Přihlaste se a využijte web naplno RYBICKY.NET »

Ryby do akvária do 20 l (mini akvárium)

 

NápovědaFórum » Akvarijní ryby » Výběr ryb / Hodí se tyto rybky k sobě? 

Akvaristik.eu

Žádná předchozí stránka 1 Přejít na další stránku   1  
Ryby do akvária do 20 l (mini akvárium)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   05.12.2023 08:40 Žena Starka [207] Re: Bojovnice
Ještě bych ráda doplnila, že čím menší objem, tím náročnější péče o akvarium. Pro začátečníka je minimální objem tak 50 litrů a výše. Teda není to nikde určeno, ale tak všeobecně z diskuzí to vyplývá.

Konkterne 54 litrovà akvária jsou hodně na bazosi, takže není problém je sehnat dokonce i za 5oo Kč se základním příslušenstvím.

Akvaristika je drahý koníček, tudíž kupovat si "15 litrové" akvarium jenom proto, že to vyjde levně je nonsens.

A proč ty uvozovky "15 litrů"? Musíme odečíst tloušťku skla, mínus to, že hladina nebude dolita pod okraj, dekorace, relativně substrat a jsme klidně na 9 litrech.

Pokud už nás nechceš poslechnout v tom, aby bylo větší akva, tak si prosím vem k srdci aspoň to, že do takového objemu jen jedna betta. Díky.

A je sice fajn, že máš bublinky (nevím k čemu, za mě zbytečně), ale nějak mi uniká topitko, které bude udržovat teplotu akvarka min 26°C. Betta potřebuje teplou vodu. Bublinky jsou ji na nic.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   04.12.2023 18:08 Muž Daniell [38] Re: Bojovnice
Ahoj,
15 litrů je fakt žalostně málo. Když odečtu "okrasy" a přičtu, že je vše umělé, tak bych to možná přehodnotil. Buď větší akvárium, substrát, živé kytky a neonky nebo tohle akvárium ale substrát, živé kytky a třeba 10 mikro razborek (skvrnoocasýé apod) nebo krevetky, šneci, variant je spousta. 15 litrů není ani pro Bettu a navíc umělé rostliny a její ploutve - to moc nejde dohromady. Pokud máš místo, pořiď si vetší akva, pokud místo nemáš zařiď maximální možný objem ale se substrátem a živými rostlinami. Chceme aby akvárium dělalo radost nám i živočichům :-) :-) - umělé kytky jsou k ničemu.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   04.12.2023 14:45 Muž Blahos [34] Re: Bojovnice
Dobrý den, neonky potřebují mnohem větší prostor, viz zdejší atlas. Co promyslet, zda nepořídit větší akvarium? ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   04.12.2023 13:36 Muž Freedlo [208] Re: Bojovnice
Ahoj
Do takoveho akvaria bych nedaval zadne zivocichy. Porid do nej zive rostlinky a rozumne dno a nech akvarium zabehnout. Do te doby budes mit dost casu si prostudovat, ktere rybky se do 15l hodi. Neonky rozhodne ne.
Navrhuji si procist nejake zakladni clanky o zakladani akvaria nez se pustis do chovu rybek.

Osobne si myslim, ze 15ti litrove akvsrium je maximalne na jednu bettu a nebo nejaky sneky a krevetky. Rybky bych do ni asi nedaval. I male rybky potrebuji poradne hejno a prostor k plavani.

Urcite by pomohlo si tu zalozit prezentaci, pokud se rozhodnes jit spravnym smerem : )
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   04.12.2023 12:50 Žena Bojovnice [0] – začátečník
Dobrý den, prosím o rady, typy, zkušenosti.....
Můžu dát do miniakvárka 15L, ve kterém jsou umělé rostliny, kameny a bublinkovač 10 neonek?
Pokud ano, za jakých podmínek a čím je krmit?
Předem děkuji všem

