátku plaché a schovávali se, ale po tom co jsem dal pryč Mollyny tak vyšli na světlo, mám je společně s Danii pruhovanými a vychází spolu výborně, neonky je občas navštíví i nahoře a Danie je občas zase navštíví dole, většinu dne se drží uprostřed a večer chodí spát dolů, ale jinak jsou pořád u skla a když chtěj jít na kutě zalezou pod plovoučky nebo do houští sessiliflory a je to, ale jinak celý den oxidují u skla i když sedím na druhé straně místnosti a když přijdu ke sklu tak jsou tam všichni a žebrají :) ale mám neonky obecné tak je možný že u modrých je to jiný. Každopádně jsem přišel na to že Gold Molly mi je šikanovali, i Danie zahnali do rohu, po tom co jsem je věnoval si lítají všichni všude. Ale pravda je že to mám zelenější, nebo alespoň si to podle fotky myslím.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2018 21:34 R Muž ctibum [6907] Re: Amazonka
Za mě…
Bettu nééé. Chytneš rapla a bude to mrzutost...
Pygmejáčky mám v "61", 10ks a pořád šmejdí po celé nádrži. Neschovávají se ani trochu. Ale mám to podstatně víc zarostlý. Tak třeba až přisadíš, tak se taky zklidní... Každopádně bych jich určitě pár přidal, alespoň do těch desti. Mých deset mi přijde málo, plánuju jich ještě tak pět přidat. Čtyři bych ani nenašel...
Neonky netuším, s tím si počkej na jiný, ale pokud ti někdo schválí, tak bych přidal i je. Nepřidával bych jinou rybu, zas tak velký to nemáš.
Krevety bych klidně zkusil, třeba Red Cherry.
Neritina je sice hezká, ale (alespoň ta moje) blbá. Obden ji musím otáčet na nohu... Spíš se koukni na rybicky.net/atlasostatnich/plz_clithon_sp Je stejně hezkej, ale nepadá na záda a je menší. Řekl bych, že do malé nádrže se hodí víc...
pivo
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2018 21:34 Muž jarovo [1695] Re: Amazonka
ahoj Nemám priamo skúsenosti s neonkami, ale máš v AQ moc otvoreného priestoru, ja by som to zahustil trochu viac rastlinami, tým im vytvoríš viac úkrytov a nebudú sa tak báť. Pár krevetiek tam môžeš dať, pokial sa darí osádke ktorú tam máš, nebude to problém.
Nech sa darí palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   04.10.2018 21:32 R Muž romant [27987] Re: Amazonka
19 je málo, klidně dvojnásobek a přidat ještě 10 kousků nějakých Razborek, tedy za mě bych to takto udělal.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.10.2018 21:15 Žena Amazonka [33] – 54l kouzelného světa
Dobrý večer, milí akvaristé ahoj
Mám takový dotaz, a příp. prosím o názory. V neděli se chystám (a těším se tam už čtvrt roku) na akvateru v Brně.
Co vím určitě je, že si tam, aspoň doufám, koupím další rostlinky, protože těch není nikdy dost :-).
Mám ale dotaz ohledně živočichů a rybek:
v mém akváriu 54l hrubého mám momentálně 19 neonek modrých a 4 Pancéřníčky malé.
Oba dva druhy jsou hodně plaché, neustále v rohu schované a při krmení si musím nehybně sednout daleko od akvária a čekám, třeba 5 minut, než se přestanou tolik bát a začnou jíst. Nevím, zda je to normální, může se mi jen zdát, že nasypu krmení a uvidím, jak se voda jen „vaří" rybami :-D.
Všimla jsem si, že plachost pozorují u neonek modrých i ostatní akvaristé, ale to už moc odbočuju :-D.
Plánuji přidat nějaké rybky - moje otázka za 1. můžu ještě nějaké vůbec přidat?
2. Kolik a jaké?
- přidat pancéřníčky malé, nebo nějaké jiné, větší pancéřníčky, to ještě nevím. Ale spíš ty malé (aby jich mohlo být víc). Mohla bych jich přidat třeba 6, aby jich bylo 10? Nebo je to moc? (Pancéřníčku malých), jde mi taky o to, aby nebyli tak plaché a plavali si v hejnku pro jídlo. Když jich je málo tak jsou smutní.
Pokud by to šlo, myslíte, že bych mohla doplnit ještě i neonky modré? Třeba na 25? Posledně, když jsem neonky přidala nové ke stávajícím, měly obrovskou radost a asi hodinu plavali sem a tam v hejnu podél akvária - to byla naprostá nádhera palec.
Ráda bych jim zase udělala radost, přecejen jsou to hejnové rybky a čím víc tím líp, ale nerada bych to přerybnila.
Údržbu neflákám, je pravidelná.
Dále jsem přemýšlela o krevetkach, ale mamka selským neakvaristickým rozumem říká, že by nerada abych se zase já stresovala, že tam něco umírá. Má asi pravdu, jsou dost náročné na kvalitu vody a nerada bych promarnila jejich životy. Co si myslíte o krevetkach? Mám to zkusit do mého akva? A jak je to s utíkáním? Nerada bych sbírala kolem akvária sušenky..
A dále jsem přemýšlela o neritině zebře, mám v akváriu dost a různé řasy, ale nevadí mi to, je to přirozené. Nerada bych aby se trápila hlady. Ale přece jen mě to láká, líbí se mi. Máte s ní někdo zkušenost? Je do mého akvária vhodná?

