Ryby do akvária do 20 l (mini akvárium)
0 15.06.2008 11:40 matesss tak já si jí koupím myslim že 40kč za bojovnici je pěkná cena
U MĚ NEPOLEHÁVÁ ,a to ji mám ve 2 litrech ,něco o bojovnicích vím
Bude se nudit, polehávat na dně, co jiného dělat v pěti litrech.... Na to bych nemohla koukat.
řekni a proč ne??
jasně že můžeš
0 15.06.2008 08:53 matesss – Beta do 5 litrů?
ahoj akvaristé chci se zeptat jestli si mohu koupit Bettu do 5 litrů?mám svůj názor ale chci se ještě poradit
já bych si nejdříve zjistil co mám za vodu, buď na netu na stránkách dodavatele, případně pro orientaci postačí papírkovej test 5v1
pak bych se podíval do záložky nádrže, vybral si tam přibližnou velikost akva jako mám já a koukal co kdo v tom akva má a jestli by se mi to líbilo, případně jak to kdo kobinuje (pokud bych chtěl více druhů), pak kouknout do atlasu jaké nároky rybičky mají a hurá na otázky
jinak já kdybych už neměl hejnko neonek, tak bych si místo nich asi vzal jedny z tutech, nebo obojí a napůl
co se krevetek týče, tak mohu jen doporučit, sice se docela schovávaj, ale koukám se na ně pořád, halvně na ty co nosej vajíčka
rybicky.net/atlasryb/axelrodie_kolumbijska
rybicky.net/atlasryb/razborka_galaxy Chce to vyresit zakladni otazku, jestli davas prednost jedne vetsi rybe, nebo hejnecku malych. A jestli trvas na mnozeni a nepozirani mladych, nebo ne.
Ja mam radsi do malych akva vice malych rybek, prijde mi to umernejsi.
Treba tohle je opravdu na druhy pohled prekrasna a zajimava ryba:
rybicky.net/atlasryb/razborka_trpaslici ahoj, co bojovnice? sameček by se do 20l hodil a měl by se královsky, pokud by jsi k němu přidala ty gupky tak by ti pomohl s přebytky rybek( jen nevím jestli by mu nevadili i rodiče). Ale k bojovníkovi by nešly krevetky. Je to moc krásná rybka
inu, nepotěšili jste mě
, ale to jsem čekal
holt budu muset něco udělat s akvárkem, takhle by se mi tu za nějaký čas ti šneci přemnožili, boj s levatkama bude ale asi tuhej, ty se jen tak nedaj
Bal bych se o krevetky, nejspis to bude jen doplnek stravy pro 4zoubky
To nebude dobrý nápad...!
já zkusín zneužít tohoto tématu a chtěl bych se zeptat na to, co byste řekli na kombinaci čtverzubce trpasličího a krevetek?
jelikož jsou snad všechny krevetky větší jak ti čtverzubci, tak o dospěláky mi až tak nejde, ale co takový malí prckové?
přiznám se, přemýšlím o nich jako o redukování pidi šneků, ale bojím se o krevetky
Krevetky jsou celkem nenáročné, pokud tam nebudeš mít predátora, jakože asi nebudeš, tak bych začala s Neocaridina heteropoda red cherry. Jinak krevetek je mnoho druhů, jen si vybrat
0 13.06.2008 14:23 Zdeňula Ti otíci jsou roztomilí
ale jsou taky hejnoví a potřebujou prý zarostlou nádrž, tak nevím, jestli to půjde v takovém akva
krevetky- už jsem říkala, že mě napadly, ale nic o nich nevím... a ti halančíci- koukala jsem, ale ti potřebujou živé krmivo
Jsou to kouzelné rybky.
Když jim dopřejete dobře zarostlou nádrž, jistě se dočkáte i přírůstků.
jj, zrovna přemýšlím jestli si nekoupit ty microrasbora sp. galaxy
vypadaj super
Malinké rybky jsou borarasky nebo microrasbora. Mají je ve Viváriu v Mělníce a jsou fakt úžasný. Navíc by se ti nepřemnožily. Na dno jsou malincí pancéřníčci corydoras pygmaeus, nebo malincí otíci (ottocinclus affinis). Nebo ty krevetky.