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   27.10.2022 14:59 Muž Daniell [38] Re: Summer
Ahojky, za mně ač žádný odborník nejsem teda pokud máš 20 litrové akvárium, tak 5 litrů jsou dekorace a zbývá 15 litrů prostoru. Do takového prostoru bych řekl, že se nejlíp bude dařit jedné Bettě nebo hejnu ( max 10 ks ) malých rybek .. třeba razborky bornejské nebo obecně razborky do 2 cm ale nebál bych se ani tetry ohnivé nebo zmíněných malých pancéřníčků ( ale max počet okolo 10 ks ) .. tady nejde o to jak vnímáš akvárium ty sama že to není vězení ale že rybky mají své nároky viz atlas rybek -- chtějí prostor, chtějí plavat, chtějí schovky atd. .. tak když tak koukni ale ""obecně"" platí pravidlo na 1cm dospělé rybky je potřeba 1 litr vody. Ať se daří a hezký den :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2022 09:13 Žena Summer [48] Re: zelenakapusta
Právě tone proto se raději ptám zde odborníků. Kdybych teď přišla do zverimexu a zeptala se, jestli si k mé osadce mohu pořídit razbory,odpověď by byla za jisté ANO a ještě doporučí 20ks hmm
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.10.2022 08:21 Žena zelenakapusta [1626] - TetryRe: Summer
Ahoj, ono u řady zverimexů/akvaristik se vesměs jedná o to, aby prodat, v málokteré prodejně je jako prodavač odborník nebo aspoň někdo, kdo je sám akvarista.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2022 22:26 Žena Summer [48] Re: Passenger77
Fotka k příspěvku Ano, ale nemám vězení sad mám takový menší byteček pro pandičky, o které se s láskou starám. Při pořízení akva jsem si nakoupila osádku ryb, která byla naprosto nevhodná (nevědomost). bylo mi zde doporučeno část osádky darovat a se zavřenými oči mi bylo schváleno,že pandičky si mohu ponechat. Mám je zhruba půl roku a daří se jim (nesmím to zakriknout). Hezky rostou a plavou si v hejnicku. Když mi ve zverimexu řekli, že když neprodaji ryby a vyrostou, tak jimi krmí hady a plazy ne, tak v rámci možností se u mě mají lépe.
Jelikož nechci rybám nijak ubližovat či ničit rovnováhu v akva,raději jsem se zeptala, zda mohu ještě k tomu co mám pořídit malinké rybičky. Pokud ne,tak ne...ale koukám, že co člověk, to názor, tak teď nevím
 
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.10.2022 19:32 Muž Passenger77 [523] - RostlinyRe: Summer
Ahoj, počkej, chápu správně, že máš v tak malém akváriu 5x C.panda + nějaké Otíky a krevety k tomu? Dívala jsi se na nároky těch ryb? Bys měla spíš pouvažovat, komu je dát a zachránit je, než přemýšlet o dalších kusech do vězení X-)
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   26.10.2022 18:17 R Muž afc1886 [14655] Re: Summer
Ano a 10 kusů si tam klidně dej.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2022 16:06 Žena Summer [48] Re: Lojza007
Tak to by bylo super potlesk u razborek jsem koukala po Razbora ranongská,ta by byla OK?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2022 15:41 Muž Lojza007 [1180] Re: Summer
To spíš nějaký malý druhy razborek, akva určitě nějakých sedm kousků zvládne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.10.2022 15:26 Žena Summer [48] – Zivorodka Wingeova
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda lze přidat do mého malého akva zivorodku wingeovu či nějakou jinou malou rybicku nebo vůbec nic? Mám v akva 5 pandiček, otíky a krevetky.

Jde mi o to, že nemám žádnou rybku, která by pozirala breberky a tak a plavalo mi taky něco nahoře :) , ale zase nechci přerybnit akva, už jednou jsem to pokazila, takže se raději ptám hmm
Děkuji za odpověď