A nebo by jste si být mnou přidali do mého akvária nějakou samostatnou krásnou rybu, (třeba bettu splendens) nebo nějaký pár?

No, koukám, že jsem se nějak rozepsala o mé milované akvaristice :-D..
Co si o tom celém myslíte? Budu ráda za jakékoli rady. love

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2018 09:41 pavel1234 Re: Hanumana
Fotka aktuální je. Nic jenom je tam jeden čichavec modrý navíc, to jdu tedy upravit ale není to nic velkého. Dneska to nějak doplním. Růžkatec tam mám také ale na hladině. Na fotce to nejde vidět.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2018 09:31 Žena Hanumana [71] Re: pavel1234
Tak to se omlouvám, ale nevšimla jsem si (nepodcenuj tapetu, je na ní kytek opravdu dost :-D ). Ale tak ta fotka asi taky není zase tak úplně aktuální, když tam jsou ryby, které tam už zase aktuálně nejsou. Možná by nebylo na škodu aktualizovat prezentace a doplnit seznamy ryb a rostlin. Nevím jestli je to dobrý nápad, ale určitě lepší než k těm skalárům. Taky nemám CO2, ale dála jsem do akvária valisnerii giganteu a růžkatec a nedá se říct, že by rostli pomalu. A zbytek roste pomaleji, ale aspon než to všechno doroste tak tam je nějaká zelená masa.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   29.09.2018 07:10 pavel1234 Re: Hanumana
Ano, psali. Je lehké mě obvinit, když jste se na mojí prezentaci podíval před 3 měsíci, já ji totiž už upravil, víte? Rostlin tam už je rozhodně více jak na tapetě ale nemám nějaký extra foťák za desetitisíce, za to se omlouvám. Guláš tam nemám, když jsem Vám včera napsal seznam ryb, které tam jsou, nevím proč sem pletele líbajícího čichavce. Wanderer to má hezké. Zase se omlouvam, že nemám CO2 aby mi to urychlilo růst rostlin a aby to tam už bylo zarostlé. Chce to čas a já si počkám. :-) Dám ke skalárám další čichavce, v akváriu soužití je vynikající, což má málo kdo. Děkuji tedy za vaše rady. Ještě jedna otázečka a stačí mi jen ano nebo ne. Můžou být duhovky s neonkama červenýma a akarama ve 200 litrech? Děkuji.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.09.2018 21:36 Žena Hanumana [71] Re: pavel1234
To je těžký, lidi ti tu psali, že máš víc rostlin na pozadí než v akváriu. Tvrdil si, že už je to jinak, ale nové fotky nikde. Na jedné staré jsou parmičky na druhé líbající čichavec. Takže co tam je doopravdy těžko říct. A podle mě už tam máš teď pěkný guláš co se týká ryb. Koukni se do nádrží na nádrž uživatele Wanderer- Větev s hodinami. Objem jednou takový, všude spousta rostlin a zřejmě mu to funguje i s neonkami. Ale když vyhledáš nádrže, kde by byli Duhovky se skaláry a nebo s čichavci v malém objemu tak tam nic moc pořádného není (omlouvám se jestli jsem něco přehlédla) ale všechny 3 druhy v jedné nádrži tu ani nejsou. ne Ale tak to zkus a kup si relativně drahé ryby a sleduj, kdo přežije. Každopádně harmonické soužití podle mě nenastane.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   28.09.2018 20:06 R Muž afc1886 [14681] Re: pavel1234
pavel1234 napsal: Hledám velké, hejnové rybky do 200 litrů. Néé malé, které mi sežerou. :-)
Když hledáš velké hejnové rybky, tak napřed najdi velké akvárium, protože to tvé 200litrové akva má čistý objem tak 150 litrů. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2018 20:05 grunda Re: pavel1234
tak si vyber tetry s jiným tvarem těla než mají neonky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2018 19:42 pavel1234 Re: Hanumana
Ty by tam nepřežili. Je něco jiného když máte mladé skaláry a mladé tetry. Já bohužel mladé skaláry nemám a tak to fungovat nebude a ani to minule nefungovalo. Minule jsem zkusil dát 10 neonek červených ke skalárám. Neonky se jako chudáci schovávali a skaláři a čichavci je lovily. Takže jsem těch 10 neonek chtěl dát zpátky ale jednu prostě dostaly. Kdybych je tam nechal, tak mi ani jedna nevyzbyde. Nebudu kupovat drahé tetry aby mi je potom sežraly. To se na mě nezlobte. Hledám velké, hejnové rybky do 200 litrů. Néé malé, které mi sežerou. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   28.09.2018 19:14 Žena Hanumana [71] Re: pavel1234