Pohledej v atlase a uvidíš, co by se ti líbilo. Hezký článek na téma miniryby byl v časopise Akvárium (někde je tady na něj odkaz).
Já osobně bych šla do čtverzubce trpasličího
0 12.06.2008 22:45 Tereza – Re: TomášB
Co to meleš?
Jednoho pancéřníčka? Těch musí být aspoň 5, jsou to hejnové ryby a že se jako hejnový taky chovaj! A endlerka, že je vzácná? Ty nikdo nechce ani zadarmo! A když se mluví o gupkách - málokdo tím myslí endlerky, zpravidla mluví o pavích očkách.
0 12.06.2008 22:30 Petr – Taky mam 20L
Mam take 20L akva a mam tam tetry ctyrpruhe a k nim pancernicka, co mi doporucila pani ve zverimexu. Nevypada, ze by se trapil. A ancistrus tam byl take, ale posel, ze by se mu tam nelibilo? Nevim proc, muzete mi to nejak okomentovat. Akva mam cca. od ledna, rybky jsou v pohode, ale ancistrus uz je druhy po smrti. tak uz tam dalsiho nedam, dokud neprijdu nato proc. Jinak ty tetry jsou tam v hejne docela v pohode, je jich 6 a myslim, ze o misto nouzi nemaji.
Kardinálky mám od začátku a ani nevím, že je mám. Zajímavé jsou zejména stálým imponováním si a roztahováním těch jejich čínských vějířů-(ploutviček).
0 12.06.2008 20:52 oldkiwinka – Re: Zdeňula
Kardinálky nejsou živorodky jako endlerky, takže jen tak se nepřemnoží. Mohly by tam jít, ale jako většina tetrovitých ryb, potřebují taktéž plavat. Čeho se bojíš na halančíkách? Ty, co jsem napsala, jsou snad nejjednodušší na chov. Každé rybce, které splníš podmínky, se u Tebe bude dařit. Máš spíše měkkou nebo tvrdší vodu? Do tvrdší ty kardinálky, do měkčí by sedli halančíci
Gupky jsou takové množící se prasátka
Jedině tam dát jen jedno pohlaví, pro krásu samce...
Co hejnko kardinálek? Nenáročné, odolné.
0 12.06.2008 20:27 marek Mohli by by byť 2.
0 12.06.2008 19:50 Zdeňula Ty taky máš akva ve kterém by se skoro nepotkali
kolik bych si jich měla pořídit, aby si tam nepřipadali přehuštěně?
jo a co ten ancík? Na něj je to moc malé, co..?
0 12.06.2008 19:30 Zdeňula Jestli je seženu, tak určitě- jsou moc pěkné
ale třeba teď jsem v akvaristice viděla živorodku duhovou, formu vídeňský smaragd a to je už přez půl roku můj sen
ale ti samečci jsou dobrý nápad
ti by se mi neporvali, že?
0 12.06.2008 18:36 Zdeňula Já vím, říkám, že se v tom nevyznám. Ale prosíím, nebyla by nějaká, co by jí to nevadilo..?
Proboha jen to ne
0 12.06.2008 18:30 Zdeňula No právě. to by tam bylo za chvilku plno
.Jako kytky jsem chtěla riccii, Myriophyllum aquaticum, Ceratopteris siliquosa a Egeria densa (pokud je seženu
)... Nešla by tam nějaká menší skalára?
spíš se jí říká minigupka
0 12.06.2008 16:21 Zdeňula – co do 20 l akva
Uvažuju, že si pořídím akvárko, ale mám tu pár problémů, na které jsem nikde nenašla řešení. Chtěla jsem si koupit 20 l akva a do něj z rybek 2 nebo 3 gupky a ancistruse, ale slyšela jsem, že gupky se hodně množí. Hledala jsem druhy rybek, kterým by nevadilo tak malé akva a zároveň by nebyly moc náročné (jsem začátečník
), ale nic moc jsem nenašla. Nemohl by mi někdo poradit, aby se mi tak nepřemnožily a nepřerybilo se mi akva? (jestli tu to téma je, tak se omlouvám, ale já ho vážně nenašla..
)
Přidat reakci
1 ...... [36] ...... 39 40
Zpět na obsah sekce Akvarijní ryby • Zobrazeno 45561x