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2020 19:31 Billislav Re: Anthrax
Tak este stale je v hre aj moznost druhej,vacsej verzie akvaria,cca 35x35x45,este som sa uplne nerozhodol,kde by uz zrejme prichadzali do uvahy aj napr. tie kardinalky.Ale objavil som este jeden zaujimavy druh,nikdy som sa s takou rybkou nestretol, rybicky.net/atlasryb/medaka_woworae ,zrejme je vhodna do miniakvarii...
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   27.12.2020 15:48 R Muž Anthrax [4739] Re: Billislav
Já mám Endlerky v akvárku bez topítka (teplota 19 - 22 stupňů) a je to v pohodě.
Kdyby to bylo větší akvárko, tak volím do uváděné teploty kardinálku čínskou. Ale do 15 l rozhodně ne.
Z krevetek nenáročnou klasiku: rybicky.net/atlasostatnich/krevetka_cervena_var_red_cherry či jinou barevnou variantu tohoto druhu. Těm uváděné teploty opravdu nevadí. :-) Klidně bych uvažoval, nad tím udělat z toho jen krevetárko.
Ze šneků spíš užitečné dělníky než okrasné šneky. Přecijen 15l akvárko je opravdu pidi objem.
rybicky.net/atlasostatnich/piskorka_vezovita
rybicky.net/atlasostatnich/okruzak_kanadsky
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   27.12.2020 13:23 Žena tramtra [3202] Re: Billislav
V atlasech se dá vyhledávat podle jednotlivých parametrů. Akorát nevím, jestli ti to bude fungovat, když nejsi registrovaný uživatel.
rybicky.net/atlasryb/hledat/
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.12.2020 00:22 Billislav Re: Anthrax
Dakujem za odpoved,ja som uz nieco zacal k tomu citat,tie endlerky som mal v zamere,sa mi pacia,len ma pomylilo ze tunajsom atlase je teplota chovu udavana od 23 stupnov,co bez ohrievaca je nerealne...A z tych krevetiek a slimakov nieco konkretne na take teploty a podmienky? Je toho prilis vela druhov,nejak sa neviem v tom zorientovat,to by boli hodiny citania :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2020 23:51 R Muž Anthrax [4739] Re: Billislav
Řekl bych, že Endlerky, krevetky a běžní šneci takové podmínky zvládnou. :-)
O rostlinách prosím jinde: rybicky.net/forum/3037 Díky. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   26.12.2020 23:28 Billislav – Miniakvarium bez vykurovania
Dobry den,kratko na uvod,so zaujmom som precital vacsinu tejto diskusnej temy,ale predsa som nenasiel/prehliadol odpoved/radu vhodnu pre moj pripad...Nie som uplny novacik,v mladosti akvarium bolo,take to jednoduche,kde podla dnesnych metod,specialnych pomocok,postupov chovu mi pri mojom sposobe chovu malo do tyzdna vsetko uhynut :-) Ale darilo sa mi,zrejme to bolo dane tym ze akvarium bolo velke a tolerovalo chyby...A teraz k podstate,chcel by som skusit ako relax/hobby nieco z opacneho konca litraze,chcel by som zalozit miniakvarium,a rad by som si nechal poradit,ak ma niekto vyskusane overene kombinacie...Ako specificku vec ale som si vymyslel,ze by som chcel akvarium prevadzkovat pri izbovej teplote bez ohrievaca,a teploty v miestnosti kolisu od 17 do 24 stupnov...Dalej by boli parametre,objem 15l,osvetlenie LED (miestnost je dost tmava),a jednoducha filtracia.Co by ste konkretne poradili pre zaciatky,ak by som tam chcel zive rastliny,ake? plus nejake krevetky,mozno slimaky,a par kusov vhodnych rybiek? Existuje nieco vhodne pre takuto kombinaciu podmienok? Dakujem
Vyzkoušejte

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2020 16:40 Muž vlka [3441] Re: Luka123
Mám na to svůj názor, ale Bety někdy plavou fakt v miniakváriích...
www.youtube.com/…
www.youtube.com/…
www.youtube.com/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   27.11.2020 10:26 Žena Luka123 [128] – 12l - poraďte
Ahoj, mám založenou vedle velkého akva jednu louži o obsahu 12L. (viz prezentace). Zatím slouží jako šnekárium, ale až mě ty levatky naštvou, hodím tam Helenu. Nicméně, máme tu takové dilema. Teď je to low tech, jen kytky, teplota je tak 20°C (topítkem vyřešitelná), filtr bych případně nějaký malý závěsný. Ale... dovnitř bych si já představovala cca 10x red cherry a třeba 5-6 borarasek.. děti a muž se mě pokouší přehlasovat na beťáka. Přijde mi to na něj malé, a vzhledem ke gupkám ve velkém akva nebude cesty, že by se beťák stěhoval, rozcupoval by mi samečky... Co myslíte?