Jsi neponaucitelny. Hlavně že si něco myslíš o rybe, kterou si nikdy nejspíš ani nemel. Proč si nevyberes nějaký ryby úměrně k objemu akvária. Vybereš si 3 velký druhy ryb a z 2 spíše pomalejší a agresivní a k nim torpédo který je bude štvát. Myslím že to bylo myšleno jinak když ti někdo radil hejno tak myslel nejspis tetry, neonky, rozbory nebo tak něco. :-O
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   28.09.2018 17:58 pavel1234 – 200 litrové akvárium.
Dobrý den. Předtím, než něco udělám se chci s vámi vždy poradit. 12. října bude výplata a mám 1000 korun na ryby. Chci trochu více zarybnit. Mám tam tedy samce a samičku skaláry amazonské. Dále tam mám dvě samičky čichavce modrého a k nim jsem přikoupil jednoho samečka. Mám tam i dva samce čichavce zlaté. Chtěl bych k nim přikoupit 1 samičku ale to bude rozhodně chudák, takže se nějak rozmýšlím. Co bych ale na 100 % přidal, jsou duhovky. Mám tu na výběr z druhů, které ani nevím, jestli je na 100% seženu. Je to duhovka Parkinsonova, Sentaniská, Třípruhá. Vím, že řeknete, že je tam moc dominantních ryb ale já si to nemyslím i když se to říká. Dříve jste mi napsali, že mi tam chybí hejnová rybka a chci ji už přidat.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2018 10:02 Muž Papik [617] Re: Anthrax
OK, v tom případě jich tedy zkusím sehnat 20. Jsem i radši, že jich může být víc. palec
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.09.2018 09:48 R Muž Anthrax [4762] Re: Papik
O tom pochybuji, je to klasická hejnová ryba, takže více jedinců svého druhu jí bude jen ku prospěchu. Pokud jich bude 8 nebo 10 tak ani nebudou vidět v takhle hezky zarostlé nádrži. Jsou opravdu prťavé :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2018 09:27 Muž Papik [617] Re: Anthrax
Do tak malého akvárka? Vždyť by o sebe zakopávaly. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   27.09.2018 09:21 R Muž Anthrax [4762] Re: Papik
To je dost málo. Vzal bych jich alespoň 20. :-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.09.2018 09:15 Muž Papik [617] – Tetra ohnivá
Plánuji výměnu zbývajících gupek za tetry ohnivé. Kolik myslíte, že jich mohu pořídit? Přemýšlel jsem o počtu 8-10.

V akváriu (odhadem 41 litrů vody čistého, po posledních změnách možná i víc) je pět pancéřníčků napských, ke kterým chci ještě dva přidat, čtyři raci zakrslí Cambarellus diminutus, z nichž si nechám finálně jen dva, jedna neritina zebra, jedna clea helena a značně zredukovaný počet okružáků a levatek. Kružníci téměř zmizeli, asi je sežrali raci.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2018 15:47 Muž Laurent [412] Re: Wanderer
Díky moc, oběma ano hejno rozhodně posílit chci, jen mám v hlavě brouka ohledně větších ryb... :-) A kdyby na ně někdy přišlo, tak zvolím minimálně ty ze stejného kontinentu :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   24.09.2018 14:00 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Laurent
Myslím, že se jich dá přidat víc, než jen 20ks. Jestli chceš ale posílit to hejno, tak bych tam větší ryby nedával. To je fakt lepší přidat na tetrách. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2018 13:19 Žena Kaira [919] - LabyrintkyRe: Laurent
Čichavce k měďkám rozhodně nedoporučuju. Měďky jsou moc temperamentní a budou čichavce rušit a otravovat, pokud je rovnou neokoušou. To už bych byla spíš pro ty cichlidky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   24.09.2018 13:01 Muž Laurent [412] Re: Wanderer
Díky, přikoupím měděné - 20ks nových, aby bylo přes 30ks hejno? Jsou moc krásné, líbí se mi, barevně ladí k zelenáčům :-D