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   11.11.2020 14:39 R Muž afc1886 [14655] Re: andrea94
Když bude ta betta rapl, tak ti krevetky sežere.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.11.2020 13:39 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: andrea94
Na krevetky tady určitě lépe odpovědí jiní, co se týče té betty v 10 litrech, tam záleží i na pár dalších věcech, pokud se bude často měnit dost vody, tak to nějak půjde, pokud s tím člověk nebude chtít mít práci, bude to horší. Takže při zakládání nádrže je potřeba předem myslet taky na budoucí objem alokovaného času při údržbě -- a tam větší nádrž s menší osádkou (a spoustou rostlin) jasně vede.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2020 13:01 Žena Drea94 [6] Re: Anthrax
Dobre tak tam nebudem pchať nič iné, uvidíme, možno krevetky časom :-) ďakujem pekne, čo najrýchlejšie sa do toho pustím nech im je už lepšie :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   11.11.2020 12:55 R Muž Anthrax [4739] Re: andrea94
Tak prísavník (pokud je to ancistrus) se má dorůst přes 10 cm. Čili bych spíš tipl, že ty ryby v pohodě nebyly. Jinak tady v atlasu je pokročilé vyhledávání: rybicky.net/atlasryb/hledat/ Tam si zadej minimální objem nádrže. Uvidíš, že toho moc není a k bettě se to z různých důvodů nehodí. A navíc měj na paměti, že 16 litrů je hrubý objem. Vody tam reálně bude ještě méně.

Ani ty krevetky bych tam být tebou teď nedával. Je dost pravděpodobné, že by to nepřežily. Opravdu měsíc nebo lépe dva počkej, až se nádrž zajede a kytky se rozrostou. :-)

Edit: Pokud jsi začátečník, tak bych šel alespoň do 50 l nádrže. Tam už budeš mít možnosti výběru podstatně lepší a je to i jednodušší zvládnout než miniakvárium.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2020 12:39 Žena Drea94 [6] Re: _ucx_
V tom 16l mala predtým teta bettu a dvoch prísavníkov a vyzerali v pohode preto som sa pýtala. Ak by som chcela k bette zmestiť ešte nejaké rybky aký objem by asi musel byť? A v tom 10l by teda nevadilo zopár krevetiek?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2020 12:32 Muž _ucx_ [1406] - Symphysodon + CorydorasRe: andrea94
Krevetky v pohodě, ryby raději ne.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   11.11.2020 12:27 Žena Drea94 [6]
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahojte, neinformovaní ľudia išli nakupovať a nekompetentní ľudia im poradili v obchode a dopadlo to takto. Jedna bojovnica v 4litroch a druhá bola v 2litroch (v plaste). To som ani nefotila a rýchlo som ju šupla do 10litrov čo som našla doma a plastové je v koši. V tom 10l ju nechám a posadím tam samozrejme živé rastlinky. Nezmestí sa mi tam prípadne nejaká tá krevetka? Ešte mám doma jedno 16l kde by som dala tú druhú, tam môžem dať krevetky alebo rybky (nejaké čo sa zdržiavajú viac na spodnej časti akvária - menší prísavník, gara) alebo vôbec? Ďakujem za odpoveď :-)
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 9   13.10.2020 00:10 Muž Libor [527] Re: Maruu
Nechci strašit, ale při pohledu na ty fotky se nemůžu zbavit dojmu, že ti Otíci mají krupičku. Doporučuji prostudovat si téma: rybicky.net/forum/2223 a zařídit se podle rad tam uvedených (hlavně modrý rámeček nahoře). Jinak už brzy nebudeš mít starosti s případným vracením nevhodných ryb.
Vyzkoušejte
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.10.2020 23:44 R Muž ctibum [6870] Re: Maruu
Ono těch 10 litrů je hrubý objem (20 x 20 x 25 cm). Odečti dno, dekoraci a máš tak 8 litrů čistého bjemu... Ne nadarmo se ten set jmenuje "AquaEl Shrimp Smart"...
Tři kluci endlerčí (rybicky.net/atlasryb/zivorodka_wingeova) by to asi zvládli, ale jsou to živorodky, tzn. čuňata, výkaly, zhoršené kvalita vody, malý objem nádrže... Nevím, no. Zůstal bych u krevetek, k tomu šneky okružáky, kružníky...
Ale počkej si na další názory, nejsem vševěd ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2020 23:30 Žena Maruu [0] Re: ctibum
Este prosim o radu...ak by som volila cca 10 krevetiek a tri gupky (samci)...to by slo? Za predpokladu ze prisavnikom najdem novy domov, nie kanalizacnu ruru ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   12.10.2020 23:01 R Muž ctibum [6870] Re: Maruu
Tady si přečti něco o nárocích a potřebách těch ryb ;-)
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_sp_obycejny
rybicky.net/atlasryb/krunyrovec_jednopruhy

Krevetek, ideálně nenáročných a všude sehnatelných rybicky.net/atlasostatnich/krevetka_cervena_var_red_cherry bych tam dal klidně 30, ony se namnoží úměrně velikosti nádrže ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2020 22:54 Žena Maruu [0] Re: silviebaris
Dakujem :-) preco je treba dat prisavnikov prec? A kolko krevetiek je max. pocet?
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 4   12.10.2020 22:39 Silviebaris Re: Maruu
Ty přisavníky pryč,to je tak jen pro krevetky a s oďřenýma ušima a přivřenýma očima možná jednu bettu,je to moc maličký....Ale základ je pěkný.. ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   12.10.2020 22:26 Žena Maruu [0] – Aqua El 10l.
Fotka k příspěvkuFotka k příspěvkuFotka k příspěvku Ahojte,
Poprosila by som vas o radu, nakolko som zaciatocnik bez skusenosti. Do prace k pracovnemu stolu som si kupila aqua el 10l. akvarko. Dala som si ho zabehnut do akvaristiky, kde mi dali jeden koren, 4 ks anubias, 2x prisavnik obyc a 2x prisavnik jednopruhy a externy filter, osvetlenie je led original aquael. Foto v prilohe. Rada by som si dokupila krevetky a rybky. No tu som v koncoch, nakolko neviem ci vobec rybky a ak ako kolko a ake? Budem vdacna za rady, nechcem sa ist stylom pokus omyl.
 

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 1   25.03.2020 09:04 Žena I.Š. [55] Re: vojtavy
Z vlastní zkušenosti potvrzuji, co píše Anthrax ;-) Měla jsem pocit, že mám akvárko jako hrom a teď zjišťuji, že je to vlastně loužička s omezeným výběrem ryb. Jestli máš možnost, rozhodně pořiď větší, nebudeš litovat ahoj
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 5   25.03.2020 08:44 R Muž Anthrax [4739] Re: vojtavy
Ahoj, na krevetky to stačit bude. Neonky ti tam moc parády neudělají. Potřebují být v hejnu a navíc je dobré k nim mít hejno podobně velkých rybek aby se nebály. To jsme na nějakých 50 rybách. To se ti tam nevejde.
Koukni spíš na razborky:
rybicky.net/atlasryb/razborka_bornejska
rybicky.net/atlasryb/razborka_thajska
rybicky.net/atlasryb/razbora_skvrnoocasa
rybicky.net/atlasryb/razborka_kalimantanska
Na dno bych už nic nedával. Budeš mít krevetky.
Pokud máš ale možnost jít do většího akvárka, tak bych neváhal. :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   25.03.2020 08:25 vojtavy – Složení krevetária
Ahoj,
chtěl bych si zařídit akvárium primárně pro krevetky, ale rád bych ho oživil a doplnil i nějakou rybkou. Moje vize byla krunýřovec jednopruhý a neonka modrá. Mohl by mi někdo poradit v jakém minimálním počtu by měly tyto ryby i krevetky být? A bude mi na toto osazení stačit cca 25l akvárium 40x25x25? Akváriem nejsem úplně limitován, jen se mi tento rozměr nejvíce hodí.
Díky Vám