Jen, stejně pořád přemýšlím nad těmi čichavci....byla by to chyba si je pořídit? Rozumím, že ideálně pár a kdybych měl větší akva, tak i více jedinců, což není možné..
Jen teoreticky, co by bylo možné? stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   24.09.2018 06:10 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Laurent
Žádný další druh bych nepřidával. Přikup další tetry měděné, udělej z nich hejno a uvidíš, jaká to bude paráda.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   23.09.2018 23:28 Muž Laurent [412]
Ahoj, mám 200litrové akvárium- viz prezentace, rostlinky všehochuť, rybky:
14x Tetra měděná
1x ancistrus
10x Pan. Panda
7x Pan. zelený

Jaké byste mi doporučili do budoucna!, zkusit za větší ryby? Asi se ptám blbě, ale snad chápate...S většími rybkami nemám zkušenosti :-) současné jsou z Jižní Ameriky, proto bych se rád i držel místa původu. Atlas jsem si projížděl, zaujala mě Akara zelená, Cichlidka kakadu...např.
Nicméně, už od začátku jsem to neplánoval jako biotop. Proto úplně druhá strana světa - Čichavec perleťový?

Za každou odpověď budu rád. Vím, jsou tu tucty podobných, pročetl jsem toho dost...Ale stejně mi to nedá. Máte zkušenosti, rád bych něco zkusil - mírumilovné, nedecimující :)

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2018 02:36 Muž fido16 [631] Re: Tojsouvěci
Nepíšeš mi nic nového na netu je tato věta napsána 1000x. A taky jsem se dočetl že někomu takové soužití funguje a teď babo raď. A taky jsem se v dotazu ptal zda s tímto soužitím má někdo zkušenosti.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2018 00:10 Muž Tojsouvěci [3585] - Kytky s čudlamaRe: fido16
Tetrazony si ryb s krátkými ploutvemi nevšímají,ale vláknité paprsky ploutví (čichavci,skaláry,mečovky atd.), mohou být lákadlem k oždibování ;-) .
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.09.2018 00:09 Žena Hanumana [71] Re: Wanderer
Je tu spousta nenapravitelných antiakvatistu, ale Fidova nádrž vypadá nadejne a vypadá že se už do atlasu díval tak bych ho nehanila jen proto že nemá jednotný světadíl. Mě plave v akváriu pár akar zelených a galaxky a nemyslím že by to byl nějaký průser. stydim
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   18.09.2018 23:18 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: Hanumana
To je jako takový problém, než si koupím nějaké rybičky, přečíst si o nich minimum, třeba tady v atlase? Je to na pět minut a ten základ, jako teplota, ph a základní nároky tam je. Pokud vím, co ty rybky potřebují a mám trochu soudnosti, tak lze vhodně vybrat druhy, které spolu budou fungovat. Na to není potřeba být studovaný ichtyolog. A pokud tomu nerozumím a nechci rozumět, pak dodržení stejného světadílu, je dobré vodítko.

Bohužel se najde spousta takových, kteří vybírají jen podle barvy a těm je těžko radit.