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   19.03.2020 05:52 R Muž Anthrax [4739] Re: Nives
Rozhodně to není na velké „okrasné“ druhy šneků. Spíš na tyto užitečné druhy: rybicky.net/atlasostatnich/piskorka_vezovita
rybicky.net/atlasostatnich/okruzak_kanadsky
rybicky.net/atlasostatnich/levatka_ostra :-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   19.03.2020 00:28 Nives Re: silviebaris
Děkuji. Jeste tedy vymyslim ty sneky. Krevetky asi opravdu jen Neocaridina, že
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2020 23:17 Silviebaris Re: Nives
Taky bys tam mohl mit bettu,ale tu zase bez krevet... rybicky.net/atlasryb/bojovnice_pestra
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2020 23:16 Nives Re: silviebaris
Opravdu nic? :(
Dobře a druhy sneku byste doporučila jaké? Hlavně pro úklid a klid pro rostliny ????
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   18.03.2020 23:13 Silviebaris Re: Nives
A to jestě hrubych 19litrů..já bych to nechala jen pro ty krevetky,a taky šnečky... ;-)
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   18.03.2020 23:09 Nives – 19l
Ahoj, plánuji akvarko 30x25x25 cm.
Chtěl bych tam mít krevetky red cherry.
Šla by jeste nějaká rybí osádka? Hejnko razborek nebo par živorodek?

Díky

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   07.01.2020 19:04 Žena Icestar [594]
Tak jsem neodolala, ze sklepa vytáhla staré 10l akva a na nedělní burze se vyřádila :-D Použila jsem substrát, část vody a kytek ze starého akva, nicméně filtr nemám a neplánuju, funguje to jiným, musí to fungovat i mně ano stydim Otázka je, kdy tam zkusit nasadit první krevety? Momentálně se tam prohání deset velkých šneků a už i potomstvo (netušila jsem, že reprodukční cyklus šneků je tak bleskový :-D ), ryby neplánuju. Viděla jsem teda nějaké pidi razborky v téhle velikosti, ale krevetám bude beztak nejlíp o samotě, ne? Pokud teda to bude šlapat

Starší reakce

 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 3   22.12.2019 07:16 Muž Wanderer [2102] - Skaláry - nejkrásnější ryby.Re: sejvi
A počítej s tím, že ti razborky budou ty krevetky požírat. Osobně bych tak malé akvárium udělal úplně bez rybek. Dát tam jen krevetky neocaridiny a uvidíš ten cvrkot. Případně můžeš přidat nějaký další druh, který s nimi nebude množit, když to chceš pestřejší. Rozhodně bude na co koukat. Krevetky bez rybek se chovají jinak, než když očekávají každou chvíli útok dravce. I i tak malé razborky dravci jsou. Prostě větší žere menšího.
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 6   21.12.2019 21:57 Muž Passenger77 [523] - RostlinyRe: sejvi
Všechny variety druhu se kříží, tak že pokud chceš barevnou stálost, je lepší mít jednu barvu Neocaridin.
A že je z čeho vybírat...
cz.pinterest.com/…
:-D
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 2   21.12.2019 21:56 Muž 4Sima [1888] Re: sejvi
Přečti si vlákno o krevetkách, můžou se ti křížit mezi sebou. Další info. www.krevetkus.cz/…
 Reagovat na tento příspěvek  Citovat tento příspěvek 0   21.12.2019 21:47 Muž sejvi [490] - Plži, Krevetky, Razborky, rostlinyRe: Passenger77
Fotka k příspěvku OK tedy jeden druh Razborek, pravděpodobně půjdu do skvrnoocasá (Boraras urophthalmoides).
Pancéřníčky NE.

A Krevety Neocaridina. Můžu kombinovat barvy? Viz fotka.
 

+ Přidat reakci


Žádná předchozí stránka
Přejít na další

[1] ...... 39

Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 44719x

Máte připomínku nebo nápad? Napište nám vzkaz do redakce nebo s námi diskutujte.
© RYBICKY.NET - https://rybicky.net/forum/4363-ryby-do-mini-akvaria-do-20-l