Ale pořád si myslím, že pokud chce někdo chovat živočichy, měl by se o nich prvně něco dozvědět, aspoň to minimum. V tom není, co slevovat. Bohužel, v poslední době se setkávám se stále větším počtem lidí, kteří mají problém pochopit text o několika odstavcích. A i takoví chovají rybičky.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2018 22:46 Žena Hanumana [71] Re: Maq
To beru jako pádný argument palec , ale byla bych skromnější a nelpěla hned na detailech. Ikdyz nejsem učitel tak se pohybují občas okolo učení lidí (znalosti i dovednosti) a postupne slevuju z nároku. Samozřejmě by bylo krásné kdyby každý měl načteno jako ti nejlepší z vás ale pokaždé tu budou lidé kteří to dělají jen tak pro zábavu a mají z toho radost ikdyz to není v očích jiných dokonalý. Tak si myslím že to má být, beztak je to jen jejich akvárium. A teď vůbec nemluvím o Fidovi ale obecně. A hlavně každý nějak začínal, nic nejde hned. A další věc je tu dost takových co vědí teoreticky ale prakticky je to slabší a pak jsou tací co to neberou tak vážně ale mají talent a akvárium vypadá i funguje na jedničku. Každý to má jinak, hlavní je aby to člověka bavilo.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2018 22:38 Muž fido16 [631]
Teď je otázka zda to risknout a dát je tam. Parmy si hledí svého na nikoho neútočí
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   18.09.2018 21:26 Maq Re: Hanumana
Hanumana napsala: mi to přijde to poslední co by rybám mohlo ublížit. Amazonie je tak veliká že ikdyz je uvedené výskyt Amazonie tak se v přírodě dost možná nepotkají.
Geografický původ sám o sobě možná velký význam nemá. Ale nároky na vodu ano. A když si vezmeš Amazonii, přes ohromnou rozlohu toho území (plus horní tok Paraná, povodí Orinoka a Guayany), tak ty nároky mají dost společného. Skoro nikde tam nejsou vápence, voda je málo mineralizovaná, více či méně do kysela a velmi málo znečištěná. A tak i když často hřešíme na toleranci mnohých amazonských ryb, jejich ideál má jakési společné prvky.
S Asií je to mnohem složitější a pestřejší. Na relativně malých rozlohách najdeš vody s hodně odlišnou tvrdostí a alkalitou, pH, stupněm organického znečištění, i teplotou.
Myslím že existují i méně nápadné rozdíly. Pro Inky, Kariby a Irokézy byla rýma smrtící chorobou. Pro Finy a Malajce nikoliv. Nitrifikační bakterie z Austrálie mají teplotní optimum vyšší než tytéž bakterie z Evropy. Jak je to možné, nevím. Ale domýšlím se, že i když se velmi mnohé ryby z Amazonie nikdy nepotkají, určitě znají stejné parazity.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2018 14:53 Muž fido16 [631]
Jak kolega píše už je pozdě se řídit podle světadílů. Jinak má chyba že nemám doplňenou prezentaci co a jak mám v akva. Mám tam neonku obecnou tak i černou dohromady cca 20 kusů. poté tam mám 30kusů rohodostomů (tetru červenoústou). Pár kusů tetry císařské. Zmiňované parmičky čtyrpruhé cca 30-40kusů. Na dně pár pancíků panda a k tomu 6x mřenka nádherná které nejdou vidět páč jsou už 3 měsíce zalezené v kořenu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2018 12:02 Žena Hanumana [71] Re: RAP
Nechci být neslušná akorát mi to přijde to poslední co by rybám mohlo ublížit. Amazonie je tak veliká že ikdyz je uvedené výskyt Amazonie tak se v přírodě dost možná nepotkají. A Fido uvedl tetry cervonousty a neonky mi přijde že jsou nejen černé ikdyz v mobilu to není úplně dobře vidět. Pokud někdo chce ctít původ tak prosím ale jinému bych podle toho neradila kór když už teď to nema dodržené.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   18.09.2018 11:31 RAP Re: Hanumana
Hanumana napsala: Cti si co chceš, je to věc názoru a hlavně pokud tam má neonky a tetry tak už je asi pozdě na kázání o světadílech. rozzureny :-P
Trochu slušnosti by nezaškodilo! Každý má nárok na svůj názor. Jinak pokud by si se pořádně podívala, tak tam jsou i tetry císařské nebo královské a neonky černé. hmm
Fido16 uvedl ve svém dotazu pouze rybicky.net/atlasryb/parmicka_ctyrpruha a v prezentaci popisu nemá vyplněn seznam.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2018 11:16 Žena Hanumana [71] Re: Tojsouvěci
Cti si co chceš, je to věc názoru a hlavně pokud tam má neonky a tetry tak už je asi pozdě na kázání o světadílech. rozzureny :-P
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   18.09.2018 08:56 Žena Hanumana [71] Re: pavel1234
To je relativní, hoď si tak pár perlovek červených a pojem agresivita se posune do jiných dimenzí. Ale tak celkově na tvou velikost akvária si myslím, že jsou 2 velké druhy ryb až kam. A taky si myslím že ty duhovky mají plus mínus podobné nároky na ostatní ryby. Jen je jedna popsána podrobněji než druhá. hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.09.2018 08:22 Muž fido16 [631] Re: Hanumana
Ano čichavci byl můj výběr číslo dva. Zatím nějak pevně rozhodnutý nejsem

+ Přidat reakci


Přejít na předchozí
Přejít na další

1 ...... [3] ...... 26

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 20512x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/6312-jake-dalsi-ryby-k-tem-stavajicim?od=101